Skočiť na obsah

Týranie zvierat a ľudí


weirdo

Odporúčané príspevky

Vsak sama pises ze neboli plnoleti takze by sa im to tak ci tak prepieklo.A ten pan keby aj podal trestne oznamenie tak co by sa stalo? Nic! Absolutne nic,nema dokazovy material,svedkov a fagani su pod zakonom.Policajny zbor by to mal aj tak na haku spisali by protokol a cau parky.Asi tak to vidim ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je trošku rozdiel medzi neplnoletí a maloletí - ak sú fagani medzi 14-18, tak by na ich urobili aspon bu-bu-bu... druhá vec je, ako by sa pri vyšetrovaní činila polícia - veď je to "len" kocúr... ale možno by sa spamätali aspoň rodičia a dali im pár faciek... prípadne ich odvliekli k psychiatrovi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lenze bu bu bu nikoho nezaujima.jasne ved je to len kocur preto som napisal ze policia by to aj tak mala na haku.myslis trinita ze rodicia by dali detom po fackach,no nepovedal by som, na to co uz robia teraz a nie su este plnoleti,od koho to len maju.rodicia tiez nebudu asi svatci.z tejto čvargi mladistej nic dobre nebude.A psychiater povie ved su v pubertalnom veku :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nejakí odkundesi chytili kocúrika, hodili mu do hlavy kameň a potom ho doslova utýrali, vytrhli mu ..., zlomili chrbticu, dopichali nožom...

 

Už len kvôli takýmto by som súhlasil so zavedením islamského práva šaría a obom by som nechal odseknúť obe ruky. Potom by sa naučili, degeši.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už len kvôli takýmto by som súhlasil so zavedením islamského práva šaría a obom by som nechal odseknúť obe ruky. Potom by sa naučili, degeši.

 

som za.

Čo asi tak z nich bude? Ďalší kriminálnici, z ktorých žiadny úžitok nebude. Čo za rodičia také monštrá vychovali? To nie sú neškodné pestvá puberťákov, ktorými len trochu poštengrujú dospelákov, to je niečo, čo by sa malo riešiť.

Pred pár rokmi sa zvdihla vlna odporu proti nejakým hajzlíkom, ktorí si natočili na mobil, ako dobili psa palicami, a tuším dostali podmienku, a tiež nejak v tom čase dajaí hajzlíci upálili mačku, a tiež sa im to neprepieklo, dokonca dostali aj nakladačku, a ešte sa mater jedného z nich sťažovala, že s tým jej chudáčikom sa teraz nikto nebaví, že sa mu vyhrážajú a že on nevedel, že je to trestné! Tak to síce nemusel vedieť, ale že kruto ubližuje a trápi živého tvora, to dobre vedel, a tá jeho sprostá mater tiež. Ale bola som rada, že sa ľudia z tej dediny tak k tomu postavili. Mohli by sa aj tu, mohli by sa nájsť nejakí, čo by ich aspoň dobre zmlátili, keď už ich rodičia im nedali pár faciek, kým na to ešte bol čas.

:boxing: :paradajka: :kladivo:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

......Mohli by sa aj tu, mohli by sa nájsť nejakí, čo by ich aspoň dobre zmlátili, keď už ich rodičia im nedali pár faciek, kým na to ešte bol čas.

:boxing: :paradajka: :kladivo:

 

Ved ty tu verejne propagujes telesne tresty....kua....vies ty vobec, ze je to trestne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale netáraj. Ak sa zastávaš takých tiežľudí, tak ja teda neviem...môžeš ma ísť napríklad ohlásiť na polícii, ak máš pocit, že som nadmieru agresívna, ja im to rada vysvetlím....

Do basy tí zmrdi nepôjdu, a kým za to nedostanú, čo si zaslúžia, budú v tom pokračovať. Vidíš aj sám, ak si čítal predošlé príspevky, že ich "hry" sa stupňujú. najprv to bolo "len" roztočenie mačky za chvost a odhodenie, čo bolo medzitým, to nepovedali v televízii, povedali to ako príklad, s čím sa vychvaľovali po dedine, čo robili so zvieratami, a vrcholom bolo to, čo som tu opísala. Čo bude nabudúce? Kto príde na rad? To zasa sa bude čakať, či sa náhodou neumúdria neprestanú s tým? Pochybujem, že z niekoho, kto v puberte alebo postpubertálnom veku je schopný takéhoto čohosi, bude niekedy dobrý človek, dobrý patrner, dobrý otec,...atd.

Poznáš to príslovie, že na hrubé vrece hrubá záplata? No tak pre takéto indivíduá to platí svojnásobne. Howgh!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Užasné správy, Slovensko sa konečne zaradí medzi vyspelé krajiny.

 

 

Zavádzame významné legislatívne zmeny zamerané na ochranu zvierat. V rámci novely zákona o veterinárnej starostlivosti meníme doterajšiu definíciu zvieraťa, vytvárame systémové opatrenia proti množiteľom psov, posilňujeme práva veterinárnych inšpektorov a znemožníme zneužívanie zvierat v cirkusoch.

  • Zviera nebude vec
  • Systémové a efektívne opatrenia proti množiteľom
  • Povinné čipovanie všetkých psov
  • Koniec zneužívaniu zvierat v cirkusoch

 

http://www.mpsr.sk/index.php?navID=1&id=11783#.WVE_mrM-LzI.facebook

 

:piggee: :doggy: :krava:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už je načase.
nie sme náhodou poslední v civilizovanom svete?

otázka je, ako to bude fungovať a ako sa to bude kontrolovať, ako trestať, ako zachraňovať týrané zvieratá, ako trestať týrajúce osoby, decká podpaľujúce mačky a vešajúce psov, psov na reťaziach, vyhladované kone...

 

bude fungovať zvieracia polícia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sucastou novely bude aj moznost vstupu na sukromny pozemok bez ucasti policie, resp bez povolenia. Veterinarny inspektor bude mat tak moznost hned konat a zviera odobrat.

 

Nevidme hned nove a nove problemy. Zaklad je, ze zviera prestava byt vec. To bol zaklad. Od tohto sa budu odvijat dalsie veci.

Co a ako sa bude diat, ukaze az prax.

 

A mna neskutocne tesi zakaz cirkusov so zvieratami. Neuveritelne hrube zaobchadzanie pocas cvicenia a treningov predchadza kazdemu vystupeniu, nevraviac o podmienkach, v ktorych zvierata ziju. A rodicia svoje deti vedu k tomu, ze toto je normalne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomu zákonu sa nesmierne teším, toľké roky sa tým nikto nezaoberal... to samotné je trestuhodné.
ľudia, čo týrajú zvieratá, boli, sú a budú vždy.
a každý bol voči tomu bezmocný.

 

nie, nevidím hneď nové a nové problémy - som opatrne optimistický realista.

 

na tomto svete už nejaký piatok som, ako sa u nás vymáha zákon, vieme.

 

vieme, že ešte dnes - každú chvíľu sú plné médiá mlátených, zastrelených, týraných žien - zodpovední jednotlivci, polícia, sociálni pracovníci neberú vážne týranie žien a detí... po toľkých rokoch, čo sú zodpovední za to, aby týrané osoby ochránili.

 

preto som realista, ako sa bude dodržovať zákon, keď niekto niekde nahlási týraného psa alebo mačku.

ja budem medzi prvými, čo si budú želať, aby to fungovalo. uvidíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vražda nie, ale minimálne týranie. keď ho ukradli, mohol by to byť únos...  nedávno kdesi ukradli vysokohodnotného čistokrvného psa, skončil v guláši.

 

a všetky psy uviazané na reťaziach celé roky, mačky, ktorým režú chvosty a nohy a uši, ktoré pubertiaci podpaľujú, vyhladovelé stáda súkromného dobytka a kone, ktorým vidieť rebrá a nemá im kto dať žrať, vypúšťanie neadaptibilných zvierat do našej prírody, je toho na mraky.

 

som hodne zvedavá, či to bude fungovať ako v tom americkom dokumente o zvieracej polícii... dovolím si veľmi veľmi pochybovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, vlastne to mohlo ostat ako doteraz, zvierata by aj nadalej boli VEC :) Lebo vsak vlastne Slovensko, tu sa nic neriesi.

Zaklad je upravit zakon, ten s najvacsou pravdepodobnostou zmeneny bude. Ja netvrdim, ze teraz dufajme ze to tu bude ako v US, to nie. Su pripady, kedy bolo riesenie tyranie zvierat, ale kedze islo o VEC, vysledkom nebolo takmer nic.

Teraz sa o VEC jednat nebude. Preto pisem, ze prax ukaze.

Zakon riesi aj mnozstvo inych veci, nielen tyranie zvierat, takze tato zmena bola viac nez potrebna.

 

Ako pisem vyssie, mna neskutocne tesi to, ze konecne budu aj na Slovensku zakazane cirkusy, ktore pouzivaju pre svoje vystupenia levy, tigre, slony, ..

Kiez by pouzivanie vsetkych zvierat v cirkusoch bolo zakazane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby sa dostatocne vynucoval doteraz platny zakon, tak by vselijake kozmeticke upravy neboli potrebne

mnozitelia si zasa najdu nejaku skulinku, na obyvatelov osad a ich psov aj tak nikto nebude mat dosah a nepoctivi veterinari, ktori prehliadali trestne konanie, budu mat este volnejsie ruky...

ano, aj ja som zvedavy, ako sa to prejavi v praxi, okrem toho, ze prida zasa starosti tym poctivym

 

a ak sa nemylim, tak to este nie schvalena verzia, takze by som hura nekrical

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to priamo navrh ministerstva, takze je viac nez iste, ze to prejde.

 

A Robert, ktory pravidelne zasobuje svojich fanusikov fotografiami kde je milujucim psickarom, urcite zahlasuje za presadenie novely :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...
Dňa 16. 3. 2010 at 16:10, game napísal:

v živote by nepomyslel ani len na to, aby chytil myš do pasce.

Ale pozor. Je iné sa zbavovať škodcov. My v dedinskej SBS sme to mali nariadené aby sme chytali myši a zbavovali sa ich. Fasovali sme pasce a jedy. Majitel ich v areáli nechcel. Ale nakoniec nechcene zabil aj vlastnú mačku lebo myš zjedla jed a mačka tú otrávenú myš. Na druhý deň skonala.

Týranie akýchkoľvek iných zvierat je zlé. Ale škodcovia sú iná kategória. U brata na dvore otec lopatou zabíjal premnožených krtkov a neskôr sa o to starala svorka jazvečíkov. Tí veľmi úspešne chytali aj myši aj krtkov. Lepšie ako mačky.

V pivnici som našiel netopiera ktorý panicky lietal nevedel sa dostať von. Je to chránené a užitočné zviera. Tak som mu otvoril dvojo dverí a vytvoril mu koridor na slobodu. Aj ho využil a pekne vyletel von.

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je etické dojit? 

 

Citát

Ako aj ľudské samičky, tak aj tie zvieracie produkujú mlieko iba, keď sú tehotné alebo majú mláďa. Takže mliečny priemysel oplodňuje kravy staršie ako 12 mesiacov ZNOVA a ZNOVA, aby boli stále tehotné a produkovali mlieko. V praxi to vyzerá tak, že sa býk umelo vzruší a pracovníci ho doslova vymasturbujú, až získajú ejakulát. Krave sa priviažu nohy, aby sa nebránila. Ejakulát sa dlhou trubičkou vloží krave do vagíny, čo znamená, že je znovu a znovu znásilňovaná. Niekedy jej do zadku strčia celú päsť, aby tú časť uvoľnili..
Keď sa teliatko narodí, je prakticky okamžite matke odobraté a vložené do klietky, či ohrady, kde je krmené cukrovou vodou a mlieko, ktoré mu patrí je po pár vydojeniach mlaziva odobraté pre nás ľudí. Stačí, ak si na youtube pozriete pár videí, ako matka krava tesne po pôrode uteká za autom, v ktorom je uväznené jej teliatko. Trhá to srdce.

Ak sa mláďa narodí ako býk, je podrezaný a predáva sa ako teľacie mäso
Ak sa mláďa narodí ako krava, bude z nej stroj na mlieko a znásilňovanie tak isto, ako jej mama
Opakované znásilňovanie a oplodňovanie vedú ku krvácaniu a mastitíde – bolestivému, ale bežnému zápalu vemena. Krv a hnis je preto v kravskom mlieku bežný. Filtruje sa, ale nie úplne. Európa, Austrália, Nový Zéland a Kanada povoľuje v každom mililitri mlieka AŽ 400 000 somatických buniek!!!!!!! A v USA je to 750 000 somatických buniek a v Brazílií až jeden milión…
Krava, ktorá je vysilená neustálym oplodňovaním je pre mliečny priemysel bezvýznamná a predáva sa na bitúnky ako mäso. Väčšinou už po štyroch alebo piatich rokoch, aj keď kravy sa dokážu dožívať 20-25 rokov. To je NEUVERITEĽNÉ!!!
Pozrime sa, čo spósobuje mastitídu podľa madlovefarms.com: https://brawolife.cz/nebud-krava-nebud-vul/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, Tomáš napísal:

Ale pozor. Je iné sa zbavovať škodcov. My v dedinskej SBS sme to mali nariadené aby sme chytali myši a zbavovali sa ich. Fasovali sme pasce a jedy. Majitel ich v areáli nechcel. Ale nakoniec nechcene zabil aj vlastnú mačku lebo myš zjedla jed a mačka tú otrávenú myš. Na druhý deň skonala.

Týranie akýchkoľvek iných zvierat je zlé. Ale škodcovia sú iná kategória. U brata na dvore otec lopatou zabíjal premnožených krtkov a neskôr sa o to starala svorka jazvečíkov. Tí veľmi úspešne chytali aj myši aj krtkov. Lepšie ako mačky.

V pivnici som našiel netopiera ktorý panicky lietal nevedel sa dostať von. Je to chránené a užitočné zviera. Tak som mu otvoril dvojo dverí a vytvoril mu koridor na slobodu. Aj ho využil a pekne vyletel von.

to, že my ľudia ich nemáme radi, lebo žerú to isté, čo my, nevidím ako dôvod ich nehumánne ničiť. Videla som raz potkana, ktorý odchádzal z tohoto sveta po skonzumovaní jedu. Veru som ho chudáka ľutovala, žiadne zviera si nezaslúži také utrpenie. 

Vraj existuje nejaký prostriedok, ktorý keď zožderú, im zabráni, aby sa množili. To vidím teda oveľa humánnejšie ako pasce či jed. Do pasce sa chytí aj zviera, ktoré nikto normálny nechcel, aby sa chytilo, a jed zožerú aj zvieratá, ktoré nechceme, aby ho zožrali. A o dravých vtákoch, ktoré umierali dlhou a škaredou smrťou po tom,ako chytili otrávenú myš ani nehovorím. Skrátka som proti pasciam aj jedom. 

A krtkov hlušiť lopatou, no fuj! :vynadaj:

pred hodinou, electric blue napísal:

Je etické dojit? 

 

 

tiež som nad tým rozmýšľala a pokaždé, ked si kúpim mlieko, mi napadne táto otázka.

Som blázon, že to tak cítim? Že doprajem žiť aj myši či inému zvieraťu, aké ľudia neradi, a že poľutujem kravu z veľkochovu pre to, ako sa s ňou zaobchádza?

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 25 minútami, electric blue napísal:

Vilma, nie nie si blázon, nieje ti lahostajné utrpenie [ aj u zvierat] . :slniecko: 

 

dík, teší ma, že sa nájde viac ľudí, ktorí doprajú aj iným živočíšnym druhom žiť a ktorým nie je fuk bolesť (aj) zvierat.  :flowers:

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 hodinami, Vilma Flinstonova napísal:

A krtkov hlušiť lopatou, no fuj!

Ale tak starí dedinčania iné prostriedky nemali a neriešili čo je humánne. Ale ako vravím neskôr to už mala na starosti svorka jazvečíkov a robili svoju prácu až príliš dobre. Nič im neušlo. Ale to už je zvierací svet kde predátor loví na korisť čo vlastne vymyslela sama príroda. V Leviom kráľovi to aj Mufasa vysvetloval Simbovi že je to potravinový kolobeh. A levy sú na jeho vrchole. Teraz sú to (bohužiaľ) ľudia. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov