Skočiť na obsah

Tomáš

Odporúčané príspevky

Otváram diskusiu na túto tému. Vzhľadom na to že nemá každý káblovku či digi-satelit ale iba zopár hrdzavých UHF/VHF antén kde nabehne len Markíza, JOJ, STV tak musí sledovať stanice ako Prima, TA3, STV3 (ktoré by mohli byť voľne dostupné aj v analógovom terestriálnom vysielaní) sa dajú sledovať cez internet. Ďalšia výhoda sú TV archívy kde môžem sledovať zameškané programy.

 

Ale hlavne čo som chcel, je že na nove som pozeral seriál vo vidoarchíve tak, že sa to 2 minúty načítavalo, 10 sekúnd hralo, potom zase 1,5 minút načítavalo a 8 sekúnd hralo. Nedá sa proti tomu volačo spraviť??? Napríklad na TA3, markíze, našej mestskej TV sa to nestáva... Česko blokuje internetový signál na slovensko?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ahoj Tomáš. A nemáte tam IPTV, či jak sa to volá, alebo DVB-T ? Tam sa tiež dá pozerať ale neviem či aj české programy.

že sa to 2 minúty načítavalo, 10 sekúnd hralo, potom zase 1,5 minút načítavalo a 8 sekúnd hralo

Tak to je asi problém internetu - pripojenia, lebo aj mne to robilo a už to nerobí. Mám síce 2 satelity, ale stane sa mi že niekedy niečo prepasiem.

Jedine mi nejde spustit Lampu zo stránky Joj plus - raz tam bola dobrá diskusia. A vždy keď to náhodou zapnem sú tam bludy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To výrazne závisí od rýchlosti internetu, stabilite pripojenia a samozrejme aj konektivity vzdialeného servera. Z vlastnej skúsenosti viem, že na plynulé prehrávanie online videa bolo treba aspoň 1 mbit downstream, často to išlo relatívne v pohode aj pri 512 kbit, ale 1 mbit bol spoľahlivejší.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len potom na čo to majú keď im nejde odozva serveru všetko im seká. Keď to je také nedokonalé tak nech to nemajú. To je ako keby postavili cestu s pólmetrovými dierami kde by sa chodiť nedalo a povedali by že na tu máte cestu. Ani jedna net-telka nejde bez sekania a zamŕzania ja chápem že to majú preťažené a technici radšej chatujú ako keby mali robiť svoju prácu ale potom na čo to je dobré ak sa to pozerať nedá?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Téma o digitálnom terestriálnom vysielaní na Slovensku :lol:

 

Viac ako polovice obyvateľstva sa to netýka lebo v dnešnej dobe už sú domácnosti napojené na káblovú televíziu alebo satelit ktorú ponúka tucet operátorov(magio, fiber, satre, upc, skylink, digi-tv...) ale za tie treba ovšem platiť. Takže tí čo nechcú platiť nič okrem koncesionárskych poplatkov teda sú spokojný aj s voľne šírenými televíznymi stanicami sú odkázaní na takýto dvb-t signál. Doteraz sme prijímali tieto programy analógovým signálom UHF/VHF kde sa dajú chytiť STV1, STV2, Markíza, JOJ + nejaké zo susedných štátov čo majú presah na územie SR v pohraničných oblastiach. V decembri roku 2009 sa spúšťa dvb-t vysielanie ktoré pokryje 80% územia a zvyšok sa pokryje v roku 2010. Analógové vysielanie zostáva do konca roku 2012. Týmto získame to že budeme môcť konečne sledovať STV3 za ktoré si aj platíme koncesionárske poplatky avšak v analógu je tá stanica nedostupná (čo je chyba lebo štátna televízia by mala byť dostupná každému aj bez pripojenia na káblovku alebo zakúpenia satelitu + dekódovacej karty). Mali by sa tam pridať aj stanice TV Doma, JOJ Plus, TA3 a nejaké regionálne. Zatiaľ má byť vysielanie v MPEG2 ale neskôr to môže byť aj MPEG4. Všetko ostatné sa dočítate na stránke ktorú prevádzkuje ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je lebo prebieha len skúšobné vysielanie. Pozri to v decembri. Tak čo ľudia prečo nediskutujete? To nikto nesleduje TV cez anténu? Všetci dávate ťažké peniaze káblovým operátorom?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mam tiež od jedneho net, voip a IPTV so 64 programami vratane nejakych HD za smiešnych 18 eur.

 

To je jedno, že je to v skušobnej prevadzke, pokiaľ bude v jednom multiplexe viac ako 4 programy, kvalita nebude nikdy uplne dobra. Maximum je tak 4 programy na plnu kvalitu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám net, aj dva.

 

a káblovku tuším štyri roky, okolo 60 programov za cca 11 €

 

 

 

anténu sme roky platili pár korún mesačne a rozvody boli v takom stave, že už ich nikto celé roky nebol ochotný ani opraviť.

a bolo tam 5 či 6 programov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Problem kablovych a satelitnych operatorov je, ze ziadny neponuka vsetky programy dostupne v slovenskom, alebo ceskom jazyku. Platim nemaly peniaz za balik UPC direct plus rozsirene programove ponuky a aj tak nemam STV2, STV3, JOJ Plus... Snad sa to prechodom na digital zmeni ...teda zlepsi :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Problem kablovych a satelitnych operatorov je, ze ziadny neponuka vsetky programy dostupne v slovenskom, alebo ceskom jazyku. Platim nemaly peniaz za balik UPC direct plus rozsirene programove ponuky a aj tak nemam STV2, STV3, JOJ Plus... Snad sa to prechodom na digital zmeni ...teda zlepsi

UPC Digital ich ponuka
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ja mám net, telefón a káblovku za 30 euro

Tak toto nieje veľaza 3 veci. Ja toľko isto platím len za dve. Takže za ten istý peniaz by som mal aj káblovku do plusu. Však to je sranda že všetci ktorých poznám s DigiTV, Magio a pod. že musia vždy prepínať na anténu lebo u každého sa nájde nejaký chýbajúci program SK/CZ/HU ktorým rozumieme. Ale tuším skylink to napraví. Je to satelitný set zdarma, len treba investovať do karty ale neplatí sa mesačne. Sú tam všetky základné programy (je ich dosť) ktoré niesu špeciálne platené. Takže nenájdete tam HBO a podobné kraviny ale všetky STV, Markízy, JOJ-ky, TA3, Noe, Patriot, Nova, Prima a všetky približne tieto. Len to že mama nechce dovoliť prevŕtavať rám plastového okna takže parabola neprichádza do úvahy. Ja by som len chcel aby išli z panelákovej spoločnej antény STV1, STV2, STV3, Markíza, TV Doma, JOJ, JOJ Plus, TA3 to chcem tak veľa?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ryan ... nooo ale tak ono záleží na veľa faktoroch

 

rýchlosť a neobmedzené sťahovanie, koľko programov máš na káblovke, a samozrejme voľné minúty do všetkých sietí ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

64 Mbit/s neobmedzene data, 64 programov niektore v HD kvalite (Nova sport HD, Discovery HD...), 30 minut do pevnych sieti, 10 na mobil, hovory v sieti poskytovateľa zdarma bez obmedzenia, kopa FTP serverov s obrovskou hromadou filmov, hudby, hier, či inych dat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Áno. Sami vieme že ak je teľka moc prepojená na IT už to bude mrznúť a všetko možné. Klasická telka ktorá ide cez analógovú UHF anténu aspon fičí bez problémov. Tým že všetko prepchajú modernizáciami, tým to aj zlyháva. Mne úplne stačí ak budem mať jeden TV prijímač, jeden ovládač a budem môcť sledovať aspoň základné stanice ktoré by mali byť dostupné bez káblovky či satelitu a nie tak že mať 3 krabice 4 ovládače na to aby som mohol sledovať poondátych 5-6 slovenských TV staníc...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Ahoj Tomáš. A nemáte tam IPTV, či jak sa to volá, alebo DVB-T?

S tým DVB-T je to tak že bývam v činžiaku a ako som sa dočítal na príslušnej webstránke, tak my v činžiakoch so spoločnými anténami sme na tom najhoršie. Aj keby že si kúpim ten Set Top Box tak mi to nenabehne lebo cez ten komunistický rozdelovač čo máme na streche (čo tlačí signál do bytov) je s tým nekompatibilný. To by som si musel montovať na okno anténu svoju, to potrebuje prúd, potom set top box, zase ďalšia krabička, ďalší ovládač, ďalší kábel na prúd, potom samotná telka. Však to aby som si spravil na balkóne základňu NASA aby som mohol sledovať pošahanú Markízu, JOJ-ku a STV? Práveže o to mi ide že nechcem investovať do techniky. S toľkou energiou by som si už nainštaloval satelit, do neho vsunieš kartu skylink od astry a sú tam všetky české a slovenské programy (tie bežné) zadarmo bez mesačných poplatkov. Ťahajú k nám do činžiaku optiky kadejaké, T-Com, aj Orange, každú chvílu máme rozrytú ulicu ale za všetko chcú mesačné poplatky a ja nechcem káblovú televíziu! Ja chcem iba sledovať STV3 čo je stanica ktorá nieje v tej kategórii ako HBO. To pochopím že Hallmark, Discovery, Film+ sú pre tých čo si predplatia a chcú mať tie programy. Ale pokiaľ viem JOJ Plus, TV Doma, STV3 nepatria do tej kategórie a predsa sú nedostupné pre bežné spoločné antény v činžiakoch.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže bohužel. Lebo práve o tom hovorím že keď už mám montovať aparatúru na príjem už môžem mať dáke DigiTV alebo Magio s toľkým úsilím. Ja som chcel tak že ako doteraz cez spoločnú anténu aby boli dostupné všetky TV programy ktoré sú voľné a zdarma. Lebo vlastne za internet tiež platím takže to je ako keby som platil za káblovku a ešte veľakrát ani nefunguje lebo to blokujú alebo je veľký traffic a nestíha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov