Skočiť na obsah

Hospodárska politika Ficovej vlády


slimak

Odporúčané príspevky

trh a občania sa nesprávajú podľa politických cieľov ...

pamätníkom to nutne musí pripomenúť závery iksypsylontého zjazdu KSČ a nové stratégie intenzifikácie rastu živočíšnej výroby a nesplnenie úloh päťročného plánu, z ktorého budú vyvodené dôsledky ... hm.

nemôžem si pomôcť, napadlo mi to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera fiskalna rada komentovala -resp. vysla analyza financnej rady k rozpoctu.

ma tam istu cast zaujimavu - ze ako to bude s danovymi prijmami aj pekne grafyäpodla prijmu).Zial len pre zamestnancov a dohodarov. Velmizaujive by boli aj ine formy ziskavania prijmu. SZCO, dividendz - ktorych sa to tyka.

tak som si aj ja spravil taku analyzu - ze ako to bude, ci na koho co nachystali.

161 milionov vyssie odvody pre 1% zamestnacov

60 milionov odvody pre 350 000 szco - priemer vychadza 14,2 euramesacne - pritom minimalne sa dvihaju o 25 eur.

 

163 milionov od 800 000 dohodarov. ich mzda - je 300 - 400 milionov - aka bude v buducnosti - bohvie - mzda ostatnych zamestnancov je cca 20 miliard.

 

25% dan pre FO tiez sa tyka mozno aj menej ako1% 53 milionov - ich plat cca 900 milionov.

23% dan PO 300 milionov - tam mi vychadza danovz zaklad zhruba 8 miliard

14% odvody z dividend 15 milionov vyme.zaklad 375 milionov.

Spolu tychto 6 veci 752 milionov. to si niekto odnesie. mozno roztrhany rozpocet , ste si vsimli ze len 5% zisku sa dnes rozdeluje cez dividendy? kolko to bude na rok?

podla mna kludne si o tych 500 milionov mozu skrtat, ci znizovat aj zaklad dane pre DPPO.

Nie vplyvom krizy.

proste tzch 752 milionov si niekto odnesie. zaujimave cekaju rovnaku zamestnanost a zvyovanie platov o 4%. Ale rastekonomiky o 2%? Pritom realne mzdy maju rast.

752 milionov je 1% HDP

 

dalsie casti co ludia tak velmi nepocitia,resp. nie v buducom roku II pilier 700 milionov(este ze si tu vztvorili rezervu),88 banky, 81 regul. spol. 73 koncesi.poplatky Spolu 942 milionov.

---------------

http://www.rozpoctov...3rada_final.pdf

 

To by mal byt link na tu spravu a grafy tie podla mna zaujimave najdete na strane 16 ,ale aj text si precitajte

 

BOX 1: Zmeny vo výške daňového zaťaženia

 

----------

V jednej diskusii som cital, ze za 23 rokov sa rozkradlo 137 miliard euro u nas.

100 miliard rozkradlo a zadlzenie mame 37 miliard, ja som to podelil 2,5 milionmi aktivnych ludi a 23 rokmi a vyslo mi cca 2500 eur, co nije az tak vela.

Socialisticki diskuteri maju argument ye kradnu podnikatelia - neplatia dane -- zas naopak podnikatelia, ze kradnu politici.

 

137 miliard velka suma ale ked to takto rozlozite 2500 eur zas nic moc.Vlastne som odpovedal socialistami, kto nekradne tuto a vyssiu sumu ,len zavidi.

 

Lebo zas bola diskusia ci aj link, kde si sypeme popol na hlavu kde a ako casto kradneme. Slovaci su zlodeji. Ja s tym suhlasim, ze slovaci niesu zlodeji,ale hlupaci isto su.

 

-----------

priklad o sebe si nemyslim, ze som zlodej. neokradol som nikoho, stat som oproti buducorocnemu ich planu obral za 10 rokov o 5400 euro rocne(samozrejme ich nezaplatim ani narok).Aj ked prijmy som mal nizsie(to len priklad). A nieco ale to legalne na materskej - ako podla zakona. toto co ja mohol urobit kazdy - mal na to pravo - ja som nemusel a nikdy nebudem korumpovat nikoho.

 

platit odvody ako zivnostnik trebars len 2220 eur v novom roku - nemam do dnes splateny mozno ani byt. resp namiesto uspor - za ktore si to auto mozem kupit , by som bol v dlhoch.

 

---------

k ficovi,a jeho hospodarskej politike- keby vystupil na tlacovke a povedal, ze uz prestanu a ostatnym zakazu(prekazia) kradnut, spravia poriadok vo vydavkoch - zrusia neefektivnosti a poziadal obcania prispejte. poslal by som mu mesacne aj stovku. mozno aj dve.

 

fico ma pruser , ale hlavne tato krajina, ze o dva tri roky budemusiet mat vyrovnany rozpocet. Pruser to bude ak sa neprestane kradnut. Lebo na papier mozu dat cokolvek - ale realita bude velmi zla. Mozno aj moja.

 

------

 

ma len napadlo -mladi chcu byty - je normalne v takejto krajine,kde kazdy - este aj posledny cigan chcel mat vlastne byvanie a premier si 300m prenajima?nebude oslavovat uz 50tku? ved sa uz zrealnite.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://firmy.etrend....-slovenska.html

 

Mozno sa to spoji s mojim predchadzajucim prispevkom. Aj vdiskusii tam spomenuli sivu, ciernu ekonomiku v bulharsku. Len raz som bol v normalnom obchode(okrem kiosku pre cigarety) - pre mna to bolo drahe,drahsie ako na slovensku mlieko, plienky, skoro hocico. A minimalnu mzdu tam maju 130 ci 160 eur. vsetko aj chlast(od 6 do 23) som mal na hotely.

 

Tie moje "prijmy" -vyssie co spominam,ani euro nieje ani z ciernej ci sivej ekonomiky. upratovacku platim bez papiera.dan namiesto nej zaplatim ja.

 

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Sivá ekonomika zvyšuje blahobyt Slovenska

 

To je nadpis.

nevidim ani cely clanok ,ani neviem co je siva ekonomika. Pr. praca na cierno a cierna je drogy ci prostitucia(prijmy z najhrubsej kriminality).

 

Podla mna niesom profesor je to tak, ale je to len a len kvoli tomu ze tento stat je taky. Proste kvoli riadeniu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sivá ekonomika zvyšuje blahobyt Slovenska

 

To je nadpis.

nevidim ani cely clanok ,ani neviem co je siva ekonomika. Pr. praca na cierno a cierna je drogy ci prostitucia(prijmy z najhrubsej kriminality).

Podla mna niesom profesor je to tak, ale je to len a len kvoli tomu ze tento stat je taky. Proste kvoli riadeniu.

 

toto ma zaujalo, mala som hmlistú predstavu, čo to je, ale musela som si to odobriť : čo je tieňová či šedá ekonomika ... takže áno, presne to je šedá ekonomika :

 

Tieňová ekonomika - chápeme ju ako tú časť produkcie, ktorá nie je štatisticky zachytená v objeme HDP a môže mať pritom dvojaký charakter:

 

a) Legálne tieňová ekonomika - to je tzv. práca na čierno, fušky. Ide tu o obchádzanie daňových zákonov, tzv daňové úniky.

 

b ) Ilegálna tieňová ekonomika - napríklad predaj a rozširovanie drog, falšovanie, prostitúcia, vraždy na objednávku.

 

http://referaty.aktu...a/referat-22326
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game ja som ekonom, co myslis ze vam tu pisem halusky?

 

------bol som si kupit cigarety teraz v krcme, je 8 hodin obchody zatvorene, Goldenky nic viac. kolok mal slovensky - nejde mi to do hlavy som sa aj opytal preco len to.. preco aj nie mars ci LM, casnicka fajci LM ako ja.

byt colnikom, ci danovakom hned sa na nich pozriem.

------

Zas jednu som vyfajcil, nieje to zle.. ci velmi ine,ale cenu maju vyssiu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

V jednej diskusii som cital, ze za 23 rokov sa rozkradlo 137 miliard euro u nas.

100 miliard rozkradlo a zadlzenie mame 37 miliard, ja som to podelil 2,5 milionmi aktivnych ludi a 23 rokmi a vyslo mi cca 2500 eur, co nije az tak vela.

 

Tak ale ...zadlzenie nie je to iste ako rozkradnutie. Momentalne vela ludi nad zadlzenim ohrna nosom, ale treba to brat s troskou rozumu. Ked sa trebars niekde postavil plynovod (50% fondy EU, 50% lokalne zdroje - trebars na uver), tak to je sice dlh, ale nie automaticky rozkradanie, vsak?

 

Aj co sa tyka tych 100mld. V roku 2011 malo Slovensko HDP nejakych 128mld EUR - a v rokoch pred tym menej. Cize ide o ciastku, ktora by sa rovnala mozno priemernemu rocnemu HDP, co je jednoducho nezmyselne. Prirodzene, ku korupcii, alebo zlej alokacii dochadzalo a v nemalej miere, ale zase treba rozmyslat realne:

 

- Pokial podvodom niekto vyhral tender s cenou 100 milionov, pricom vahrat mohol niekto z nizsou cenou 80 M - tak islo o "kradez" 20 M a nie 100 M (v mediach sa vacsinou objavi info o zmanipulovanom 100-milionovom tendri a pocita sa automaticky cela hodnota).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V roku 2011 malo Slovensko HDP nejakych 128mld EUR

 

Ja stale nosim v hlave cislo zhruba 70 mld eur.

 

Ten udaj(137 mild) som dal, ze som to cital. Neoveroval,ale ked scitas co tvrdia praviciari o Ficovi(ukradlisme,sk, ci Ines mal stranku podla novinovych titulkov) , a laviciari o Dzurindovi pripocitas co tvrdi Stanek co sa nezaplati na daniach a "drobne" rozkradacky,privatizacia ti mozno vyjde aj dvakrat taka suma. Zdroje -vykradli sme - privatizacie a pod. V priemere to vychadza 5,5 miliardy co je mozno vela. A mozno ani nie. Vid Slota -hatina a Rezes a podobne. Smeracky sponzori - jata sexta.

 

Len taky Malcharek. Bubenikova a co su to zac? Bubenikova OK - ta tam bola aspon 10 rokov.

 

-------------------------

Ale spat k teme. Fico je fenomen - mna zaujme vzdy. Vlastne vcera zaujal ludi nie tim co povedal - ale ludia a ja su nahnevani ci co je nas problem - ze si to dovoli povedat. Dovoli, on to musi povedat, lebo vie co bude s VSZ - a teda nasledky - prepustanie chce hodit na Dzurindu. Ale ze si dovoli tak ocividne klamat - co je problem tejto krajiny(nie to klamstvo a Ficova nechopnost(priklad keby to povedal Malatinsky -stavim sa ze na druhy den by bol navrh na jeho odvolanie - resp nik by ho uz nebral vazne on y si to povedat nedovolil), nemyslim v klamani ale rieseni problemov(vyhovara sa na 12 rokov stare rozhodnutie a fakt) a vytvaranim dalsich - rastuca nezamestnanost) - ze takychto volia - a mu veria. A nemaju 5% ako Slota - ale 45%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja stale nosim v hlave cislo zhruba 70 mld eur.

 

Ze by som sa sekol, alebo sa sekol moj zdroj? V zasade to ale nie je uplne dolezite - tu islo o porovnanie tej ciastky s vykonom ekonomiky, takze pokial by HDP bolo este o kus nizsie, o to nerealnejsi by to bol udaj.

 

A stranka ukradlisme.sk je prave prikladom nie prilis spravneho pocitania. Pretoze je dobre, ze sumarizuju tieto kauzy, pretoze inac ludia proste zabudaju. Ale ked uvedu zmanipulovany tender za 100M - tak to neznamena, ze plnych 100M bolo ukradnutych, alebo spreneverenych.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Beries mi myslienky na dalsie temy, ozrejmi si cislo prve a iste ukradli sme ci nadpisy slankov novinach od innes ved si to snat pochopil.

Ked je plynovod za 100 milionov a predrazenie a provizia je 30% tak mas hned 30 milionov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Šéf rezortu financií Peter Kažimír od silových rezortov požadoval, aby navrhli také zmeny, že systém sociálneho zabezpečenia bude stabilný na dlhé roky.

Teraz sú totiž osobitné účty, z ktorých výsluhové dôchodky vyplácajú, vo vysokej strate.

 

http://ekonomika.sme...percentami.html

 

Ale dam srandu z toho textu.

Minister Kaliňák hovorí, že ich návrhy zmeny zabezpečia udržateľnosť celého systému na ďalších 50 rokov. Naznačuje, že veľa sa vyrieši šetrením.

„V mnohých oblastiach, najmä u nás na ministerstve vnútra, sa podarilo rôznymi vnútornými opatreniami usporiť pomerne veľa peňazí, u nás to teda bolo až na úrovni 18 miliónov,“ uviedol Kaliňák.

 

Vas maju vazne v pp- zabezpeci udrzatelnost., 1. sranda na ďalších 50 rokov, - smer nieco spravi aby bolo na 50 rokov udrzatelne?, neskutocne,

veľa sa vyrieši šetrením toto musim farbit aby ste sa nestratili.

 

Nechapem - ma sa to takyt len tych co este nemaju narok - vsetky zmeny a to ma zabezpecit udrzatelnost akeho systemu? teda nic sa uz nedotkne tych co su na dochodku?

 

######ňňnut--- ucitelia

 

Aby ste to chapali, priemerny ucitelsky dochodok je a hlavne v buducnosti bude po odrobeni 2krat(ucitel 40 rokov - vojak policajt 20 rokov) menej ako polovicny - a na to ucitelia museli vychodit vysoku skolu.

 

Priklad z praxe maja zena , mozno zacala robit ucitelku az teraz v 35 rokoch(okrem 5 rokoch ked sa starala o moje deti na rodicovskej robila skoro stale), ale jej najlepsia kamaratka ma narok na vysluhovy dochodok - neviem aku ma hodnost mozno major,minimalne kapitan . robi co? to co ja mzdy. Ci uz ani nerobi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Na hospodarskych novinach cez vianoce svietil nadpis ako sa chvali Caplovic ze pomohol ucitelom. Ako za nimi stoji.

 

Zena je ucitelka uz 4 mesiace teda niektore realie viem - niektore priamo - tie vyplaty zatial boli tri v cistom 430,432,436. V hrubom raz som videl pasku 550(ale zaklad bol 508 a dve priplatky - snad to niesu tie odmeny - na rok to ma byt to iste,len ubudne jeden priplatok-ale to iste) a potom zrejme viac.

Ale.

http://janmacek.blog.sme.sk/c/316935/Uhol-si-minister-Caplovic-z-KB-exclusiv.html

 

Niekedy ste sa mi smiali, ze zenu nepustim ucit - 5 rokov sa starala o deti - ze jej nedovolim sa realizovat ci za seba rozhodovat. Ona mi do dnes nepovedala - lebo to nevie kolko ma dovolenky. Ked som sa na to pytal vraj o 5 dni viac ako ako bezny clovek . A v blogu citam 45? Tak to v juni ideme na dovolenku. Ona ma zmluvu na 10 mesiacov, a kedy to ma vybrat? Ona ma 38 dni dovolenky? Do 8 januara vycerpa 10 dni. K tym dovolenkam - riaditel ma pravo rozhodnut kedy bude riaditelske volno. Zatial mali dva krat a raz ked bolo, ucitelom nariadil, ze si beru dovolenku. mame male deti - dcera mala zapal pluc - zena nevynechala ani hodinu - ano mame stare mami - tie snou boli - jeden den aj ja pocas 3 tyzdnov.

 

Dve veci ma hnevaju na Caplovicovi. Klamanie o platoch aj toto o dovolenkach. Hambil by som sa ako pes - mna to ani nehneva ved Smerak Klame kde moze a vzdy moze,ale. Je to nedostojne - aj mi je to jedno.

 

Pri tych platoch je taky problem - dat graf - vyska platu a pocetnost suboru co ho berie? ked zena berie 550 a priemer je 840 musi byt aj niekto kto berie teoreticky 1130,ale skoro nikoho nenajdete co berie aj 840.

 

http://www.ibudget.sk/

dajte si graf schodku ten stredny.

 

Ale priatelia kohezie ficovi neposlali miliardu a nepocitam ze sa to zlepsi a dane pojdu dole. To len v maji budete mat cirkus s tym simpanzom kazimirom..

Teda relativne ti ucitelia aj dosiahli ozaj dost - necakam ze to u zeny bude 94 eur ci nebodaj viac ako slubuje Caplovic,ale..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem ci to je o krize. Nie ono to suvisi s touto temou.

Počet ľudí bez práce vo Francúzsku vzrástol v novembri medzimesačne o 0,9 %, čo znamená rast už 19. mesiac po sebe a zvýšenie na takmer 15-ročné maximum.

http://ekonomika.sme.sk/c/6649541/pocet-nezamestnanych-francuzov-vzrastol-takmer-na-15-rocne-maximum.html

 

Spolu s Francuzskom ideme prekonavat od noveho roku rekordy.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme, že to súvisí s hospodárskou politikou tejto paródie na vládu. Však keď ekonomika v Európe spomaľuje, kam smeruje väčšina našej výroby, tak je úplne logické, že naše firmy, ktoré zápasia s poklesom objednávok, treba ešte pritlačiť vyššími daňami.

 

Tie to vyriešia jednoducho, vyššie dane a menej flexibilný zákonník práce vedie k prepúšťaniu tých, ktorí nie sú akútne potrební. A preto nezamestnanosť stúpa. To len v tých červených hlavách stále žije vízia nulovej nezamestnanosti.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Registrácia nových áut v októbri klesla o 16 percent, v decembri o ďalších zhruba 23%.

 

Registrácie áut sa po zavedení poplatkov prepadli

 

Počet zaregistrovaných nových osobných automobilov sa na Slovensku v decembri 2012 medziročne prepadol až o 23,06 percenta, čo je najslabší december od roku 1999. Za celý minulý rok sa u nás zaregistrovalo spolu 69 268 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 1,56 percenta.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz2IEQrRH5G

Uvidíme, aký rozdiel bude po skončení tohto roku.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/256518-slovensko-obmedzilo-turistom-dovoz-lacneho-benzinu-z-ukrajiny/

Kontroly vykonávajú colníci. „Pri vstupe na Slovensko aj výstupe zo Slovenska zaznamenávajú údaje o vozidle, stav tachometra a množstvo paliva,“ povedala Klára Baloghová z colného úradu v Michalovciach, pod ktorý patria hraničné prechody s Ukrajinou. Colné kontroly, ktoré majú zabrániť podvodom pri dovoze pohonných hmôt turistami, sú podľa Baloghovej náhodné.

 

Dnes na STV spravach bola info ,ze uz nikde sa neoplati chodit tankovat, vsade to maju lacnejsie,ale z okolitych krajin len ukrajina nebola v tabulke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dve veci, jedna patrí k minulej vláde, druhá k dnešnej:

 

Mikloš sa prepočítal - zvýšenie DPH z 19 na 20 % nepriniesko do štátnej kasy želaných 400 miliónov eur.

neprinieslo želaných x miliónov ani zvýšenie dane za fajčivo, aj tam sa prepočítal.

http://spravy.pravda...-sa-prepocital/

 

dnes je Slovensko takto:

celá európa žije na dlh, česť dvom výnimkám - švajčiarsko a Estónsko. čo európa, celý svet žije na dlh.

Dlh nášho verejného sektora presiahol vlani v treťom štvrťroku 51 percent HDP. Len o niečo vyšší dlh sme mali naposledy v druhom štvrťroku 2000, ukazujú to dáta Eurostatu.

Vláda v rozpočte predpokladá, že náš dlh v roku 2012 stúpol na 52,2 percenta, čo je 37,4 miliardy eur. Je to výrazný skok oproti roku 2011, keď dosiahol 43,3 percenta HDP, teda 29,9 miliardy eur.

 

Dlh narástol najmä preto, že vláda hospodári s deficitom. Zvýšil sa aj pre záväzky, ktoré máme v eurovale.

Slovensko si zároveň na finančných trhoch požičalo vlani viac peňazí, ako potrebovalo na splatné záväzky. Pre priaznivú situáciu na trhu sme sa predzásobili aj na tento rok.

V roku 2015 by mal náš dlh podľa rozpočtu stúpnuť nad 55 percent, čo je hranica, pri ktorej už začínajú tvrdšie ekonomické sankcie. Vláda by nemohla predložiť rozpočet, ktorý by obsahoval nárast celkových výdavkov.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz2IuiP7ix0

tvrdšie ekonomické sankcie, aj keď majster fico už zobral a rozobral všetko, čo sa dalo, tešíme sa, tešíme, všetci : )
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nevyhoda tejto reality je, ze Fico (rovnako ako 90% vlad na svete) - aj keby mal naozaj zaujem znizovat vydaje (co nema), tak by na to nemal ani politicku silu. Urobit to a prezit.

 

DPH je nepriama dan. A pokial tato nepriniesla ocakavany prijem,tak tu "dieru" treba niekde zaplatat. Cize zrejme priame dane. Logicky zdanit mozes len tych, ktori nieco maju - inac je to len papierova vec, ktora neprinesie peniaze. Cize pokial nevymyslia nejake kuzlo, riesenim bude este vyssie zdanovanie vyssich prijmovych skupin a podnikov. Co zase z dlhodobeho pohladu odstreli ekonomiku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes skoncilo posledne obdobie 1/4.rocneho platenia DPH - novi aj ti co maju nad 100 000 obrat budu uz mesacni platcovia. Takze posledne narazove obdobie - ked sa 2 tyzdne musis spravit tri mesiace,ale ja uz nebudem mat niektore volne mesiace - doteraz som ich mal asi 5 - teda uz nebudem moct si kedy zmyslim na dovolenku.

 

Ale dnes bolo zaujimave. piatok maju strankove hodiny do 14:00. u nas ich ozaj zavreli. Nikdy sa to nestalo co robim uctovnictvo a to je uz 10 rokov. vzdy tam boli aspon do 17:00. Ked si nestihal ,si to mohol odfaxovat a nasledujuci den doniest. Kolega volal do Bystrice a nejaky sopliak mu nechcel dat ani cislo faxu(predtym bolo na strankach DRSR) - ze je to len pre ich internu potrebu,nevie mu nijak pomoct musi to poslat postou(este bol cas 14:50).

Hajzly. Myslim tych v Bystrici a v Bratislave. Dopadnu velmi zle. Kvoli 30 ci 60 eurovej pokute im uz nabuduce neposlu nic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes IFP vydalo makroekonomicku prognozu. Je to o tom, ze nacom sa vzhodli 7 bank a IFP a OECD.

http://www.scribd.co...63/Prognoza-IFP

Strednodobá

makroekonomického vývoja vypracovaná MF SR

bola väčšinoučlenov Výboru

(Tatra banka, UniCredit, NBS, Infostat a

ČSOB

).Volksbank,SLSPaVUBhodnotili

prognózu ako optimistickú.

 

Citovat sa to neda,ale pre informaciu. Vycucane cisla a jedine naco ma upozornil minister aby sme si to vsimli, je rast nominalnej mzdy a inflacie(teda vo vysledku on upozornoval na rast 0,1 realnej mzdy - preco asi) a potom si myslim vycucane cislo je pokles zamestnanosti 0,5% teda celkovo 11,5 tisic zamestnancov. Ked take prisrastky maju kazdy mesiac a do maja podla mna ziaden pokles(teda, ze narast nezamestnanych nebude kladny) nebude.

Rad sa ale pozriem,ked o tyzden dva bude mat aj minister tlacovku, kde na zaklade tejto prognozy budu predpovedat danove prijmy. oni by to vedeli aj hned - lebo tieto ich cisla z tabulky hodia do dalsich vzorcov(1 tabulky) a to maju - ved ten excel som tu daval - z IFP minuleho roka.

 

K 29.01.2013 im oproti minulemu roku chyba 200 milionov eur danovych prijmov. DPH sa im uz podla mna dostalo pocas pondelka, utorka. keby to relne bola len polovica je to velmi velky pruser.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo sa nám estónsky minister smeje

 

 

Lebo sme ich mali za takých, ktorí nedokážu dobehnúť korytnačku.

Pred troma rokmi prišiel na Slovensko človek, ktorého si málokto pamätá. Bol to Andrus Ansip, premiér Estónska. Tá krajina má asi toľko obyvateľov, ako ľubovolné dva slovenské kraje spolu.

Nevyzeral veselo, keď tu bol. My sme vtedy mali nezamestnanosť niečo vyše 14 percent, oni mali 19 percent. My sme zažili jeden rok s recesiou, oni dva. Ako ukazuje graf, naša recesia bola oproti tej ich vlastne celkom fajn.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6684547/preco-sa-nam-estonsky-minister-smeje.html#ixzz2JdHvAa3C

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pricom blbe je to, ze ani za Radicovej vlady (tj. v medzicase medzi spominanym stretnutim a rokom 2012) Slovensko nijak razantne v tomto nezmenilo smer... Je sice pravda, ze aj keby nasadili brutalne uspory, tak by ich Ficova vlada si rychlo zrusila, ale predsa len.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak dnes bola danova prognoza. Este taja nove dane. Este to vedia vykri/yt. 360 milionov je to vec 2% DPH.

Je februar(nove dane sa este neprejavili),som zvedavy ake spravy minister da v maji. Jedna vec je dobra - tych vystupivsich z II.piliera mi nieje luto - ved ti to zaplataju v tomto stvrtroku(dakujem). Ale niektori su ich iste aj tisice spravili dobre pre seba. Co respektujem a ja by som spravil to iste.

 

V maji sa pripravte na nove dane. Tie dane budu platit v tomto roku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

 

Nemecký Continental môže dať v Púchove prácu 600 ľuďom
Fico po roku vlády ohlásil prvú veľkú investíciu. Tvrdí, že nemecký výrobca pneumatík u nás zamestná 600 ľudí. Continental chce v Púchove rozšíriť výrobu. Štát mu zadotuje stroje a odpustí dane.
 

Pravdupovediac, táto správa ma celkom pobavila. Najprv ficoidi zrušia rovnú daň, ktorou sme lákali investorov, firmám ju zvýšia na 23% z dôvodu, aby mali ficoidi vôbec z čoho plniť rozpočet (ak vôbec) a teraz Continentalu odpustia dane. Však ten objavil daňový raj!

 

Prečo majú tunajšie firmy platiť vyššie dane, keď iní nemusia? Čo okrem takmer 600 robotníckych (ako inak) pozícií prinesie Continental do štátnej kasy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov