Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dve veci:

1. Možno to, čo Ty nazývaš "sprostí", vôbec nesúvisí s inteligenciou. 

2. Možno "symptóm Kocúrkova" vôbec nie je problémom, ale normálnou alternatívou.

Posted
pred 14 hodinami, irb pridal:

Myslím, že väčšina iba túži mať pokoj a kľud.

Skús rozpísať čo pod tým pokojom a kľudom by sa mali predstavovať. Alebo my všetci, čo by sme si mali predstavovať.

Teraz nedávno si Šukaj vymyslel teroristu, kvôli ktorému musela zasadať Bezpečnostná rada. Proste musela. Hrozné čosi. Na druhý deň ho pustili domov. Keď školám chodili bombové vyhrážky, tak to Bezpečnostná rada nemusela zasadať. Že stopy vedú do Ruska je nepodstatné.

Rok po voľbách a ficov zlepenec je na pokraji agónie. Táto vláda rieši hlavne ako prežiť a zabezpečiť si beztrestnosť. Aby fico prekryl tento chaos tak vyrobí obrovskú kauzu z toho, že Volvo muselo kvôli spodnej vode a pol metra zvýšiť základy. Konečne investor, ktorý môže rozhýbať ekonomiku východu a fico z toho spaví katastrofu národných rozmerov.

V máji ho postrelili. Doteraz nepadol ani raz jasný dôkaz, ktorý by vyvrátil všetky konšpirácie o tom, že to bolo celé zinscenované. Ale ľudí to vystrašilo dosť.

Lacné potraviny? Nikde nie sú a od nového roka máme vyššie dane (vrátane DPH), ktoré sa on zaprisahal že nikdy nezvýši a SaS obvinil z klamstiev, keď varovala pred tým, čo smeráci chystajú.

Som na mobile a som už unavený z choroby, tak ďalšie veci nebudem vyťahovať, ale skutočne nikde nemôžem nájsť absolútne nič, čím by táto vláda prispela kľudom a pokojom. Možno len to, že upevňuje spojenectvá s orientálnymi despociami.

• Upvote 1
Posted

To, že táto vláda k pokoju a kľudu naozaj neprispela, nijako nesúvisí s tým, že väčšina ľudí túži mať pokoj a kľud.

Po minulej vláde, ktorá tiež k pokoju a kľudu nijako neprispela, proste ľudia v ilúzii volili "zmenu", resp. návrat dozadu. (Lebo iná možnosť v demokracii nie je, iba vyjadriť niečo vo voľbách.)

No a ono to opäť nevyšlo.

Dostali sa - ako sa dalo očakávať - "z dažďa pod odkvap", ako sa hovorí.

Posted

irb,   to co vidim ja ze rastie pocet ludi ktori chcu pomstu pre tych druhych.  Nie pokoj ale opak.  A ludia tak aj volili,  Fico im tu pomstu slubil.   Neslo o pokoj  a klud.   Zrejme to nie je vacsina, ale  je to znepokojuco vela.  Za mna ako prve priblizenie je pocet ludi co volili Harabina  z jednej strany a Matovica z druhej strany.   A to je cez 20 percent volicov. 

pred 2 hodinami, irb pridal:

Možno "symptóm Kocúrkova" vôbec nie je problémom, ale normálnou alternatívou.

uspesnou alternativou ?  Ale ludia nie su spokojnejsi, ale naopak je v nich viac zlosti, menej spoluprace.   A slepe ulicky su problemom, nie alternativou.

Posted

Nijako nepopieram, že existuje dosť veľká skupina ľudí, v ktorých žije nejaká túžba po pomste. 

Ale tí podľa mňa ešte stále netvoria väčšinu.

A že rastie radikalizácia, to vnímam aj ja. Ale Fico je skôr človek, ktorý ju využíva/zneužíva, nie že by ju cielene vyvolával.

Podľa mňa bude príčina radikalizácie spočívať niekde inde, než vo Ficovi. Skôr by som ju videl v celom našom doterajšom post-komunistickom vývoji, v smerovaní európskeho ľudstva niekam, bohvie kam.

pred 41 minútami, tyso pridal:

Fico im tu pomstu slubil

Fico nasľuboval všelijaké veci. A už závisí od konkrétneho človeka, čo koho z tých jeho kecov oslovilo, zaujalo.

Posted
pred 2 hodinami, irb pridal:

A že rastie radikalizácia, to vnímam aj ja. Ale Fico je skôr človek, ktorý ju využíva/zneužíva, nie že by ju cielene vyvolával.

V Nemecku rastie popularita pravicovo extrémistickej AfD. Podľa prieskumov by sa umiestnila už na 2. mieste s podporou 18,2 percenta

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/732644-nemecka-afd-pritvrdzuje-chce-vystupit-z-eu-zrusit-euro-aj-protiruske-sankcie/

Jej program je:

"Odchod Nemecka z Európskej únie, návrat k nemeckej marke ako národnej mene, odstúpenie od Parížskej dohody o zmene klímy, zrušenie sankcií proti Rusku, obmedzenie interrupcií, obnovenie prevádzky poškodeného plynovodu Nord Stream."

Podobnosť s názormi mnohých voličov na Slovensku nie je náhodná. Stačí si prečítať program strany Republika.

V Nemecku je možno "čítať" rozčarovanie voličov s predchádzajúcou politikou, ktorú roky presadzovala Merkelová. Nárast podobných názorov možno očakávať aj vo Francúzku, Taliansku, Španielsku... Čo je spoločným menovateľom takejto zmeny myslenia voličov? Ekonomická situácia Nemcov sa nezhoršila do takej miery, aby sa museli radikalizovať, ako v 30. rokoch, keď nastúpil Hitler. Jednoznačne v EU narastá frustrácia a tomu zodpovedajúca radikalizácia širokej vrstvy obyvateľstva.  

Je to výsledok politiky predchádzajúcich vlád? Nemecká kancelárka Angela Merkelová bola ešte v roku 2015 najväčšou favoritkou na zisk Nobelovej ceny za mier. A toto je dnes výsledok jej politiky? 

K reforme EU bude zrejme musieť prísť. No nedá sa očakávať, že by k nej prišlo z vnútra. Politici v EU budú ale konfrontovaní s narastajúcim vplyvom extrémistických strán a budú si musieť zložiť "slniečkarské okuliare". Čím skôr, tým lepšie, inak je reálne, že sa EU naozaj rozpadne. Ak by k tomu došlo, zaujímali by ma potom názory politológov, čo bola hlavná príčina. Podobne, ako pri brexite? 

Posted
pred 5 hodinami, irb pridal:

IRB, preco fico stale dava odkazy na to ze pojde do Mosky? Som si isty, ze to nezaujima ani 70% jeho volicov.

Fico a ockovanie, ci pristup k pandemii. Cielene to vyvolaval. 

Posted
pred 4 minútami, slimak pridal:

Som si isty, ze to nezaujima ani 70% jeho volicov.

Fico si to nemysli.   Alebo inak,  mozno ze 70 % jeho volicov to nezaujima ale ani im to nevadi,  ale Fico potrebuje oslovit extrem ktory dnes voli Republiku a SNS, a tych to zaujima.  

• Upvote 1
Posted

Mozno som prestrelil 50% aj smerackym volicom je fuk ci pojde do moskvy. Samozrejme 50% ludi opacnych to naserie, mne uz je to pomaly jedno, co ten debil povie a urobi. Moj otec volil HZDS a SMER, podla mna ani nevie kde je MOSKVA. Nikdy si to nepozrel ani na mape. Videl auto mapy do Bulharska, ci Chorvatska,ked tam siel. Ale zas tam trafil(aj ked tam do juhoslavie sme nasledovali ine auto,suseda a do bulharska soferoval moj krstny,jeho "svagor" ). 

Posted
pred 4 hodinami, slimak pridal:

Mozno som prestrelil 50% aj smerackym volicom je fuk ci pojde do moskvy.

Načo Fico avizoval už 6. mesiacov dopredu, že v máji 2025 navštívi Moskvu? Podľa mňa mal na to 2 dôvody.

Prvý je ten, čo spomenul Tyso: "Fico potrebuje oslovit extrem ktory dnes voli Republiku a SNS".

Druhý dôvod je osobný. Jeho morálny a hodnotový systém je blízky Putinovmu a v Rusku sa bude (ako  bývalý komunista) cítiť pochopený a uznaný. Aj on potrebuje "pohladiť" svoje ego. A navyše, "napľuje" doma do tváre občanom, ktorí sa hanbia za jeho kolaboráciu s Putinovým režimom.     

Posted

Putin na to kasle, a dobre vie ze ho Fico podrazil.  Stalin by ho otravil, u Putina ho zatial chrani jeho bezvyznamnost.

Posted
pred 12 minútami, tyso pridal:

Putin na to kasle, a dobre vie ze ho Fico podrazil. 

Lenže Putin, vo svojej propagande, využije Fica, ako "užitočného idiota".

• 1 month later...
Posted

Kamarat od zakladnej skoly. Ak zacala vojna ho vyjeali z firmy(robil tam obckhodneho riaditela vo vyrobnej firme(on aj ako riaditel bol sikovny,kym tam bol 10 rokov to rastlo,firma - kludne o rok dva skonci 400 ludi bez prace) , vtedy z jeho platu pol lekara). Ak prisla transakcna dan, som mu hned povedal urob si firmu v zahranici. Vedel by na daniach v normalnom state zaplati jedneho lekara, teda na daniach zaplatit 6 000 euro mesacne.

Jemu to bolo len porozmyslat nad tym. Spravil to. Teda nemame jedneho lekara.Bude v cechach zaplateni.

Ak je takych 1000 , co si myslim kludne moze byt - 1% z HDP v piki. U neho ten prestup bol velmi jednoduchy.

Teda ak ich je 1000 je 1000 menej lekarov. On aj lekari su inde. Preco u neho to islo lahko,on tu ako Slovak platil dane,obchod. Ktory sa nerealizoval na Slovensku.

inak som sa ho pytal, uz vies aka je tvoja cena?4nasobna ako si robil v tej fabrike. jeho rast ,len to skonci v cesku.

• 1 month later...
Posted

Kamaratovi som povedal,pal dopi..so Slovenska.  A zalozil si v inej krajine spolocnost.

https://www.postoj.sk/172292/zakaznikov-prosime-aby-platili-hotovostou-inak-budeme-musiet-zvysit-ceny

Un ho islo ze zaplati 100 eur na transakcnej dani , stovky eur zaplati co ma obrat mesacne 100 -200 tisic. Ale bo majmensia 100 je 10,10,5,. 

Zo zaanej Revucej ti odide podnikatel co vie vyrobit a zaplatit, mozno 100 restauracii.Alebo realne vedel by zaplatit jedneho lekara.Keby sme boli normalny stat

Posted

Platby v hotovosti v reštauráciách? Nie zlý nápad. Ideme ďalej s heslom Smeráckym sviniam ani cent navyše!

Posted

Len v tom treba potom pokračovať aj keď sa po voľbách zmení vláda. :)

Posted
pred 53 minútami, Sniper pridal:

Platby v hotovosti v reštauráciách

a bez blocka :) 

Posted

Len aby to celé nebola iba závisť, že "smeráci sú pri koryte a ja nie:smile:

Ale inak - ja už dávno platím v reštauráciách hotovosťou. V kovidových rokoch ma o to poprosil jeden majiteľ reštaurácie a nevidím dôvod, prečo to neurobiť stále a vždy.

Posted
pred hodinou, irb pridal:

smeráci sú pri koryte a ja nie

nie,  ale je to dalsi krok k rozpadu statu,  ked bude "hrdinstvom"   vyhnut sa daniam tak to je krok k znefukcneniu statu.  V nemecku bezny clovek sa snazi zaplatit co najmenej dani ale hranica je legalita.  Ak ju prekrocis, tak to nikto nechape ako sikovnost ale ako kriminalny cin.  

Posted

Hranica je legalita. 

Veď tak je to správne. A na zločincov je tu polícia a súdnictvo, nie? 

Vyhnúť sa daniam si navrhol Ty - že bez bločka. Ja platím hotovosťou, ale s bločkom. A to je legálne. 

Posted
Práve teraz, irb pridal:

že bez bločka

to bola ironia.    Ale smeracke svine potom nedostanu ani DPH :)  ( IRONY OFF). 
platenie hotovostou je legalne,  to je len ukazka ako bol sialeny cely ten napad.  Zdanujes nie tovar, nie sluzbu ale sposob platby a nutis ludi do doby kesu.   Jeden z priznakov sialenej doby su sialene zakony.

Posted
Práve teraz, tyso pridal:

Jeden z priznakov sialenej doby su sialene zakony.

To je pravda.

Ale šialená doba je tu preto, lebo ľudia zošaleli. 

Posted
pred 19 hodinami, tyso pridal:

a bez blocka :)

A vieš čo, kľudne aj bez bločka. Keď tie svine nám zdvihli dane, sebe zdvojnásobili platy a stavajú si vily v Chorvátsku, tak len blbec sa im bude na to skladať.

• 1 month later...
Posted

"Prepáčte, že sme v roku 2024 prijali opatrenia, ktoré vyzerajú experimentálne. Pozrime sa na ne. Pozrime sa, či v transakčnej dani vieme niečo opraviť," povedal Fico. Odvolal sa na to, že jeho vláda musela nejako konsolidovať štátny rozpočet pre vysoký deficit a dlh.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23482491/transakcna-dan-ficova-vlada-zmeny.html

-----------------

Ja nerozumiem aj podnikatelom. Ci nevedia pocitat, ci nechcu zakaznikov, ci len istych sa chcu zbavit,nepotrebuju. Resp iste sluzby, obchody nechcu tieto "specificke robit". Ak tak potom je tam neprimerana cena.

Chcel som v service s autom,relativne mala oprava. Priklad ja ako laik som bol ochotny a pripraveny za to zaplatit 300 euro. Bum nasobna cena,aj materialu,aj... samotna praca vraj 50 euro. Tak dobre,tolko by som zato nikdy nezaplatil,ani keby som si to musel urobit sam a to som uz uplny laik. Ale nasiel som si cestu ako to za 300 euro spravit.

Teraz faktura za jednu suciastku 18,8 euro bez DPH + 2,44 manipulacny poplatok do 50 euro. Celkova cena 26 euro. Banka stiahla transakcnu dan 10 centov. To si ako tym manipulacnym poplatkom, chcel zvysit zisk o 100 ci 200% zisk?

--------------

Fico je analfabet vo vsetkom, nielen v ekonomii. Oavani dedkov a babiek, OK. 

Isiel som do servisu, potreboval vymenit naraznik a jedno svetlo.  Potom tam mas este jednu malu listu a jedno odrazko(to co je rozbite, to co nepouzijes, na dalsom narazniku(ale to co este nieje rozbite sa da). Teda 4 konponenty.  

Naraznik zadny, na 13 rocnom aute, pre mna ,kludne si to nastriekam aj sam. Nepotrebujem to za cenu nasobku naraznika. 

Pochopil som ,ze servis vie to spravit za 900 euro(aj s vymenou oleja a filtrov) ,ja som si povedal som ochotny do toho dat 450(teda polovicu) ,celkovy material som objednal za 300, servis by objednal mozno lepsi ale za dvojnasobnu cenu.  Ja ze nie. 

Priklad naraznik 260 nastriekanie tohto 150-200. Ja som ho kupil za 100 a nastrieka sa ja neviem za kolko ,keby som to robil ja za 30 euro spray a lak, zrejme to ide aj lacnejsie a lepsie. Lacnejsie, ze to nebude stat ani 30 euro(ale tu tapem) a lepsie, bude to robit, niekto co striekal asi viac krat ako ja, ja som nikdy spray,ani nic podobne  v ruke nemal.

Tak tu je jedna zahada vyriesena. Rozdiel cien je aj toto a samozrejme mozu byt zdanenie(zodvodnenie) prace a DPH nato. Ked to zaplati poistovna je asi jedno aka cena je.

-----------------------

A pri to druhom, ako rozmyslam tak rozmyslam, predajca by mal mat v cene tovaru pokryte svoje naklady a zisk. Manipulacny poplatok. To by som chapal pri predajcoch cigariet. Oni su regulovany. Nikdy to neurobili. Preco tento? Ako si mysli, ze nemusi mat konurenciu? Ci nema? MOze sa popalit. Ja som to nakupil v kamennom obchode v Revucej. Boli o trosku lacnejsi ako na internete a o polovicu o proti servisu. A bolo tam dost zakaznikov(pripadal som si ako v rade na poste). Teda servis aut je asi drahy a ich je dost vela a ludia nemaju na predrazenie 10 euro, nie ,ze stovky, ci su citlivi.

-----------------

A vratim sa k Ficovi. Predrazeny stat,je v pic... moze tam byt aj guru Fico.

-------

Pozrel som si tlacovku Lacka fantociho. Kamaratovi som povedal ,ze zmizni zo Slovenska. Co spravil. Nezrusia transakcnu dan. Budu zvysovat sadzbu. Kludne to daju aj pre obyvatelstvo - nie podnikatelov,na bezne ucty.