Skočiť na obsah

Hospodárska politika Ficovej vlády


slimak

Odporúčané príspevky

Lenze je nehovorim o privatizacii. A ak si niekto mysli, ze stat je najlepsi vlastnik, tak nie je. Stat nemusi vlastnit, stat musi dohliadat a regulovat.

Tak potom nehovor o kradezi vobec. Privatizacia je totiz jedna z jej foriem.

A ano stat je najlepsi vlastnik. Strategickych podnikov urcite.

Iba regulovat a dohliadat nemoze. To by bol zasah do fungovania volneho trhu. Potom by si tu vykrikoval ze je to ako za bolsevika.

 

Slimak

 

Garantovat mi nic negarantuj kedze to nevies dokazat. A aj keby, ze nakradol menej z neho robi lepsieho cloveka? Alebo co si tym chcel povedat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://blog.etrend.sk/zuzana-kollarova/jednemu-zoberie-druhemu-da-nasa-mila-vlada.html

 

Ako to napokon dopadne s odpočítateľnou položkou, či bude skromnejšia alebo veľkorysejšia, kde sa nastaví konečná hranica príjmu a dokedy sa bude uplatňovať, dnes ešte nevieme. Nevie to ani rezort financií. V predpovediach je tiež opatrný. „Koľko budeme mať peňazí, toľko tá hranica bude,“ tvrdí minister financií. Na rovinu priznal, že je to otázka možností štátneho rozpočtu. Rezort čaká na novú daňovú prognózu. Avizuje, že rozhodnú makroekonomické čísla. Možno budú dobré a umožnia aj odpočet odvodov. Možno budú zlé a potom padne odvodová úľava (a keby len ona) na oltár udržania fiškálnych cieľov, znižovania štrukturálneho deficitu a stabilizovania dlhu.

 

Vravim koko-skveli chlapci. Mozno a zrejme nebude nic. Maju sajuy nieco ohlasia a o dva mesiace povedia prepocitali sme sa - ina preco sa prepocitali? preto iste kradli ze z eurofondov - EU im nic nepreplati - teda to musi zatiahnut SR - kazimir a on na to nema a bude vacsi pruser. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Pisem pre kamarata rayena. 

 http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat/clanok/330069-zivnostnici-zaplatia-znovu-vyssie-odvody/

 

O tom som pisal pred dvoma rokmi v tedy o tom rozhodli - dopad? Podla mna plno nezamestnanych.

 

 

http://www.podnikam.webnoviny.sk/start-podnikania/ako-zalozit-o/sro-zakonnik-obchodny-novela-obmedzenia-zakladne-imanie/36563

 

Tento bordel ani neviem ako dopadne. Ja to robit nebudem. Nemam kapacity.

 

 

A ja neviem kolko takychto ######in na mna vybehne.  danove licencie, dalsie registracne a dalsie podmienky ako podnikat. Vlaste nepodnikat. Mne je to aj jedno - sprosti narod tak sa ma. 

 

Na co je mu novu zamesstnakinu? Kolega pojde do dochodku - nik iny to robit nebude - ja nie lebo jeho pracu neviem ani moja ma uz nebavi - a kludne majte dalsich 200 nezamestnanych. 

 

Uz budem linkovat len na ######iny a mozno nieco pridam aj zajtra.

 

http://firmy.etrend.sk/firmy-nefinancny-sektor/zdierali-restauracie-urad-vysetruje-ci-si-vydavatelia-gastracov-dohadovali-ceny.html

 

Toto je presne pre rayena.

 

 

Dalsia sranda - neviem ci ste zaregistrovali - ale pre podnikatelov vzrastli poplatky a ich cena za elektriku o 2 eura  - prito cena od elekrarni klesa - nebolo to pocut - lebo fico si pri zdrazovani nesadne vedla holjencika aby oznamoval rast cien alektriny.

Dvovod vela slnecnych dni  - samozrejme ziadne slnecne dni neboli- len vyberaju dan. Ci kradnu

 

 

_&---

A toto je len vycuc naco som si spomenul za posledny tyzden.

 

O odpisovych pravidlach som pisal tiez v minulosti - ale len ze hotela do jeho postavenia si investiciu budes odpisovar 40 rokov -  co to je za ######ina rayen? Das vlastne peniaze do hotela - a naklady svojich prostriedkov si beho zivota nemas sancu ani premietnut do zakladu dane - teda platis ovela vacsiu dan.

 

A ficiacky ######i nieco podobne vymysleli aj pri inych podnikaniach - auto, kosacka, ci zehlicka? Co to je za ######izmus? ######liny sproste.

 

--------------------

Mily rayen ak ti vadi moje auto - financujem si ho za vlastne -- vadi ti aj auto ministra - ci nejakeho podrtazku co ho tiez pouziva ako ja - financuje si ho sam? NIe ja som mu ho kupil a platim mu benzin. Aj jeho preje..bany cas v praci. Este ked nas sikanuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=38&id=732

 

Nadpis tam maju 

Schodok štátneho rozpočtu je medziročne nižší o vyše 137 mil. eur

 

Danove prijmy su oproti minulemu roku vyssie o 1%. Teda v podstate o nic. Pritom tvrdia ,ze vyberu o 300 milionov viac ako planovali - neviem aky mali plan ale oproti minulemu roku za 9 mesiacov maju narast o 85 milionov.

 

Ale vsimnite si kde je rast.u dividend o 850 milionov. 10 krat viac ako narast dani - teda citali ste clanok ci clanky - ako sa dari vyberat lepsie dane - ze su efektivnejsi atd.. - citali ste aj o dividendach? A ako sa dosiahli. Na dividendy su 4-10 statnych podnikov - na ostatne dane 2 miliony danovych subjektov? 1:10

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Vlak zadarmo - podla mna to uskutocnit ma nieco v odvahe, ci hluposti. Teda podla mna to spravili z hluposti a obave ze im zakaznici ujdu ku klientele - ale naco je mat dobre neplatiacich zakaznikov? Ako OK stat to zaplati - vraj nase zeleznice stat stoja 900 milionov(ta prepravna spolocnost ma naklady 300 milionov a trzby od cestujucich 100milionov, teda tie dalsie straty vyrabaju aj jej dve dalsie dceri - teda 13 milionov - co je asi ties vycucany udaj).

 

Cely tento projekt - ma ale zaujima -a za 13 milionov to stoji. Som zvedavy ako to cele v realy bude fungovat o rok.A ake budu dopady. Budeto isto velmi zaujimave. ja to odhadnut neviem.

 

Inak co si to smer nedal do programu pred volbami? On nedal nic. 

 

------

Este poznamku ja neviem 14 trati 2005 zrusili? Nepremavaju tam osobne vlaky(priklad plesivec muran zastavka je Revuca) - kolajnice su a asi ta ina stratova spolocnost sa o ne aj stara - lebo nakladna doprava tam v omedzenom rezime funguje.

 

Co aj tam neda vlaky zadarmo. Ci nech si to da do programu do volieb.Lebo tych hluchych dolin kde aj kolajnice su je relativne vela. 

 

------------

 

Posledna poznamka neviem ake je cestovne  - ja vlak som nevidel dost dlho. Ale na zjazde nerospravali nieco o 50% zlave aj pre pracujucich?  Sa mi zda ich skrtli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten chalan sa zamyslel ale nedomyslel. Zamyslieť sa znamena zvažiť všetky možnosti. Nie jedinu.

 

Tie vlaky zrušil ten idiot Figeľ. V 2010 nie v 2005.

Nerozumiem čo sa niekomu nemôže pačiť na tom že naši dedovia a deti môžu jazdiť zadarmo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem, či som dobre rozumel, že Fico chce odkúpiť podiel Enelu na Slovensku. Takže sa chystá podobný scenár, ako v SPP. Fico geniálnou kúpou „očistil“ finančné skupiny vlastniace Slovtranzgaz od zadĺženej matky SPP. Jej dlhy budú teraz platené už len z našich daní. Elektrárne sú na tom teraz podobne. Nikto nemá záujem o Mochovce. Ak to kúpi a potom „očistené“ predá, nakloní si finančné skupiny a voliči budú opäť  tlieskať, ako keď tvrdil, že kúpou matky SPP, zaistí občanom acný plyn. Asi by som ho mal voliť, je to génius so sociálnym cítením. Budeme mať aj lacnú elektrinu. Hurá...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ficovej vlade uz nerozumie ani vlastna mater. Na jednej strane spustia liberalizaciu trhu osobnej zeleznicnej dopravy /potial tlieskam/ a na strane druhej prepravcom -a verejnym financiam uviazu gulu na nohu v podobe gratis cestovania pre dnesny a potencionalny elektorat. Vsak volby su az o dva roky, kua.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dead

 

Nerozumieš, lebo nemáš sociálne cítenie. V sobotu hovoril Fico o perspektíve Nováckych baní. Je to akciová spoločnosť (súkromná firma) . Povedal, že majú perspektívu na ďalších 20 rokov ťažby. Štát ich dotuje miliónmi eur ročne. http://www.greenpeace.org/slovakia/sk/kampane/klimaticke-zmeny/Aktivity-Greenpeace-v-oblasti-klimy/tazba-uhlia/

Budú ťažiť aj nehorľavé uhlie. Komunizmus sľuboval ľuďom prácu, vývoj sa nedá zastaviť a Fico ponúka namiesto práce zamestnanie. Ale nie je to iba jeho nápad. EU štedro podporuje tvorbu pracovných miest, lebo práca asi nebude pre každého, ale zamestnanie áno. Samozrejme z daní tých, ktorí prácu majú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič proti baníkom, je to asi hájená skupina. Komunistické heslo „ja som baník, kto je viac“ zrejme ešte stále rezonuje v hlavách súdruhov. Je to Pavlovov reflex.

 

 

Ak nejaký vodič súkromnej firmy zomrie (nie svojou vinou), pri výkone svojho povolania na ceste, dostane sa mu tak krátka správa v čiernej kronike. Ak zasype baníka v bani, dobehne tam Fico so svojou perepúťou a novinármi a pri kondolencii vdove, ponúkne  finančné prostriedky aj zo „svojej“ osobnej rezervy. Zrejme podľa súdružského princípu, že ľudia sú si rovní a rovnejší. Alebo je to kvôli voličom?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto je demokracia.

 

Dady podla mna Fico dostava vratky spat. preto to je. Rumunski banici na hradnom kopci. Revolucionari. A do sluzieb na zachranarov vam musia chodit nasi ludia - v tom sa nevynam - ale pre mna to logiku nema - nasi idu do prievidzi a kto bude u nas v bani chranit?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha, takze Hornonitrianske bane su asi statne obcianske zdruzenie s kapitalovou ucastou cirkevnych hodnostarov... :D

 

V roku 1996 prebehla transformácia štátneho podniku na akciovú spoločnosť. K 30. 6. 1996 bol zrušený bez likvidácie štátny podnik Hornonitrianske bane a 1. 7. 1996 založil Fond národného majetku SR akciovú spoločnosť Hornonitrianske bane Prievidza. Súčasťou tohto komplexu sa stali aj odštepné závody. V ďalšom období prezídium FNM vydalo rozhodnutie o privatizácií 97 % akcií Hornonitrianskych baní Prievidza v prospech nadobúdateľa Hornonitrianske bane zamestnanecká, akciová spoločnosť, Prievidza.

alebo struktura http://www.hbp.sk/index.php/sk/spolocnost/vedenie-spolocnosti

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že sukromna firma pana Čičmanca serie na zamestnancov, však štát to zaplatí... (lebo bane...) - precitaj si svoj prispevok spred par hodin

(hoci ano, deklaruju v Etickom kodexe http://www.hbp.sk/uploads/aktuality/Etickykodex.pdf a tiez samozrejme maju zamestnanci nejake benefity atd.)

ale v podstate reagujeme na Tonov prispevok https://www.freespace.sk/tema/3965-hospod%C3%A1rska-politika-ficovej-vl%C3%A1dy/strana-6?do=findComment&comment=219246

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Konecne nam danove zatazenie trosku pokleslo. Stat si vystaci s mensimi danovymi prijmami ako v minulom roku.

K 31.10.2014 kleslo o 20 milionov oproti predchadzajucemu roku. Poklesli prijmy PO o 132 milionov. DPH vzrastlo o 72 milionov, dan z prijmu FO o 24 milionov a spotrebna dan o 15 milionov.

 

CO vzrastlo a to hlavne v predminulom mesiacom nedanove prijmy - dividendy a nejake poplatky o 905 milionov.

 

Teda DPH islo hore o necele 2 percenta - a to je uz rok funkcna blockova loteria a tento rok kontrolne vykazy. Teda - oni maju realne uctovnictva na svojich PC od vsetkych firiem za 9 mesiacov( nielen to oni v realnom case(teda nejakzch 10 dni vedia presne ako firmy su za prvych 9 mesiacov) vidia vsetky ale ozaj vsetky vystavene  prijate faktury - kto komu za kolko). Ste poculi ako ide nasa ekonomika dopredu ako vedia lepsie vybrat dane - tak ze ich maju o 20 milionov menej ako v minulom roku.

 

Osobne by som si pozrel nejaku tlacovku MF, ci aspon nejake zdovodnenie - preco je to tak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Gol roka - toto je vacsi blud ako zeleznica zadarmo.

 

TREND.sk pripravil prehľad a fotogalériu 33 tratí alebo úsekov bez osobnej dopravy. Snímky sú z rokov 2011-2013.

http://reality.etrend.sk/realitny-biznis/pozrite-si-miesta-kam-sa-vlakom-zadarmo-nedostanete.html

 

 Mne to do gebule nejde - to je problem vypilit tie stromy co uz rastu na kolajisku a poslat tam aspon jeden vlak denne - nech maju sancu sa previest obyvatelia zadarmo?

 

------------------------

Ine som chcel. dva hodiny sme sa o tom s kolegom bavili aka je to hlupost. Ono to ma postupnost - pred niekolkymi rokmi vymysleli pravidlo - nevedeli ho uplatnovat to sprisnili - svoju pracu hodili na obcana - obcan nevie ako fungovat si nieco vymyslel - a teraz to nema ziadnu oporu v zakone a vydaju tlacovu spravu - ziadne usmernenie - ze tak sa to ma robit -podla toho a toho paragrafu zakona - ...

 

 

Doteraz bolo vydaných 24 rozhodnutí o ručení za daň v celkovej sume 1,067 mil. eur, uhradilo sa 950­tis. eur.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7474470/daniari-ukazali-ako-sa-podnikatelia-mozu-vyhnut-ruceniu-za-dph.html#ixzz3I5WmEhNw

 

 

 

https://www.financnasprava.sk/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Pre_media/Tlacove_spravy/Rok_2014/2014.10.31_TS_ruc_za_dan.pdf

 

Mna najviac pobavila ta veta v polke tej spravy - .. ak sa odberatelia chcu vyhnut plateniu dane DPH za svojho dodavatela.....

Teda nie svojej dane ale za dodavatela....

 

Teda dam priklad. Co relne nieje - je to len pre podnikatelov - platitelov DPH. Ale... nechapem preco to neplati na vsetkych obcanov - vsetky subjekty - realne to ani dnes nevyuzivaju - v mojom okienk co som tu dal sa pise o 24 firmach co to postretlo. Uz to je absurdne. Maju zakon inak on plati nielen tento rok ale aj minuly - a postretlo to 24 firiem - preco nie vsetky? Kde aka je tu spravodlivost.

Na tom zozname je 10 000 firiem - z nich kopa ja neviem vacsina robi normalne podnikatelsku cinnost a vystavuje faktury. Prik z Revuckeho okresu je tam 20 firiem. 2-3 znich realne obchoduju asi s 5timi mojimi klientami.Teda ich sa to týka.

 

Ale aby som to vysvetlil - Orange posle obcanovi fakturu - obcan si zisti ze Orange je na zozname ako rizikovi. Normalne doteraz vyplati Orangu celu sumu - ale moze sa mu stat - ze dostane od danoveho uradu list podla toho a toho paragrafu - pretoze Orange neplati DPH ci neprebera zasielky - tu DPH zaplatte este raz. Ste rucitel orangu.

 

Ale teraz vam dali moznost - ze orangu neposlete celu sumu iba zaklad a DPHposlete DU - spolu stym aj udaje variabilny symbol, datum dodania - ja neviem svoje meno aby vedeli koho sa to tyka(ta platba DPH). Ja neviem ako to ma fungovat ci aj orangu napisete , ze DPH mu nezaplatite lebo ste ho zaplatili DU - nech aj Orange vie ze to DPH uz uhradzat nemusi. proste bordel. Co nema oporu v zakone - lebo to v zakone tak nieje- tuto spravu - je to len tlacova sprava(ziadne usmernenie) pre media a Sme o tom napisal clanok.

Podla mna by ste sud s Orangom iste prehrali, lebo ste mu neuhradili fakturu v celej vyske. Sudca inak ani rozhodnut nemoze.

 

Ale nech to dokoncim - kupite si chleba za 1,2 v Bille - ale bille na kase nezaplatite 1,2, ale len 1 euro - samozrejme na vas zavolaju policiu,ale... Nechapem preco toto nefunguje aj na obycajnych obcanov. V bille zaplatite 1,2 zaregistrujete sa do blockovej loteri - a po roku vam pride z DU list ze mate zaplatit 150 euro DPH,ktore billa za minuly rok neuhradila,alebo aj uhradila v mensej vzske, ci si kupila nieco na osobnu spotrebu...

 

Ale to neposlu len vam - ale vsetkym obcanom - za cele trzby - rocne. Ci nie tak - poslu to len obcanovi A? B,XX  platit nemusia?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co ministerstvo financii pisalo tohto roku. Nadpisy.

Po januari a dalsich mesiacov.

 

Rozpočet nižší ako plánovaný

Nerozumiem rozpocet je plan...

Dalej uz komentovat nebudem.

 

Príjmy sú za dva mesiace medziročne vyššie o 129 mil. eur

Tu len poznamka 129 milionov boli DANOVE prijmy.

 

Daňové príjmy medziročne vzrástli

Príjmy štátu medziročne stúpli

Príjmy štátu boli vyššie o 195 miliónov eur

Príjmy štátu boli vyššie o 267 miliónov eur

Príjmy štátneho rozpočtu boli vyššie o viac ako 182 mil. eur

Schodok štátneho rozpočtu medziročne klesol o takmer štvrtinu

 

Príjmy štátneho rozpočtu boli vyššie o takmer 500 mil. eur

http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=38&id=751

 

To je teraz – aj schodok je horsi aj danove prijmy – ale ved si to pozrite.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov