Skočiť na obsah

Hospodárska politika Ficovej vlády


slimak

Odporúčané príspevky

Daniari chcú všetky faktúry online. Firmy čaká byrokracia a náklady

ani nema vyznam citovat nieco z clanku, za vsetko hovori jeden diskusny prispevok:

 

Radko Kuruc, že vraj poradca ministra, to je hrôza, minule stupídna bločková lotéria a teraz toto. Fejsbúkové dieťa si myslí, že žije vo virtuálnom svete, v živote nikde Radko normálne nepracoval a vymýšľa za naše peniaze totálne nezmysly. Prečo sa nejde Radko hlupáčik aspoň pozrieť do normálnej firmy, ako to tam funguje? Insitný minister, insitný poradca. Je to hnus velebnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skoda slov.

Ekonomiku startuju dalsou buzeraciou, lebo grafologovi Kazimirovi nevychadzuju cisielka. Ale milionove uniky v dodatkoch a priamych zadaniach 1euro pod zakonnu hranicu uz akosi problemom niesu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Toto bola dobra relacia. Diskusia. 

http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/28?date=13.10.2013

 

Ak ten link nefunguje priamo, je to z 13.10.213 diskusia Kolara s Kazimirom. Pozrel som si ju len pred chvilou.  Bola dobra k tomu abz ste videli ,ye to nejde k tobremu koncu.

 

Dlhova brzda - Kazimir bol oklamany(podla jeho slov) aj ked bol autor, ci spoluautor. Uz ta daval cisla 60 percent ze mame dlhu. Teda mam pocit,ten zakon skoncil. ten pocit je u mna novy - ak som to vycital z Kazimira - zadlzovat sa budeme nadalej. O no o tom ani nemuselo byt rozhodnute aj tak by to bolo.

 

Je fakt, ze co cakame od Smerakov. Mozno aj ked je Kazimir podla mna z nich najmenej tupy,ale zas nevie klamat ani to odviest do autu a priznava farbu.

V mariasi je to dolezite priznavat farbu(tam sa musi klamat inak). Inak sa to hrat neda a po hre letite od stola.

 

Naposledy uz neviem nad cim som sa rozculoval, asi nad regidstracnym poplatkom co ma stalo auto. Mame novy poplatok? licenciu.

Mna prekvapil Kolar - bol pripraveny. Inak debata vyznela inak, vsak? Ak tam nemate Brocku, Bellu, ekonomickeho geniusa z SDKU(co bol sef Coca coli), ci uspavaca hadov.

 

A to ja nemam rad Kolara. Ale bol velmi dobry. Minus tiez mu skakal do reci asi 3 krat a to ozdravovanie financii(resp zadlzovanie o 2% v roku 2011) pocas Radicovej. Inak co povedal je fakt. Pruser. Ale politik Kolar spomenul nejaku dan poplatok, ci licenciu cistym vypalnictvom?

 

Je ta licencia ciste vypalnictvo co kazimirovi nepomoze. Podla mna aj rozpocet ak caka s nejakymi 100 vkami milionov eur, z tohto tak sa ich nedocka.

 

http://www.fisbox.eu/pg014.html

 

Ten link je  o kontrolnom vykaze. Mna ani tak velmi nevyrusuje-ako uctovnika. Problem je ,ye vela firiem vytlaci fakturu a potom doklad o yaplateni daju normaln blok z registracnej pokladne.A to zakon funguje dva roky - bude srandy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Na vas ludia(samoyrejme aj na mna a moje deti) na Slovensku bude mat velky vplyv toto.

http://blog.etrend.sk/dobroslav-stica/2013/11/19/pozor-na-velku-stratovu-lupez/

 

je tam prva tabulka. Tie dalsie som ani neriesil.

Ako da sa tomu mozno vyhnut optimaliyovanim strat a odpisov - mozno ja neviem.

 

Ale vsimli ste si tie dve tabulky? Jedna dan 22, druha 66. 

 

Sadzby nezdvihli -ale budu niektori platit 3 krat viac. Licencie pre PO su oproti tomu sumafuk. Preco na Slovensku nebude praca kvoli tomuto. Aj kvoli tomuto. - Kto normalnz tu bude investovat?

 

 

Mali ste splechy , ze kto 3 roky nedosahuje zisk naco podnika? ja viem ze to nepochopite,ani ja vela veci nechapem, Ale su rozne narocne vstupy, na investicie. 

 

Moji klienti s tym problem,nemaju - ale kludne, mate peniaze a postavite hotel? Kedy asi budete Ziskovy? pocas vystavbz asi tayko co?

 

http://ako-investovat.sk/clanok/630/moze-byt-firma-stratova-dlhsie-ako-tri-roky-alebo-aky-zmysel-maju-danove-licencie

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ich základnou stratégiou je rozoštvávanie spoločnosti, zasievanie nenávisti medzi jednotlivými skupinami obyvateľstva. Ak dnes pravicoví extrémisti na Slovensku tvrdia, že niekto „parazituje“ na štáte, hovoria vlastne o tých najchudobnejších z najchudobnejších. O tých, ktorí štát stoja hádam tisícnásobne menej ako jediná vytunelovaná banka. A ak by bola pravda všetko to, čo uvádza spis Gorila, tak v súkromných vreckách zmizlo desaťtisícnásobne viac peňazí, ako je celá suma sociálnej pomoci pre ľudí v núdzi. Extrémisti však vytvárajú vlastné mýty, umelo ich živia, podnecujú nenávisť medzi chudobnými a ešte chudobnejšími.

http://spravy.pravda.sk/volby/clanok/300405-problemy-mozu-narast-geometrickym-radom/

 

Základom stratégie a propagandy extrémistov je zneužívať určité čiastkové problémy, ktoré síce jestvujú, no obvykle sú dôsledkom niečoho iného, než tvrdia oni.
Smer aj jeho poslanci ani neskryvaju,ze ludom robia naschval zle. 
Toto dopredu vedeli,ze bude menej zivnostnikov .. a boli by spokojny(povazovali by za uspech...), keby sa znich aspon kazdy 4 zamestnal, ci podobne mali aj pri zodvodneni dohod,ktorych tiez riadne ubudlo.    Je im jedno ze stratili prijmy. Moznost si privyrobit. Fico, Richter niesu extremisti co ludom idu po krku? A preto to aj suvisi s nedavnymi udalostami.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jednofarebná vláda Smeru teda ekonomicky ruinuje Slovensko. Tento fakt v týchto dňoch potvrdilo aj Svetové ekonomické fórum. Vyplýva to zo zverejneného Globálneho indexu konkurencieschopnosti, kde sa Slovensko v tomto rebríčku prepadlo na najhoršiu úroveň za posledných 16 rokov. Ešte aj Mečiarova vláda bola v tomto rebríčku úspešnejšia a to už je čo povedať. Robert Fico skutočne robí zo Slovenska najhoršie miesto na podnikanie.

http://podolay.blog.sme.sk/c/339902/Premier-Fico-ruinuje-Slovensko.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja proti podolayovi nemam nic - ale chce sa dostat neviem ci cez SaS do europarlamentu.

 

Tie vsesvetove statistiky mozu a nemusia mat vypovednu hodnotu.

 

Ale jedno je fakt - uz len ten zakon o organizovani odpisov strat - musi mat nedozierne nasledky. Tu nepride firma ktora nedostane dotaciu 100 percent ceny prace svojich zamestnancov - cez toto si vie tento nezmyselny zakon mozno kompenzovat. 

 

O tomto sa nepise(ja som na forum to dal) - ale toto podla mna bude najvacsia chyba - co tato vlada spravila. Ale ja zas neviem ako sa investuje vo velkych firmach - ale mala domaca nezvnikne. Neinvestuje svoje prostriedky. Nezacne ani podnikat.  Ziadne podnikanie - co pocita so ziskami v buducnosti - alebo dlhodobou ziskovostou - priklad ja tiez neviem priklady - ale kto si so svojich ci pozicanych penazi postavil hotel. On neocakava ze hned bude ziskovy - pocas vystavby niesu trzby - ale naklady ano. Inak dnes som videl clanok - ze niekto velky hotel rozpredava na izby,ci tie 1-2 izbove bytiky.

Mozno dava dobre zlavy - chce trzby  dnes - za predaj izby - aby si uplatnil straty.

 

--------------

Alebo priklad chces mat obchod. Prenajmes si priestor - ale potrebujes aj tovar - lebo co budu kupujuci kupovat? Na ten tovar potrebujes vlastne peniaze a v JU nakup tovaru je tvoj vydavok - ale trzby nikdz na zaciatku nebudes mat nato aby si mal zisky - je rozny tovar  - nejaky vies predat ci aj musis z povahy tovaru dajme tomu do tyzdna - ale nejaky iny sa nemusi predat nikdy. Skareda(ktoru nevies predat,nemusi byt skareda) vana,ci hodiny,ci sperk - vydavok z neho mas - robi ti stratu. Tieto straty na odpis chcu spriemerovat a po 4 rokoch nemas sancu si ju uplatnit. Iste sa to da nejak riesit - ale ..

 

Podla mna toto je najvacsi nezmysel co spravil Kazimir.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes zavolala zena jedneho klienta(vacsinou ona sa stara o doklady - s nou komunikujeme), ze manzel(pracuje v lese) zrusil zivnost aby sme poodhlasovali zamestnancov. Vedel som ci videl,ze nejako to tak dopadne. Ja som ani nevedel, co ma kde poodhlasovat - jednemu sa to stalo uz 2008 ale da sa povedat toto je taky prvy.

 

http://ekonomika.sme.sk/c/7021023/novu-dan-pre-firmy-pocitia-hlavne-mali.html

 

Na 5-6 strane su dobre prispevky v diskusii. Ako danova licencia - nieje problem,pre mna a pre firmy co im robime papiere(jej sa da aj relativne lahko vyhnut). Ale viem ze prie niektore aj zive firmy to problem moze byt.

 

Niekto v diskusii napisal, ze je riesenie - preniesol firmu do Bulharska (10% dan), nato mu nejaka pani kontrovala - ze sa to zacina v okoli nej dost casto pouzivat. Ked to zajtra ukazem kolegovi sa obavam,ze sa budem musiet ucit bulharstinu - ja mam Bulharsko rad(mne sa tam pacilo).

 

Problem je ta Ficova hospodarska politika. Ani nie tie licencie, ci sadzba 23 ci vraj bude 22 ci 19,10%.

Ten zmatok co maju smeraci v hlavach. kazdu chvilu menia zakony - nahanaju nieco co aj tak nedostanu - aj mozno kvoli tomu ze to neexistuje.

 

Vcera ked som bavil s kolegom, sme uz dosli nato ,ze co bude Kazimirov dalsi krok. Proste tu nemozes planovat na zaklade sucastnej legislativy - ani na zaklade tej ohlasenej buducej - ale tej dalsej.

 

Je to unavujuce a preto ten odchod s krajiny mozno nieje zly krok. Ani pre krajinu . Tych 10% co nechas v bulharsku - by na slovensku fico aj tak rozkradol.

 

http://redie.blog.pravda.sk/2013/11/27/najdene-financie-pana-fica/

 

Tu su podnikatelia sikanovani - uz som pisal, ze DU nevyplacali preplatky na dani z prijmu - ziadnu oporu v zakone nemaju.

 

Este doplnim.. ten manzel na zaciatku co som pisal pred par rokmi mu prisiel list z televizie - ze nezaplatil koncesionarky poplatok za zamestnancov(ze v lese kukaju telku) za nejake roky(2,3) ze ma zaplatit 400 eur - on ich zaplatil a potom prisiel s listom ku nam. Problematiku sme nastudovali, spocitali zamestnancov za jednotlive mesiace mal ich v lete aj 23, niekedy aj cez 10 riadnych zamestnancov - teda ano mal platit, ale vratit mu mali asi 280 eur z tej sumy co zaplatil. Pekny list, pekne tabulky a vratili mu pekne nic asi ani neodpisali. S nim je tazsia komunikacia,ale asi nic mu nevratili. Sme sa dohodli ,ze 20% bude nasa odmena. jednoduchsi a tvrdohlavy clovek.

 

V lete bol na PN a nezaplatili mu nemocensku - ano ja som mu vypocital nove odvody - raz v auguste za jul ich nezaplatil - pritom tam mal preplatky niekolko rokov - dvakrat mu ich socialka aj v tomto roku vratila - poslala na ucet.

 

Taky je podnikatelsky zivot.  take su nase urady - take mame podnikatelske prostredie.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechce sa mi zistovat, ci je to fake, alebo nie, kazdopadne si viem predstavit, ze to tak funguje

odpisane z FB


Ako robia politici podvody alebo slovenská Hlava XXII Jedna z postáv fenomenálneho svetového bestselleru Hlava XXII, Milo Minderbinder, bol neuveriteľný obchodník. Dokázal čosi kúpiť draho a predať lacnojšie ako kúpil a vždy na tom zarobil. Napríklad, vajíčka kupoval na Malte za 4 centy predával ich za 3 centy a stále na tom skvelo zarobil. Nešlo mi to nejako do hlavy, ale dnes to už chápem. V sezóne 2011/2012 vyrobilo Slovensko 128 tisíc ton cukru a doviezlo sa ďalších viac ako 350 tisíc ton cukru. Vyviezlo sa však až 634 tisíc ton, teda o 155 tisíc ton viac, ako sa v tom roku vyrobilo a doviezlo. A tu je ten pes zakopaný! Ako sa mohlo vyviesť viac cukru o 155 tisíc ton, keď ten cukor na Slovensku neexistoval? :-))) Odpoveď je jednoduchá. Zločinci ten cukor vyviezli iba fiktívne, a za fiktívny vývoz zinkasovali nadmerný odpočet DPH v desiatkach miliónov eur! Ukradli teda naše dane, ktoré štátu platíme, pretože daňové úrady im tie peniaze vyplatili. A keďže ten cukor vyvezený nebol, na trhu existuje prebytok cukru, a preto ceny cukru padajú. A ľudia sa tešia, že hurá, vďaka Ficovi za lacný cukor! Netušia, že vzniknutú dieru v rozpočte vykrývame a budeme vykrývať vyššími daňami. Len naivný červenomodrý volič môže veriť, že celý tento lukratívny zločin neriadia politici. Ináč by tento zločin s DPH bol už dávno zlikvidovaný!
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dady - ty nevies ze behom kratkeho casu sa vyviezlo zo slovenska srotu na vlaku co mal dlzku Bratislava Kyjev?

 

 A v tom cukry okrem cukrovarov, obycajnom karuzelovom podvode mala podiel a firma - z juhu slovenska - malovelkoobchod - co teraz druhy ci treti skocil na blockovu loteriu?

 

Teda co tam spominas pravda je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

BRATISLAVA. Všetky nákladné autá s hmotnosťou nad 3,5 tony si budú musieť od 1. januára 2014 namontovať do kabín takzvaný mýtny prístroj, čiže palubnú jednotku.

 

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/7028256/mytny-pristroj-musia-mat-od-januara-vsetky-nakladne-auta.html#ixzz2mayIKIfE

 

 

Takze uz Fico nebude zvysovat dane? Aky to ma ucel,alebo bude mat? Sledovanie, monitorovanie, ci nove dane do rozpoctu pre rok 2015. Uz nebudu peniazky z privatizacie, uz nebudu dodatocne - ci super dividendy. Kto tie miliardy zaplati?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Štát nevyberie od podnikateľov toľko, koľko si naplánoval, tvrdí Jozef Mihál (SaS). Ak to Petrovi Kažimírovi vyjde, nechá si Mihál nárasť bradu.

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/302034-ak-sa-kazimir-nepreratal-mihal-si-necha-narast-bradu/

 

 

Ak by to zalezalo na mne - poslal by som tam nejaku superdan - peniaze - ktore by som si v juni stiahol po dodatocnom danovom priznani.

Chcel by som vidiet skutocneho rumcajza - ako tych co chodia na Slovan. :zubiska:

 

Ale zas ocenujem, ze ide s kozou na trh. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za október od daňových úradov žiadali na nadmerných odpočtoch dvakrát viac ako po iné mesiace. Štát by im mal poslať asi 50 miliónov eur.

Upozornil na to v sobotu minister financií Peter Kažimír. Doplnil, že ak by to takto pokračovalo aj v posledných dvoch mesiacoch roka, zo štátnej pokladnice by odtieklo 150 až 200 miliónov eur.

To by odhryzlo veľkú časť zo zvýšenia výberu DPH oproti vlaňajšku, ohláseného finančnou správou. Do konca novembra sa na DPH vybralo o vyše tristo miliónov eur viac ako vlani.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7040596/zmena-pri-dph-prebudila-spekulantov-pribudlo-nadmernych-odpoctov.html#ixzz2neh5Movb

 

 

V sobotu si financmajster a podpredseda vlady(buduci predseda vlady?) nasli cas na tlacovku.

Poslednu vetu som si overil je to tak - dnes k 13.12 maju o 300 milionov viac.

Ja neviem kvoli comu.

 

Ale o com bola ta tlacovka? Podla mna jedine o tom aby informovali podnikatelov - nie podvodnikov - ze na 200 - 300 milionov najblizsieho polroka co maju dostat na nadmernych odpoctoch - ze mozu zabudnut. V decembri ich nevyplatia. Oni ich nevyplacaju priebezne podla mna cely rok -alebo opozdene - ale aby sa pripravili na dalsie susto.  Inak diskusia pod clankom je dobra - aj pre mna zaujimava. Ja nemam exportera(nadmerneho odpoctara) - tak sa tomu nerozumiem az tak velmi.

 

Proste Kazimir aby dodrzal deficit potrebuje tych 200-300 milionov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

 

Slovenskí občania sú od Ficovej vlády fackovaní z oboch strán. Nielenže sa nič nerobí na poli diverzifikácie energetických zdrojov, ale spanilá jazda šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví J. Holječníka - „energetickej pravej ruky" R. Fica - priniesla najvyššie ceny elektrickej energie spomedzi všetkých tzv. nových krajín EÚ (s výnimkou ostrovných Malty a Cypru, ktoré majú iné geografické podmienky).

 

Po niekoľkých rokoch sa autodopravcovia chystajú opäť štrajkovať. Dôvodom sú vysoké mýtne poplatky, ktoré ich vyhnali z diaľnic. A čo robí vláda? To, čo od začiatku zavedenia výberu elektronického mýta. Hľadá spôsob, ako vytiahnuť z vrecák autodopravcov ďalšie peniaze spoplatnením ciest 2. a 3. triedy. Prečo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Marcel Klimek - Don Quijote de la Mancha. Kauzy, či už morálne (Kováč ml. , Remiáš...) , ekonomické („nástemky“, "Gorila", „predaj Eustream“ , "mýto"...) nemajú žiadny vplyv na rozhodnutie voličov. Na Slovensku je to tak, my nevolíme rozumom, ale srdcom. Otázka je, koho by zvolili 40 lúpežníci? Samozrejme, že Alibabu. Alebo úvaha, existovala by komunistická strana, keby do nej nikto (aspoň po 68 roku), nevstúpil? Idealizmus, že?

Ekonomickí analytici a investigatívni novinári, by sa na Slovenku mali radšej uplatniť, v písaní scenárov na obľúbený seriál Panelák.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/312370-pociatkova-uspora-na-r1-je-pyrrhovym-vitazstvom/

 

Štát prerobil na výstavbe nitrianskej rýchlostnej cesty R1 vyše 2,5 miliardy eur a veľa na tom nezmení ani nedávna úspora, ktorú dohodol minister výstavby Ján Počiatek (Smer).

 

 

 

Fico mohol kupit SPP za 2,5 miliardy. Nie  on ho nekupil(neviem ci by to bol dobry krok) - on tie 2,5 miliardy da na 60 km cesty.Vlastne nie za cesty - na tie islo, na vsetky naklady 600 milionov - zvysok tie 2,5 miliardy islo na zarobenie pre niekoho.

 

Inak 2,5 miliardy je najvacsi  podvod co sa na Slovensku stal. Emisie su 50 krat mensie skody(toto ked porovnavat s R1 - je podvod ale pre slovensko este vcelku vyhodny), myto tam je skoda 600 milionov( tu naklady a suma prerobili je asi najvacsia - teda najmenej vyhodne pre stat),ale stale je to len 1 stvrtina.

 

 

Fico nemoze tuto sumu supnut Miklosovi do tvare - ked tvrdi,ze sme boli stratovy pri predaji SPP. Ale Pravda tvrdi, ze stat prerobil 2,5 miliardy eur.

 

A diskusia ziadna(podclankom) - SMER znovuzvoleny - kontrolne organy(ved mame organy co maju strazit hospodarenie - efektivne vynakladanie) - policia ma odhalovat trestne ciny - vsetko ticho. 

 

Ja som fizlom za cely zivot dal 135 euro na pokutach. Nikdy som nikoho realne pri tych pokutach neohrozil - inokedy aj ano. Pre to ja tvrdim pre mna su to vypalnici. ALe tu kazdy dospely co nic nespravil zaplati 1 000. Nic nespravil - a bude platit nadalej.

 

----------

inak ten clanok napisala  alebo pod nim je podpisana, zrejme zena mojho spoluziaka - komentatora sportu v STV.

Raz sme boli aj na pivo - neviem ci si nenarobila problemi.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rozdiel medzi najlacnejsou a najdrahsou ponukou /ta bola vybrana/ v mytnom tendri bol zhruba 190 milionov eur /nie 600/. Tych 190 milionov vsak mozme chapat ako cisty kes, pretoze sutaz vyhrala schranka na Cypre napisana na styri sumienky z J&T, ktore si predtym chodili zalievat mrkvicky na facebookovu farmu. Navyse pred tyzdnom sme vyplatili Sky Tollu dalsich 17.5 miliona za rozsirenie spoplatnenej siete -tu by som bol zvedavy na preukazanie nakladov.

 

2.5 miliardy bolo vyplatenych vyhercovi sutaze, ktory nebol z prostredia Smeru a ak ratame proviziu 10 - 15% /zdroj: Fico/, smeraci si zarobili este o cosi viac.

 

Dokonane su vsak aj ine ksefty. Vytendrovane D3 na Skalitom /330 mil eur za 12 kilometrovy polprofil/ a R2 v Pstrusi /180 mil eur za 10 km usek s parametrami rychlostnej cesty/. Ceny tychto dvoch usekov si staci porovnat s navrhovanou cenou na useku Lietavska Lucka - Dubna Skala /plny profil D1 so 7 km tunelom Visnove, 14 km za 338 mil eur/ a Dubna Skala - Turany /plny profil D1 v realizacii, 16 km za 138 mil eur/.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

600 milionov - Jeden bloger ,ked sa cudoval na cenou mytneho systemu - pisal, ze ich firma robi podobne systemy pre rozne firmy a monitoruju auta po celom svete - sleduju vsetko mozne, prestavky- zrychlenia, spomalenie - brzdenie aut - ovela vacsie pocty aut ako presli minuly rok po Slovensku. Hodnota ziadneho systemu sa ani nepriblizila 100 milionom USD - Nikto by to nezaplatil.

 

A k opatrenia a vysledkom pana Kazimira.

 

Dnes je 4.4.2014 - V pondelok 31/03/2014 bol posledny den kedy boli splatne dane.Teda  vysledky z 03/04/2014 su dane a menit sa uz velmi nebudu.

Minuly rok bol poslednz termin na zaplatenie dani 02/4/2013. Cez vikend bola velka noc a platila sa dan az v utorok(samozrejme velka cast dani bola zaplatena aj skor)- ale "posledne dane" nabehli na ucet statnej pokladne v 3/04/2013.

 

Celkove danove prijmy sa k 3 aprilu medzirocne znizili o 9 milionov(2 ,320miliardy vs 2,311).

 

U FO je narast o 22 milionov - zvysena sadzba na 25%,vsetky zmeny pausalnych vydavkov(obmedzenie na 5040 zrusenie pausalu na najom,atd.) obmedzenia na nezdanitelne casti zakladov dane - na niektore prijmy(neaktivne - vsetky kapitalove ale aj priklad najomne) sa nedali ponizit.

 

PO

Tu je pokles  o 65 milionov. Minuly rok 19%(aj ked uz preddavky sa platili s 23% sadzbou) tohto roku 23%. Keby boli rovnake zaklady dane - tento vynos mal vzrast o 21%. Zmena odpisovania straty tu mozno zauradovala. Pred 20 aprilom zacnu vracat preplatky  - minuly rok bola zmena medzi vrcholom a spodkom 783-733 - 50 milionov. Tohto roku to bude isto zaujimavejsie cislo.

 

DPH narast o 27 milionov. (966 vs 993).

 

Ja sa pytam  aky efekt mala blockova loteria? Kontrolne vykazy? Ta ich kobra? 

Kontrolne vykazy - danovaci maju do 25 dni po skonceni mesiaca - vsetky udaje - vsetkych firiem.

Oni presne vedia a kludne mozu spravit a vypocitat danovu povinnost aj keby ste si podpalili papiere - maju skoro vsetky udaje. A nie o rok ci 5 rokov - kedy by prisli na danovu kontrolu ale do mesiace kedy sa obchody realne udiali. Nechapem ako nevedia tie miliardy(oni politici IFP tvrdia ze unik na DPH su cca 2 miliardy) dostat ak su. Ibaze nie su.

 

------------

Ok pozrime sa na vydavky - na rast o rovnych 400 milionov(3,715miliardy vs 4,115miliardy).OK otvorenim II.piliera minuly rok nemuseli poslat do SP nejakych 200 - 250 milionov. A o zvysok sa nam skvalitnili sluzby a tovary co nam poskytuje stat. 

 

Narast schodku si asi viete predstavit.

 

http://ekonomika.sme.sk/c/7159013/smer-sa-dlhovej-brzdy-nemusi-bat-nasiel-jednoduche-riesenie.html

 

Zakon o dlhovej sluzbe si napisali pani poslanci ako potrebovali - bolo by aj zrusit tu radu rozpoctovej zodpovednosti - dalsi zbytocny urad a neschopni ludia.

 

---------------

http://nicholson.blog.sme.sk/c/352944/Svedok-namocil-smerakov-danovakov-a-policajtov-do-podvodu-na-DPH.html

 

http://dennik.tyzden.sk/marek-vagovic/2014/03/23/kauza-smeru-schrankove-firmy/

 

Ten druhy clanok je uz podpianom - ale asi som si ho precital - tam je spomenuty ten darcek - zapalovac, ze? Ako riesenie danovych problemov.

 

No ale sa mozem mylit. Pan analytik to vidi pozitivnejsie.

Ten sa minulý rok začal dariť, vláda prijala akčný plán boja proti daňovým únikom, kde je niekoľko desiatok opatrení, nie sú to len známe bločky. Opatrenia začínajú zaberať, prejavuje sa to na výbere daní, čo je dobré, pretože nemusíme ďalej zvyšovať daňovú záťaž obyvateľstva a podnikov. 

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/313696-smer-je-v-polcase-vladnutia/

 

Kvartal DPH sa skonci 25.4.2013 - ale podla mna ak by mal pan analytik aspon s casti pravdu - tam narast danovych prijmov za DPH za I.kvartal musi byt aspon 100 milionov. Vsetko pod 50 milionov je nepodstatne nic. A bud sa kradne veselo na najvyssich urovniach,alebo tam nic nieje.

 

Este jeden link ci informaciu.

"Správca dane zadržiava fabrike na nadmernom odpočte dane z pridanej hodnoty približne 4 milióny eur, čo je suma, ktorá by stačila na výplaty pre zamestnancov na celý rok,“ povedal Urban. Dodal, že tieto peniaze spoločnosť potrebuje na riadny chod prevádzky a vyplácanie miezd zamestnancov.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7132807/stat-ohrozuje-prevadzku-oceliarne-zadrziava-jej-eura-z-nadmerneho-odpoctu-dph.html#ixzz2xuMlxkJ0

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Najväčším pozitívom je boj proti daňovým únikom, keď sa vďaka viacerým opatreniam podarilo po mnohoročnom poklese zvrátiť trend a zvýšiť efektívnosť vo výbere daní.

 

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/313898-statu-pomohol-boj-s-danovymi-podvodnikmi/

 

 

Dalsi analytik. Je to ozaj tak? Iste su aj podrobne cisla - ciastkove cez ktore sa da pozriet na vec. A tam to moze inak vypadat, ale ja si to nemyslim.

 

K 4/4/2014 hlavny narast(cez 20 milionov) mali u fyzickych osob(zamestnancov). Takze jedine vedia obrat ludi o peniaze.

 

DPH je narast 25 milionov -ale to  je nic. Statisticka chyba - uz len vysledky kobry by mali dat ovela lepsie cisla. ved na tych tlacovkach co mali zverejnovali vacsie cisla. Danove prijmy maju nizsie ako minuly rok a pre porovnanie 4/4/2008 mali na ucte 78,7 miliard korun. To je 2,6 miliardy eur. Dnes 2,3 miliardy.

 

DPH v 2008 bola(19percentna sadzba)len o 55 milionov nizsia ako dnes - a vtedy aj dnes sa kradne do aleluja.

 

Teda ja si vobec nemyslim, ze su nejak lepsie vysledky - nevidno ich. Aspon ja ich nevidim.

 

 

---------------

 

http://www.ibudget.sk/

Dajte si saldo statneho rozpoctu - ficove - kazimirove hospodarenie je horsie alebo rovnake ako v roku 2012 - kopiruje ho a to mate vyssie dane, odvody a 5% Z II.piliera- oni v roku 2012 dotovali SP sumou 1,4 miliardy, teraz cca 700 milionov. Kazdy jeden mesiac usetrili 60 milionov - preto su horsi ako v roku 2012. 

 

Teda co to znamena - nevedia a nebudu setrit. Teda podla mna dalsie zvysovanie dani,poplatkov a koniec II.piliera.

Teraz je ticho(boli a budu volby),ale v maji, v juni zacnu tlacovky a vyborne napady. v juli to prejde uz parlamentom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mam zapnutu TA3 - vraj nove dane - za podzemne garaze. :yes_yes:  Zdania vsetko mozne - iste su dane z nehnutelnosti stupnu riadne.

Som pocul ze budu rusit posadku v Roznave - proste nie su peniaze.

 

Vsetko si ale Fico urobil sam - este predchadzajucej vlade. PPP ,myto - nemaju ani na splatky lupu. Vydavky na 13 - 14 plat sudcom - soc.davky atd.

 

Bude isto brat aj dochodcom, aj socialne davky - proste na kradnutie sa musia najst peniaze.

 

Oni maju naplanovane ze v roku 2017 ci 18 by chceli mat vyrovnany rozpocet. :zubiska:  Hladal som priamu rec,kde to Fico povedal,ze kedy to ma byt.ALe nasiel som lepsie, uz v roku 2007 mal podobne reci.

http://hn.hnonline.sk/fico-chcem-vyrovnany-rozpocet-260645

 

Tohto rocny schodok maju 3,3 miliardy. :ahooj:

 

Propaganda zacina.

V tohtoročnom rozpočte si vláda stanovila 250-miliónovú rezervu z lepšieho výberu daní. Práve na lepšom výbere daní stojí a padá rozpočet na rok 2014. Dlh krajiny by sa mal v tomto roku pohybovať pod úrovňou 57 percent HDP. Ak by ďalej rástol, vláda by musela predložiť na stôl vyrovnaný rozpočet spojený so škrtmi, ktoré by pocítili aj bežní ľudia. 

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/313970-pride-bezbolestne-znizovanie-dlhov/

 

Nechapem preco sa novinarka nepozrela na realitu priebezneho plnenia. A nepyta sa zodpovednych co sa deje?

Na DPH zatial - za tri mesiace dosiahli 10 percent tej sumy co si naplanovali. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes je 4.4.2014 - V pondelok 31/03/2014 bol posledny den kedy boli splatne dane.Teda  vysledky z 03/04/2014 su dane a menit sa uz velmi nebudu.

Minuly rok bol poslednz termin na zaplatenie dani 02/4/2013. Cez vikend bola velka noc a platila sa dan az v utorok(samozrejme velka cast dani bola zaplatena aj skor)- ale "posledne dane" nabehli na ucet statnej pokladne v 3/04/2013.

 

Celkove danove prijmy sa k 3 aprilu medzirocne znizili o 9 milionov(2 ,320miliardy vs 2,311).

zabudol si na jednu vec - predvlani bola, vlani nebola a tento rok zasa bola moznost odlozit podanie danovych priznani a tym aj zaplatenie dane o tri mesiace

tych firiem (FO aj PO) je dost vela, ktore to vyuzili, takze ten minusovy rozdiel k 3.4. to mohlo ovplyvnit

 

v ostatnom mas samozrejme pravdu - co myslis, preco chcel Fickot utiect pred zodpovednostou do prezidentskeho kresla a ziskat dozivotnu imunitu ???

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov