Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Prispevok nejde spat a v sukromnej sprave ze pouzivam vulgarne vyrazy - isto ale nie na clenov fora.

 

Iste boli aj take smiesne veci ze zene poslem vyplatu na jej ucet. A mi nieje ochotna dat 10 eur na pivo a cigarety(nebodaj na obed,uz uci a nevari). Teraz chcem kupit auto tak som poslal len 50 euro aby som mal na akontaciu - proste setrim. Mam inteligentnu zenu a ake problemy - clovek by si myslel ze to pochopi. Ale to je tak vseobecne . Su tie zenske normalne?

Ja mam inteligentnu zenu - nie ... g. Lebo to nieje rarita asi. Zenske chcu spravovat kasu ked ide do tuheho?

 

Ja mam len dve kasy, ucet s kolegom v podnikani a potom zenin ucet. Potom mam hotovost. Ale ak sa tyka financovania bolo mi to smiesne. Nemam problem si spravit ucet. Ale nemam ani potrebu. Ani si ho nespravim.

 

My mame spolocnu kasu 10 rokov - ja som jej peniaze posielal aj ked nebola moja zena a nemali sme deti a zase z jej uctu(samozrejme z mojich penazi) isli splatky za splatky na stavebne. Ja som nikdy nemal svoj ucet. Niekedy vkladnu knizku, kde som si posielal vyplatu.

 

Ked vas zaujima financovanie- Tak od roku 2007(vtedy sa narodil chlapec) - zena na materkej mala skoro rovnake prijmy do septembra 2012 ako ja(plat ucitelky je nizsi - preto som pisal ze jej nedovolim ucit, dovolil zas peniaze niesu vsetko). Na sporenie som si ja posielal 700 eur a zene detom cez 1200, kvoli hodnotiacemu cislu ja som viac nepotreboval. Ale im som to daval. Zena ma peniaze ak si chce prerobit byt.

Preto si viem aj dnes kupit dom. Ked dame to dokopy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čiže problém je v tom, že držala a ešte viac drží kasu, keď začala pracovať ?

 

ale píšeš, že ... ano: že máte spoločný účet, / teda na ženino meno, zrejme / a z toho platíte výdavky na bývanie ? a posielaš tam peniaze.

ale píšeš, že máš aj hotovosť - to je to, o čom som písala : že podnikatelia majú vždy aj hotovosť mimo, ( neviem, či dostávate s kolegom zaplatené aj v hotovosti )

a na pivo by mohli ísť peniaze z tej hotovosti ... je to tvoje pivo, a tvoja hotovosť, o ktorej žena vie, či nevie ?

 

ano, ženy radi držia kasu, a zvyčajne ženy vedia aj šetriť / teda ano, ja viem, ktoré ako, ale zvyčajne keď sa v rodine do toho žena obuje, vie šetriť. / o toto ide tvojej žene, aby ona šetrila ?

 

podľa všetkého ale keď máš našetrené na auto, vieš šetriť aj ty ... alebo ste to šetrili spoločne, posielali z účtu na sporenie ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game teraz(obvykle) ja jej posielam peniaze vyplatu aby som sa nemusel starat o nakupy vsetkeho co sa tyka domacnosti,kludne aj madrace skrine, ci bycikel,(priklad). Teraz jej aj neposielam ale stale ma na ucte 1000 euro(ja tam mam pristup a to sledujem) aj nechapem ako to ide ked som jej uz 3 vyplaty neposlal. Zrejme vieme prezit aj z 500 - 600 euro.

Ja setrit viem.

 

Moja zena nemina,ani ja okrem alkoholu a cigariet- priklad mna moj zovnajsok absolutne netrapy. Zena je striedma.

 

 

 

Keby som nechal na svojej zene drzat kasu - lepsi zivot by sme nemali a mali aspon o polovicu menej penazi. A ja ma inteligentnu zenu. Ale to som si isty. Pritom aj deti darcekov maju dost.

 

Prikklad hocico vies kupit a zaobstarat za rozne ceny. Dovolenka,auto atd.. Financovanie toho. Zle rozhodnutie ta to kludne moze stat dvojnasobok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano ... ale potom nie celkom chápem, kde je problém. obaja viete šetriť, a na účte peniaze boli, a keď viete vyjsť ako rodina z 500 - 600 eur, môžete sa pustiť aj do kúpy auta, aj do kdečoho.

evidentne viete šetriť, len problém asi je, že žena si to chce vziať pod palec ... ?

možno sa s niekým rozprávala z kolegov, o tom, ako to funguje inde, aj to je možné, že preto chce iný systém, a preto ti nedáva na pivo, ale možno aj preto, lebo na pivo ti nechce dávať ... rozumieš, ako to myslím : môj muž by si musel svoje pijácke kratochvíle financovať sám.

 

viem, že sú rodiny, kde je muž vydelený s peniazmi, a sú rodiny, kde je naopak žena vydelená ( ľudia sú všelijakí ), ale u vás to vcelku fungovalo, a celkom dobre, aj so šetrením ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no decka, mam pocit, ze tema bola Financovanie rodiny a nie Vysklbeme si vlasy, kym nejake mame:)

ja si financujem vsetko sama, rozvedena, dve deti, byt, domacnost...okrem vyzivneho sa ex nestara o ziadne z potrieb detim, navstevuje ich sporadicky cca 3x do roka, som neskutocne rada, ze pracujem a mam z coho uzivit svojich blizkych a seba. Ale obcas je to o hubu...prvorade su u mna poplatky za byt + energie, vydelim si priblizne na stravu, nesnivam o dovolenkach, lebo na ne nemam, ale vzdy sa snazim detom sprijemnit zivot aspon nejakymi vyletmi.

Poviem pravdu, nebyt mojich rodicov, ktori mi pomahaju aj psychicky aj "akosalenda" by to nebolo take "vesele".

Lenze napriek tomu, ze si vsetko financujem sama...som spokojna so svojim zivotom, nie uplne happy ale spokojna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Napisem ako to je dnes(nepamatam si co som pisal pred polrokom, a nechce sa mi to citat,precital som si asi 5 svojich slov). Vcelku v pohode. 

Istota prijmu je dolezita.  A vo februari som nevedel ci bude mat zena pracu(prijem). Ma. Mal som aj ciel si kupit auto a nevedel asi presne - vtedy isto ako to mam financovat.

 

Dnes a pred mesiacom a pred dalsim, je to ako dnes. Trosku lepsie. Inak dlh  4000 eur som chcel dat dole na nulu do roka. Mozno sa mi to nepodari,ale uz ma to netrapi. Inak len raz som dokazal zaplatit 100 euro navyse.  Bol to minuly mesiac, VUB zmenili system prihlasovania sa na internet baking, tak ani neviem kolko mame na ucte. Zenin ucet.  Ja dufam ze  aspon 600 tam je a na zvysenu splatku fuknem hned 300 eur. Vsetky seky by sme mali mat poplatene.

 

Inak co sa zmenilo, narastli deti, ci zostarli. Za skolku, kruzku, futbal - chalpec hra futbal, platime - teda o dost viac. teda chapem, ze ludia z nizsim prijmom na to nemaju. Teraz spekulujem, ja uz tretie dieta nebudem mat. Tie deti uz budu od neho dost starsie. Dvedeti ci viac po dvoch rokoch odporucam - prehraju sa.

 

Vcera som cital a bolo na vybrali sme ,clanok od nove casu, a bola tam anketa kolko ludia zarabaju a kolko by aspon pozadovali. Ja som to hladal nenasiel. Bolo tam aspon 30 ludi,ale bol to clanok.

 

Ti co mali 800 v cistom boli uz spokojni. Ze vedia prezit.  Teda rodina s dvoma detmi pri 1100- 1600 vie prezit slusny zivot. V malo  meste(kde niesu vysoke naklady na obstaranie nehnutelnosti ci najom). Ja to potvrdzujem, da sa,

pri 500-800 - je to len prezivanie a nizsie zivorenie.

 

Ale je kopec rodin co ziju z 1600 stvrtroka. A to sa uz neda. Teda robia niekde chybu. Ci ju spravili. Smutne je. Ak takto ziju co dostali od zivota pohube. Nezdraveho dietata, kde sa matka on musi celz zivot starat.  Ci postihnutie chlapa. Ked aj keby usiel by bolo jednoduchsie.  Ale zostal a je narocnejsi ako deti.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov