Skočiť na obsah

Hospodárska politika Ficovej vlády


slimak

Odporúčané príspevky

presne mi napadlo dnes, ked prezentovali uzasny hospodarsky rast za posledne obdobie...

v 2015 sa finisovalo z eurofondov, samozrejme, ze stupala spotreba, ved to boli milionove zakazky, detto zamestnanci zarabali "relativne viac", lebo sa mzdy vykryvali z fondov, co bude nasledovat pri vyschnuti zdroja  ?

 

aj u nas sme mali prijatych vselijakych manazerov a asistentov projektov, z nich uz sme niekolko (5 ci 8) ludi prepustili, kedze boli prijati len na dobu urcitu pocas trvania projektov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej, to čo slimak citoval, to som nedávno spomínal, keď sa smeráci chvastali, že vytvorili 130 000 pracovných miest. Vytvorili akurát tak bačov ### a nie 130 000 pracovných miest, to ako keď ja mám dohodára a zmením mu dohodu na polovičný úväzok, tak som vytvoril nové pracovné miesto? Vytvoril som akurát tak bačov ###, ale smerákom sa prenáramne hodí dristať pred voľbami. Smeráci všetko vedia tak dokonale prekrútiť, že aj keď ti naserú do huby, tak ťa presvedčia, že je to vlastne nutella. A týmto sviniam je vraj 38% voličov ochotných dať hlas? Akurát tak bačov ###, verím, že tie prieskumy sú zmanipulované, lebo neverím, že tento slovenský národ je až tak neuveriteľne drbnutý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To aby dosiahli aspon tych 130 000 ludi - museli znevyhodnit zodvodnenie pre dohodarov a SZCO. A zvyhodnit pre zamestnancov. Nizkoprijmovi - teda presne tito - neplatia zdravotne odvody. Plus tie dotacie na zamestnanie. Plus subeh socialnych davok a mzdy.

 

Ale to potrebovali aby vedeli hybat so statistikou v nezamestnanosti. Oni sa potrebuju zbavit ludi co su na urade prace - dohodarov do prijmu cca 140 euro.

 

Oni potrebovali nejake cislo - teda aspon tych 130 000 - aby vedeli vysvetlit aspon ciastocne - ako sa im podarila znizit nezamestnanost. realne nic neznizili. Ciselne v nasom okrese isla nezamestnanost z cez 31% pod 20%. Teda skoro o 12% bez eura investicii. Pritom Kezmarok ma 24%. preto tam treba zadotovat zimny stadion a vcelarov.

 

----------

Tiez si myslim, ze ludia nie su az tak hlupi. A preto Fico skonci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja s čistým svedomím môžem vyhlásiť, že strana Smer - zlepenec mafiánov, výpalníkov, (bývalých) komunistov, eštebákov a oligarchov s kriminálnym pozadím, pre mňa živnostníka nespravila absolútne nič. Kto nájde aspoň jediný bod, čo pre mňa živnostníka smeráci spravili, tak čestne vyhlasujem, že mu darujem môj ročný príjem z podnikania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.ta3.com/clanok/1078330/m-zeman-o-migracii-a-eu-danova-prognoza.html

 

Lepsi vyber dani, ci lepsie vyberani DPH - ja tomu neverim.

 

Len s principu - vies ze najvacsi o######avaci dani a statneho rozpoctu su Smeraci - budes im platit dobrovolne dane - mas moznost vyviest zisk - ci ine moznosti(kazdy jeden ake ma). No nespravis to.  

 

O######a.. na DPH - s tym nic nespravili. Je to zlo - ale to nejde o 500 eur u nejakeho podnikatela - to nema ani zmysel hladat - lebo kontrolori to ani nenajdu. Tu ide o miliony mesacne - pri jednom o######avacovi - a takych su desiatky.

 

Ale co ma najviac pobavilo - dochodcovia narok uz teraz vedia dostanu necelych jeden a pol eura. A chujko minister sa vyhovara na radicovej vladu. Schvalili si to smeraci sami.

 

 

---------------------

 

 

My aj ked budeme mat vyrovnany rozpocet - co neverim ,ze mat nebudeme - dlhodobo sa to neda - to len ze niekam peniaze nedaju. A to krajina pociti - priklad ako teraz - ak nedobre spravuju skolstvo , teraz -podla sotaka od dvetisic jedna - to ma daleko siahe nasledky. To ze nedavas do zdravotnictva - teda necakaj ze 60 rocni ludia budu robit - budu umierat ci ich budes musiet dlhodobo liecit.

To ze nedas do ciest - tie cesty,ak padnu eurofondy - kvoli tomu ze si strnast rokov toleroval kradnutie - mas to mat.

---

 

Inak co ma ten gaspar spravit s Matovicom? Gaspar je ten co na to ######al a matovic platil dane. ja byt vedla mna Kalinaka aku mal sancu Matovic - mu rozbijem nos a bolo by to v priamom prenose. Este ho napadol - mna by to urazilo. Ja by som sa nezadrzal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej, to čo slimak citoval, to som nedávno spomínal, keď sa smeráci chvastali, že vytvorili 130 000 pracovných miest. Vytvorili akurát tak bačov ### a nie 130 000 pracovných miest, to ako keď ja mám dohodára a zmením mu dohodu na polovičný úväzok, tak som vytvoril nové pracovné miesto? Vytvoril som akurát tak bačov ###, ale smerákom sa prenáramne hodí dristať pred voľbami. 

Pozri, viem ze si o tom pisal. Niesi hlupak aj bez presnych cisiel vedel ako to je. On to vedel bez ziadnych udajov lebo si vsima realitu.

 

V Revucej(okres) nemohla klesnut nezamestnanost z tridsat jedna na devetnast. To by ani ziadny revucky smer volic neuveril. Tu ide o pokles ludi zo 6000(realnych 7000) na 4000(realne 6000) - kde su tie dve tisicky?Realne myslim to maju v statistikach co na urade prace su - tam je kopec ludi co si dobrovolne platia zdravotne(resp.neplatia a su dlznici zdravotnych poistovni-ale im nemaju co zobrat,nemaju im co predat,lebo nik to nekupi) - lebo to vyjde lacnejsie ako keby sa ######al z Rybnika - dedina niekde pri Ratkovej do Revucej.

http://tv.hnonline.sk/df2be01b-1d9d-4092-8fb5-b32914847a06

 

urazovo poistenich ubudlo  5000 - na Slovensku. Teda o 5000 ludi pracuje menej ,, ci na cierno , ci v zahranici ja tym ludom fandim,nech sa im dari. Nejako musia prezit - tu ide naozaj o ludi co z prijmu na Slovensku nevedia vyzit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďalší Richterov úspech. Kým za vlády bez sociálnych istôt dosahovala hodinová aktivácia cca 77% minimálnej hodinovej mzdy, pri vláde sociálnych istôt klesla na 42,5%.

http://blog.etrend.sk/lubica-navratilova/-vznika-aktivacny-proletariat.html

 

Ti na aktivacnych pracach zarobia na hodinu necele euro. minimalna mzda je 2,32

 

http://www.etrend.sk/ekonomika/trest-za-bezdetnost-vyssie-socialne-odvody.html

 

Dalsi zaujimavy clanok - cesi si spokojne zrusili II.pilier a teraz spekuluju ako nieco vymysliet na rutiaci sa im svet. Este aj ten nas debil Richter, ci Fico .. mal tolko rozumu,ze ho nezrusil uplne - len vyuzil hlupost ludi - a ich 500 milionov rocne. Ale vedia ,ze oni nebudu mat co jest ked budu na dochodku. Myslim ludia o par rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ja odmietam aby vlada pod Ficom podporovali okresy ako aj nas. Podobne ako Kezmarok. Tam vraj daju 58 milionov. TO su len rozkradnute peniaze. My sme so socialneho podniku Revuckeho na co slo asi tri miliony nic nemali - ani ludia ani to nefunguje. Len to rozkradli. A chujko smeracky si mysli ,ze bude podnikat s pilou. Realne dali peniaze len tomu chujkovi smerackemu.

 

Nie nefunguje to.

 

Aj keby tu naliali akoze 40 milionov - rozkradnu to len chujkovia smeracky - nic sa tu nevytvori. 

 

Ja len urivok pre zabavu ani nebudem davat zdroj - sme

 

„Dohodli sme sa na znížení daní právnických osôb na 21 percent a zvýšení limitu na paušálne výdavky pre živnostníkov. Dôjde aj k zrušeniu daňových licencií od roku 2018,“ ozrejmil Fico. Do školstva by malo ísť výrazne viac verejných investícií a zároveň by malo prejsť zásadnými vnútornými zmenami systému. Prehodnotí sa aj zrušenie IC-vlakov.

Čítajte viac: http://domov.sme.sk/c/20116941/minuta-po-minute-rokovania-o-novej-vlade-pokracuju.html#ixzz42zXQUXn5

 

Mne by nevadila dan pravnickych osob aj 50 %. Aj 99%. To su len cisla . 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Na Finančnej správe končí na vlastnú žiadosť šéf daňovej a colnej sekcie Daniel Čech.

Daniel Čech mal byť podľa opozičneho poslanca Daniela Lipšica a šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča spolu s Františkom Imreczem tým, ktorý sa mal podieľať na stopnutí preverovania údajne neoprávnene vyplatenej vratky DPH podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi

http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/815602-velka-zmena-na-financnej-sprave-konci-muz-ktory-mal-stopnut-preverovanie-basternaka

 

Myslite si o tom co chcete.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
Hneď vám odpoviem, že ja som určite naposledy ministrom financií, je to moje posledné volebné obdobie z pohľadu toho, že by som fungoval v tejto pozícii,“ povedal v relácii Téma dňa v televízii TA3.

 

Upracovany clovek, Aj Fico. Odovzdali tejto krajine mnoho(rozumej nakradli mnoho a uz nebude z coho, nech sa tesia 55 rocni). Koho za seba daju? Ked nebudu eurofondy a ked to zacne ist do srapiek?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ficov danovy system. 

 

Mam klienta, je slusny a pracovity a zaraba viac ako ja(stabilna praca - stabilne prijmy). Ale danove mu robim len raz za rok. Hned od nastupu FicoII - tymto co ich vidim raz za rok - a viem precitat dopady tych smerakov - priklad presne na neho tak , som mu to povedal(rozpraval som to vsetkym). Richter postupne dopredu dal,ze triroky sa SZCO bude priblizovat k nehoraznemu zdaneniu zamestnancov.

 

Teda to vedel. Ked bude to brutalne zdanenie - nech investuje. Kupy si prikl.auto. Len on ho kupil dvakrat drahsie take auto co stalo moje, vtedy po troch rokoch ked,som mu to odporucal. Rok ,dva platili dane a odvody - zo svojho podnikatelskeho uctu si skoro nic nevybral. 

 Teraz- pred rokom) si kupil auto - ked mu je uz z danoveho hladiska nafigu - za minuly rok pri vacsom prijme nezaplati ziadnu dan a minimalne odvody,len tri roky bude plati splatky auta.

 

U neho bola smola - ze dostal nejaku odmenu. Raz za desat rokov. Viac ako polovica jeho prijmov sli na dane a odvody. Teda preto pre seba si nemohol vybrat nic(jemu prijmy chodia len na ucet - a osobnu spotrebu som tiez videl - dnes - za devet mesiacov nula). Zivila ho bud zena,ci uspory.

 

Teda jeden rok zaplatil na daniach a odvodoch dvadsattisic - o rok, dva, tritisic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
Citát

 

Na daňové priznanie k autu má tento rok podnikateľ čas až do 31. marca. Podáva sa na novom tlačive, ktoré však finančná správa ešte nezverejnila. Ak podnikateľ podal priznanie na starom tlačive, bude ho musieť poslať ešte raz na novom formulári.

https://e.dennikn.sk/2232352/na-danove-priznanie-k-autu-ma-podnikatel-cas-do-konca-marca-pozor-podava-sa-na-novom-tlacive?ref=mpm&_ga=2.59896430.2119297120.1611078558-162083717.1611078558

 

Ja viem,ze Heger je ko.. 

Online faktury .. co od toho ocakava? ved od platitelov ma ich do 25 dni v kontrolnom vykaze. Teraz chce od malych podnikatelov, odomna a co ocakava odomna,ze mu budem platit dane? Si mysli ,ze som sprostejsi ako Matovic?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

dopustila by toto aj ina vlada, ako tento spolok styroch dementov?....fico tvrdi a s nim cela opozicia, ze tento "humanny" cin sa rovna ekonomickej vlastizrade....cakam, ze NAKA sa prejavi a bude konat..... : )

https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/629692-politicka-ekonomia-hlupakov/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico v opozícii vždy všetky kroky vlády označoval dobre že nie za apokalypsu. Keby bol premiérom, tak by to označil za jedinečnú príležitosť pre Slovensko. Kľudne vypusti z hlavy, čo hovorí Fico, sú to len účelové táraniny bez akejkoľvek výpovednej lehoty :smile:

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Hospodarska politika a je jedno akej vlady.

https://video.sme.sk/c/23109055/kosicki-vedci-vyvinuli-tester-kvality-vody-zaujem-prejavila-aj-osn.html?ref=tit

Clovek medialne nepripraveny, bojazlivy. Sa to da zmenit zachvilu dvoma vodkami.  Ale nie.

Preco takyto format? A preco okrem cloveka(co hovori islandsky) co vyrobil kity na testy,som nevidel ziadneho vedca za 10 rokov? Ukrajine som poslal 4500, lebo je to v mojom zaujme aby som mal od russa pokoj. Ale v mojom zaujme aby boli aj dobre vysoke skoly na Slovensku. Ci aj taketo firmy. Co nieco vymyslia a snad budu vediet predat. 

Vam to nepride divne? ze sa nevieme ani vramci seba krajiny predat? Povedat co robime a preco a aky to ma zmysel? A nevedia to tito sikovni ludia?  Su sikovni? Ci v RTVS su debili? nevedia spravit nieco ako 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/

Ze by som mal aspon trosku dojem ,ze ma vyznam aby moje deti tu ostali? Ci mu poslal 10 euro zaujal pokracuj. Myslim vedcovi, keby bolo 10 000 prispievajucich divakov by ho to potesilo.

To malo byt o RTVS, ze nevedia spropagovat ani to co mame. Inak na tomHyde parku  som videl asi 100 relacii, 10 ceskych vedcov co nieco vynasli, aspon pramen Amazonky, nano materialy.., spickovych lekarov, ludi z fachu odsadial, co robia perfektnu robotu po rozhovori s 30 nositelmi nobelovej ceny.

5timi starsimi cechmi co emigrovali z ceska a robili vysoku vedu spolu s tymi co dostali tu cenu nobelovu. Za chemiu, ci ci fyziku. Inak vsetci su to slusni a pokorni ludia a dobri ludia to vidno ako rozpravaju. Nic namyslene. Nic arogantne. Vlastne tieto posledne tri vety tu boli zbytocne.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/221411058091120/

Len pan Janota, neviem aky ma titul. Ten je chemik.

A toto je to iste ale fyzik Jiri Bičak

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/221411058090501/

Ci aj tento matematik

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/221411058090501/

Snazil som si naj jedneho ale to bude fyzik co neemigroval co si pisal a bol kamarat Hawkingom. 

Len aj tento matematik mal velmi zaujimavu debatu - tuto aj moj syn videl. 

Preco nevieme predat ak nieco mame, ci nemame?  Keby som vedel, ze na slovenskych univerzitach  su takyto ludia, svoje deti by som nechal studovat na nich.

Ja mam v indexe podpisanych 5 profesorov ekonomie , ziaden mi neprisiel ako tito. Videl som ich vsetkych 5tich ak mi to zapisovali, ci pri skuske, aj diplomoveho veduceho som raz stretol prof. bavili sme sa o diplomovke mojej.  Mam aj prof Sterna - tu titul poznam aj som bol u neho v kancli(tam sa test asi pisal). Ti prof. ani ako oni nestali o mna ani ja som si ich nevazil a nemal preco. Viac mi dal do uctovnictva kolega co mal ucnovku,mozno priemyslovku. Aj charakterovo bol mozno vyssie. Chcel aby som zarabal peniaze bol produktivni,teda sa mi venoval. Tym 5 profesorom som zarabal peniaze ,ze som bol.

Ja som to uz niekolko krat napisal, nemal som rad matikarku,ale na nieco naucila na zakladnej skole , ztoho som zil aj na strojarine ked som mal 20 rokov . Bol som treti na okresnej olympiade ale dala mi 2jku na vysvedeceni, take znamky som mal z pisomiek. V triede bolo 10 deti co mali 1, 7 co malo dvojku, 7 co malo 3. Ale aj trojkari  vedeli pocitat. Raz jeden znich vyhral pytagoriadu v triede.

A na gymply som mal chemikarku dala mi trojku z odpovedi,po hodine som sa s nou pohadal, ona dobre mi da 1 na vysvedceni(az do konca som mal 1,asi dalsie 4 vysvedcenia) a som sa uz ucil aby som si tu jednotku zasluzil. Ucil som sa aj predtym, ale potom som sa musel ucit viac.  A preco som sa pohadal, na tej chemii odpovedali uz neviem o com spin otacani, nikto tomu nerozumel, ja som bol asi 7,8 kazdy rozpraval aspon 5 minut,  teda uz tam si sa to musel naucit rozpravat ako ten predrecnik, nechapal to nik, ale ten moj predrecnik dostal 2 a ja som to povedal tak isto a 3. preto som sa pohadal. Vsetky deti to rozpravali rovnako ako ucitelka, nikto sme tomu nerozumeli, niekto mal 2 a niekto 3.

Mal som1 na vysvedceni ale chemia ma uz nezaujimala.

https://www.slovenskybiatlon.sk/kalendar/1864

To dievca je z Revucej, pamatal som si trosku aj chalanove meno je z Rajca vyhrali MS Juniorov. V RTVS je sef sportoveho spravodajstva Zgravcak, moj spoluziak, ale to tam nedali. Niekto od nas mu dohovoril a o par dni to tam dali.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ja nechapem Imrecze prizna ze pomimo dostal 1 milion euro a nieje dodaneny a zodvodneny, a ten Brhel nedostane nejaku pokutu?  2000 dostavaju drobni bezne. Brhel nedostane aspon 100 milionov? Nacierno si zamestnava chlapa a nic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov