Skočiť na obsah

Jozef50205

Odporúčané príspevky

Nie , to nie je vtačia chrípka, ale chrípka cicavcov, t.z. veľmi nebezpečná pre človeka. Zatiaľ v Európe bola potvrdená iba v Španielsku a dostala sa k nám z Mexika. Zatiaľ je evidovaných asi dva tisc prípadov a asi 103 mŕtvych, t.z. 5% mortalita, ale nie je nikde dané , že bude oveľa vyššia.

.... z histórie vieme, že v 20.storočí boli 3 pandémie chrípky v 1918 roku Španielska chrípka 40-50 miliónov mŕtvych, 1957 roku Ázijská chrípka 2 milióny obetí a 1968 roku Honkonská chrípka 1 milión mŕtvych, od roku 1580 prebehlo 31 pandémii, teda pandémia ma periodicitu 40 rokov... teda rok 1968 a Honkonská epidémia bola poslednou svetovou epidémiou ...... ak sa prasačia chrípka rozšíri máme tu novu epidémiu/ pandémiu ? / Mexickej chrípky , ktorú chce takto pomenovať štát Izrael / ? prasa im nejde po chuti ani v chrípke ? /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ze by sa "konecne" naplnili konspiracie a caka ludstvo smrt niekolkych milionov?

Alebo len znova medialny teror? Je aj mozne ze pohrebne sluzby na celom svete sa spojili, a zaplatili vedcov aby pripravili chorobu pri ktorej zomru miliony. V tejto krize by to bolo aj celkom mozne. Zatial sa vsak toho moc nevie, uvidime co prinesie zajtrajsok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Mexiku zatiaľ vyše 100 mŕtvych, vo viacerých štátoch USA sa objavujú nové príznaky, ochorenia hlási aj východ Kanady, prví chorí v Španielsku, Rusko zakázalo dovoz bravčového z USA a Mexika. Šíri sa to dosť rýchlo, je to dosť silne nákazlivé, zopár ľudí sa z toho aj dostalo, ale zatiaľ sa to javí horšie ako vtáčia chrípka. Viac info tu...

 

Prasačia chrípka

  • je smrteľná
  • prenáša sa z človeka na človeka
  • je kombináciou vtáčieho, prasacieho a ľudského vírusu
  • zatiaľ nie je známe, či reaguje na očkovaciu látku
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je aj mozne ze pohrebne sluzby na celom svete sa spojili, a zaplatili vedcov aby pripravili chorobu pri ktorej zomru miliony. V tejto krize by to bolo aj celkom mozne.

nie je to práve veselá téma, ale práve som si predstavila, ako pod krycím heslom " pohrebáci všetkých krajín, spojte sa! " pohrebné služby podplatili laboratóriá, aby zmutovali chrípkový vírus, aby mali vyššie tržby .... :lol:

 

mutuje celkom pravidelne a sám, netreba ho ani moc podporovať

 

ináč pred pár hodinami v rádiu o tejto chrípke rozprávali, že jej priebeh je rovnaký, ako pri bežnej chrípke, príznaky od ľahšieho podráždenia dýchacích ciest, teplôt, bolestí hlavy až po ťažké zápaly pľúc ... pestrá zmeska

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co mne na celom vadi najviac, je ze media namiesto toho, aby normalne a triezvo informovali, sa znazia za kazdu cenu vytvorit senzaciu (zas raz). V kazdom prispevku zdoraznuju, kolko mrtvych je v mexiku, ale len minimalne sa zmienuju o tom, aky je stav nakazenych mimo mexika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz sa tesim na clanky na prop.sk, dolezite.sk a dalsie taketo nezavisle denniky :lol:

 

Nesledujem to, takze kolko ludi zomrelo mimo mesta, kde zije viac ludi ako v Ceskoslovensku a velka cast z nich zije v totalnej chudobe?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja osobne by som za tým žiadne NWO nevidel. To akože za každou epidémiou by malo byť politické pozadie? Vírusy mutujú, to je naprosto bežný jav, v budúcnosti môžu prísť horšie epidémie. Jeden virológ raz povedal: Človek je pánom tvorstva, ale len potiaľ pokiaľ mu to vírusy dovolia. V prípade prasacieho vírusu je zlé to, že zmutoval a prenáša sa z ľudí na ľudí. Vychscanec malý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tak sa mi viac páči výraz prasačia ... keď je vtáčia, býčia, holubičia, prasačia sa priam ponúka ... nj

 

dnes sú správy trochu moc rozdielne, who rokuje a vyhlasuje poplach, mexický minister hovorí o pomalom odznievaní, každý deň je o niečo menej nových ochorení, rádovo pár kusov, potvrdené úmrtia sú spájané s chrípkou, ale ešte to čaká na potvrdenie

 

čo sa týka rúšok ... je to také zaujímavé ...

chrípky a ich mutácie spôsobujú vírusy, a proti vírusom sú veľké aj diery medzi molekulami antibiotík ... nieže rúšky ...

 

rúšky môžu zabrániť vedľajším príznakom, pri oslabenom organizme napdanutie nejakým neposedným bacilom, ale nie proti chrípke ... ale s rúškami si človek asi pripadá tak ... uvedomelý ?

 

vírus už roznesený po svete je, vlastne je to pekná lekcia, akí sme v dnešnom modernom svete zraniteľní

 

a dosť mi to pripomína Crichtonovu Smrť Andromeda ... kde sa vražedný vírus z vesmíru zmutoval na nevražedný ...

no nič, počkáme si ešte trochu ...

 

mimochodom, vydesila ma správa, že nitrianska kafiléria je pripravená zvládnuť nápor ... na moment som videla pandémiu a spaľovača mŕtvol :lol:

 

pošlite ma dakam :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Antibiotika nefungujue nie kvoli dierkam, ale kvoli tomu, ze antibiotika utocia primarne na metabolizmus bakterii. Virusy ziaden vlastny metabolizmus nemaju, z toho dovodu nefunguju antibiotika :lol:

 

Rusko moze podla mna pomoct, kedze sa prenasa kvapockami pri kychani a dychani, ktore moze ruska zachytit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pomaly sa to zrejme približuje. Podozrenia na nákazu už majú v Rakúsku aj v Poľsku.

 

http://tvnoviny.sk/spravy/svet/aktualne-pr...-v-rakusku.html

 

ak sa prasačia chrípka rozšíri máme tu novu epidémiu/ pandémiu ? / Mexickej chrípky , ktorú chce takto pomenovať štát Izrael / ? prasa im nejde po chuti ani v chrípke ? /

Ak by sa skôr vo svete ujal názov "mexická" prišli by sme na Slovensku o jazykovedné riešenie jej pomenovania :lol: Pomenovanie "prasacia" tu vlastne označuje iba pôvodcu, nie nositeľa vírusu. Na rozdiel od vtáčej chrípky je prasacia chrípka prenášaná z človeka na človeka.

http://primar.sme.sk/c/4819793/prasacia-ch...ju-prasata.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už to bolo niekde spomenuté?

Alebo som to iba ja nezachytil?

Prečo sa teda volá Prasacia? Čo znamená ten názov?

 

Dnes som počúval, že to asi zmenia na Mexickú.

 

Včera som bol v hypermarkete kúpiť šunku. Obyčajne cez týždeň tak jeden, no dvaja ludia pri regály. Včera tak 20metrová rada :lol: Čím to asi bude hmmm.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a prečo teda nie prasačia? (keď to vypuklo tak na markíze hovorili svinská chrípka :lol:, to už bolo moc)

to v mexiku pomenovali prasacia?

alebo kto vymyslel ten názov?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tolko strachu a paniky v jednom clanku :lol:

Samozrejme, pretože vírusy stále dávajú človeku na frak a epidemiológovia už niekoľko rokov čakajú na ďalšiu chrípkovú pandémiu, ktorá prichádza raz za nejakých 50-60 rokov a zlikviduje niekoľko miliónov ľudí. Tá ďalšia, ktorá by mala prísť si dáva na čas už niekoľko rokov, najprv sa myslelo, že to bude SARS, potom vtáčia chrípka a možno je to práve táto. WHO tvrdí, že ak sa situácia podcení a verejnosť nebude obozretná tak sa môže zopakovať pandémia rozsahu španielskej chrípky. Predpokladám však, že ty si taký čávo, ktorý ju určite nedostane :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Logicky by to tak malo byť.

Neviem nakoľko chodia Slováci do Mexika kvôli CR a kvôli práci, ale dnes ráno bolo, že cestovky zatiaľ nezaznamenali pokles dopytu v destináci Mexiko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nehovoril som iba o Slovákoch, ale myslel som to v celosvetovom ponímaní. V Mexicu je veľa toho čo na obdivovanie, či už historicky (Aztékovia, Mayovia, ...), alebo kultúrne, gastronomicky, ale aj za oddychom (Karibik, Pacifik, a iné destinácie). Takže majú teraz poriadny problém! Škoda toho, snáď to čím skôr skončí a Mexico opäť bude normálne existovať!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Niekde som to videl vysvetlene. V skratke : je to presne podla pravidiel slovotvorby v slovenskom jazyku, kde sa privlastok tvori pomocou priponi -acia, -aci... telaci, telacia. Vynimkou su slova, v ktorych sa pri slovotvorbe meni slovotvorny zaklad, presnesie sa meni K->Č, tam sa pouziva -ačia, -ačí. Sliepka - slepačí. A kedze sa pri 'prasacej' nemeni slovtovrny zaklad (prasa), tak sa to ma pisat bez makcena... bez ohladu na to, ako sprosto sa to vyslovuje.

 

Samozrejme, pretože vírusy stále dávajú človeku na frak a epidemiológovia už niekoľko rokov čakajú na ďalšiu chrípkovú pandémiu, ktorá prichádza raz za nejakých 50-60 rokov a zlikviduje niekoľko miliónov ľudí.

Len na beznu chripku zomrie kazdy rok cez 500 000 ludi...

Keby tato chripka kosila ako diva, tak nepoviem nic. Ale ked ma od marca, v jednom z najludnatejsich miest na svete, kde hodna cast obyvatelstva zije v slumoch, na svedomi len okolo 200 obeti, a ziadnu obet mimo mexica, dokonca som necital ani o nikom vo vaznom stave mimo mexica, tak ide len o a len o vyvolavanie paniky a nahananie akcii farmaceutickym spolocnostiam

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jeden jazykovedec na lokalnej tv vravel, že oba vyrazy su spravne a je možne použivať ako prasacia, tak aj prasačia. Aj podľa (sice riadne neaktualneho) Slovnika slovenskeho jazyka su pripustne obe verzie. Pochybujem, že by na tom niečo menili.

 

http://slovnik.juls.savba.sk/?w=prasaci&am...-8&oe=utf-8

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Premenovanim virusu sa cely problem okolo spravneho nazvu mexickej chripky osipanych prasiat zamietol pod koberec

Raši zároveň informoval, že na medzinárodnej úrovni sa dohodlo o novom názve chrípky. Ide o Novel Flu Virus, teda neznámy chrípkový vírus. "Aby sa neškodilo prasatám, ktoré za to nemôžu," poznamenal.

http://primar.sme.sk/c/4821230/prasacia-ch...epotvrdila.html
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov