Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

ako ste na tom s boxom ?

box moc nemusím. pozriem si ho, výnimočne, keď sa náhodou k nemu dostanem, a skutočne veľké zápasy si kedy tedy aj pozriem, nikdy nie celé zápasy, na ukážku, ako ostatné športy, ktoré ma nebavia, ale nemusím ho.
vadí mi, že si dovtedy otĺkajú gebule, až si do nich vtlčú parkinsona a všelijaké iné pliagy a vytrieskavajú si mozog z hlavy.
síce parkinsona dnes už má kdekto ... : )

viem, že Komárno je dlhé roky liahňou našich boxeristov, ale ako teraz čítam, aj Galanta ... možno by Tomáš o tom vedel viac :)

ale zaujal ma jeden článok, už len preto, že galantčan siaha na métu - a som zvedavá, čo z toho bude:
 

Galanťan Tamás Kovács podstúpil najťažší tréning v kariére a už v piatok sa môže sa stať profesionálnym majstrom sveta v boxe.

Pre amatérsky box bol vraj už pristarý a posielali ho do dôchodku. Galanťan Tamás Kovács na výzvu svojho trénera prešiel k profíkom a spravil dobre. Už piatok sa tesne pred polnocou môže stať majstrom sveta. Ako vôbec prvý slovenský boxer.

V súboji o titul šampióna v poloťažkej váhe (do 79,367 kilogramu) organizácie WBF (World Boxing Foundation) sa pobije s Keňanom Samsonom Onyangom.

Tomi Kid, ako ho prezývajú, patrí vo svojej váhe medzi päťdesiatku najlepších boxerov planéty. V profi ringu je zatiaľ neporaziteľný. Vyhral nad všetkými štrnástimi súpermi.
 


V Galante je boxerská eufória. Afričan sa vraj bojí

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak Box a podobné športy fakt nemusím, a to mám rád skoro všetky športy na svete. Ale fakt - Box, Zápasenie a podobné bojové blbosti, tomu som fakt na chuť ešte neprišiel, a myslím že ani neprídem... Takže táto téma bude fakt mimo mňa.

 

btw. jediné čo ma z bojových športov baví je Taekwondo :lol:

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tom článku píšu, že všetky lístky sú dávno beznádejne vypradané, takže v galánte bude pozdvižení, a napriek tomu, že sa dáva mlátiť do blba, po štrnástich výhrach mu človek jednoducho musí držať palce.

už len preto, že je náš a je krôčik od víťazstva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v poslednom case sa rad pozeram na zapasy. Skor ma bavi kick box, ci ten boj v klietke. je to akcnejsie, box vie byt nudny.

 

v utorok pred 23:00 bol zaujimavy zapas v klietke, prve kolo sa mlatili, vyssi latinoamerican mal navrch, ked som si myslel, ze bieleho new yorcana uz dorazi, v poslednej chvili zahajil mensi zapasnik utok. cele sa to opakovalo aj v druhom kole. takychto zvratov bolo 4-5 za 8 minut. na zemi nechceli ani bojovat, postavili sa na nohy a boxovali.

Ked sa uz poriadne domlatili(jeden mal cervene obocie, druhy cervene usta) a dosli sily, na zemi sa vacsiemu podarilo dostat za chrbat, otocil si ho a drzal pod krkom, zrejme tomu co prehral za par sekund prestala dostatocne prudit krv do hlavy a rozhodca to ukoncil.

 

mam otazku , kto to viac sleduje. Vsimol som si, ze kazdy zapasnik, mal nejake ine zaklady a inym stylom bojuje, ci preferuje box, zapas na zemy(rozne paky), ci kopy(na koleno, stehno, bradu ci hlavu,aj s otockou ), ale este som tam nevidel nejakeho "karatistu"- myslim takeho ako vidavame vo filmoch, takeho lietajuceho, vykrivajuceho udery, same kotrmelce a tak. Vlastne ked tak nad tym rozmyslam a spominam ako bojuju ozajstni karatisti na tatami, tak ti tiez len poskakukuju -skor taktizuju a utoky sa velmi skoro koncia, lenze to je dane sposobom hodnotenia(bodovania).

 

A ktomu nasmu boxerovi, myslim, ze to bude davat STV, takze v piatok vecer. drzim prsty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Karate je viacmenej nekontaktny šport, navyše v karate neexistuje seria uderov. Je to šport jedneho uderu (kopu) kde sa po ňom buď bod udeli alebo nie (podľa miesta uderu). Nie je tam možne udierať (kopať) niekoho hlava-nehlava ako napr. v boxe, kde superovi nakladaš až kym nejde k zemi alebo kym ťa nezastavi rozhodca, či neskonči kolo. Daš uder, stiahneš sa, daš uder stiahneš sa. A ak niekto trenuje karate roky je ťažke zmeniť myslenie v zapase. Karatista by sa najprv musel preorientovať na iny šport (kickbox, thajsky box...), a niečo odtrenovať aby si osvojil novy spôsob boja.

Pokiaľ ide o to "lietanie" je to sice efektne, ale neefektivne. Taky uder, napriklad otočka s vyskokom trva dlho na to, aby sa protivnik stihol uhnuť, blokovať. Navyše to ubera veľa zo sil a takto by veru dlho bojovať nikto nevydržal. Možne to je jedine vo filmoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spomenul som si na jeden stary film Krvavy sport - aj ked si uz nepamatam, aky sposobom tam bojovali. Hral tam

http://sk.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_van_Damme

Zaujimava je tabulka uspechov v kicboxe, neviem ci je v poriadku, ze metoda a vsetko KO v 1.kole, ale medzi uspechmi tam ma aj prehru(1). 5x zenaty a sa nepoucil. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podarilo sa :

 

Tamás sa stal včera profesionálnym majstrom sveta poloťažkej hmotnosti / v hmotnostnej kategórii do 79,367 kg, vypísaný na dvanásť kôl / federácie WBF :

 

V dvanásťkolovom súboji zdolal 32-ročný Kovács jednoznačne na body o šesť rokov staršieho Keňana Samsona Onyanga.

Úspešný syn bývalého boxera Pavla Kovácsa, narodený 20. júna 1977, ... Zverenec trénera Zoltána Nagya získal vo vypredanom Mestskom kultúrnom stredisku v rodnej Galante pre Slovensko v histórii druhý titul profesionálneho majstra sveta po Jánovi Sarközym z Komárna.

Slovensko má majstra sveta v boxe

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcerajsi box, cakal som trosku viac,ale nebolo to zle. Samotnemu bodovaniu a hodnoteniu nerozumiem, preto ten sport nieje pre mna az tak zaujimavy. Komentator(odbornik) dobre, ze nie v 6-7 kole tvrdil, ze Tomas je lepsi(technickejsi), boduje(co vlastne bola zrejme aj pravda), ku koncu ho uz ho aj oslavovali ako vitaza. Ale ta prevaha v bodovani sa podla mna nepotvrdila dvaja rozhodcovia 117:112 jeden 116:114.

 

Tento zapas mal ale pre mna aj dalsi rozmer. Ku koncu som len trpol aby tomasovi cernoch nejaku neuvalil. Doterajsie zapasy co som videl, som si vychutnaval, bolo mi jedno kto pojde k zemi.

 

Ale gratulacia a tesim sa na Tomasov dalsi zapas.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vcera na eurosposte siel nejaky finalovy turnaj najlepsich kikcboxeristov - K1(zaznam). Vcera boli stvrtfinalove zapasy dnes o 21:00 by malo ist semifinale a finale. 3. semifinalove zapasy trvali dokopy necele tri minuty, 4. semifinalista to ma dnes iste, z ringu vysiel dokopany a domlateny ako rezen(po troch kolach a 9 minutach v ringu). Vela si nezaboxuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak toto priveľmi skutočne nemusím ... box ako taký, ale občas mu venujem aspoň nejakú pozornosť, veľkému zápasu, alebo takému nášmu Tamásovi, ok, ale tie okopávania sa už nemusím.

nestačí, že si vymlátia mozog z hlavy, ešte si ho aj vykopnú ... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

... ale keď sa Haye po sakra rýchlom víťazstve nad olympijským víťazom zrazy po odmietaní stretnutia s Kličkom zrazu vyhráža Kličkovcom, to už je správa ... :)

 

Drzý Brit zbil olympijského víťaza, vyhráža sa Kličkovcom

 

Britský pästiar David Haye obhájil titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácii WBA. Krajana Harrisona poslal k zemi už v treťom kole.

 

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/5638585/drzy-brit-zbil-olympijskeho-vitaza-vyhraza-sa-klickovcom.html#ixzz15HqyOlRO

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž, čo sa týka chlapíka menom Haye, pokračovanie predchádzajúcej senzačnej správy je zaujímavé :

 

Boxer Haye možno zmanipuloval zápas o majstra sveta

 

Úradujúci majster sveta v boxe Haye vraj pred knokautom súperovi povedal. „Teraz choď k zemi."

...

Súboj však pripomínal frašku ...

...

Veľkohubý Haye sa po zápase chvastal. „Svojim kamarátom a rodine som vravel, že ho zložím do tretieho kola. Vsadili sme na to nemalé peniaze," citovali Brita anglické médiá.

Potom však Haye radšej svoje slová korigoval. „Svojim kamarátom som povedal iba tip.

...

Teraz sa však objavilo video, na ktorom Haye svojmu súperovi tesne pred knokautom niečo vraví.

 

„Zdá sa, že Haye povedal teraz," vravel pre britskú tlač nepočujúci Terry Ruano.

 

Podľa experta na odčítavanie z úst Johna Cassidyho by to mohlo znamenať i Choď na zem.

 

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/5641880/boxer-haye-mozno-zmanipuloval-zapas-o-majstra-sveta.html#ixzz15YkQWmgx

hm ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

jedno veľké meno z boxu odchádza - Vitalij Kličko :

 

Vitalij, starší z bratov Kličkovcov, končí, a ako ináč, mieri do politiky ... : )

po úraze roku 2005 skončil, ale zotavil sa, r. 2008 sa vrátil a boxoval a vyhrával ešte ďalšie 4 roky :

 

8. septembra obhájil majstrovský pas v dueli s Nemcom Manuelom Charrom a už vtedy naznačoval, že s boxom zrejme skončí.

Dnes svoje rozhodnutie potvrdil na tlačovej konferencii v Donecku

 

Vitalij Kličko, amatérsky vicemajster sveta z roku 1995 vstúpil do profesionálneho ringu rok nato, 1996, a celkom absolvoval 47 zápasov.

45 z nich vyhral, z toho 41 k.o. Dvakrát, s Američanom Chrisom Byrd a Britom Lennoxom Lewisom, odišiel porazený.

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/...l#ixzz27QGuC4RT

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Tomášom Kovácsom sme pred časom túto tému začali.

rodák z dedinky Matúškovo pri Galante ide 14. decembra boxovať svoj životný zápas, je medzi svetovou elitou, zabojuje o titul majstra sveta v organizácii WBA.

 

skutočne zaujímavý rozhovor chlapca, ktorý je len s malým tímom nadšencov tam, kde sa stretne s boxerom Šumenovom, Kazachom s obrovským tímom a nesmiernou finančnou pomocou.
Tomáš Kovács ide do boja o majstra sveta. Drel som cez bolesť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

a je po zápase: divoko vyzerajúci obrovským týmom obklopený kazašský boxer Beubut Šumenov zvíťazil v náročnom stretnutí technickým K.O. v treťom kole nad Tomim Kováčom.

Tridsaťšesťročný boxer z Galanty veľmi aktívne skúšal súperove reakcie. Bol rýchly a od začiatku sa snažil o útok na súpera. Šumenov naopak zastával v ringu svoj takmer nehybný postoj, z ktorého však adresoval Kovácsovi rýchle a tvrdé údery. Hoci bol slovenský zástupca v boji aktívnejší, po presných úderoch Šumenova rozhodca ukončil súboj v treťom kole verdiktom technické K.O.
Kovács prehral v profesionálnom ringu prvý duel po 23 výhrach. "Pri spätnom pohľade mi príde ľúto, že som príprave venoval toľko času. Je to moja prvá prehra. Vravím si, že aj to muselo raz prísť. Nikto nie je predsa neporaziteľný. Na druhej strane som šťastný, že som dostal túto možnosť a mohol som stáť v tomto ringu. Bol to nesmierne ťažký boj ale dal som do toho všetko. V tomto momente chcem poďakovať najmä fanúšikom, ktorí pri mne po celú tú dobu príprav stáli, dávali mi veľa energie a sily. Veľmi som chcel zvíťaziť a bojoval som aj za nich," uzavrel Kovács.

http://www.cas.sk/ko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 6 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov