Skočiť na obsah

Hospodárska politika Ficovej vlády


slimak

Odporúčané príspevky

Mozem %$#@ grafologa kazimira.

Co je to za logiku, cirkulacna dan? Raz som si nieco kupil zo zdaneneho prijmu, raz som pri kupe toho niecoho odviedol dan, aku logiku ma to, ze ma stat bude zdanovat este aj za samotne vlastnictvo?

Skoro 50% hodnot co vyprodukujem si stat vycicia len pri samotnom prijmne. Dalsie eura si vycicia pri dph, spotrebnych daniach..a pod. A co z toho ako obcan mam? Sluzby pre obcana nulove, zdravotnictvo v rozklade, policia dobra len na kontrolu lekarniciek, o prave rozhoduje mafia v talaroch...

A teraz hlada este dalsie moznosti, kde by mi vycical aj to posledne euro, co sa mi podari usetrit...a stat funguje coraz menej a menej.

pretože vlastníctvo vozidla poskytuje relatívne presnú informáciu o bohatstve zdaňovaného subjektu.

 

V podstate by sa aj dalo suhlasit, ak by sa pozeralo na viacero parametrov - hlavne vek. Ale co je to za logiku, ze na moje 11rocne auto sa bude pri vymeriavani dane pozerat len cez optiku papieroveho vykonu (ktovie kolko kw po 11rokoch skutocne ma)?

 

Co ma motorista za to, ze plati spotrebnu dan z paliv, dialnicne znamky a teraz aj registracny poplatok a cirkulacnu dan? Tankodromy miesto ciest, dialnice, ktore budu z dani splacat este nase vnucata a cestarov, ktori su v zime pripraveni na leto a v lete na zimu.

Ano, su krajiny, kde obcania patria vysoke poplatky za motorove vozidla, ale

a) Obcania nemaju po odvedeni poplatkov pocit, ze zivoria od vyplaty k vyplate

b)Kvalita cestnej siete a dopravnej policie je niekde uplne inde ako u nas.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta dan neprejde - vynos slaby - 66 milionov - tolko filo dostane rocne. nevraviac o sirokom , bystrozrakom a zelenine, atd... Ale to nema ani hlavu a patu. dan musi byt aj efektivna. 10 euro - tusim za psa obce vyberu viac. Neviem aka je tam efektivnost dane nahlasis psa mozno aj meno a pride vymer k ostatnym daniam - za nehnutelnost ci komunalny odpad, ci to ludia platili. Ale v SR je 2 miliony aut a ako to chcu vyberat? 10 euro, 300 000 tisic im nic nezaplati a to im poslu 4 listy kvoli 10 euram ci exekutora? Na pravde aj sme su volici(aj nevolici) nahnevani.

 

A co z toho ako obcan mam?

 

Co myslis, ze ma SZCO zo zvysenia odvodov o 25 euro? Nejaky slusny dochodok? myslis, ze je to koli tomu aby si nasporil v I.pilieri?

 

Obcan z toho ma ho.v.no. Ale to je len zaciatok. Takto ak nezrusia II.pilier zavedu aj tuto dan aj dalsiu dan z nehnutelnosti. Samozrejme to budu platit vsetci, nielen 50 000 bohacov.

 

Fico ci IFP by sa mali zamysliet aj nad kalendarom. Kalendarom platenia dani. V januari sa uz plati dost, v marci, aprili, v juni, v juli,auguste,oktobri, novembri. Zostava februar -ta je kratky mesiac, teda na september ta nova dan na nehnutelnost pripada a december na tu cirkulacnu dan.

 

Ak bude chciet fico nadalej konsolidovat zrejme to zavedu . Aj narok a dalsie roky bude potrebovat navyse 500 milionov a ked budu ine vypadky a on garantuje ze deficit(domaca uloha) musi byt aky ma byt a nebodaj pokles ci mensi rast HDP - ci sa nezadari vybrat dane...?

 

Ludia navrhuju dalsie dane a mne sa pacila dan z korytnacky . Ta zije dlho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://spravy.pravda...k_ekonomika_p01

 

Pozrite si diskusiu.

Ja auto nemam. Prejde to? Ak nie to tak co? som zvedavy na dan z nehnutelnosti. Verte ci nie, ja by som ten dom dal,ale tu? A meter za 27 eur? mam mesiac aby som sa rozhodol. Vybral uver pre mladych. Nechce sa mi tu kupovat a do nicoho investovat.

 

Na sme bude ina diskusia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Smer nechá malým podnikateľom menej zisku

 

Štát chce získať z dividend viac peňazí. Majú ísť do zdravotníctva. Spoločníci eseročiek či akcionári podnikov majú platiť vyššie zdravotné odvody z dividend. Majú sa totiž zvýšiť z desiatich na štrnásť percent.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6524573/smer-necha-malym-podnikatelom-menej-zisku.html#ixzz25lslsgGF

Tak treba. Treba pomaly a systematicky likvidovať drobných podnikateľov. Jeden štát, jedna firma a jeden komunista na čele.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K tomto som inde napisal.

 

Kým pri ostatných príjmoch bude maximálny ročný vymeriavací základ 60-násobkom priemernej mzdy, pri dividendách bude osobitný maximálny ročný vymeriavací základ na úrovni 120-násobku priemernej mzdy na Slovensku.

 

Od začiatku budúceho roka sa má na príjmy z dividend zvýšiť sadzba na zdravotné poistenie zo súčasných 10 % na 14 %.

 

Tento preddavok má byť splatný do dvoch mesiacov odo dňa vyplatenia dividendy. Podľa navrhovanej úpravy sa na dividendy bude vzťahovať osobitný režim ročného zúčtovania zdravotného poistenia, pričom sa vynímajú zo súčasného režimu tak, aby iné príjmy neznižovali základ pre výpočet odvodov z dividend.

http://ekonomika.sme.sk/c/6523510/z-div ... -viac.html

neviem ci som spravne vypocital - ale 800*120= 96 000 a z toho 14% 13 440 eur. Co je mesacne 1120. Co sa mi zda, ze dnes je to viac ako maximalne odvody socialne a zdravotne spolu. Chcel by som vidiet debila co by to platil.

 

Len taky priklad ,uctovnicka, ekonomka v marci 2013 povie sefovi vyslo to dobre dan je len 5000, ci 15000(uz platili v roku predavky stvrtocne v tych sumach) ale musite zaplatit vy a vas syn 27 000 zdravotny odvod. A nebodaj uz minuly rok ako zamestnanci platili maximum.

 

Skoda, ze to nevedia vycislit.

 

Z tohto dôvodu nie je možné vyčísliť dopad navrhovaného opatrenia, nakoľko nie je možné určiť sumu, ktorú v súčasnosti poberajú občania Slovenskej republiky a ďalšie osoby zúčastnené na verejnom zdravotnom poistení z majetkových účastí v podnikoch v Slovenskej republike a v podnikoch so sídlom v zahraničí," uvádza rezort.

Resp. ako je mozne ze stat nieco zavadza ani nema sajnu aky to bude mat vlastne dopad - a tu to ten dopad bude. Hlavne aj na dan z prijmu pravnickych osob.

=============

Ten co vie zarobit 100 000 euro nieje idiot. Premna zamna mozu dat aj 150% sadzbu dane, odomna dostanu(ale aj od ostatnych) presne to co pri 19%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co je to za logiku, cirkulacna dan? Raz som si nieco kupil zo zdaneneho prijmu, raz som pri kupe toho niecoho odviedol dan, aku logiku ma to, ze ma stat bude zdanovat este aj za samotne vlastnictvo?

 

Hej Darkman, nie si to ty? :zubiska:

 

post-2-0-81785000-1347190955.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slečna sa na fejsbúku rozčuľuje úplne zbytočne, pretože to vyzerá tak že Fico to dá aj v ďalších voľbách.

nápady s registračnou a cirkulačnou daňou totiž dokonale ilustrujú biedu, neschopnosť a odtrhnutosť od reality, toho čo si hovorí pravica.

celá "pravica" namiesto toho aby okamžite začala burácať a zadupala takéto choré nápady do holej zeme, hrá mŕtveho chrobáka a jediná aktivita ktorú vyvíja je pokračovanie debilných sporov s ktorými začala po voľbách 2010.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes som ešte k tomu čítala článok http://ekonomika.sme.sk/c/6526120/o-prijem-pridu-tisice-ludi-varuju-zamestnavatelia.html

tie čísla tam sú na tunajšiu väčšinu platov a nezamestnanosť trochu desivé

pasoval by do každej témy, ale patrí aj k hospodárskej politike vlády

nakoniec k zdaňovaniu z platenia daní aj tak dojde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tie čísla tam sú na tunajšiu väčšinu platov a nezamestnanosť trochu desivé

Co ta desi, ake cisla? Pocet prepustenych? Desive,je ze oni chcu na daniach a odvodoch vybrat pr. miliardu, ked dnes vyberaju od prace ludu prikl. 2 miliardy FO,2 PO,4 do SP a 2 miliardy do ZP. Teda 10 miliard. Teda priame dane. Ale zamestnancov do vysky prijmu 2500 eur sa to nijak nedotkne(priklad socialisticky sa na tom pozriem,ten co ma plat 2500 bude mat cistu mzdu asi o 30 eur mensu) . Teda,mali by to zaplatit cca 20 000 ludi nad 2500 a statisice SZCO,dohodarov. Oni tiez budu platit navyse cca 30 euro, ci viac - a neverim ze si vsetci najdu pracu. Priklad mozno bude aj vela ludi nad prijmom 2500 co pridu o pracu. Relativne vela lebo je ich celkovo 20 - 30 tisic. Kludne znich 20 percent skoncilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Silné autá sa predávajú ako teplé rožky

 

Automobily so silnejším výkonom, teda nad 80 kW, sa v poslednom čase predávajú doslova ako teplé rožky. Dôvodom je blížiace sa novembrové výrazné zdraženie registračnej dane, ktorá sa platí pri prvom prihlásení nového vozidla.

"Vozidlá v segmente SUV v auguste 2012 zaznamenali oproti augustu 2011 zvýšený nárast registrácií až na úrovni 40,36 percenta,“ potvrdil Pavol Prepiak, viceprezident Zväzu automobilového priemyslu.

Aspoň domáca spotreba bude posilnená o predaj silnejších vozidiel, som zvedavý, aký to bude vplyv na rast HDP. Podobne ako v roku 2007 myslím, že to bolo, keď sa mala zvýšiť daň na cigarety od Nového roka, tak v posledný štvrťrok ekonomika posilnila o nejakých 14%, keďže sa obchodníci predzásobili. Takže zvýšený predaj drahších vozidiel by sa mal tiež odzrkadliť na tomto. Bude to dosť dôležité, pred tým prudkým prepadom počas nasledujúcich mesiacov :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Ja som dnes dal tlacove komunike na internet.

 

Su rozne formy ako prejst cez Ficovu konsolidaciu. Pre kazdeho plati nieco ine - podla situacii, ci prijmov, pre niekoho aj utek z krajiny(myslim danovy). Ja to riesit budem cez urad prace(a vsetky veci dalsie s tym suvisiace, nieje ziaden rozdiel - nie v mojich prijmoch). Dokonca dostanem po 10 rokov aj davku v nezamestnanosti. Skoro nieco take ako socialna davka,ale.. . Ked zene skonci pracovny pomer skusim aj socialne davky. Len si to skusit na tri mesiace.

Kazdy ma inu situaciu mne vyslo najlepsie to(mna uz danovo odvodovo nebavy spekulovat). Mne sa uz nechce ani spekulovat.

 

Priklad odo mna chce kazimir 300-400- 500 eur mesacne(podla okolnosti). Co s nim? Spekulovat kde usetrim 100vku? Bude mi platit.

 

Ja na vyber nemam a uz sa na to tesim. Ale kazimir je zdatny super ,kazda stovka ma neskutocne potesi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Smeraci su dost arogatni, si myslim. Som pisal, ze zena zacala ucit, v cistom prijme nemame nic navyse(10 .oktobra dostane pasku). To som pisal o stave a legislative v roku 2012. Zena ma zmluvu do 30.6. co smeraci, ci stat je to normalne, ze ucitela neviete zaplatit cez prazdniny? V novovm roku mi chcu zobrat 300, ci 400, ci 500 eur mesacne navyse. Stoji mi to zato? Je mi jedno kolko robi zena, ze hodinu predo mnou(takto hodinu predomnou odchadza( a to ma 2 minuty peso na cestu) ked ja stavam z postele) chodi do roboty a od 22:00(ja musim ukladat deti, tak isto ako ich odniest do skolky, ci rano sa postarat).

Robi od 22:00 - minule sa stazovala ze sla spat o pol tretej. To mi je jedno.

 

Proste je mi jedno kolko robi, nech robi aj 24 hodin, ale nebude to na ukor mojho casu. Ani na ukor mojich prijmov. Proste to robit nebude.

 

Inak som je dovolil doucovat zadarmo,ale ona este chce dva hodiny na vyucbu rustiny - zajtra(ako stvrtok, bola aj minuly) - chce aj to ucit. Nie, mam uz iny plan.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Podľa HN stoja za odchodom americkej Delphi zo Slovenska okrem zníženia objednávok aj výhodnejšie podmienky v jej rumunskom závode. Delphi tak bude ďalším výrobcom káblových zväzkov, ktorý utlmí výrobu na Slovensku a presunie ju do lacnejších krajín na východ (Yazaki na Ukrajinu) alebo na juh (Yura do Tuniska a Maroka). Okrem poklesu dodávok, cien svojich výrobkov, museli „káblikári“ posledných päť rokov „zvládnuť“ zdražovanie ich najväčšej nákladovej položky – pracovnej sily.

http://auto.etrend.sk/auto-biznis/senica-bez-delphi.html

 

Dnes citam, ze nejaki zamestnanci(230) royky v Nitre ma pripraveny pekny darcek pod stromcek. Este, ze zrusili na uradoch prace "mesacne navstevy",lebo ich ludia budu mat co robit ich zapisovat do registrou. no Fico.

 

Nieje problem, ze nejaky odidu -problem je ze za nich nepride nahrada. A ked skonci yazaky v Michalovciach, som zvedavy odkial zivnostnici nahrabu 20 eur na vyssie odvody. Bude veselo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no joooo ... ale má ho aj druhá polovica národa, ktorá ho nevolila ... -_-

 

Ani ja som smer-sd nevolil a musim s tym zit az do spominaneho roku 2016 hadam sa uz potom nieco zmeni,hlavu hore game :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak co je horsie ze nejakych 50 - 100 000 ludi strati pracu, ci to co smer robil v 2008-2010. Ci uz deficity ci rozkradacky. Resp. nech to robili aj KDH s SDKU a Mostom.

 

Podla mna ovela horsie su tie rozkradacky - a ze im to toleruju miliony. Resp. nas system. Dnes v diskusii som cital dve prispevky dam ich tu.

 

Vyberanie pokút

 

Na Slovensku je to proste tak. Tu sa nepokutuje ten, kto si to najviac zaslúži, ale ten, komu sa to dá najľahšie našiť, bez ohľadu na závažnosť jeho prečinu. Pokutu nedostane ten, kto jazdí ako somár, lepí sa na kufor, zásadne nepoužíva blinkre a pred školou berie zatáčky driftom, ale ten, koho načapajú pri zjazde z diaľnice na 40tke alebo má obväz v lekárničke po dátume spotreby. Pokutu nedostane psíčkar, ktorého miláčik zasiera celé okolie, ale ten, ktorý nemá pri sebe registračnú známku alebo jorkšíra na vôdzke. Do basy nejde drogový díler, lebo to je malá ryba, ale študent, u ktorého nájdu na razii v podniku dva gramy trávy. A pokutu nedostane ten, kto spôsobuje tisícové a miliónové úniky na dani, ale ten, kto nemá formálne v poriadku bločky. Potom žiaden div, že podnikatelia sú otrávení a rušia firmy, mladí zdrhajú do zahraničia a normálni ľudia radšej len držia zobák, makajú za pásom, kde niet čo pokaziť a volia Fica, lebo im sľubuje, že im za tým pásom bude lepšie na úkor tých ostatných hajzlíkov, čo sa snažia v tejto krajine dačo dokázať a používajú viac rozum, ako našprtané vzory, príručky a prikázania...

 

 

pripomina mi to situaciu ked ma zastavil policajt a snazil sa mi dat pokutu za to, ze som udajne nemal zapnuty bezpp. pas. Ked som sa s nim hadal a zacal som trvat na tom, ze chcem od neho hodnoverny dokaz, alebo nech ma oznami na DI, tak zacal z inej strany a dokladne presiel kazdu jednu vec vo vozidle, za ktoru by mi mohol dat nejaku pokutu. Stravil tym hodinu a ked skoncil (a samozrejme nic nenasiel) tak sa ma arogantne spytal ci mi to za to stalo.

Rovnaky princip yznavaju aj uradnici DU, ktorym nejde o nejake potieranie unikov, ale o vyber pokut. Z ich pohladu je to nakoniec logicke pretoze si tak chrania vlastne fleky, pretoze dostatocnym mnozstvom pokutovanych ponikatelov dokazu statisticky zdovodnit, ze ich miesto je nezastupitelne a je potrebne prave pre vysoky pocet zistenych priestupkov.

Dal som to v zelenom nejde to do bublinky a citacie su z diskusie sme

http://ekonomika.sme...kladnicami.html

 

&mne sa sa paci a ten fizel, tak co stalo vam to za to? ja som sa tom uchechtaval.

Bezvyznamny zmrd este je na koni(niekoho obral o hodinu) ani pokutu nedokaze dat.

 

Smejem sa lebo sprostejsia vec na svete ani nemoze byt - to aj vybita baterka je uzitocnejsia a inteligentnejsia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ako si čítam v rannom spravodajstve dopady Ficovej hospodárskej politiky (firmy sa pripravujú na vyššie dane šetrením (tzn. bude sa prepúšťať), nezamestnaní si už dohodami neprivyrobia, dlh štátu narastie o 7,5 miliardy € a podobné istoty),

 

tak ja byť Ficovoličom, tak chodím kanálmi a aj to zásadne len v noci!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ja byť Ficovoličom, tak chodím kanálmi a aj to zásadne len v noci!!

 

Problem je ale v tom, ze vlastne toto oni presne chceli.... aby firmy platili vyssi dane, aby prestali vykoristovat chudacikov dhodarov...a pod. Prirodzene, dopadlo to ako v tej rozpravke, kde rodicia chceli aby sa im vratil mrty syn - a on sa im vratil, akurat ako zombie.

 

Cize ficovolic nakoniec bude nastvany, bude nadavat. Ale stale bude chciet to iste. Takze ked nie volit Fica, mozno niekoho ineho, s porovnatelnym programom. A keby bolo najhorsie, tak vzdy je mozne najst vinnika niekde "inde", alebo tvrdit, ze zdanenie a regulacia mali byt vacsie.Tento sposob uspesne funguje po celom svete uz dlhe desatrocia, ved inac by lavica mala utrum a nie vitazila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba uznat, ze smeraci relativne velmi dobre pozapchavali diery. Aspon podla mna. Ako stale je nieco vyhodnejsie ako ine,ale mne sa uz nechce spekulovat.

 

Isto nemam ambiciu im dat ani euro navyse .. 10 rokov podnikam a este nemam auto. Auto som nepotreboval ani na osobny ci pracovny zivot ak tak som si pozical(nikdy som ho nechcel kvoli nakladom, nemyslim ako danovym vydavkom ale skutocnym vydavkom - ta najhlupejsia vec - to radsej dalsie dieta). mam vymyslene este nieco ine a lepsie,ale bude aj to auto - rodinne - chcem ist na dovolenku - uz budem jazdit chorvatsko ani taliansko nieje daleko. 4 roky dovolenky v aute.

 

nieje normalne aby som z 1000 eur platil statu 450 a mal 550 v cistom, nehovoriac o DPH. Ako normalne to je ze to zamestnanec plati ale ja nie. Ja som od roku 2009 platil 20 eur. A to od septembra teraz mi doslo do II.piliera 1,4 euro - v septembri 2,7? 450 eur zena nemala na svojej prvej vyplate - ano strajkovala ale 435? Bude auto a ked kvoli korupcii nevyjde prvy plan bude drahsie auto. A mam 4 roky v ###### fica.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak už je to tu...

 

Registrácia nových áut v októbri klesla o 16 percent

 

Počet registrácií nových osobných automobilov (kategória M1) v októbri medziročne klesol o 16,61 % na 4796 vozidiel, pričom v rovnakom mesiaci minulého roka dosiahol 5751 vozidiel. Ako v piatok informoval viceprezident Zväzu automobilového priemyslu SR (ZAP) Pavol Prepiak na stretnutí s médiami, je to najväčší medziročný pokles registrácií osobných áut v priebehu tohto roka. Pesimistický variant analýzy ZAP o poklese registrácie osobných automobilov o 15 % sa naplnil už v prvom mesiaci po zavedení zvýšeného poplatku za prvú registráciu vozidla v SR s platnosťou od 1. októbra. "V analýze, ktorú ZAP pripravil a poskytol všetkým, ktorí o návrhu rozhodovali, sme argumentovali číslami. Protistrana nebola ochotná pripustiť, že takýto vývoj môže nastať. Ukazuje sa však, že trh a občania Slovenska sa nesprávajú podľa politických cieľov", uviedol Prepiak. Medziročný pokles v predaji nových automobilov v októbri tak spôsobil nižší výber dane z pridanej hodnoty o viac ako 1 mil. eur, pričom poplatky do štátneho rozpočtu dosiahli len 700 000 eur, čo pre štátny rozpočet znamená stratu 300 000 eur.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz2BijjG7li

Teraz by ma zaujímalo, aká politická zodpovednosť bude z toho vyvodená, keď tie baranie hlavy okolo Fica (a precedu samotného) spôsobili stratu 300 000 €. Vo firmách sa to rieši bežne krátením platu alebo zrážkami. Prípadne výpoveďou.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov