Skočiť na obsah

Svet postavený na hlavu


game

Odporúčané príspevky

dávno vyprávam, že tento svet dozrieva, namojdušu dozrieva

 

nedávno som kdesi čítala veľkú analýzu balených vôd, kde sa zaoberali tým, že takmer nerecyklované plastové fľaše nás pomaly zahltia, ale vodného anjela kupujeme vo fľaši ... vodu, ktorá tečie z vodovodu, už takmer nepijeme ... a čo je skutočne podarené, pokusy, pri ktorých v drahých kaviarňach ľuóm namiesto drahých balených vôd podávali vodu z vodovodu - nikto z fajnšmekrov na to neprišiel, voda im chutila : )

 

tak jedna super správa pre ďalších ekologicky zmýšľajúcich fajnšmekrov :

 

Ekovoda z Fidži fičí na falošnom imidži

 

tento svet dozrieva

 

 

Aféry s vodou majú aj ďalšie firmy. Niektoré sa nezaujímajú o prostredie vodných zdrojov, iné zápasia s chemikáliami vo fľašiach.

 

Voda z Fidži nie je jediná, ktorá má problémy obhájiť svoje marketingové tvrdenia. Aj niektoré iné značky nedodržiavajú zdravotné či morálne zásady. Americký magazín Mother Jones napríklad pripomína prípad lasvegaskej balenej vody Sam's Choice zo siete Wal-Mart, ktorá obsahovala karcinogény a chemikálie poškodzujúce DNA.

 

Firma Nestlé zase údajne čerpá vodu z oblasti Colorada pre svoju vodu Arrowhead. Keď sa obyvatelia ohradili proti možným dosahom na prostredie, aj vzhľadom na vplyvy globálneho otepľovania, podľa Mother Jones im firma odkázala, že je nelogické robiť rozhodnutia na základe zmien, ktoré sa odohrajú v budúcnosti.

 

Japonsko zase zabránilo spoločnosti Danone dodať na trh 570-tisíc fliaš minerálnej vody Volvic, pretože v jej fľašiach našli toxické látky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Eiensama

    3

  • game

    2

  • Ryan Giggs

    2

  • littlewitch

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zvlastne, taketo praktiky nikdy v celku nepochopim. Na ekonomike nas ucili taky ten zakladny princip predaja - zaujat zakaznika za kazdu, kazducku cenu a mat zisk... Logicke... Ale predavat vodu? Zvlastne, fakt zvlastne...

 

Nie je to tak davno, co som videla jeden dokument, ktory sa zaoberal vodou, aka je draha a ako to bolo v minulosti. Podla neho nemame dostatok vody a tymto sposobom budeme coskoro v... Inymi slovami - nicime si vodu a namiesto toho, aby sa i tu snazili setrit, vyrabeme tie takzvane drahe vody, na vyrobu ktorych sa taktiez pouziva voda... A to je fakt postavene na hlavu... V minulosti bola voda ina, lacnejsia, cistejsia... Samozrejme, vsetko ide s dobou, avsak hlavnou pricinou vysokej ceny vody a i za celym tymto marketingom je fakt, ze postupom casu sa cistenie vody stava drahsim az nakoniec bude bud nemozne ju zase recyklovat a cistit, alebo uz zbytocne...

 

Fakt je to svet postaveny na hlavu... A voda je velmi dolezita.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Clovek je chamtivy tvor. Je ako virus.Nici okolo seba vsetko. A netvori si nejake zasoby.. Preziju silnejsie jedince? Jedince,ktore budu mat na to. Voda je zakladom zivota,ci uz sme na severnom pole,alebo niekde hlboko v pusti. Predavame nieco,na co mame automaticky narok,tak ako ostatne tvory na zemi. Chceme sa lisit od zvierat a sme vo svojej chamtivosti,co najrychlejsie zarobit nicime si to,co je dane. Je nas na zemi privela a zdroje sa tencia. To plati hlavne pre vodu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Asi sa treba zmierit s tym, ze svetu okolo nas vladnu zakony biznisu. Z osobneho hladiska mi to moze byt ukradnute, mozem si kupit flasu coly, natocim si vodu z kohutika, alebo sa v ramci protestu napijem rovno z potoka (niekde to ide aj bez ujmy :lol:) Prave linkovany clanok je dobrym prikladom toho, ako moze byt "ekocit" niekoho zneuzity a dovedeny do absurdnosti. Podstatne je, ze sa takych naivnych blbeckov najde stale dost :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zrejme niečo takéto myslí ryan : plastová hora

 

a využitie časti vytriedených pet fliaš veľká väčšina stále končí v horách plastov zlisovaná takmer nezničiteľná na špeciálnych skládkach alebo proste len tak kdekade v prírode, nech si s nimi poradí sama. alebo more.

 

Nakoniec sa z čistého PET môžu opäť vyrábať fľaše, predlisky, alebo iné výrobky, ako napríklad syntetické textílie a vlákna.

 

 

takže nie je tento konzumný svet vadný ? so sklom sa príroda vysporiada, normálna voda balená do plastov a predávaná za hriešne peniaze, a hranie sa na ekológov sa vie pekne predražiť. lebo piť vodu z havaja je tak ekologické.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Eien

 

Myslim to tak, že prave z tych PET fliaš, ktore končia v odpade sa vyraba oblečenie, ktore sa k nam dovaža z Činy a ktore tu predavaju Vietnamci.

 

Fľaše sa pomelu na male kusky a z nich sa nejakym tepelnym procesom vyrobia granule. Z nich sa nasledne vyrabaju umele vlakna, z ktorych sa "tkaju" veci, ktore potom my nosime na sebe. Prečo mysliš, že tie odevy a hlavne obuv tak smrdia za plastom?

 

Mimochodom, od viacerych znamych, ktori boli v Čine som sa dozvedel, že tam firmy prazdne PET fľaše vykupuju. Preto ak tam turista vyhodi fľašu od vypitej koly (mineralky...) domaci ju hneď po ňom z koša vyberu. Neexistuje preto, aby sa taketo fľaše povaľovali niekde po zemi. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:lol: Oh, dakujem, to som nevedela. Zase som o nieco mudrejsia... A znechutenejsia.

 

Ja som tuna minule videla taku mini skladku hromazdujucich sa flias na nemenovanom mieste v Nitre. A okolo su tri smetiaky... To je tiez postavene na hlavu. Este ako mala som s uplne dobrym svedomim odhodila papierik na zem, teraz hladam tie smetiaky aspon, ale toto je fakt sila. Ked uz je okolo plno smetiakov, ale ta banda ludi to predsa len hodi na zem? Tiez dobra logika... Treba na nich cinanov, pripadne ich tam poslat na staz, at sa nieco naucia.

 

Neviem kde som o tom pocula... Myslim, ze na strednej nam jedna ucitelka chemie povedala, ze taky plast kym sa rozlozi v pripade, trebars take to suchatove vrecusko (co plast nie je, no dobre, ale posluzi to prikladu, ze?) sa rozlozi za 100 rokov, plus minus nejake to desatrocie. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov