Skočiť na obsah

Jovzin

Odporúčané príspevky

Ahojte ma tak napadlo dneska. Poznate tu krasnu stavebnicovu hru z Danska ? LEGO :lol: Ked som bol maly, tak na tom som fical. Mam doma asi 10KG krabicu s Legom :) Myslim ako pomiesane z roznych hradov, lodi, casti mestecka a neviem co este sa dalo poskladat vtedy :)

Moja najoblubenejsia skladacka bola taka jedna vesmirna lodka ;) Njn zaciatky mojho zaujmu o sci-fi hry, filmy a podobne ;)

 

A u Vas to je ako ? Mate este niekde doma nejake modely poskladane ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

LEGOOOOO!

milujem Lego... tiež toho mám doma na kilá...

začalo sa to, samozrejme tou červeno-žltou CHEVA /tak?/ a potom prišli hrady a zámky, mestečká, lode...

potom to kupovali bratovi a prešli na všelijaké pretechnizované Bionicle, dákych robotov a motorky, to sa mi už nepáčilo...

najradšej som ale mala môj hrad... s padacím mostom... potom keď som mala viac súčiastok, tak som stavala aj všelijaké iné hrady a zámky... jáj... už viem čo budem robiť cez Vianoce... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taky jsme měli velkou krabici plnou Lega, strávili jsme u toho kvanta času, bylo to super, ale už je řadu let asi někde na chatě

 

Aspoň nemuseli rodiče moc vymýšlet, co kupovat

 

.... "ten dílek jsem tu předtím 10x viděl a teď když ho hledám, tak nic!!" :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

najlepšie bolo keď sme s bratom dohadolavi, že aký kúsok potrebujeme a opisovali ho, po polhodine premŕvania sme našli a zistili, že musí byť iný... :lol:

to boli časy...

vždy sme to celé vysypali na velikú kopu a brali si súčiastky, potom sme sa i ne bili, keďže nejaké vždy chýbali... boli skvelou potravou pre vysávač...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Arwiel a Nox jj to poznam tu vetu: Kua kde je ta kocka tu bola pred chvilou som ju tu videl a zrazu nikde :)

 

Njn takteiz sa mi skor pacilo normalne Lego, tie bionicle sa mi tiez vobec nepacia. Ako pozeram sme viaceri co stravili pekne detstvo pri legu :lol:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hej, hej... normálne mám chuť sa k tomu vrátiť :lol:

vlastne, predávajú to ešte?

inak, Jovzin, ty sa ešte hrávaš s Legom? mohli by sme niekedy nafotiť čo postavíme a šupnúť to sem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som začal v troch rokoch s takým tým veľkým Duplom, potom som mal normalnu velkost (tu mensiu proste) a celu tu krabicu mam dodnes, menšie návštevy sa s tým hrávajú... A hentie veci keď začali, že Bionicle a podobné kraviny, to už bolo mimo mňa, bol som odrastený. Ale tak by som si tiež niečo teraz poskladal.. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 týždňami...

začalo sa to, samozrejme tou červeno-žltou CHEVA

Hej, CHEVA sa to volalo Obrázok

a kým človek prišiel na takéto, tak sa hral s jednoduchším - stará dobrá SEVA Obrázok

 

 

"ten dílek jsem tu předtím 10x viděl a teď když ho hledám, tak nic!!" Obrázok

 

Toto pozná každý kto sa hral s legom Obrázok niekde ešte v krabici by sme mali mať to naše Obrázok najprv človek skladal to originál podľa návodu, potom sa to naučil naspamäť a nkoniec to aj tak zmiešal všetko so zvyškom a staval čo chcel... Obrázok staré dobré časy Obrázok
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 rokom...

Minuly rok v lete Lego pustilo do predaja novu sadu "Kingdoms", Levi rytieri proti Dracim rytierom. Konecne ju mam takmer celu :)

 

Pozostava z 9 casti, od velkeho "Kralovskeho hradu" cez mensiu pevnost Dracich rytierov az po drobne zostavy "Utocny vozik" (30061) a "Trening v strelbe" (30062). Ale tieto dve som u nas zatial nevidel. A ani "Adventny kalendar" (7952).

 

Vynahradil som si to vsak uzasnou "Stredovekou dedinou"

 

Takze uz len mat o 30 rokov menej :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze uz len mat o 30 rokov menej :(

 

ale v pohode, myslím, že s legom to funguje lepšie ako s vláčikmi ... alebo podobne, viac sa ihruškajú dospelí než deti :thumbsup:

stačí vysypať krabicu, to sú fukoty :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

V dobe, ked rastli moje deti bola moznost kupit stavebnicu lego skoro nemozna. Obcas ho sice bolo dostat na nejakych jarmokoch, tam vsak islo na dracku, potom este bola moznost kupit ho v tuzexe s obsluhujucimi odutymi a neochotnymi predavackami, ale v beznom obchode, pokial neboli znamosti, lego nebolo.

 

Ked "sa" Jezisko posnazil a prve lego pod stromcek doniesol, nebolo u nas vacsej radosti.

Je to ale naozaj uzasna "hracka" a ja som mala na dlhe hodiny od dietka pokoj.

 

Syn velmi tuzil po legu s historickou tematikou, ale kupit ho, to bolo uplne nemozne, a tak som z papundekla tvorila padaci most, hradby, strazne veze a zvysok si sam tvoril z toho, "co dum dal" a z tych casti lega, ktore mal.

 

Ked teraz vidim plne regale s druhmi od vymyslu sveta az mi pride luto nasich deti, ze o tento druh zabavy boli ukrateni.

 

Detskym snom vacsiny uz aj dospelakov, ktori sa ako deti kedysi s legom hravali je pravdepodobne pozriet si celu tu krasu v Legolande. Pre niekoho je to mozno sen uplne nepochopitelny a pre niekoho, koho detstvo bolo s legom spojene, sen dlho nesplnitelny. Pred par rokmi si takto splnil svoj detsky sen aj moj syn.

Z tych niekolo stovak fotografii aspon tychto par:

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok

 

Obrázok Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prvé Lego som vystál v mrazoch-darček na Vianoce.Manželka sa zhrozila nad cenou- stálo 350 Sk :) , čo pri vtedajších platoch (1950 Sk) bolo týždenné prežitie.A neskrôr už to bolo Vianočnou samozrejmosťou. Lego mojich dvoch synov vždy potešilo.Už je odložené...pre vnúčatá...a môžem skonštatovať, že to bola najlacnejšia hračka, akú som deťom kúpil, ak dám do pomeru cenu a prehratý čas.Vyrábal som na uskladnenie a hladanie drevené vane, a skončili sme pri rozmere cca 90x70x20cm.K najpoužívanejším slovám pri hladaní patrilo slovo "peuk" od spojenia hladám prvok.Vyrábal som z neho kopec vecí, napr.labyrinty, autá s riadením, odoberačku a vydávačku bankoviek, kozmické lode s tajnými odklopnými priestormi, domčeky s posuvnými dverami....

Úžas, čo sa s toho dalo postaviť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Detskym snom vacsiny uz aj dospelakov, ktori sa ako deti kedysi s legom hravali je pravdepodobne pozriet si celu tu krasu v Legolande. Pre niekoho je to mozno sen uplne nepochopitelny a pre niekoho, koho detstvo bolo s legom spojene, sen dlho nesplnitelny.

 

mňa by odtiaľ bolo veľmi ťažké dostať :D to už bol problém keď som bol menší a boli sme na výstave hračiek a tam oddelenia lega, no koniec bolo veľmi dlhá doba než ma odtiaľ dostali.

 

zbožňujem lego mám naň strašne pekné spomienky keď som niekedy v tescu si ho tam stále obzerám a chcem ho :D

 

keď som bol malý tak nebol deň kedy som sa s ním nehral, som mal pirátsky ostrov a potom bol vtedy populárny western kolekcie tak z toho som mal nejaké dve stavby, ale môj spolužiak zo základnej mal doma moje nesplnené sny - veľkú Pirátsku loď a Stredoveký hrad to boli parádne kusy škoda že mu s tým moc nedovolili hrať bo už nemali plány a nevedeli by to poskladať, ale raz sme predsa neodolali a spravili sme scénu kde piráti napadli hrad, padli za obeť obe stavebnice :D tuším mal potom aj zle to už neviem ale tak to má byť na hranie a nie na vystavovanie

 

k legu sa mi ešte viažu potom spomienky s jedným kamošom, ktorý vždy po škole prišiel k nám rozobrali predošlé stavebnice dali na hromadu povyberali sme a stavali znova a bojovali proti sebe a do toho nám hrala zimná Šmolympiáda :D joooj to boli zlaté detské časy :)

 

som si takto zaspomínal minulé leto v Budapešti na blšom trhu kde predávali aj lego po častiach panáčikov, kocky, dosky všetko tam mali veď blšák ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mňa by odtiaľ bolo veľmi ťažké dostať :) to už bol problém keď som bol menší a boli sme na výstave hračiek a tam oddelenia lega, no koniec bolo veľmi dlhá doba než ma odtiaľ dostali.

 

Syn tam už bol tiež dvakrát a dostala som pozvanie, aby sme sa tam išli pozriet ešte raz spolu.

Určite by som to rada na vlastné oči videla, aj napriek všetkým fotkám a videám,

aj keď je to "vychádzka" na celý deň. Ale krásna vychádzka a takáto ponuka sa veru neodmieta!

 

S legom sa dokážu hrať aj deti vo veku 4-5 rokov, Legoland je však asi pre vyššiu vekovú kategóriu a dokáže dokonca nadchnúť aj dospelákov. Každá veková kategória si tam najde "to svoje", ale dospelí už tam toho "vidia" oveľa viac a nadchýňajú sa aj technikou, čo všetko majú možnosť sami ovládať a dať do pohybu.

Snáď sa tam niekedy podarí "zablúdiť" aj tebe :D

 

 

Asi práve preto, že sa moje deti s legom hrávať mohli len veľmi obmedzene, keď začne nad našim príbytkom krúžiť bocian, už aj začnem robiť zásobu "kocočiek", panáčikov a všetkého, čo k tejto zábavke patrí.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pamatam ako lego malo kedysi predajnu pri univerzitke, ked dostali novy tovar, tak prakticky v momente zmizol a zas zivali prazdne police

 

ako mala som sa s nim prakticky hravala cele dni, dom na rozne sposoby, hasicska stanica, sanitka, bager, nebolo toho vela, aj bolo drahe, ale dalo sa z toho poskladat vsetko mozne

fascinovali ma aj samotne katalogy, doteraz mam vsetko odlozene aj s nimi

 

dnes ked obcas natrafim na lego, tak mam pocit, ze vsetko je akosi az prilis tematicke a zjednodusene na skladanie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 4 týždňami...

Šéf zábavného parku Legoland v americkej Kalifornii sa dočkal netradičného darčeka od svojich podriadených. Keď prišiel na parkovisko, našiel tam namiesto svojho volva repliku auta vyrobenú z lega. Modrá legová kráska bola vyrobená z 201 760 kúskov legendárnej stavebnice a váha lego-auta bola 1 330 kilogramov.

Aj z tohto vidno, že s legom sa vedia zabaviť nielen malí, ale aj dospeláci ... :rolleyes:

 

Zdroj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

juj ale to auťátko je parádne :innocent:

lego rozhodne nie je len pre malých ... tie klasické staré dobré kocočky, z ktorých sa dalo postaviť absolútne všetko, aj takéto autíčko, sú najgeniálnejšie ... tie priveľmi špecializované fascinujú, ale tie jednoduché dali nekonečný priestor fantázii, a skladal každý. ani neviem, koľko teraz stoja, ale pred dvadsiatimi rokmi bola jedna poloprázdna krabica nenormálne drahá, ale vianoce s tým boli vybavené bezpečne :rolleyes:

 

my sme kedysi mali takú náhradu, boli to väčšie dielce, okopčené lego ... cheva ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lego:) bola najobľúbenejšia hračka aj našich synov. S legom, puzzle rástli a stále sa tešili, keď boli ním na Vianoce alebo na narodeniny obdarovaní. Pravda, už pred 20 rokmi, to bolo finančne drahé, ale keďže lego bolo stále veľmi obľúbené, zábavné, rozvíjalo u nich tvorivosť, fantáziu, tak sme sa snažili postupne legá doplňať aj novými.

Legá máme starostlivo odložené pre vnúčatá.:rolleyes:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov