Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

K tejto teme, myslim ze taka tu zatial nieje, este vas netrapi, bol clanok z Mamy a ja(velmi dobry casopis), na zaciatku mesiaca ho kupujem.

Ide o to ako by sa mal financovat rodinny rozpocet. Su rozne smery.

Ono to zacne trapit ludi co zacnu spolu zit. Z ich cielmi(musia najst priority co budu spolocne financovat).

Ludia maju rozne prijmy a rozne sa stavaju k tomu rozpoctu. Niekde to moze byt 50:50. Niekde plati viac co ma vyssie prijmy, spolocne ucty, dve ucty a pod.. Niekde jeden z partnerov moze mat zanedbatelne prijmy, repsp. ziadne. Kto by mal o tom rozhodovat.

Problem bol o financnom nasili. Ci uz v rodine ci je dieta ci nieje, ked je ta matka je obmedzovana v prijmoch. Boli tam popisane extremy.nad ktorymi som sa smial. Prkl. dvaja bezdetni obaja dobre zarabali(mozno zena lepsie), mali spolocny ucet, zena nemala pristup k svojim peniazom,len chlap jej dal 20 euro na domacnost na tyzden a este jej vykrikoval kde to rozdrbala. proste blbost zeny(este sa to stupnovalo ked mali dieta), ze ho nekopla do cela.

 

Ale som si uvedomil mozno podobny som aj ja. Zena nema prijem, zijeme z mojich penazi, ale je pravda ze jej robota je neocenitelna. Nezaplatena. Ked jej vykrikujem. "vykrikujem" len ucet za mobil ale to je smiesna suma, ale prevola dvakrat ja ako podnikatel. Ale je to tym, ze ja nikomu nemusim volat. A ide naozaj o smiesnu sumu, co prefajcim a prepijem za den,dva.

 

Ale ked som sa o tom snou bavil, ze aky som dokonaly(lebo si myslim ze v tomto smere sa na mna nemoze stazovat - vo financiach, ze by som jej nedaval peniaze na to co potrebuje). Je pravda, ze byvame v mojom byte, kupil som ho ked som bol slobodny, s casti splacali(uz je splateny) ked sme uz boli manzelia. Ale cena bytu je tiez smiesna. dalsi plan mam ist byvat do rodicovskeho domu, sme traja surodenci, jedneho som uz vyplatil, dalsieho som uz nemal zaujem vyplacat kym tam nebyvam. Ale zena , ked som spominal ze aky som dokonaly, mi vyhrkla, ze ona nebyva vo svojom. A ze do toho(domu) nepojde byvat, kym tam nebude mat polovicu. Ako v praxi nieje problem(v mojom zivote) v tej vete. Aspon si myslim, ale teoreticky, mozno ma aj pravdu. Lebo ked tam pojdeme, uz budeme mozno 10 rocny manzelia, za to obdobie, sa ona starala len o deti, a keby som podelil moje prijmy na polovicu na to obdobie iste peniaze by si odlozila(len co prefajcim a prepijem 5 euro denne je to dost, ale platim jej dve positky co jej zalozili este rodicia). Inak ja si ziadne peniaze neodkladam pre seba(aj ked nieco mam), teraz budem uz vkladat len na deti a ci sa mi oplati do nich investovat uvidim za par(20 rokov) rokov.

 

Zaver. Proste ma pravdu, ja jej to uznam, ale podla mna by mi mohla prispiet 200 000 sk na motorku, co dostane po vysporiadani jej rodicovskeho domu, a kludne jej dam polovicu domu. Aj vlk aj ovca bude syta. :lol:

 

Inak dalsia vec je co ma(nie len mna) mata ludi,vysporiadanie pri teoretickom rozvode. Nie ze by zena bola idealna, ale podla mna ja sa nerozvediem, ja uz taky idealny( nemyslim(na to ani nepomyslim) na neveru, mam milion inych blch) nie som, ale snad to uhram.

 

Zhrnutie: je vseobecny problem, co problem je a dal som aj moju situaciu, aby ste si to aspon trosku mohli predstavit, nad cim ludia rozmyslaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak,ak by ten dom,co mas zdedit,alebo co,bol napisany cisto len na teba,tak to chapem. Ale vsetko,co spolu vo svojom zivot nadobudnete,ide napoly. Aspon pri rozvode to tak je. A ak by ti prispela na motorku,aj ta by bola s polovice jej. Je to tazke takto popisat,uviedol si viacero rozlicnych situacii a nastolenych problemov. Ale vsetko je vecou dohody oboch partnerov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten dom je napisany na mna, aj davno uz bol, aj bude, len ak si nerozmyslim a ho nepredam(nepostavim novy) ,resp. casom polovicu napisem na zenu. Tu nejde o pravo, to mam poriesene ale spravodlivost.

 

este som pisal o rozvodoch, zrejme trosku dopletiem temu, ale nechapem, u nas mozno este nefunguju"rozdelenie deti na polovicu" dva tyzdne u muza, dva tyzdne u zeny. Ale co som pocul ze v cechach(neviem ci to je mozne uz aj na slovensku) aj ked to maju takto podelene, tak ten co ma vyssi prijem musi doplacat na tomu s nissim prijmom, zrejme to je podobne, aj keby mali dve deti podelene, ze jedno zije z jednym rodicom a druhe z druhym.

 

Ale tema je o financovani/rozdelovanie financii rodiny. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Niekto sa vytrasie po vyplate, necha hospodarenie na partnera a ma pokoj, niekde sa na niecom musia dohodnut a podobne. Zajtra si casopis , jeden urivok prepisem.

 

Pr. viem o chlapoch aby mali pokoj od zien, to co mali na vyplatnej paske vysypali, ale kedze mali menej stedre zeny(aby mali na pivko ci obed), tak urcite premie nechali vyplatit kolegovi. u podnikatelov je to jednoduchsie. Inak podobne riesenie pouzivaju aj ti co musia platit alimenty. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Povodne som chcel ten clanok sem prilepit. Ale tu rubriku casopis nema na nete, a kedze mame novy mesiac nieco z neho opisem ci transformujem.

Na stole je 6 000 Sk a nad nimi stoja tri manzelske pary.

1."Kedze zarabam ja, ja budem rozhodovat co snimi, su moje," razne tvrdi manzel

2." Pol na pol" deli manzelka

3." Hospodar ako myslis ze je spravne" povie treti muz.

Ich odpovede ukazuju viac, ako len ich postoj k prachom. Ich odpovede ukazuju ako v zivote spolu vychadzaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

mal som o tom debatu s kamarátkou, a nezhodli sme sa.

U nás doma to funguje tak, a neviem si ani predstaviť iný model financovania, že peniaze prídu na účet. Vyberiem nejaký obnos, napr. 200€, vložím do "krabičky", a odtiaĺ sa berú peniaze na nákupy, oblečenie, dary, oslavy...skrátka všetky výdavky idú zo spoločného. Neexistujú moje a manželkine peniaze, neexistujú tajné peniaze...čistá hra.Ak peniaze nebudú, nebudeme mať obaja, ak budú, míňame ich podľa potreby.Nikdy som jej nepovedal, že nekúp si topánky a nestalo sa, aby som si nemohol kúpiť niečo pre mňa (brúsku, zváračku.... keď na to boli peniaze.

Dosť ma to udivilo, keď som zistil, že takto to nefunguje u každého... napr. ON si kúpi auto.Za svoje peniaze. Ako sa potom podiela ONA ak ju ON odvezie? Platí mu za benzín?

Je to nad moje sily pochopiť tento model, ak má byť aspom trochu spravodlivý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ked sme sa osamostatnili (rok po svadbe), zaviedli sme obálkový systém. Vtedy ešte nebolo niečo ako bežný účet, kam by chodili výplaty, boli len vkladné knižky. Výplaty a "zálohy" (neviem, či to ešte existuje) sa dostávali na ruku.

Ale k tým obálkam. Všetko, čo sme domov doniesli, bolo spoločné. V jednej obálke bola suma určená na výdaje spojené s bývaním (nájomné, elektrina, koncesionárske poplatky a tak - bola to vždy presná suma), v druhej bolo na jedlo, v tretej na mimoriadne výdavky (oblečenie, kaderník, čistiareň, darčeky a pod.), a štvrtá bola "železná rezerva", a ak sa nič mimoriadne nekúpilo a nekonal sa ani presun z mimoriadnych výdavkov do potravín, tak sa ušetrené presunulo do železnej rezervy a to sa neskôr odnieslo na vkladnú knižku. Tiež sme mali zošit, kde sa zapisovali všetky výdavky, to preto, aby sme zmapovali výdaje a príjmy, a mohli dobre rozdeliť peniaze do tých obálok. tento systém nám od začiatku fungoval dobre, a používali sme ho dosť dlho. Nikdy sme si nemuseli od nikoho požičiavať peniaze, že by nám to nevyšlo. jednoducho sme vedeli, že nemôžeme vyskakovať nad naše platy a akceptovali sme to. A vychádzalo to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Musim sa k tejto teme vratit a oprasit ju.

Kym som bola vydata, zo zaciatku sme skusali tzv. spolocne peniaze, ale nefungovalo to, z mnohych dovodov a vela sa odkladalo hlavne na stavbu domu ( ktoru mi bol cert dlzen)...

Teraz je situacia po rozvodeudrzba a celkovo cely dom. Financujem ho takmer vylucne sama, kedze ex nesuhlasil s predajom a momentalne zije vo Viedni a chodi sem len na vikendy. Asi pred pol rokom som sa ponizila a zacala od neho pozadovat aspon "almuznu" na inkaso co bolo pri mojich vysokych vydavkoch hodne malo, ale nemozem od neho asi vyzadovat viac.

Po poslednom odpocte plynu nam navysili platbu, takze vsetko stuplo o nejakych 25 %.

Ked som sa ho dnes pytala na jeho platenie, uskrnul sa, ze co od neho chcem viac, ked je tam len 6x za mesiac, a ani tolko to niekedy nie je.

Je to v keli, ked musi zena takto doslova zobrat o prachy, ale uz som musela. Brat mi pomahal hodne dlho ale to tiez nejde stale.

Musim sa tesit, ze az dospeju deti, snad to bude lepsie, ak dovtedy este budem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa týka toho plynu, to u vás zvyšovali všetkým o 25% alebo iba tebe? Ak tebe daj si rýchlo spraviť revíziu kotla, či má spotrebu takú akú by mal mať.

 

Inak na súde môžeš požiadať o zvýšenie výživného pre deti, ak vo Viedni zarába dosť, tak by ti mali aj dosť priznať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, je to zlozitejsie,ako to vyzera. Budem musiet byt spokojna s tym, ako to je, aj ked sa mi to nepaci a citim sa ponizene.

Viem, ze to je podobne v niektorych rozvedenych rodinach, dokonca este horsie. Chlap je nezamestnany, neplati nic a zije tam len preto, ze si byt kupili spolocne. Obcas da kamoske par penazi, ale to je fakt, ze len nic. Ona ho ciastocne dokonca aj zivi.

U mna take, ze stravovat ex nehrozi!

Mno neviem, ako u druhych ludi, ale tiez sa mi zda ze im to stuplo s plynom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K prispevku vilmy, Ja si to pamatam,ten system, vyplata zaloha, rodicom som z obalok vysypal peniaze a pocital kolko mame spolu. Mal som kratko po prvej triede. Len doplnim, sporit by sa malo najskor a z toho co ostane zit. Nerobim to pravidelne,ale ked potrebujem, mam nejaky plan robim to. Priklad teraz v auguste najprv som poslal do sporitelne peniaze a potom nejak ten mesiac prezijem. Ono este mi na sporenie odchadza po 20.tom nejaka minimalna(resp. mnou stanovena) suma.

Inak rodicia si dali vymenit okna na dome a celkom vysoka suma, a sa ma matka opytala ci by som jej v septembri nemohol pozicat na mesiac 800 eur. Ja som tolko v cashi nikdy( v priemere, niekedy(par dni) som ci to mam) nemal. na dovolenku som si odkladal dva mesiace. A nieco mi chybalo a nato mam kamarata. Inak nema problem pozicat aj matke.

 

A littlewitch prispevkoch ma zaujalo, ze zaujimavy chlapik. S dvoma zenami si obstara nehnutelnost, zrejme na uver a moze si kludne zit(zeny ho zaobstaraju), ja by som to mozno dotiahol este dalej, len pre zaujem kam by to slo. Nerozumiem sa do toho, chcelo by to rovnakeho spekulanta, resp. pravnika,myslim na jeho zrusenie. na vsetko je riesenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este dam pikosku,ktora ma u nas trosku rozcertila. Zena chce prerobit byt. Ja ze slo by to(ako financne aj som uznal ze je to dobry ciel,budeme tam este byvat nejaky cas). Byt je moj,aj ked sme ho este splacali ked sme uz boli manzelia, ale vyska dlhu(rekonstrukcia bude v realnych cenach v tej istej sume) bola asi taka kolko som mal aj uspory(svoje pred manzelstvom), ktore mam a tie uz su spolocne.

neviem ako ju napadlo,mi povie ze ak si ho zrekonstrujeme, ze chce aby som nanu prepisal polovicu(ci kolko, zrejme). Tak chce mat krajsi byt ci vacsiu kuchynu?,lepsie byvanie ci polovicu bytu? samozrejme jej nic neprepisem, nema to ziaden vyznam. Rekonstrukcia, na ktoru pojde aj polovica mojich uspor, je ovela mensia co jej podiel na usporach, ci na cene bytu.

Nechapal som to ze mi nieco take povie. naco? Preco? Aj ked som mal niekedy zbytocne reci - sproste,podpichovacne. Ja svoju zenu nepotrebujem o######avat. Nerobim to u inych preco u nej? A ma pozna a taku hlupost zabije. Tiez ma asi chcela podpichnut.

 

Na dovysvetlenie, o financiach ja rozhodujem, mozno nie. Ale ja mam navrhy a o vsetkom jej do detailov poviem, a vysvetlim a chcem aby to pochopila. Zas nieje hlupa.

 

Rozumy mi tu nedate, ale niekde robim chybu. Tie uspory co mame, som cielil na vyplatenie brata, odmietol,tak spekulujem co stym, uz som dal aj ponuky na ine ciele v ramci jej rodiny. Ale som sa jej neopytal. Aj ano a chcela by domcek, ja vacsiu zahradu. je to dobry ciel a by to financne aj mozno vyslo. ALe ja uz nehnutelnost tu velmi nechcem. Mam dve. Kvoli ciganom a dlhodobej nezamestnanosti(problemy ktore sa neriesia - vlastne je to ten isty problem) to nieje najlepsi napad.

 

Inak dam pikosku. Je par hodin co som sedel len nahodou s nejakou ekonomickou novinarkou. Sedi v redakcii najcitanejsich novin. Moja zena ma isto vacsi prehlad. Ani nevie pod ako rubrikou mozu vychadzat na internetovej stranke jej clanky. Ak moja zena nie, citatel mojich prispevkov aj tu na fore iste. :) Skoro o vsetkom co sa dozviem a tu napisem poreferujem aj zene.Pr. som sa len spytal ci vie kolko ma priemerny sporitel v II.pilieri nasporene. Nic nevypytoval som sa dalej len, povedal a dalej len informaciu aky bude mat asi dochodok. inak take otazky kladiem aj zene, tiez nevie. Potom poviem cislo s ktorym sa vychvaluje pr. kanik 4,2 miliardy a ze sporitelov je pr. 1,5 miliona. Ak sa o nulu(aj mne sa to stava ,pretosi to poctam na kalkulacke aj viackrat ci kreslim na papieri) sekne tak jej poviem nech skusi este raz a potom povie spravne cislo. Ale to dufam vie si zapamatat.Aj ked je to jej mozno nanic. Pre zaujimavost a to vie. Co vlastne odkedy je v II.pilieri ma z tej sumy mozno polovicu. Pritom nebola skoro vobec zamestnana. V tom obdobi,bola denna studentka ci matka. Tym som chcel len povedat, ze financne negramotnych je strasne vela ludi. Negramotnych, ze si nevedia spocitat 2 a 2.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

My sme takto za tie roky čo-to nasporili, ale všetko sme dali manželovmu bratovi, ktorý potreboval vyplatiť spoludedičov domu, čo zdedila jeho žena po babke či po kom. Polovicu sumy si museli zobrať úver v banke a tú druhú sme im venovali my s tým, že si nebudú nárokovať byt, ktorý ostane, keď sa pominie svokra, ktorá ho darovala našej vtedy čerstvo plnoletej dcére. To čo sme im dali, bola polovica vtedajšej trhovej hodnoty toho bytu.

teraz sa na nás pozerá trochu ukrivdene, občas má blbé poznámky, keď napr. môj muž chce, aby mu tam do toho bytu prišiel s niečím pomôcť, ale nemá sa prečo nadúvať, lebo aj tak svokre všetky výdavky nad jej možnosti platíme my, a dali sme im polovicu...ako už píšem. A ešte sme aj investovali do ich dielničky, ale nikdy sa nám to nevrátilo a ani nevráti, lebo nemáme oficiálne na tej dielničke nijaký podiel, a dielnička pripadne ich deťom napriek tomu, že strojné zariadenie takmer všetko tam kúpil ten môj a aj tam urobil kopec práce, takže nemajú prečo na nás zazerať. Že moc neprosperuje, za to už my nemôžeme, ale ich slávny manažér, ktorý im dohaduje dosť nevýhodné kšefty. Ale je to ich kamarát, tak ho nechce švagor poslať do teplých krajín.

Ten môj by chcel vraziť do prístavby k záhradnej chatke, ale tie pozemky nie sú majetkovo vysporiadané a v podstate to máme len prenajaté cez nejaký urbár či čo, v tom sa nevyznám, a aj tak je to tam odrezané od sveta a neviem si predstaviť, ako by sme tam žili, keď budeme starí. Je to hodne do kopca a teraz nám trvá 3/4 hodiny, než sa tam doštveráme z obývanej časti vybavenej obchodmi a zdravotným strediskom, takže našu budúcnosť určite nevidím tam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

preco je taky problem predat ten dom?

 

daj ziadost na sud

takto sa nechat psychicky nicit? :ermm:

ved on to ma isto davno zratane, ze takto ako to je sa to oplati, kedze ked pride na svk, ma sa kam uchylit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

u nas doma, teda u mojich rodicov, to vzdy fungovalo tak, za sa dali prachy dokopy a z nich sa financovalo vsetko, co bolo treba... ked som zacala zarabat aj ja, davala som mame cast mojej vyplaty za stravu a byvanie... teraz, ked byvam v spolocnej domacnosti s mojim zvieratkom, financujeme spolocne vsetko co treba (a v podstate sme tak fungovali aj predtym, nez sme zacali spolu byvat) - cize byvanie, jazdenie a stravu... a este prispievam par eurikmi mame, kedze stale tam mam trvaly pobyt a mama ma nizku penziu.... trosku ma desi, ked niekto este pred svadbou kalkuluje s delenim majetku pri rozvode, s tym, kolko penazi zena nezarobi kym bude na materskej a pod...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

LW

 

takze to sa jedna asi o bezpodielove spoluvlastnictvo - kedze ste majetok nadobudli ako manzelia

existuje lehota troch rokov, pocas ktorej moze dojst k dohode medzi manzelmi o "prerozdeleni" alebo podaniu ziadosti na sud

 

po uplynuti tejto doby sa majetok stava automaticky podielovym, rovnym dielom, pripadne pomerovo tak, ako ho jednotlive osoby uzivaju

co si myslim ze by si mala vyhodu, kedze v tom dome travis vacsinu casu iba ty, staras sa o rodinu, vychovavas TY deti

 

nevyznam sa v tychto veciach presne, ale urcite ti ako spoluvlastnikovia nalezia aj PRAVA, o ktorych mozno ani netusis

takze byt tebou, idem sa opytat k odbornikovi

laici ani len netusia, ako sa da s takymito spekulantami vybabrat

 

kazdopadne ked nanho nie po dobrom, tak jedine po zlom, v tomto pripade sudnou cestou

 

drz sa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pretože netuším kde bývaš ...

... ale čo je rozvod a všetky jeho dopady sú mi veľmi dobre známe, takže viem, že riešenie situácie, v ktorej sa nachádzaš je veľmi problematické.

Ale prísť o strechu nad hlavou ... to by bolo príliš. A navyše, keď sú tam deti, musíš myslieť hlavne na ne.

 

Je mi ťažko radiť, ale ... nemáš možnosť nejakú miestnosť prenajať nejakým študentom?

Navyše, asi nie všetky miestnosti v dome treba vykurovať, neobývane časti by postačovalo iba temperovať.

 

Ak by si sa chcela domu zbaviť, myslím, že by si bola vo veľkej strate.

Neviem, ci by ťa predaj domu a kúpa "novej strechy nad hlavou" nepripravili ešte o viac peňazí.

Exmanžel, pokiaľ má v RD trvalý pobyt, je povinný prispievať na "chod" domu,

pravda ale je, že peniaze z neho nevytrasieš, hlavne keď sa dlhodobo zdržiava mimo.

Možno iba ak by to dostal súdnym rozhodnutím, ale aj to naozaj IBA možno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

http://ekonomika.sme.sk/c/6562849/co-je-lepsie-spolocna-alebo-oddelena-kasa-partnerov.html

 

Clanok som necital,ale v diskusii som prispel. Ale som aky som,ale ulety su .. inak im aj rozumiem. Ja mat 10 krat vacsi prijem ako mam tiez by som to zene neposielal.

 

Je to smiesne ze aj toto robi problem. Peniaze - chapem ked ich nemaju - ale aby to bol problem ak ich rodina ma dost?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Nie je to o financovani rodiny. Nieje to o starostlivosti v rodine. Neviem, ale ako zena zacala robit - je to ine. Cely cas som nemal ucet,len ona a ja som tam posielal dajme tomu vyplatu a sli tam jej rodinne prispevky od statu. Ale kym nerobila , som nemal problem odnej si zobrat 5-10 euro na pivo/denne. Dnes? Mi neda ani na cigarety. Zarobito 430 eur. Ale co mi vadi viac - praca ucitelky inak poznamenuje cloveka. Ako ziape po detoch - oproti nej som iny baranok. Inak v minulosti ak ma nahnevali ci som mal naladu som spustil. Ale dnes sa neda. Zena mi odobrala silu. Dnes som tichucko. Ale decka su na to zvyknute, nerobi im to stres - su zvyknute ze ucitelky - zeny ziapu.

 

Zena ma uz nepritahuje - tato zena. To je pruser. nemam chut sa snou ani bavit. trosku som zvelicil,ale o mesiac to moze byt pravda.

Ja ju nemam za koho nahradit,nemam inu ani ine ciele. Preto ma to vyrusuje. Ja nemam sprostu zenu. Skor vyberovu zo zien.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zena ma uz nepritahuje - tato zena. To je pruser. nemam chut sa snou ani bavit. trosku som zvelicil,ale o mesiac to moze byt pravda.

Ja ju nemam za koho nahradit,nemam inu ani ine ciele. Preto ma to vyrusuje. Ja nemam sprostu zenu. Skor vyberovu zo zien.

 

Hmm to nevyzra dobre. Co ste boli vtedy u nas v lete minuly rok taak by som nepovedal ze nieeco take sa tu docitam.

Ze by ten burn-out syndrom ? Ale aj z prace aj zo zivota ? Uff mozno by sa hodila nejaka dovolenka aspon na 2 tyzdne ale sam ne ?

Kazdopadne drzim palce aby sa to zlepsilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jovzin, nie je to take zle. Hned ak som prisiel domov som sa pohadal so zenou. Ci na nu nakrical(pohadal, chcel to riesit - ani nenakrical ani nepohadal - len som sputil co sa mi nepaci), ci nechcel som to nechat tak. Neviem ci vysie som pisal o peniazoch o nich nejde. Vzdy budem mat viac penazi ako potrebujem aj rodina. Mne islo o pristup zeny a vysvetleni si veci. ANi dnes po siedmich dnoch nie je vsetko vysvetlene.

 

Ale mal tu prispevok aj axel - mne si jeden zmazal a dal ban na 7 dni. Nechcem zbytocne veci tak len lezat, vobec ma nezaujimas. Axel vies dat prispevok spat?

Nadavka tam nebola ziadna game.

A k axelovi tam boli dve vety. a inak asi ak si pamatam aspon dalsich 10?

Axel klamem?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, príspevok nejde dať späť, a pokračujme prosím v téme. ďakujem.

 

vrátim sa k tomu, čo si písal - čo konkrétne je problém ? spýtala by som sa, či máte spoločnú kasu, alebo ty máš aj extra svoje peniaze.

keď máš aj extra, a myslím, že máš, muži, ktorí nejakým spôsobom podnikajú či sú živnostníci, vždy majú svoje zdroje, ... a v tom prípade pýtať od ženy na pivo a cigarety mi pripadá trochu od veci ...

 

o čom konkrétne ste diskutovali ? ináč zvyčajne to patrí k mladým manželstvám, kým sa utrasie celý systém financovania, akési prerovnanie toho, čo, kde, kam dať peniaze, chvíľu to zvyčajne trvá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov