Skočiť na obsah

Eiensama

Odporúčané príspevky

pred 8 hodinami, electric blue napísal:

v podstate to nemáš ani ako zistit. trans sa obliekajú, majú manikúru , účes všetko ako zeny

však ja to ani zisťovať nemienim :biggrin:

pred 8 hodinami, electric blue napísal:

ktory chlap by toto podstupoval len aby mohol očumovat zeny, ked ich má na očumovanie plny internet.

a keď to chce podstúpiť z iných dôvodov? napríklad že nemá na to aby porazil súperov zo svojej kategórie, ale medailu chce...

Citát

Selina Soule patřila k pěti nejrychlejším středoškolským sprinterkám ve státě Connecticut. Už nepatří. Od té doby, co bylo povoleno dvěma biologickým mladíkům, kteří se prohlásili za ženy, startovat v ženských soutěžích, nemá žádná biologická žena šanci nad nimi zvítězit.

Právě proto, že v rychlosti a síle je mezi muži a ženami významný rozdíl, konaly se dosud sportovní soutěže odděleně. Progresisté ovšem jakékoli rozdíly mezi pohlavími popírají, a tak transgenderoví muži mohou nyní sklízet medaile v ženských soutěžích, ačkoli do mužského celostátního přeboru by se v tomto případě svými výkony vůbec nekvalifikovali. Nejrychlejší sprinterka na světě Allyson Felixová má na 400 metrů rekord 49,26 vteřin. Podle údajů z r. 2018 by ji jenom z amerických středoškoláků porazilo téměř tři sta chlapců.

Podobně jako v běžeckých disciplinách nemohou ženy konkurovat mužům ani na hřišti, v sofballu, volejbalu ani košíkové. Anatomické a fyziologické rozdíly mezi pohlavími jsou prostě neoddiskutovatelné, tento fakt žádná rovnostářská ideologie nemůže vyvrátit. Je ovšem notoricky známo, že levicově pokrokářská teorie genderových identit se o fakta vůbec nezajímá. Přednost před objektivními fakty mají vždy a zásadně individuální subjektivní pocity. Když se muž cítí jako žena, pak prostě je ženou, má právo používat dámské sprchy a záchody a účastnit se ženských sportovních soutěží.

Kdo by se pokoušel mu to právo upírat, dopouští se nepřípustné diskriminace genderové menšiny a okamžitě na něj vystartuje nějaká vouková (z anglického woke) úderka, která ho v médiích společensky znemožní jakožto transfoba a cokolifoba, který zaspal dobu. Heslem doby je totiž ochrana menšin, jakkoli bizarních, před útlakem bezohledné většiny a příkazem doby je od jakékoli většiny se hlasitě distancovat a dát jí najevo své pohrdání. Být normálním heterosexuálním bílým mužem je dnes leckde už téměř neodpustitelné stigma – kdo chce být „in“ a „cool“, musí patřit k nějaké menšině; čím výstřednější, tím lepší.

Takže závěrem rada neúspěšným sportovcům: prohlaste se za ženy a máte zaručeno, že v ženských soutěžích ještě nějakou chvíli nebudete mít konkurenci. Ovšem jen do té doby, než tam narazíte na podobné výtečníky, kteří postupem času ženy ze sportu úplně vytlačí.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/glosa-konec-zenskeho-sportu.A201121_201203_p_zahranici_wag

ty si na inom mieste písala, že sa v Šnicel-lande zúčastňuješ nejakých súťaží v behu ... takže pokiaľ možno priamu odpoveď na priamu otázku:

vadilo by ti, keby že nezvíťazíš vo svojej kategórii len preto, lebo by sa pred tebou na prvých troch miestach umiestnili tie tzv. nové ženy? ... screen s politicky korektnou odpoveďou "Nie" potom môžeš zdieľať na fejsbobku - v tvojej sociálnej bubline isto ocenia ako si to natrela tomu zabednenému netolerantnému buranovi :clap2:

a otázka do pľacu pre všetkých ostatných - tým že sa zruší diskriminácia trans-sexuálnych chlapov, a umožní sa im súťažiť v ženských kategóriach, nevznikne tým nová diskriminácia, tých "pôvodných žien"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

človeče teba to ešte baví?

inak plačeš na zlom hrobe :-) to nie je ani tak sútaz ako zensky beh. zúčastnuje sa tisíce zien, myšlienka nie je ani tak vyhrat ale zúčastnit sa . okrem profi bezkyn ktoré majú vzdy najlepší čas. podobné vobec ale vobec neriešim. 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj ked toto je uz iné cafe :biggrin: https://www.dotyk.cz/publicistika/divci-zavod-v-behu-vyhraly-transgender-sprinterky-ostatni-zavodnice-se-brani-20200226.html

 

z iného zdroja zase [ dávam ti rychly preklad via ujo googl]  

 

Citát

Žiaci dvanásteho ročníka Andraya Yearwood a Terry Miller sú rýchli. Tak rýchlo, že si ostatní študenti myslia, že je to nespravodlivé. V skutočnosti dosť rýchlo na to, aby sa títo študenti a ich rodiny dostali na súd. Yearwood a Miller sú mladé transrodové ženy z Connecticutu. Obaja boli pri narodení považovaní za mužov, ale stotožňujú sa s ženským pohlavím a podľa ich právnikov podstupujú hormonálnu terapiu. Keď začínali s atletikou, nastúpili proti chlapcom. Pred tromi rokmi sa Yearwood pripojila k dievčenskému tímu svojej školy a Miller urobil to isté. Spoločne Yearwood a Miller vyhrali pätnásť najprestížnejších národných titulov na halových a vonkajších podujatiach. Ste jedným z mála transrodových športovcov, ktorých úspech ich zverejnil. To bolo sprevádzané nevôľou a polemikami, ako aj základnou otázkou: Ako sa vysporiadate s trans-identitou a intersexualitou v športe, kde je jasný rozdiel medzi dvoma pohlaviami? Musí si vybrať medzi začlenením a férovosťou? Je to otázka budúcnosti športu, ale jasná odpoveď je v súčasnosti veľmi ďaleko, dokonca aj v Nemecku. Právnici sú teraz v dopyte v USA. Súdny proces študentov je proti Interscholastickej atletickej konferencii v Connecticute (CIAC). Od roku 2013 to školákom umožnilo súťažiť na športových súťažiach proti pohlaviu, s ktorým sa stotožňujú. Vo vyhlásení konzervatívnej kresťanskej neziskovej organizácie Alliance Defending Freedom (ADF) sa hovorí, že to vedie k „mladým chlapcom vytláčajúcim dievčatá v súťažiach na závodnej dráhe v Connecticute“. Právnička ADF Christiana Holcomb rada hovorí o nedostatku spravodlivosti a rovnakých príležitostí. Sťažnosť ADF ale hovorí aj o nepochopení a odmietnutí. Yearwood a Miller sa opakovane označujú ako „biologicky mužskí“ a „mužskí športovci“. Najmä v športe sú transsexuáli často diskriminovaní; v celoeurópskej štúdii Outsport uviedlo 96 percent opýtaných z komunity LGBTI * (lesbičky, homosexuáli, bisexuáli, transrodové a intersexuáli), že šport má problém s transfóbiou. "To nie je prekvapujúce, pretože rod je v športe mimoriadne dôležitý. Existuje niekoľko ďalších spoločenských oblastí, v ktorých je rod stále takou štrukturálnou premennou," hovorí doktorka Birgit Braumüllerová, sociologička a výskumníčka v odbore rodovej rovnosti na Nemeckej univerzite pre šport, ktorá sa štúdie zúčastňuje. bol. „Transsexuáli sú mimoriadne nároční na túto rodovú dvojhviezdu.“ V zásade má oddelenie mužov a žien zmysel vo väčšine športov, najmä v súťažných športoch. Dobrí bežci sú zvyčajne o desať až dvanásť percent rýchlejší ako dobrí bežci. Elaine Thompson, olympijská víťazka z roku 2016, zabehla vo finále 100 metrov za 10,71 s. S mužmi by skončila posledná v piatich z ôsmich jázd.  Po 

hormonálnej liečbe spomalila„Podstata veci je: Ako môžeme chrániť ženský šport a zároveň chrániť práva marginalizovanej časti ľudstva?“ Hovorí Joanna Harper v hovore Skype.Robí doktorát na Loughborough University, Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa spolieha na odborné znalosti vedkyne, športovkyne a transrodovej ženy.V roku 2004, vtedy 47 rokov, začala Harper s hormonálnou terapiou zodpovedajúcou jej pohlaviu."Zaznamenal sa znateľný pokles výkonu. Za pár týždňov som si všimol, že mi to ide pomaly, po troch mesiacoch som dokonca bežal podstatne pomalšie," hovorí.Po deviatich mesiacoch bola stále dobrou bežkyňou, ale asi o dvanásť percent pomalšie ako pri typických mužských hladinách testosterónu.

https://www.zeit.de/sport/2020-07/geschlechtertrennung-sport-aufhebung-fairer-wettbewerb-rechtsstreit-connecticut

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Na odľahčenie, je to zrejme hoax

"Dánsky parlament prijal vo štvrtok zákon, podľa ktorého sa pohlavný styk bez predchádzajúceho súhlasu považuje za znásilnenie."

Dúfam, že ten súhlas musí byť notársky overený, inak by bolo ťažké to dokazovať. A mal by byť časovo obmedzený, lebo partner môže časom stratiť záujem. Nuž v mojom veku, keď už musím využiť každú príležitosť, keď sa to dá..., by sme z manželkou nestihli dobehnúť za notárom a späť.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebude problém so snahou "robiť niečo s pedofilmi" alt. inými sexuálnymi úchylkami, skôr niekde inde?

Označiť niečo za úchylné a snažiť sa trestať to, liečiť to.. alebo čo ja viem čo.. to je to najjednoduchšie..

Lenže skúste dnes nejako úzko definovať, tú "správnu" sexuálnu orientáciu a správne a legálne sexuálne praktiky..

Čo je to, čo nie je úchylné ale "správne"?

Definujte to čo je "správne".. Dnes..

:happyroll:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to jednoduché:  všetko, čo medzi sebou a v súžití robia dospelí jedinci vo vzájomnom porozumení vo svojej sexualite je istým spôsobom legálne. dôraz na dospelosti.
keď je to pod hrozbou trestu či násilia, nastáva problém. dôraz na dospelosti.  
otázka dopytu a ponuky a dobrovoľnosti. dôraz na dospelosti.

jednotlivosti sú upravené podľa dogmatickosti a bigotnosti a zvykového práva a vyspelosti zákonodarcov tej ktorej krajiny.

pedofíliu riešime inde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Iste...  dôraz na dospelosti. 

... prosím pekne, nech nemusím vysvetľovať, kde je Nemecko a kde vidiek Turecka, aké veľkê turecké etnikum a prečo je to teda aj pre nemcov problem.... nezabŕdnime tu do multikulti.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@game

Okrem iného.. Šťastné a veselé sviatky prajem..

Povedal by som.

Medzi fyzikálnymi zákonmi ktoré sucho opisujú prírodu ako funguje, a spoločenskými zákony ktoré opisujú určité ideály správania ktoré by sme sa mali snažiť dosiahnuť, alebo sa k nim aspoň aspoň snažiť priblížiť, je predsa len nejaký rozdiel. 

Ak ty pripúšťaš že že je tu nejaké "multikulti", alebo "Turecký vidiek" kde tá tvoja definícia "správneho" neplatí, tak to moc univerzálna definícia "správneho" na úrovni prírodného zákona "teleso ponorené do kvapaliny..", asi skrátka nebude.

Kedysi to bolo fakt jednoduché, "správny sex" bol ten čo čo sa odohrával medzi mužom a ženou ako samcom a samicou, za účelom splodenia potomstva. A ničo také ako sex pre zábavu, alebo sex spôsob konverzácie,  alebo sex ako priemysel, alebo dokonca "umenie", bolo jednoducho pokladené za nadbytočné, zbytočné a odsúdeniahodné.

A podľa mňa, v tom má tá tvoja definícia problém, pripúšťa a zároveň nepripúšťa sa v nej že sexualita je niečo "nebezpečné" čo je treba regulovať. Nie je to tam vyslovene spomenuté a priznané..

Skrátka.. Treba sexualitu nejak regulovať, alebo netreba?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

 

Citát

 

Udelenie štátneho vyznamenania Courtovej zdvihlo vlnu kritiky

Austrálska tenisová šampiónka Margaret Courtová sa má stať laureátkou najvyššieho vyznamenania v krajine čestného Rádu Austrálie. Miestne médiá v nedeľu informovali, že toto rozhodnutie štátnych orgánov sa stretlo s intenzívnou kritikou.

Sedemdesiatosemročná Courtová získala počas hráčskej kariéry rekordných 24 grandslamových titulov. Vyznamenanie má oceniť jej "významné služby tenisu ako mnohonásobnej víťazky a mentorky pre mladých hráčov", uviedla agentúra AP. Keďže sú však verejne známe Courtovej konzervatívne názory na homosexualitu, konverznú terapiu, manželstvá osôb rovnakého pohlavia a transgenderových ľudí, proti sa ozval napríklad premiér štátu Victoria Daniel Andrews.

 

Keď LGBTI chcú toleranciu, prečo netolerujú názory ostatných? Ja som voči nim tolerantný, ale Courtová je pre Austráliu oveľa väčším prínosom ako nejaký priteplený fašista, tak tento článok ma celkom aj vytočil. Aké práva majú LGBTI teraz, to nemali od úsvitu dejín a ešte sa im máli. Čo bude za 10-20 rokov? Budú heterosexuálov vešať za ich názory títo fašisti?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm, ako designovany slnieckar by som sa mal vyjadrit :),   tak dve poznamky.

1. Kua, ak dostava vyznamenanie za sport, tak  jej nazory na homosexualov su fakt irelevantne. 

2. LGBTI nie je strana,  to su  ludia co riesia svoje problemy a su tam aj aktivisti, ktori sa potrebuju zviditelnovat.   To ze sa miestny politik potrebuje vymedzit voci niekomu s konzervativnymi nazormi je bezny politicky zivot a nema zmysel mu pripisovat vacsi vyznam.  Jednoducho vyuzil medialnu temu a prilepil tam posolstvo pre svojich volicov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

hurá, konečne v chaose LGBTQXYZ...... vznikla kolónka aj pre mňa! od teraz som hrdým príslušníkom sexuálnej menšiny :yahoo:

Citát

Rady sexuálnych menšín sa teraz pokúša rozšíriť nová skupina – takzvaní super heterosexuáli (po anglicky super straight). Názov sa prvýkrát objavil na sociálnej sieti TikTok a následne sa virálne začal šíriť na diskusných fórach 4chan a Kiwi Farms.

Pri super heterosexuáloch ide o ľudí, ktorí spadajú do kategórie heterosexuálov tak, ako ju poznáme. Avšak s jednou novinkou. Super heterosexuáli tvrdia, že ich priťahuje len opačné biologické pohlavie. Takže žiadni muži prezliekajúci sa za ženy, žiadne transrodové ženy pre mužov a transrodoví muži pre ženy.

https://dennikstandard.sk/44394/vznikli-super-heterosexuali-tvrdia-ze-su-sucastou-komunity-lgbt/

naša menšina ešte nebola ani poriadne ustanovená, a už sa stretávame s fóbiami proti nám!!!

Citát

Super heterosexuáli sa stali rýchlo obľúbenou značkou na sociálnej sieti Twitter, kde si vyslúžili i množstvo nenávisti a vyhrážok.

„Neuveriteľné množstvo superfóbie na Twitteri. Super hetero komunita je jednoznačne najviac prenasledovaná na svete. To je neprijateľné, ale my budeme bojovať proti nenávisti láskou,“ píše účet pre super heterosexuálov v Indii.

ale nejak to hádam ustojíme :agree:

  • Díky! 1
  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 30. 11. 2020 at 23:20, clovek2 napísal:

však ja to ani zisťovať nemienim :biggrin:

a keď to chce podstúpiť z iných dôvodov? napríklad že nemá na to aby porazil súperov zo svojej kategórie, ale medailu chce...

ty si na inom mieste písala, že sa v Šnicel-lande zúčastňuješ nejakých súťaží v behu ... takže pokiaľ možno priamu odpoveď na priamu otázku:

vadilo by ti, keby že nezvíťazíš vo svojej kategórii len preto, lebo by sa pred tebou na prvých troch miestach umiestnili tie tzv. nové ženy? ... screen s politicky korektnou odpoveďou "Nie" potom môžeš zdieľať na fejsbobku - v tvojej sociálnej bubline isto ocenia ako si to natrela tomu zabednenému netolerantnému buranovi :clap2:

a otázka do pľacu pre všetkých ostatných - tým že sa zruší diskriminácia trans-sexuálnych chlapov, a umožní sa im súťažiť v ženských kategóriach, nevznikne tým nová diskriminácia, tých "pôvodných žien"?

tak mi napadlo, čo keby teda pridali ešte aj kategóriu trans, nech sa pretekajú medzi sebou. Potom by sa žiadna žena nemohla sťažovať, že súťaž žien vyhrala osoba, ktorá má mužskú kostru a teda mužské uhlyx medzi panvou a stehennými kosťami a podobné veci, ktoré ovplyvňujú rýchlosti, silu a neviem čo všetko ešte, a čo je aj príčinou, prečo muži sú rýchlejší. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...
  • Pred 11 mesiacmi...

https://www.mediaklik.sk/televizia/clanok/643846-tvrda-reakcia-moderatora-ta3-na-strelbu-na-zamockej-coming-out-v-priamom-prenose/

Chlapec mal dobru rec. Stojim za nim.

Ja ako rodic chcem aby som mal "normalne" deti, aby boli normalne orientovani. Ale ak nebudu tak budu ine a isto ich budem mat rovnako rad a ich budem rovnako podporovat, ci viac. Preto aj tento chalan to ma isto tazsie, ci podobni jemu. Je z Namestova.  

https://video.sme.sk/c/23036218/moderator-iliev-ludia-by-boli-sokovani-kolko-je-medzi-nami-gejov-a-lesieb-v-politike-aj-na-vrcholovych-poziciach.html

Ja neviem ci niekedy v duhovovych vlajkach vyjdem. ale isto nepojdem voci Vam. Som z Gemera.

Zakony co potrebuju upravit, upravit sa musia,za to som. Resp. tie zakony upravit musime aj kvoli mne ci pre nas.

My lesbu v rodine mame , otcova sestra. Nejakemu mojemu surodencovi krstna mama(neviem ci bratovi ci sestre,ja nemam krstnych rodicov,nebol som pokrsteny). Ona bola aj preferenovana aj v rodine aj dedine, jej nerobili zle(zas neviem ako zieje ci zila nebol som v jej kozi,ale rodicia ju uprednostnovali - evanielici) skor opak,lebo bola sikovna. Zije v Poprade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Toto som nahodou nasiel, a dost ma to pobavilo. Ale zaroven to aj dost o nas vypoveda:

Quote

Bizarným príkladom je prípad homosexuálneho schizofrenického muža, ktorý trpel epileptickou a depresívnou poruchou. Pacientovi voperovali do tzv. centra rozkoše (septálny región mozgu) elektródy napojené na elektrostimulačný prístroj. Počas elektrostimulácie boli pacientovi premietané heterosexuál-ne pornografické filmy. Výskumníci predpokladali, že takto zmenia pacientovu sexuálnu preferenciu. Pre otestovanie tejto hypotézy vedci za finančnú odmenu najali kooperatívnu asistentku experimentu. Čin-nosť pacienta a asistentky potvrdila testovanú hypotézu. Pacient následne vykazoval záujem o ženský personál výskumnej inštitúcie. To sa však zmenilo vtedy, keď pacient zistil, že elektrostimulátor môže zapínať aj bez pomoci vedcov. Pacient prestal vykazovať akúkoľvek formu preferencie, okrem preferencie pre zapínanie prístroja (Keiper 2012, 151). Iný výskum sa zameral na zmenu sexuálnej preferencie heterosexuálneho pacienta. Pacient po stimulácii navrhol výskumníkovi manželstvo (Keiper 2012, 152). Všetky tieto experimenty boli nakoniec zastavené. Históriu neurotechnických experimentov sumarizuje napríklad A. Keiper (Keiper 2012).

Strana 450, https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj2u5fk-tT9AhV98rsIHYIXCggQFnoECAkQAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.klemens.sav.sk%2Ffiusav%2Fdoc%2Ffilozofia%2F2018%2F6%2F449-457.pdf&usg=AOvVaw0IlK_3jTmssWGhbI0zXCCd

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hodne veľká časť minulého storočia bola venovaná liečeniu homosexuality... od výskumných a liečebných úsravov a šialencov v bielych plášťoch po tých v čiernych, po samozvaných liečiteľov týrali neskutočnymi spôsobmi homos. U nás v čs ešte aj v 80. rokoch... povestný bol dr. Rakús...

Letelo to po celom svete... niekde homos  dodnes s elegantnou jednoduchosťou popravujú. V ostatnom svete žijú a pracujú a platia dane... väčšinou určite. Po opokojení sa ake svet zblaznil, gender a 72 pohlaví pomútilo podaktoré mozgy a mne, co som tu bránila celé roky homosexuálov, je nevoľno:

Ohromujúco medvediu službu im vo svete vykonáva práve hnutie  lgbtiabcxyz.... to je jeden grc. Utrhli sa z reťaze, menia genderovo a rasovo správne klasiku, rozpravky, kreslené seruály, trojročným deťom v škólkach robia predstavenia, ze sa zamiloval princ do princa.... to je len vrchol ľadovca.

Aký bol svet krásny, kým si urobili páni a dámy svoj slušný  karrneval, dúhový pochod, odložili zástavky a išli domov. 

Jasná obdoba, o čom sú karnevaly? Jasná oslava sexuality, či to niekto nazve benátsky alebo v Riu.

Nastupuje veľmi podivné hnutie akože v mene homos a trans.... kdeže. Deti si môžu meniť pohlavie... bbez predchádzajúcej psychologickej a hormonálnej liečby... iste dialo sa, ale nestacil na to podpis rodiča

toto bude mať ťažké následky... 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono zas na druhej strane je vnimanie homosexuality na Slovensku katastrofalne, nevieme im garantovat ani zakladne ludske prava, uplny stredovek, najhorsie z celej EU.

Mnohe ich aktivity su neprijemne aj mne, ale hlavna otazka stoji, ci to pomaha menit katastrofalnu situaciu na Slovensku, alebo nie. Ak pomaha, tak som to ochotny pretrpiet, lebo inym je ublizovane podstatne viac.

Na mna konkretne to teda sice nezabera, ale zas nie som standartny slovak - ja by som im okamzite umoznil svadby aj adopciu deti.

Na odlahcenie, replika zo serialu Teorie velkeho tresku:

Quote

(Leslie) Poslouchej, nejsme neurologové, ale oba rozumíme biochemii sexu.
(Leslie) Dopamin v mozku,uvolněn skrz synapse, způsobuje potěšení. Připevníš elektrody k mozku krysy,dáš jí "tlačítko na orgasmus", a ona ho bude mačkat, dokud neumře hladem.
(Leonard)No, kdo by nemačkal?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vyvrcholením "pesimizmu u samcov"..

Asi bude konštatovanie, že penis je hlavne účinný nástroj na vylučovanie telesných tekutín.. Hlavne na cikanie..

..

"Matka príroda" je krutá čarodejka.. Červená kráľovná.. Ktorá rada stína hlavy..

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov