Skočiť na obsah

Tv hlásatelia, moderátori, reportéri - osobnosti tv obrazovky


game

Odporúčané príspevky

takže sem sa zmestia :

starí hlásatelia, noví moderátori, čitatelia správ, tv osobnosti, zabudnuté, nové, nezabudnuteľné, reportéri a rosničky a minicelebritky a dobrí a nedobrí a vyumelkovaní a nevyumelkovaní a nadaní a beznádejne netalentovaní

brepty, nespisovnosť v moderovaní, nekompetencia, správanie, osobné poznámky - celkovo inštitúcia kdekoho profesionálneho z tv obrazovky


o hlásateľoch ...chcela som to pôvodne napísať do čo vás irituje ...

tv joj sa vrátila z recesie k inštitúcii hlásateliek, a sem tam v poslednom čase na tom programe pozerám nejaké staré detektívky, a vrátila som sa aj k starým pocitom ...

videli ste na oscara nominovaný film Vesničko má středisková, tú scénu, kde v tv hlásateľka práve nastavuje zrcadlo pred filmom ...

to nastavování zrcadla mi aj vtedy aj dnes neskutočne išlo na nervy, neznášala som a neznášam, keď mi povyprávajú, o čom bude nasledujúci film a čomu nastavuje zrcadlo ...
natoľko, že by sa to možno hodilo aj do fóbií ... od detstva na to reagujem zapchaním uší, a ešte potriasním hlavou či zvuko, len aby som nepočula, ako nastavujú zrcadlo ...
vadí to ešte takto niekomu ?! alebo kto si spomína na to, keď ešte aj rozprávku na dobrú noc ohlasovali hlásateľky ... či fešní superdokonalí hlásatelia
neznášam to !

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne vlastne tiež inštitúcia hlásateľov vždy pripadala ako zbytočná a celkom som uvítal, keď postupne zanikla. Ohlasovať začiatok, prípadne tiež koniec filmu, relácie, aj s príslušným zrkadlom, či iným komentárom... Dnes je v podstate činnosť hlásateľov do značnej miery nahradená upútavkami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedysi som to nejako nevnimal, proste boli a divakovi povedali co si ma mysliet o tom co uvidi

 

ked sa zjavili znova, tak mi to pripadalo ako navrat do starych casov a mal som z toho divne horkosmutny pocit

k tej stanici, kde su, mi akosi ale patria

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja neviem ... pripadá mi to umelé, násilné, akési nepatričné, aj na tej tv ... nepozerám ju často, výnimočne jeden dva filmy, krimi, ... nemám ich rada a vadia mi, tak moc, že reagujem neadekvátne ... len som to ešte nenašla medzi fóbiami :)

ako decko sme pozerali hlavne maĎarskú tv, a tam boli asi dve či tri, a jeden hlásateľ, predlhé roky, a vytvorili taký nejaký familiárny pocit, ľudia ich volali menom a nenastavovali zrcadla, neboli usadení ako pravítka a neboli kožení ... tí mi ako decku nevadili, potom som prestala a nemohla pozerať maď. stanice, a aj české aj slovenské hlásateľky a hlásatelia mi a s tými textami začali ísť na nervy ... a zapchávala som si uši hodne dlho ... a zasa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nastavovali zrcadlo :lol:

mali naučené predpísané texy, aby poučili cteného diváka, nevzdelaného a nerozhľadeného, čo si má z americkej drámy z dokov pre seba vybrať ako ponaučenie ... a sedeli tam ... pamätám si jedného z čechov, ten tam vždy sedel mierne natočený tou svojou fotogenickejšou tvárou opierajúc sa jedným lakťom mierne o stôl, ale len tak decentne ....

išli mi na nervy !!!!

a idú mi aj dnes, ked mi povyprávajú, čo budem vidieť vo filme a čo tam kto bude robiť a čo stvára dnešná mládež ... aj keď je to recesia a 10 minutové monológy už chvalabohu nemajú .... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ja osobne si na hlásateľov a hlásateľky spomínam s odstupom času pozitívne...nejde o tie kecy - ktoré museli hovoriť /ideologicky zamerané/, skôr mi ide o krásny prejav ľúbozvučnej slovenčiny, umenie rétoriky, atď.

 

Btw: Myslím, že dnešným moderátorkám/om/TV chýba schopnosť empatie - hlavne keď oznamujú nejaké úmrtie alebo katastrofy - česť výnimkám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 mesiacmi...

dnes som mala šťastie na jedného reportéra, takmer jediného nevyumelkovaného normálneho človeka z tv, ktorého ako jedného z mála už roky môžem, a vyzerá presne ako na obrazovke, normálny, strapatý, tichý, prešedivelý a človečenský : )

v Ikea som dvakrát skoro nabúrala Paľa Fejéra, a ešte on sa mi ospravedlnil ... ach jo, hanbím sa, ale som rada, že je taký, ako som si myslela, že je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fakt som si nemyslela, ze toto hlasatelstvo este existuje, ale minule som tak cakala na jeden film a uz ked som si myslela, ze pojde, zjavila sa tam upravena a nahodena zenska, ktora mi pat minut hovorila o filme, na ktory som sa tak tesila, pricom mi dobre ze neprezradila celu zapletku a dej, a potom mi s tym krasne umelym usmievom zapriala "prijemne pozeranie fulmu" a odisla.

 

Film som nepozerala. Z danej panej som mala neskutocne socialisticky pocit, a tak som sa radsej uchylila k PC a kukla si nieco ine... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

úplne náhodou som sa dostala k bulvárnym správam, a pozerám, že markíza má na krku moderátorský problém

pozerá niekto ich Teleráno ?

 

chystali sa vraj vyhodiť osvedčených moderátorov a nahradiť ich novými tvárami, a zatiaľ to dopadá nem dobre :lol:

 

Hoci má Linda Wagnerová so svojím kolegom Milanom Zimnýkovalom za sebou iba druhé vysielanie Telerána, na ich hlavy sa neustále valí lavína kritiky. Okrem nespokojných divákov im dokonca vraj kvôli neprofesionálnemu prístupu odmietali prísť hostia do relácie.

aj bulvár si zgustol

Diváci Wagnerovej vyčítali zlú artikuláciu, nepríjemný hlas, neprirodzenú komunikáciu, aj bratislavský prízvuk. A to mnohí netušili, že Lindinej televíznej premiére predchádzal polročný tréning u hlasovej pedagogičky. „Učila som sa raz do týždňa rétoriku a správne kladenie otázok. Viem, že mám bratislavský prízvuk. Budem na tom musieť ešte popracovať,“ priznala ... čerstvá moderátorka.

jeden zdroj

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte potriasním hlavou, len aby som nepočula, ako nastavujú zrcadlo ... neznášam to !

lol :lol: mne prezradzanie vopred nevadi. co je na tom, ze vopred viem, co a ako sa stane? jakziv som nepozeral nejaky film preto, aby som ho sucasne prezival.

 

Dnes su namiesto hlasatelov, oznamujucich ideu a namet diela, uputavky, ako napisal Cactus. Tie su o cosi menej manipulativne, pretoze ponechavaju divakovi vacsi priestor na to, aby si sam na zaklade kratkej ukazky vytvoril predsudok. Ale ich nedostatok je v tom, ze samy su akymsi minifilmikom, a preto musia sledovat urcitu kompoziciu (nacrt jednotivych vystupov, zjednotenie, vyvrcholenie, nazov a cas vysielania) - a samozrejme, ked sa to robi seriovo, tak je to slabe, a aj pekne otravne. O reklamnych blokoch, ktore tiez nahradili vysielaci cas hlasatelov, ani nehovoriac.

 

Hlastelia boli lepsi. Bez ideologicky zafarbenych posolstiev by som ich navrat v tejto funkcii uz v modernej dobe hodnotil pozitivne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlastelia boli lepsi. Bez ideologicky zafarbenych posolstiev by som ich navrat v tejto funkcii uz v modernej dobe hodnotil pozitivne.

 

absolútne zbytočná funkcia - peniaze sa dajú vynaložiť efektívnejšie

miesto jedného komentátora, dvaja

a úvod k filmu vie dokonale nahradiť upútavka

 

v JoJ+ ide iba o čisto imidžovú záležitosť - snaha o retro

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lenze uputavka je najcastejsie povrchny komercny werbung, zatial co hlasatelka moze zajst vacsmi do hlbky a poukazat na vnutorne suvislosti, zamer a posolstvo.

 

Ja osobne by som bol v tomto za navrat na zaciatok 90. rokov. Len vek hlasateliek by som znizil o 40-50 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlasatelky mali jednu dobru funkciu, clovek si stihol dojst este pre pukance, alebo zemiakove lupienky Obrázok

Tie vnutorne suvislosti, zamer a posolstvo ... no neviem, mozno je to tym, ze v tomto smere som stratil akekolvek iluzie, necham to uz na tych, ktori nie su zatazeni prezitym Obrázok

 

Na ORF to kedysi riesili samostatnym programom Trailer, ktory spajal funkciu hlasatela aj werbungu. Dokazali ist do hlbky a clovek ziskal komplexny prehlad nielen o filmoch zaradenych do programu, ale aj o produkcii prichadzajucej do kin a filmovych novinkach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na zemiakove lupienky staci aj reklama, ked ju supnu po 5 min od zacatia filmu.

Ja dokonca stiham poumyvat riady, a po skonceni filmu je vzdy vyupratovane.

 

Hlasatelky k telke patrili, teraz mi ale nechybaju. Uplne staci uputavka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vsak jasne, v minulosti mali reklamne bloky svoj cas medzi programami a bolo. Statnej reklame stacilo aj to a lud aj tak nemal co ine pozerat, pokial nechytil rakusanov, alebo madarov, popripade poliakov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trailer si pamätám, na reklamy dnes nadávame, ale na orf sme ich pozerali ako hlavný program pomaly.

 

upútavky sú samozrejme výber z toho najlepšieho, má to nalákať na pozeranie, ale zvyčajne je to ako kedysi na videokazetách - fotky lákajúce, popis veľdiela, a film častokrát vrátený nedopozeraný, alebo keď už teda doma bol, tak aspoň dobehol ...

upútavky rovnako stišujem, revú ešte viac ako reklamy, hlavne na ružové záhrady a odsúdené a panelák a profesionálov a lets dance a neviem čo ešte ...

tie názvy poznám z programu tv, upútavok, aj ked ich stišujem rovnako ako reklamy, len niekedy nestíham ... ale stišujem.

 

ale stále mi nejdú na nervy až tak, ako hlásateľky hlásatelia a nemožné moderátorky a moderátori

neznášam odjakživa, ked mi porozprávajú, o čom bude relácia, a hlavne keď porozprávali celý dej filmu, aj s ponaučením, ktoré si z neho zobrať, a čo bude vyšetrovať príslušný detektív a ako to dopadne ... grr.

sa rehnite, ale aj som si aj si stále zacpávam uši :lol:

 

 

o koľkej dávajú teleráno na markíze ? vo štvrtok si ho skúsim pozrieť, aj s najnovšou moderátorskou nádejou ... ale len skúsim :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pri detektivkach by sa to este dalo predstavit si bez rehnenia. Ale ostatnemu taky vyklad, resp. predslov moze len prospiet. Zejmena snimkam, ktore jakziv nikto nepochopil, napriklad z tvorby D. Lyncha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lyncha ti nevysvetlí nikto, možno nejaký lynchofil, aj to prudko po svojom, ale mne prekáža vôbec to klasické nastavovanie zrcadla samotné. :lol:

 

nedávno som pozerala ťažké retro v noci - tridsaťpäťročný vo svojich časoch megaúspešný seriál V uliciach San Francisca.

 

nejde o to, že je to detektívka ... toto človek nepozerá pre samotnú podstatu detektívky, čiže je vlastne jedno, kto je vrah / mimochodom, raz v jednom dieli hral mladý začínajúci Schwarzenegger nemeckého prisťahovelckého svalnáča s ochranárskymi a nezvládnuteľnými emóciami a vraha ... /

 

pani hlásateľka porozprávala kto hrá, čo hrá, ako hrá, prečo hrá, kde hrá, čo vyšetruje, čo sa stalo, čo sa bude diať, kde budú mať vyšetrovatelia problémy ... namojdušu rozprávala nejakých 4 -5 minút, o ničom.

takto to išlo vždy. a nehovoriac o tom, že hĺbkové angažované a psychologické analýzy pred filmom sú na nič.

majú byť po filme ... idem pozerať film, a po filme môžem rozoberať ťažkú vojnu mafiánov v dokov či psychologický dopad dopadu asteroidu na väčšinu ľudstva :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

V časoch hlbokého, či skôr rozvinutého socializmu sme sa hádam ani nezamýšľali, že by vysielanie v TV mohlo byť iné, že by nás hlásateľky pred filmom nemuseli obťažovať vysvetľovaním čo nám kto chce filmom, ktorý nás čaká povedať, čo si máme všímať, čo máme preciťovať ... atď., brali sme ich prosto ako nutné zlo v TV.

 

Krátky čas po zmene vysielacej štruktúry som zostala nejaká zaskočená, ale na nový systém sa dalo veľmi rýchlo zvyknúť a vrátenie do pôvodných pomerov som vnímala ako veľmi rušivé a časom si asi každý z nás zaužíval určitý rituál. Tak ako pri reklame, tak aj pri "vnucovaní sa" hlásateliek do našej priazne, do našich názorov máme čas odbehnúť od televízora, doumývať riad, vyvesiť opraté prádlo, alebo doriadiť kuchyňu, alebo si vykonať tie úplne obyčajné fyziologické potreby, na ktoré v "zápale deja nemáme čas".

 

Kedysi sa nam vnucovala Ada Straková – prajem vam pekný, ale skutočne pekný zážitok

... čo síce bolo od nej pekné, ale "trosku vnucujúce".

 

Teraz sa nám zas tie rýchlokvašky tlačia z obrazovky a z médii z každého rohu.

Je pravda, že bez medializácie by z nich "veľa nebolo", ale všetkého veľa škodí

a aj tu platí, že menej je niekedy viac.

Občas mám pocit, že niektoré nám už budú vyliezať aj z konzervy, či z ľadničky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov