Skočiť na obsah

Slávne mená, ich osudy, smrť, posledný odpočinok


nefmen

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...

akože nič proti Gottovi, ale už dva týždne spravodajské porátly a TV správy neriešia inšie len jeho funus ... začína to byť nejaké pregottované... do toho teraz exla nejaká česká herečka, tak asi do konca mesiaca zas budú pochovávať ju...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Budu... to bola Gottov opak, podpisovala chartu 77, tym sa preslavila... novinari uz sutazia, ktori z nich je hodnejsi pisania.

 

Mimochodom, Vlasta Chramostova sa volala. Kamoska Havla, on pisal hry a ona ich predvadzala vo svojej obyvacke. Po 77.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

viem, na ČT24 jej tuším dnes venovali špeciálny večerný program ... pamätal som si ju z vynikajúceho filmu Spalovač mrtvol, takže potiaľ OK, ale celý ten absurdný kult osobností, vytvorený okolo Havla a jeho suity, som dodnes nepochopil ... ale bratia Češi to možno vidia inak...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a teraz pichnem do osieho hniezda :)

Ja zasa nerozumiem kultu osobnosti okolo bozskeho Kaju :) Nemam proti nemu nic, bol to dobry spevak, ale skladatelmi a textarmi boli ini. Ja viem, vtedy bola taka doba, dokonca casto sa prespievali zahranicne skladby s inym textom, ale toto hudba -ako pokus o umelecke vyjadrenie autora pre mna s prepacenim nie je. Samozrejme, ze ako spevak do toho daval nieco zo seba, ale aj tak bol iba interpretom prace niekoho ineho, rovnako ako ktorykolvek vitaz Hviezdoslavovho Kubina, alebo clen orchestra Slovenskej filharmonie (poznate nejakych?) Keby zlozil, napisal, zahral, zaspieval a zaujal, vtedy by som tomu rozumel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to nie je pichnutie do osieho hniezda,

resp. možno pre niekoho je, pre mňa nie... a nemá s tým nič spoločné to, či niekto rád takú alebo onakú hudbu...
Gott bol klasický stredný prúd, pre miliónové masy a minimálne tri generácie... a bez debaty je možno povedať, že hlas mal úžasný.

každý spevák je interpertom niečoho, toto nepovažujem za šťastné odsúdenie jeho práce...

celkom kludne by sme s takýmto nábehom mohli napísať, že Pavarotti v živote nenapísal operu, len bol najlepším interpretom opier svojej doby....

pritom o tom má málokto poznania, že pán Pavarotti sa síce narodil s talentom, ale ten talent ako všetci skutočne talentovaní ľudia rozvíjal celý život... rovnako ako Michael Jackson, ten síce aj tvoril, ale až do svojej smrti rovnako ako Pavarotti do smrti v pomerne vysokom veku denne trénoval a cvičil svoj hlas s hlasovým trénerom...

 

x skladadetľov sú geniálnymi skladateľmi, ktorí skladajú pre originálne hlasy, básnici píšu texty pre originálne piesne, režisér natočí k tomu všetkému úchvatný klip... ... tu sa vážený dead mýliš. toto tak, že každý obuvník musí aj vyrobiť botu, ktorú nosí, nefunguje,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ó nie, nie sme. :)

na inom ihrisku je tuc tuc techno, možno, ale vysoko kvalitných spevákov nie je až toľko, a opera je pop svojej doby.... skvelí speváci pracujú so svojím hlasom do konca života, bez ohľadu na to, či spievajú v opere, či dávajú vysoko kvalitný koncert na javisku pred štadiónom.
podstata je tá istá. 1% talentu, 99 % tvrdej práce.
to hovorím o špici. a niekto si k tomu skladá sám piesne, úžasné, ke´d má aj takýto talent, niekto je pretalentovaný ešte viac, to je ohromujúce plus, ale na špici remesla treba pracovať, tvrdo, viac, menej, ale v samotnej práci rozdiel nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Klasicka hudba ma cosi za sebou a dovolim si tvrdit, ze hudbu kdesi posunula (a stale posuva) Gott taku ambiciu nikdy nemal, z hladiska prinosu to bol iba estradny interpret, taky Martin Jakubec s ozaj dobrym hlasom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

každá zmysluplná to posúva niekam, ale to s Gottom veľa spoločného nemá,
len si odpísal viac než 60 rokov práce jedného človeka... :)

Sinatra tiež spieval 60 rokov, a je ich ešte celá hromada... Gott si požil, odpracoval život po svojom, a ľudia ho brali, milióny ho mali radi. to je dosť na jeden život a skvelý hlas.

 

je mi to jedno, len sú onakvejšie práce, ktoré je ľahšie odpísať, a nemusia ani mať či pracne pracovať na svojom talente celý život.

a isteže sú aj talentovanejší... pretalentovaní, overtalented, ktorí aj skladajú aj majú unikátne hlasy a učia sa celý život... Gott to mal tak, ako to mal. ale za sebou odpracovaný život, nie je jednoduché stavať sa celé desaťročia na scénu, rovnako, ako spústa iných zamestnaní. umrel, nech mu je zem ľahká, žily mi to netrhá, ale niečo po sebe zato skutočne zanechal, aj keď nebol overtalented :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a záleží na tom, že to bola súhra náhod? ohromná spústa ľudí sa so svojím talentom či vedomosťami či remeslom dostane do výšok vďaka súhre náhod, ktoré im pomôžu svoje nadanie spolu s nesmiernoym úsilým a prácou dostať na vrchol.

stačí načrieť len tak náhodne.... Andrea Bocelli bol súhrou náhod objavený Pavarottim, keď Bocelli hral a spieval talianske ľudovky na klavíri po baroch ....
súhra náhod. a tiež neskladá, spieva. a ako.

 

takýchto prípadov sú mraky.

Adam Lambert, ktorý spieva už siedmy rok a koncertuje ročne okolo 60 koncertov s Queen... obyčajný x faktor, a jediný, ktorý to dotiahol najdalej, napriek nepriazni hlavného porotcu,  aj ked z druhého miesta...
Roger a Brian ho počuli a zúčastnili sa posledného koncertu, len preto, lebo mladého mali vybraného a chceli ho počuť naživo... ten, čo bol prvý, je zapadnutý prachom už roky.
takýchto prípadov je nielen v speve spústa.
:)
že čo všetko ešte u nás za Gottom bolo, ma ani len nezaujíma... prajem im, že im to vyšlo, lebo na sebe pracovali, lebo boli pripravený a zasiahlo aj šťastie a súhra náhod... to je na tom to ohromujúce...
a už dávno nepíšem len o Gottovi. ten si už svoj dlhý život užil a odpracoval.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 1 rokom...
  • Pred 2 týždňami...

tak už aj Popoluška to má za sebou

Citát

Libuše Šafránková zomrela len dva dni po svojich 68. narodeninách. Niekoľko rokov bojovala s rakovinou pľúc, pre ktorú podstúpila aj vážnu operáciu. Keď sa vlani stiahla z filmovania i verejného života, začalo sa hovoriť o tom, že sa jej choroba vrátila.

Informáciu o smrti Libuše Šafránkovej potvrdil syn herečky Josef Abrhám. Ako prvá priniesla smutnú správu spravodajská stanica Prima CNN News. Pred niekoľkými rokmi Šafránkovej diagnostikovali rakovinu pľúc.

Šafránková hrala v desiatkach filmov a inscenácií, ale najmenej dve generácie si ju pamätajú ako legendárnu Popolušku.

https://dennikstandard.sk/83926/zomrela-princezna-ceskeho-filmu-libuse-safrankova/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 mesiacmi...

Hej je to smutné, myslel som, že Žbirka sa dožije vysokého veku, považoval som ho stále za mlaďasa. Podobne ako Jula Viršíka. Žijeme v dobe, keď to môže trafiť hocikoho a s tým treba rátať.

  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

F1: Zomrel Frank Williams, zakladateľ a šéf rovnomennej stajne

Williams, ktorý založil tím v roku 1977, s ním získal 114 víťazstiev.

Grove 28 .novembra (TASR) - Vo veku 79 rokov zomrel v nedeľu Frank Williams, zakladateľ a dlhoročný šéf rovnomennej stajne F1.

https://www.teraz.sk/sport/f1-zomrel-frank-williams-zakladatel-a/593748-clanok.html


:(
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov