jimihendrix Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 co je to windows???to je ten smiesny OS s ktorym som sa uz parkrat stretol?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Poznáte niekto Danix? Mala by to byť česká verzia Knoppixu. Je dobrý, alebo radšej stiahnuť inú live distribúciu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 potrebujes cestinu? ja osobne v linuxoch cestinu neoblubujem, radsej knoppixa ci ubuntu live Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Ani nie - len som si povedal, že pri prvom dotyku s linuxom by mi mohla uľahčiť situáciu. Takže ak je to český Knoppix, je dobrý pre začiatočníka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoSo Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Už mám stiahnutý a vypálený DaNix, idem ho vyskúšať. Držte palce. edit: vyzerá výborne, teraz potrebujem radu, ako sa pripojiť k netu. Kde zadať IP, DNS a pod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 ak mas napr ip 10.1.1.10masku 255.255.255.0gw 10.1.1.1dns 10.1.1.2 ako root ifconfig eth0 10.1.1.10 netmask 255.255.255.0route add default gw 10.1.1.1a potom do etc\resolv.conf napis nameserver 10.1.1.2 tot vsjo :lol: netusim kde sa to v danixe odklikava preto tato verzia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronto Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 Už sa teším, keď v blízkej budúcnosti nainštalujem Ubuntu Linux. Hneď ako tak učiním, prídem sa tu s vami podeliť o svoje dojmy a pocity. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 Bronto, Perfektná distibúcia tento najnovší Ubuntu 6.06 Dapper Drake TLS : Release Date 1. June 2006, Inštalácia jednoduchá ako facka v plnom grafickom prostredí Gnome, počas ktorého som kecal na nete cez icq, pozeral si net, a zároveň sa mi kopíroval linux na disk, táto verzia sa dá používať aj ako LIVE CD. Reštart a máš ubuntu. Podľa jedného návodu si nainštaluješ podporu väčšinu audio & video kodekov, a potom si inštalneš nejaké programy podľa inviduality, napr ja operu, tu trebalo stiahnuť z netu.. a inštalovať ako vo windowse trapne... :lol: ináč normálne sa inštalujú programy v ubuntu takto: Spustíš Teminal a napíšeš napríklad sudo apt-get install mplayer [ vypýta s heslo administrátora, zadáš ho, dáš enter, začne sa inštalovať, inštaláčia sa dokončí a ikonka sa hodí do Applications - Sound & Video ] Toto je naozaj perfiš vec. UBUNTU 6.06 je perfiš aj pre linux lamy =] odporúčam každému... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 havarkaapt-get je zalezitost debianu, na ktorom je ubuntu postavene pokial sa nemylim, ubuntu ma vytvoreny vlastny klikaci nastroj na instalaciu softwaru, aby prave ludia ktory nevedia robit v konzole, mali vsetko ulahcene inac apt-get nieje ziadna vyhra uprednostnujem emerge v gentoo :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 Nokia 6230i hej hej, emerge je lepsie lebo nepotrebujes repositaries, tiez planujem instalovat, ale az za par tyzdnov =] kompilacia na cely komp rulezz a co ja viem od klikania si isto ale odvykam, terminal rulezz no a ešte priložím obrázok ako to u mńa vyzerá, skibicuj mi to pls =], nech mám čo vylepšíť. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 nechci aby som to kibicoval :lol: ja mam rad minimalistickost, takze ziadne gnome ani kde, ale pekne krasne fluxbox :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 neboj, už som na xfce, a moj compik fici pekne.... lebo gnome mu dalo zabrat predsa starsi je, dedusko intel celeron 850mhz, celeron 384sdram Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Tak a doma mi práve kamarát cez SSH inštaluje linux... teda GENTOO... tak som zvedavý... :] teším sa na to ako to bude optimalizované a na vychvalované emerge.. :]] Djh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 havarka myslim ze robis chybu ze si ho neinstalujes sam, prave pri tej instalacii pomocou handbooku by si sa strasne vela naucil Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Tak sa nepripojil... no nic... ja viem, ze tak by som sa velmi vela naucil.. ale ked neviem aky dlhy cas to budem instalovat.. a kym nahodim xserver + window maker, tak nebudem moct pouzivat normalne pc, a ja mam v domacnosti len jeden ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronto Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 havarka Kamarát mi dnes doniesol 2 CD, na ktorých je Ubuntu 6.06 Dapper Drake LTS (jedno z nich je na 64bit). Už len nové železo a to bude potom žúžo! Len neviem, kde si nalepím tie samolepky. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 havarka, mne trva instalacia na pracovnom p4 1.6GHz s 512ram gentoo, kompilacia celeho jadra, Xserver, fluxbox a zakladne veci tak do 20 hodin.. mozno aj menej, ono to bolo tak ze som to pustil cez noc a neviem kedy to skoncilo ale rano ked som prisiel tak uz to bolo hotovoa odporucam, pri instalacii sa toho fakt vela naucis Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Tak zatial nechavam ubuntu, aj ked s nim nie som 100% spokojny, ale na zakladne veci je ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronto Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 havarka Čo Ti na Ubuntu chýba k 100-percentnej spokojnosti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 pár chybičiek, ale nič významné skôr to bol problém medzi klávesnicou & stoličkou :]Ale na ubuntu mi nič nevadí, teda až na jedno písmenko, a že je naozaj open, čiže všetky non free & closed formaty musis doinstalovat, ale aspon sa nieco naucis o systeme a nie len klik-klik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 som laik a som zvedavý.pozná linux aj veľké disky napr 200 G Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 Určite starsi, linux sa vyvyja rychlejsie nez windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 starsi samozrejmecelkovo linux ma mensie problemy s HW az na nejake speciality ako su winmodemy atd Link to comment Share on other sites More sharing options...
havarka Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Na ziadost Bronta, v inej teme: http://www.linuxos.sk/clanok.php?clanokid=124 Toto mi dost pomohlo... A toto je taky moj vlastny subor s vecickami ktore doplnam.. ale potom je mrte stranok v sk / cz ktore pomozu..hehe ti poslem bookmarky =dshell.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 No mám tento problém: Keď som kúpil PC boli tam nainštalované win95. Potom mi sused opravoval počítač dával väčší disk a hodil mi tam winXP. Bola tam povolená aktualizácia a teraz mi vyskakujú nejaké okná, že nemám oficiálnu verziu. Tak chcem prejsť na Linux ale neviem čo a ako s tým urobiť. Mám tu nejaké veci ktoré by som nechcel stratiť. Nie som si istý, že mi všetko pojde. Čo s tým???? :) :) A sused je teraz v zahraničí a hned tak nepríde. :lol: prijímam všetky rady som absolutná lama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts