Skočiť na obsah

Tomáš

Odporúčané príspevky

Vďaka za tie dátumy. Ja aj tak bývam v činžiaku, takže antény sú spoločné a signál beriem z TV zásuvky. Bytové družstvo to snáď vymení. Ináč viem čo myslíš. Na satelite to je tak že pomaly načítava program po prepnutí a je dole taká informačná lišta čo píše že TV Algeria / čo sa vysielá napr že 9:00 abu dhabi habidabi a 10:OO nasleduje hemnba humba rumba ten satelit je samá turecká arabska stanica tak im nerozumiem ale takto nejako to bude vyzerať aj v normálnej pozemnej telke že?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano približne takto to nejak vyzera.

 

Inak tam netreba nič meniť. Bude zrejme stačiť len zmeniť polarizaciu anteny (otočiť o 90°). Akurat vy budete musieť vymeniť televizory, resp. kupiť STB. Ale to len hadam, kedže neviem ako to tam mate riešene.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zase až tak jednoduché to nebude keďže tu sú 3 články ktoré sa tým zaoberajú a je toho písané dosť. Takže všetci čo bývate v činžiaku a cucáte z účastníckych zásuviek, zbystrite pozornosť a kuknite si tieto 3 čánky:

 

Digimedia.sk - Riešenie STA

 

Towercom - Problematika STA

 

Žvé.sk - ako digitalizovať STA

 

Ináč dodám že z Galanty je vidieť voľným okom obe vysielače Kamzík aj Zobor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V tych linkoch ale ide hlavne o pripady keď STA nie je vybudovana. A vy ju vybudovanu mate. Tam to nebude až taky problem. U vas bude zrejme stačiť zmena polarizacie, a možno vymeniť zosilovač.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zmena polarizacie, a možno vymeniť zosilovač.

Pravdepodobne áno. Že ani sa nemusia kupovať tie antény čo sa núkajú ale tú starú hrdzavú komunistickú smerovú len otočia na vertikál a bude to dobré. Zosilovač bude tiež treba meniť však tie baráky sa stavali v 70-ych rokoch tak bohvie či budú káble a účastnícke zásuvky prevádzať aj dvbt signál.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vo vzťahu k celkovej vylúčenie TV vysielania v systéme analógové.

V súčasnosti v Poľsku kresťania bojuju o miesto na digitálnom multiplexe pre katolícku TV Trwam

 

či u Vas existuje TV s nejakou len katolíckej/kresťanské programom?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Towercom začína testovať ďalší multiplex DVB-T    

 

Na viacerých miestach Slovenska bol v posledných dňoch zaznamenaný príjem signálu vysielania ďalšieho multiplexu DVB-T. Ide o tzv. prvý multiplex, ktorý má vysielať na frekvenciách, ktoré spoločnosť Towercom, a.s. získala výmenou za predčasne opustené kmitočty pôvodného prechodového multiplexu....

 

Otázkou zostáva programová náplň vysielania. Keďže v súčasnosti už Towercom prevádzkuje jednu „prázdnu“ sieť (štvrtý multiplex – spustený od augusta 2012), možno sa domnievať, že aj tento pripravovaný multiplex zrejme zostane bez programov. Telekomunikačnému úradu SR postačuje, že multiplex bude uvedený do prevádzky v požadovanom termíne a s požadovaným pokrytím. Kontrola obsahu už do jeho kompetencie nepatrí.

digitalizácia TV vysielania na slovensku od začiatku viac pripomínala komédiu ako serióznu záležitosť, ale že sa to zvrhne na takú absurdnú frašku som teda nečakal, a to ma v slovenských reáliách už nedokáže prekvapiť hádam nič.

aha, ešte link na pôvodný článok: http://digitalnatelevizia.sk/zpravy/obecne/2013-3-7-towercom-zacina-testovat-dalsi-multiplex-dvb-t.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Ahojte ludkovia.

 

Chcem sa opytat je mozne pozerat IPTV ak si kupim nejaky smart box, pripadne nejaky IPTV reciever ? Pocul som ze je mozne najst nejake servery co streamuju kanaly do internetu. Ale neveim aky je vlastne postup. 

Pripadne ci sa to vyplati a ci si potom radsej rovno neobjednat IPTV od provdera internetu.  Ale ak by som to chcel bez toho providera ? Hoc by sa jednalo aj o platenu sluzbu ze viem ziskavat cez svoju zakupenu krabicku IPTV ?  

 

Dik za info

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan : Ak dobre viem ten Antikovsky Smartbox v Brne nerozbeham. Aspon pisu ze iba pre SK republiku je to zatial pouzitelne.

 

Plus tie servery a IPTV box asi potrebujem ked to chcem pre TV ne pre PC.  Nejako sa mi nezda ze by som len tak zapojil kabel RJ-45 kabel od routra alebo povedzme priamo od netu do telky a vedel by som pozerat TV.

 

Sry asi som to zle upresnil ale myslim pre normlanu telku co mas s ovladacom ne do PC.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemal som ako vedieť že to chceš mimo SK, nenapisal si. Antik už davno planoval pôsobiť s tymto v ČR, neviem či su už tam. Asi ešte nie. V ČR nenajdeš takuto službu, kde si kupiš STB a pripojiš k internetu ktorehokoľvek providera. Teda kupiš, ale ČR, SR programy ti tam nepôjdu, len free zahranične ako cez satelit.

Takže jedina môžnosť ako na IPTV je internet a platenu "kablovku" od toho isteho providera (napr. O2).

 

Inak PC predsa vieš pripojiť k akemukoľvek TV.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Takže za tie roky sa to stabilizovalo. Analóg tuším aj vypli úplne. Momentálny stav čo viem naladiť na klasickej anténe:

 

RTVS 1 2

Markíza, Doma

JOJ, WAU, plus

TA3, Krea (naša regionálna tv)

Senzi, ŠlágerTV

Nova, Cinema, Barrandov

Prima, COOL

RTL klub, TV2

M1, M2, Duna TV

Euronews

ORF 1 2, ATV

LUX, Noe TV

 

A naladí mi asi ďalších 50 čo sú kódované ale ukáže názvy napr.

 

Nickelodeon

Viasat

Film+

AXN

 

a mnoho ďalších, proste to je pecka čo sa dá chytiť terestriálne bez akéhokoľvek satelitu či káblovky ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a mnoho ďalších, proste to je pecka čo sa dá chytiť terestriálne bez akéhokoľvek satelitu či káblovky ;)

 

niekde sa dá, niekde sa nedá.

tu na tejto výspe má každý satelit, zatiaľ, lebo sa nedá.

sme tu obsypaní ako cigánske osady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem síce, čo je IPTV, ale v Holandsku sme pozerali telku cez DIGI TV. celý ten pakšament sme tam doviezli, namontovali a bolo.

To neviem žiaľ ani ja čo je IPTV tak mohol by to niekto vysvetliť? A jasné že na Digi chytíš keďže funguje na princípe satelitu, to je aj jeho účel že vysiela z družice a tým pokryje pólku zemegule. My keď sme po prevrate mali satelit sme hľadali vtedajšiu VTV (prvá slovenská alternatívna televízia k jedinej STV čo bola) a našli sme stanice z Izraela, Sírie, Turecka, Švédska, Grécka, Maroka, Alžírska... Takže slovenské kuminity žijúce v anglicku si namontujú satelit (skylink, digi) a normálne pozerajú všetko čo doma.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jaaaj však to je tá prkotina čo na internete sú stránky a tam môžeš kukať vysielanie cez internet však to už dávno viem len to označenie som nepoznal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Dorazit dorazil, pre nasinca to vsak neprinasa nic nove kedze chyba lokalizacia. Vela tu nezarobi. Aspon zatial. Ti co Netflix chcu, uz ho davno maju. Je to dokonca horsie ako doteraz kedze vela filmov a serialov nema licenciu tak sa tu oficialnou cestou sledovat aj tak nedaju. Takze je to pouzitelne daleko menej ako ked to mal clovek doteraz spojazdnene pokutnou cestou. Kazdopadne je to aspon prvy krok.

 

Mam ale taky citak, ze tak ako ticho prisiel, aj odide. V tej debilnej EU ma same polena pod nohami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov