Skočiť na obsah

Prečo sú ľudia takí nevšímaví?


aljak63

Odporúčané príspevky

Bol som na futbale aj trikrat na pivo, a robi tam dost gravidna zenska. Chlapy sme sledovali ak puci, ze do kopca sla stzmi flasami. Jeden obal sa jej roztrhol tak som je s jednym balikom pomohol. S druhym jej tiez niekto pomohol. Ale co za ######a ju tam poslal robit ci ###### a jedna je jej matka co ju poslali pre tie baliky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ludia su casto nevsimavi, ale je to z roznych dovodov, ci ide o strach vsimat si ine veci, alebo zahlbenost do vlastnych problemov, rychla doba, proste zijeme rychlejsie a casto nedokazeme zastavit. Kto to vie, je mnohokrat obdivovany, alebo povazovany za cudaka, pretoze cas je neobnovitelny material, tak ma vysoku cenu, vyssiu ako samotny clovek...aj to byva dovodom na nevsimavost...

Priblizne pred rokom som spadla na zeleznicnej stanici zo schodov, kto to tam pozna, vie ake su, a myslite, ze ma niekto oslovil,alebo mi pomohol? Nie. A pravdupovediac som to ani necala, asi sme si uz aj zvykli na tu nevsimavost

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Zena mi rozpravala pribeh o ukrajincovi co bol potapac(vrcholovy - hlbinny) a behal po parku. Ako tak behal cez most sa prevratil trolejbus. Ten clovek vytiahol asi 20 ludi - na konci vraj vytiahol aj sedadlo. Dostal zapal pluc a skoncil s rekordami.

 

Zena mi to rozpravala, ze neklame som si isty. Rozpravala mi to vtedy ked som dal link na toho australskeho stastlivca v rychokorculovani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Zena mi rozpravala pribeh o ukrajincovi co bol potapac(vrcholovy - hlbinny) a behal po parku. Ako tak behal cez most sa prevratil trolejbus. Ten clovek vytiahol asi 20 ludi - na konci vraj vytiahol aj sedadlo. Dostal zapal pluc a skoncil s rekordami.

 

Zena mi to rozpravala, ze neklame som si isty.

neviem síce prečo by mala tvoja žena klamať. samozrejme že neklamala, už len takúto historku by si vymyslela...

 

náhodou som niečo hľadala a natrafila na túto tému: o tom potápačovi je to samozrejme pravda:

 

stalo sa to roku 1976 v Jerevane, trolejbus s 92 cestujúcimi vletel s pokazenými brzdami do jazera Jerevan a takmer okamžite sa potopil do desaťmetrovej hĺbky.

veľká časť cestujúcich sa utopila. Okoloidúci majster sveta v potápaní menom Shavarsh Karapetjan vytiahol 20 ľudí za 10 minút, nakoniec už úplne dezorientovaný vytiahol aj sedadlo. Neskôr mal preto bezsenné noci a výčitky svedomia, že mohol zachrániť ešte jedného človeka.

http://m.blog.hu/ri/ritkanlathatotortenelem/image/Napi/166/1976_trolibaleset_az_ormeny_jerevanban_92_utassal_zuhant_a_j_toba_a_varosi_troli_es_10_meterre_sullyedt_shavarsh_karapetyan_vilagbajnok_buvar_20_ember_mentett_ki.jpeg

 

takže ani v extrémnych situáciách človek nemusí byť nevšímavý... záleží od hodne vecí, ako kto zareaguje na daný podnet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
Dňa 17. 7. 2009 at 13:02, aljak63 napísal:

Prečo nevnímajú ľudia okolie a sú takí zahľadení sami do seba? Prečo sú všetci takí uponáhľaní a nemajú ani chvíľku na to, aby sa pozastavili nad niečim krásnym a pozoruhodným, či už oko-lahodiacemu alebo uchu-lahodiacemu? Kam ten svet speje? ... Nemám slov!

V prípade huslistu preto že ho nespoznali, mysleli si že to je pouličný hudobník a na stanici je 90% ľudí laik na vážnu hudbu a nerezozná akú skladbu hrá. Ale to že vypredáva sály je o marketingu. Vedia že ide hrať svetová hviezda tak si fajnšmekri na hudbu, zakúpia sedadlá aj za 100 len aby sa zúčastnili koncertu. Pre dívákov je to udalosť čo sa nekoná stále.

K pozornosti ľudí. Ešte pred masovým zavádzaním pouličného kamerového systému v našom meste som pravidele dostával bitky od grázlov priamo v centre mesta za bieleho dňa! Kým ma mlátili nikto si to nevšímal a kto aj mal cestu okolo, oblúkom nás obchádzal a odvracali zrak. Až keď bolo po, a grázli odišli tak až vtedy sa semtam niekto pristavil či som v poriadku atď. Ale ani jeden jediný nespravil ani toľko aby vytočil číslo mestskej polície ktoré je zadarmo. Prečo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trafil si! A práve doba mi napomohla lebo odkedy sa rozšíril pouličný kamerový systém tak už menej vyčíňajú takíto bitkári na verejnosti. A vlastne keď príde doba čipovania alebo trebárs aj v japonsku už funguje systém že pouličné kamery rozpoznávajú tváre a upozornia na potenciálne nebezpečných občanov tak s týmto súhlasím. Pokiaľ bude to sledovanie a zasahovanie do súkromia grázlom aby nemohli robiť zle tak súhlasím!

Takže pointa je aby sme ostali pri téme: Ľudia sú nevšímaví ale kamerový systém a technika všímavá bude! :wink:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov