Skočiť na obsah

Eiensama

Odporúčané príspevky

pred 18 minútami, tyso napísal:

Ale ak netvrdis ze to je o mne,   tak potom co tym chces povedat ?

v podstate už nič. nemala zmysel debata s presvedčenými komunistami kedysi, tak prečo by mala mať zmysel s presvedčenými progresívcami, že?:oook:ale civilizácia založená na popieraní základných biologických faktov nem dopadne dobre...

ešte aj tá električka sa furt vyhýba odpovedi na banálnu otázku v "korektnej" téme, tak o čom ďalej

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V skutocnosti je praveddebata o tom  co je fakt a co je tvoj predsudok.   Ale kedze argumenty su " to tvrdia progresivci", tak  sa tazko mozeme posunut.   nechces pocut fakty a odmietas zmenit svoje predsudky zalozene na tom " ze predsa vies ako to je".    A ano, takato debata nema zmysel. 

A teda nie ze by som cakal ze debata na tuto temu moze zmenit niekoho nazor, to mi jasne ze to nejde.  Ale u teba som tak trochu cakal ze dokazes svoj postoj podlozit argumentami  nie nezmyselnymi odvolavkami na komunistov.  A tak by som si odniesol viac informacii na zaklade coho takto uvazujes.    Ale nie si schopny vecnej diskusie na tuto temu.   Ok,  ale myslim ze civilizacia  zvladne to ze nie kazdy je ochotny do  podstaty. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

predsudky, transgenderfóbia či aký termín z newspeaku to je ... skúsil som si predstaviť svet podľa tysa

dávnejšie som pri prepínaní TV kanálov videl prenos z nejakých atletických pretekov. zrovna sa tam nejaké ženy pripravovali na štarte behu - tuším sedem černošiek a jedna biela. v tejto téme som sa dozvedel, že akýkoľvek chlap sa môže vyhlásiť za ženu, a spoločnosť je to povinná akceptovať. takže výhľadovo sa veľmi ľahko môže stať, že na štarte bude stáť osem žien, ktorým sa pod dresom budú hompáľať bimbasy, a všetci budú povinní to akceptovať - aby to nebolo transgenderfóbne. aby to bolo aj rasovo vyvážené, tak zrejme budú kvóty aj na to - predpokladám účasť dvoch černochov, po jednom Číňanovi a Indovi, jedného Araba, jedného belocha, a jedného rasovo neutrálneho športovca. aby sa necítil nikto diskriminovaný, zrejme sa víťaz určí losovaním. ale, aby to nebola tzv biela nadradenosť, tak ten biely bude z losovania vyradený už dopredu. a komu sa to nebude páčiť, toho označíme za transgenderfóba ... a aby sa náhodou preteky neskončili predčasne, porotcovia skontrolujú arabského športovca arabskú športovkyňu, či nemá pod dresom náhodou taký divný opasok... a komu sa to nebude páčiť, toho označíme za xenofóba, rasistu a ešte aj islamofóba...

je toto vízia ženskej atletiky budúcnosti?

a vynárajú sa ďalšie otázky do budúcnosti. podľa predošlých príspevkov som netolerantný transgenderfób. budú za netolerantné a transgenderfóbne označené aj osoby s vagínou, ktoré odmietnu zdieľať šatne či WC s novými ženami, lebo ich budú považovať za úchylov, ktorí tam prišli očumovať? a ako sa bude dať odlíšiť trans-neviemčo od obyčajného úchyla, ktorý sa vyhlási za trans-niečo, len preto aby na tých šatniach mohol očumovať? a nevyhlási sa potom za ženu aj Tomáš???

toto som si všimol až teraz

Dňa 12. 11. 2020 at 7:25, tyso napísal:

No,  ale je ti tak niekde v podvedomi jasne  ze  to je tvoja uchylka ? 

nie, ja som odjakživa zaťažený na zdravý sedliacky rozum ... asi preto sa my dvaja nezhodneme ani na tom aký je práve deň v týždni...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, to je davno realita. Len zase nie taka ako si myslis

https://cs.wikipedia.org/wiki/Caster_Semenyaová

Toto je zena, pod nohavickami je zena, podla teba je to jasne.  Lenze nie je.    Ale netrap sa tym, zbytocne komplikovane.   Zdravy sedliacky rozum je totiz zalozeny na vlastnej skusenosti a kedze ju nemas, tak v skutocnosti  nepouzivas sedliacky rozum ale sedliacke predsudky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemusíš mať obavy o to či sa niečim trápim alebo nie... už proti jej účasti protestujú pretekárky, tak ako to podľa teba bude, ak sa pretekov začnú zúčastňovať aj pretekárky s bimbasom? predpokladám, podľa toho čo tu píšeš, že protestujúce pretekárky s vagínou, by si ty konkrétne označil za transgenderfóbne ... alebo sa mýlim?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na kazdu zlozitu otazku existuje aspon jedna jednoducha, lahko pochopitelna nespravna odpoved.   A ty uz taku mas :)

Za transgenderfoba oznacujem teba,    je to case by case :)  Ale tento problem zdaleka nie je novy, od 60 rokov sa pouziva test na testosteron, nie pohlad pod nohavicky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, tyso napísal:

na kazdu zlozitu otazku existuje aspon jedna jednoducha, lahko pochopitelna nespravna odpoved.   A ty uz taku mas :)

a aká je tá tvoja?

pred 23 hodinami, tyso napísal:

Ale tento problem zdaleka nie je novy, od 60 rokov sa pouziva test na testosteron, nie pohlad pod nohavicky. 

ja sa predsa nepýtam na prípady v ktorých ani lekári nemajú jasno, a preto robia testy na testosterón. nepýtam sa ani na prípady osôb po chirurgickej zmene pohlavia, aj keď ich účasť v ženských športoch je viac ako sporná ... celý čas je tu reč o ľuďoch, ktorí sú biologicky mužmi, ale sami seba vyhlásia za ženu, takže opakujem otázku - môžu takí súťažiť v ženských kategóriach alebo nie? a ak nie, bude sa ich odmietnutie považovať za transgenderfóbiu?

a ďalšia vec, ktorej si sa v odpovedi takticky vyhol:

pred 23 hodinami, clovek2 napísal:

budú za netolerantné a transgenderfóbne označené aj osoby s vagínou, ktoré odmietnu zdieľať šatne či WC s novými ženami, lebo ich budú považovať za úchylov, ktorí tam prišli očumovať?

aká je tvoja odpoveď?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 12. 11. 2020 at 23:24, tyso napísal:

Ale u teba som tak trochu cakal ze dokazes svoj postoj podlozit argumentami  nie nezmyselnymi odvolavkami na komunistov.

vychádzam z osobnej skúsenosti z pred 31 rokov. bol so mnou na vojne presvedčený komunista, a diskutoval podobným spôsobom ako ty - o socialistickom tábore vždy hovoril v prvej osobe množného čísla, tak ako ty používaš "My" keď píšeš o budovaní krajších európskych zajtrajškov, na každú pochybnosť odpovedal brožúrkovými ideologickými poučkami, o každom rozhodnutí strany a vlády tvrdil, že iná možnosť neexistuje, a o každom kritikovi vedel že to je nepriateľ, a keď už nevedel kudy kam, tak sa snažil odvádzať pozornosť iným smerom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no,  to bude tym ze necitas co pisem :),  nikdy som ta neoznacil za nepriatela,  netvrdim ze poznam odpoved :)   Problem je v tom ze ty kazdeho kto neprejavi suhlas s tebou povazujes za nepriatela.  Nie si ochotny zvazit moznost ze sa mylis a potom je lahke vidiet svet ciernobielo.  A tak miesto diskusie ma uplne zbytocne robis slamennym strasiakom  a snazis sa mi prisudit svoje vlastne predstavy.  

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

28 minutes ago, clovek2 said:

budú za netolerantné a transgenderfóbne označené aj osoby s vagínou, ktoré odmietnu zdieľať šatne či WC s novými ženami, lebo ich budú považovať za úchylov, ktorí tam prišli očumovať?

Nie, jednoducho neviem.   Ak pride homosexual do satne s muzmi, tak sa ohradis ?  Alebo to zavisi od jeho spravania ?  A ked pride lesba na WC tak tam prisla ocumovat ?  Je to take jasne a jednoduche ?  Mozno je to vec, ktora sa vyriesi casom.  A ked pride zena do muzskej satne je to prejav coho ?   Vies,  mozno to bude ciastocne tym ze ja s tym nemam taky problem ako mas ty,  celkom bezne chodim do satni kde sa prezliekaju aj zeny aj muzi,  ak niekto chce moze pouzit kabinku ale ak nie, tak tam nikto nema hysak.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 15. 11. 2020 at 0:17, tyso napísal:

no,  to bude tym ze necitas co pisem

ale čítam, a pozorne. a vnímam tvoju snahu bagatelizovať totalitné prejavy ideológie, ktorú tu s takým zápalom obhajuješ.

Dňa 15. 11. 2020 at 0:17, tyso napísal:

Problem je v tom ze ty kazdeho kto neprejavi suhlas s tebou povazujes za nepriatela.

som myslel že to je vlastné skôr tvojej ideoskupine - niektoré také prejavy som citoval, ale tie si tiež bagatelizoval

Dňa 15. 11. 2020 at 0:17, tyso napísal:

Nie si ochotny zvazit moznost ze sa mylis a potom je lahke vidiet svet ciernobielo.

nikdy som netvrdil že mám monopol na pravdu, a dokonca aj ty by si sa mohol pamätať, že napríklad v "dôchodkovej téme" som nedávno priznal svoj omyl...

Dňa 15. 11. 2020 at 0:17, tyso napísal:

A tak miesto diskusie ma uplne zbytocne robis slamennym strasiakom 

písal som minimálne dvakrát, že sa mi ježia vlasy na zátylku z vízií progresívnych krajších zajtrajškov, v ktorých je  v rámci slobody vyjadrovania povolený zase len jediný správny názor.

Dňa 15. 11. 2020 at 0:29, tyso napísal:

Nie, jednoducho neviem. 

ty, ktorý máš vždy odpoveď na všetko??? neverím...

Dňa 15. 11. 2020 at 0:29, tyso napísal:

Ak pride homosexual do satne s muzmi, tak sa ohradis ?

v bývalej práci bola aj taká situácia, a neriešil som.

Dňa 15. 11. 2020 at 0:29, tyso napísal:

A ked pride lesba na WC tak tam prisla ocumovat ?  Je to take jasne a jednoduche ?  Mozno je to vec, ktora sa vyriesi casom.  A ked pride zena do muzskej satne je to prejav coho ?   Vies,  mozno to bude ciastocne tym ze ja s tym nemam taky problem ako mas ty,  celkom bezne chodim do satni kde sa prezliekaju aj zeny aj muzi,  ak niekto chce moze pouzit kabinku ale ak nie, tak tam nikto nema hysak.  

a zase kvantum slovnej vaty ... pýtal som sa predsa na tvoj názor - stačila by odpoveď typu áno/nie.

Dňa 15. 11. 2020 at 1:17, electric blue napísal:

ale čo je pohlavie , čo dfc definuje pohlavie? 

tyso mi nechce odpovedať, čo ty? vadila by ti v šatni či WC prítomnosť ženy s penisom? a ako by si ho odlíšila od úchyla, ktorý sa za ženu vyhlási účelovo, len aby tam mohol očumovať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prejav ideiologie ?  Ta ideologia sa vola humanizmus.  A je zabavne ako sa stavias do pozicie bojovnika proti totalite a pri tom len bojujes proti tomu aby si uznal prava inych ludi. 

A jezia sa ti vlasy pri predstave ze taky transexual bude mat rovnake prava ?   No,  kedysi sa niektorym ludom jezili vlasy pri predstave ze taky sedliak ma mat rovnake prava ako slachtic ci pri predstave ze to cierne polozviera je clovek. Povazovali to rovnako ako ty za nieco v rozpore so zdravym rozumom. 

A nie, netvrdim ze si to myslis ale je to ten isty vzor.  A aj ked si ho racionalizujes ako boj proti totalite a za slobodu slova, tak to tak nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, tyso napísal:

jezia sa ti vlasy pri predstave ze taky transexual bude mat rovnake prava ?

a nemá ich takto náhodou rovnaké už teraz? alebo v čom konkrétne má homo, trans, a neviemkto ešte menšie práva ako ja? bije ich niekto, vyhadzuje z práce, alebo čo vlastne?

pred 8 hodinami, tyso napísal:

prejav ideiologie ?  Ta ideologia sa vola humanizmus.  A je zabavne ako sa stavias do pozicie bojovnika proti totalite a pri tom len bojujes proti tomu aby si uznal prava inych ludi. 

nestaviam sa do pozície bojovníka, len upozorňujem na vaše progresívno-totalitné praktiky

Citát

Míra cenzury v našem civilizačním okruhu je dnes vyšší, než byla za komunismu i nacismu. Západní Evropa trestá za vyslovení biologické pravdy. A to se nedělalo ani za komunistů, ani za nacistů a nedělala to snad ani svatá inkvizice. Neomarxismus a politická korektnost toho dosáhly – a trvalá udržitelnost takové společnosti je zcela vyloučena.

Jmenuje se řecky Angelos Sofocleous, je mu čtyřiadvacet a má malér na celý život. Nasdílel na Twitter článek, že ženy nemají penis, a připsal k tomu, že ženy opravdu nemají penis.

Pravda byla zakázaná za mnoha režimů. Když jste (popravdě) za komunismu řekl, že Sovětský svaz není přítel nejvěrnější, ale okupant, zavřeli vás. Stejně tak vás zavřeli za větu, že komunismus je zločinný režim, že „popravy“ v padesátých letech byly neomluvitelné politické vraždy či že znárodnění byla krádež. Musíme si však – aniž bych chtěl komunisty obhajovat – uvědomit, že ty pravdy, za které bolševici zavírali své spoluobčany do vězení, byly pravdy politické, nikoliv pravdy biologické. Za větu, že tělesa padají dolů, šneci mají ulitu a lidé hlavu, vás nestíhali ani v padesátých letech. Nejinak tomu bylo dokonce i za Hitlerova nacismu.

Zdánlivě tam byla trestná i biologická pravda – ale jen zdánlivě. Věta, že Židi nejsou podlidé, se samozřejmě říct nesměla. Ale termín „podčlověk“ není termín biologický, nýbrž politický, zvrhle politický. A výrok, že Židi mají nohy, nebyl trestný ani za Hitlera. Byl a je to nezpochybnitelný přírodovědný fakt. Nyní v době neomarxismu vás zničí i za vyřčení nezpochybnitelné biologické pravdy.

Fakt ne. A když někdo vystupuje jako žena a má penis, tak je to buď transvestita, nebo transsexuál v procesu přeměny. Ale rozhodně to není žena. To si myslel – ne v Severní Koreji či jiném fašistickém režimu, ale v Británii – i zmíněný Angelos Sofocleous z univerzity v britském Durhamu.

Nasdílel článek na svém Twitteru. Článek se jmenoval „Je zločin říkat, že ženy nemají penisy?“ Angelos článek okomentoval: „Ženy nemají penisy“. Skutečnosti, že ženy nemají penisy, bobři mají plochý chvost a křečci lícní torbičky, jsou součástí učiva základní školy a říkají je tam dětem, takže výrok, že ženy nemají penis, by skutečně jako zločin neměl být chápán. Výrok však byl dobro**ry nazván jako „transfobní“ (to slovo jsem dosud neznal).

Angelos pracoval jako pomocný redaktor filozofického (sic!) časopisu „Critique“ Durhamské univerzity. Tři dny po výroku, že ženy nemají penis, ho vyhodili. Také dělal redaktora online magazínu Durhamské university The Bubble. Také ho vyhodili. Byl rovněž donucen rezignovat z funkce prezidenta společnosti svobodného projevu (sic!) Humanist Students.

Ryan Lo, prezident Filosofické společnosti (sic!) Durhamské University, mu zaslal e-mail, ve kterém psal: „Netolerujeme praktiky rasismu, sexismu či trans-exkluzivních pocitů.“ Není to hoax – psaly o tom Daily Mail či The Times. A připomínám: Historka je teprve pár dní stará, takže nevíme, odkud odevšad Angelose ještě vyhodí. Každopádně tento skandál o jeho „politické nekorektnosti“ se s ním potáhne celý zbytek života a zásadně negativně ovlivní jeho kariéru.

Civilizace končí

Společnost, která začne trestat za vyslovení biologické pravdy, je v hlubokém úpadku, ztratila soudnost, ztratila veškerou racionalitu a zanikne. Nelze žít v systému, který popírá, že tělesa padají dolů – takový systém je evoluční porucha, je zdegenerovaný a v souladu s Darwinem vyhyne.

Naše civilizace kvůli neomarxismu dospěla do fáze, kdy je konec neodvratný a Západní Evropa je díky větší rozbujelosti neomarxismu v úpadku mnohem dál než postkomunistický Východ. Ale to také nebude dlouho trvat – i my se „zcivilizujeme“ a „zkorektníme“ (míněno úplně zdegenerujeme a zblbneme) a budeme trestat za to, že někdo nahlas vysloví Pythagorovu větu. Tož si pojďme vyzkoušet, jak daleko již dospěl úpadek u nás: Ženy nejenže nemají penis. Ženy také nemají varlata. Zavřou mě za ty dvě věty?

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/90048/za-vetu-zeny-nemaji-penis-znicili-cloveka-nase-civilizace-konci.html

ano, ako civilizácia sme v prdeli, a ty to ešte budeš obhajovať ako jedinú správnu cestu, že?

keď sa toľko humanizmom oháňaš. humanitárne bombardovanie tu už bolo, a teraz sa bude humanitne vyhadzovať z práce za skonštatovanie biologického faktu ... fakt dobrý humanizmus.

pred 8 hodinami, electric blue napísal:

myslím, ze transexuál ešte nemá zmeneny gender.

lenže, ak som správne pochopil tysove príspevky, chlap ktorý o sebe vyhlási, že sa cíti byť ženou, má právo ňou byť, a spoločnosť je to povinná rešpektovať, aby nebol narúšaný jeho jemnocit. takže opakujem otázku - žena s bimbasom vedľa teba na šatni či v sprche - problém či nie?

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. bavime sa o teme kde popieras ich existenciu a pytas sa ake prava? :) tak toto je fakt surealne

2.  to ze nieco vyhlasis za pravdu, to z toho pravdu neurobi. A tak skor ide o to ze popieras realitu, ale si na to hrdy.  keby si neodmietal znalosti tak by si vedel to co hovoria psychiatri,  to ci si  muz a to ake mas sexualne preferencie je v hlave. je vyborne ak tvoje telo zodpoveda tomu co mas v hlave, ale aj ked ti odseknu penis tak sa zenou nestanes.  príis zlozite?  tak neries.  v podstate cim ta to ohrozuju transsexuali? je ich malicko a  nechcu aby sa ty spraval inak, staci ked ich nebudes posielat do blazninca. A to ze ked chcu aby si uznal ich existenciu tak to nie je totalita.  

 

Ale podme este dalej.  Dolezal sice tvrdi bludy ale ani ho z prace nevyhodili, ani sa mu nikto nevyhrazal. A teda okrem toho  ze si dviha ego na par transexualoch sa nic nedeje a on to dobre vie.  Ale podobne ako u teba,  je pohodlne byt hrdinom ked ti nic nehrozi.

Na anglickych univerzitach to uz aspon trochu hrdinske je, aj ked dotycnemu neslo o zivot a ani o karieru. Len  nakoniec odisiel na inu univerzitu.  A ano to je extrem,  preto sa to dostalo do novin.  To ze je niekto hlupak, to nie je dovod na taketo konanie.    Ale vyhodenie z redakcie univerzitneho casopisu je dost daleko od totality,   takze samozrejme argumentacia ze ani za Hitlera to take zle nebolo je absurdna. 

A to je inak sposob ako argumentujes vlastne stale,  miesto normalnej debaty  hlasas ze kazdy kto s tebou nesuhlasi je podobny extremista a teda nebojacne bojujes proti novej totalite.   Opacna argumentacia by bola ze hovoris to iste ako fasisti a teda si tiez fasista.   A to je rovnako absurdne,  nie si. Len v tejto otazke si bud bigotny alebo mas z toho fobiu.    Ale spravit z toho nazor v ktorom by si sa mohol mylit je pre teba nemozne, tak ostava boj s totalitou. ( a bezpecny, kedze na druhej strane ziadni bojovnici nie su a tak to naozaj nic nehrozi)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

bavime sa o teme kde popieras ich existenciu a pytas sa ake prava? :) tak toto je fakt surealne

skús citovať kde popieram ich existenciu, aby to nevyzeralo že zavádzaš ...

a keďže predpokladám, že sú to rovnako ľudia ako ja, tak majú práva úplne rovnaké ako ich mám ja - čiže jediné čo je sureálne, je to, že skúšaš prekrútiť aj pomerne jednoduchú vetu, len aby sa ti to hodilo do krámu.

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

to ze nieco vyhlasis za pravdu, to z toho pravdu neurobi

vtip je v tom, že na teba to platí rovnako, ale evidentne ťa to nevyrušuje :hufi:

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

skor ide o to ze popieras realitu,

akú konkrétne? skús definovať...

 

Dňa 16. 11. 2020 at 14:28, tyso napísal:

prejav ideiologie ?  Ta ideologia sa vola humanizmus

chcel si zrejme napísať: progresívna ideológia zamaskované za humanizmus, že?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On 6/29/2020 at 10:46 PM, clovek2 said:

chlap si oblečie ženské šaty, lebo chce byť ženou ... už to je na cvokára, ale OK. lenže progresívci tvrdia, že má právo byť ženou, a všetci ho za ženu musia považovať

Toto  je nie je popieranie  ?  :)  Ved to je podstata toho co tvrdis.  ( a co hovoria lekari : Transgender (či zkráceně jen trans) je adjektivum používané pro označení lidí, jejichž genderová identita není v souladu s pohlavím, které jim bylo určeno při narození ). 

 

A to ze ak tvrdim nieco ja, tak to tiez nemusi byt pravda, to je pravda.  A preto na rozdiel od teba na podporu mojich tvrdeni pouzivam argumenty :)  Nie ze je to predsa jasne a nie je o com diskutovat.  :)

A skus napisat co si predstavujes pod slovom progresivna ideologia,   zatial to pouzivas len ako nadavku ( zruba ako informator pouziva neomarxizmus).

Ja stojim na pozicii : “Ľudia sú si rovní v dôstojnosti aj právach”,    toto je podla teba ta progresivna ideologia ?  Ak ano, tak som progresivec ale kedysi sa to volalo humanizmus.  (Liberté, égalité, fraternité  :)  ).  

 

sic Havran :" Tieto náhodne slovné spojenia ako liberálny fašista, neomarxistický globalista, ktorými nás obsypávajú tety Gitky s fialovým príčeskom , nie sú iba náhodným zhlukom slov u ľudí, ktorí zvyčajne nie sú schopní dokončiť ani krížovku jednoslabičných slov, ale novou podobou nepriateľa, ktorý je ešte zákernejší a nezrozumiteľnejší ako bežný český alebo maďarský agent cudzej mocnosti zo začiatku tisícročia."

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22537106/premeny-vnutorneho-nepriatela-pise-michal-havran.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, tyso napísal:

Toto  je nie je popieranie  ?

čiže zavádzaš, ako je u teba zlatým štandardom...

tvoj výrok:

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

bavime sa o teme kde popieras ich existenciu

ako konkrétne v tom mojom príspevku popieram existenciu takých ľudí?

pred 9 hodinami, tyso napísal:

skus napisat co si predstavujes pod slovom progresivna ideologia

ako na zavolanie práve dnes vyšiel tento text

Citát

Tyto dva pojmy také nestačí vyjádřit fakt, že už nejde jen o politickou ideologii, nýbrž o široce fungující systém vládnutí. Je to navíc systém, který vzniká mimo státní struktury, ale tak, že tyto struktury zvenčí ovládá, a to způsobem, z něhož se nedá přesně identifikovat, kdo vlastně vládne a podle jakých jasně definovaných pravidel. Ta pravidla se totiž den ze dne mění, s nimi roste počet příkazů a zákazů, a nikdo si není jist, kdy se něco, co bylo včera pozitivní, stane zítra negativním, a co bylo povoleno, se náhle zakáže a bude retroaktivně trestat.

Diverzitokracie postupuje přesně podle Orwellova varování, z něhož si udělala recept a stala se přesným opakem toho, co původně znamenala. Místo aby jednotlivé rozdílnosti včleňovala, dělí je na skupinky (též označované jako menšiny), jimiž společnost rozděluje a rozkládá. Ve Spojených státech letos náhle zešílela do podoby těžko racionálně uchopitelné. Já se proto raději omezím na analýzu její mírnější podoby britské, v níž se snažím neutonout a stále častěji z ní prchám do krajin méně diverzitokratických, jakou je třeba Česká republika, zatím.

Ta britská varianta probíhá už delší dobu, ale pozvolna, strategií salámových plátků, a po každém plátku chvíli čeká, až si na něj rodilí Britové, neošlehaní a nezocelení reálným socialismem, zvyknou. Postupuje méně agresivně, takže poměrně snesitelně a téměř nepozorovaně, ale o to je do politického a kulturního systému víc prorostlá. Členství v podobně diverzitokratické Evropské unie ji posílilo, ale odchod ji sám od sebe už nezastaví.

Diverzitokracie už totiž rozdělila společnost podle staré osvědčené marxistické šablony na skupiny (čili identity) ohrožované, a proto hodné ochrany, oproti skupinám (čili identitám) neohrožovaným, a tudíž ne-li přímo ohrožujícím ty ohrožované, tak přinejmenším se nacházejících v postavení, z něhož ty ohrožované ohrožovat mohou. Jsou tudíž z jejich ohrožování předem podezřelé a nucené se obhajovat, omlouvat, kát a dokazovat, že ty ohrožované nijak neohrožují, a na důkaz toho se aktivně podílet na ochraně ohrožovaných. Samotné pasivní neohrožování se vykládá jako utajovaná nebo nevědomá, ale vrozená touha ohrožované kvůli jejich odlišnosti ohrožovat. Tuto touhu je potřeba vymýtit nebo vyléčit, po dobrém nebo po zlém. Skupiny ohrožovaných se tak stávají skupinami privilegovanými, se zvláštními právy bez příslušných povinností, zatímco skupiny klasifikované jako neohrožované se dostávají do postavení méněcenného, se zvláštními povinnostmi bez příslušných práv. Vzděláváním a mediální masáží a převýchovou se takto nastavené dělení společnosti vštěpuje jako normální a samozřejmé, s přídavnými nálepkami jako spravedlivé, férové, liberální, moderní, pokrokové, civilizované. Bruselská mluva tomu taky říká „evropské hodnoty“.

Takto ohrožovanou skupinou se může stát jakákoli identita, kterou diverzitokracie za ohrožovanou označí. Ta se pak vyznačuje samými pozitivy, veškerá případná negativa se buď zamlčují, nebo vysvětlují její oprávněnou reakcí na údajnou perzekuci většinovou společností, ještě konkrétněji skupinami neohrožovanými a tudíž ohrožujícími. Těmto skupinám se naopak přičítají všemožná negativa.

Ke skupinám klasifikovaným jako ohrožované dnes patří tyto: Ženy. Homosexuálové a lesbičky. Osoby barevné pleti. Imigranti. Muslimové. Transsexuálové. Transgenderisté. Tělesně postižení. Obézní. Senioři. Junioři. Internacionalisté. Tento výčet není definitivní a mohou k němu přibýt skupiny další. Všechny tyto skupiny dohromady tvoří společnou frontu proti tradiční většinové společnosti.

Toto dělení do skupin se často děje proti vůli umírněné většiny příslušníků té které skupiny, kterou ovládla radikální menšina mluvící a jednající jejich jménem. Radikalizované vůdcovské menšiny jsou pilíři diverzitokracie, která jejich prostřednictvím posiluje svoji moc. A zároveň výměnou posiluje jejich moc nad jejich skupinami. Tak jsou třeba ženy reprezentovány agresivními feministkami, nebo muslimové islamisty.

Seznam obsahuje několik absurdit. Za ohrožovanou menšinu jsou označovány ženy, jichž je víc než mužů. Ohrožovanou menšinou mají také být muslimové, kteří jsou při dvou miliardách příslušníků celosvětovou většinou naopak ohrožující příslušníky jiných náboženství. Privilegování imigrantů proti domácím občanům perzekvuje domácí občany, z jejichž daní imigranti žijí a jejichž daně financují i celý systém diverzitokracie. Mezi některými skupinami takto uměle stavěnými do jednotné fronty panuje nesmiřitelný konflikt: islám se nedá smířit s homosexualitou, feminismem a s transgenderismem. Přesto hnutí feministická a homosexuální podporují islám v iluzi, že hájení je vzájemné.

Ale tou hlavní absurditou je její aritmetika. Po sečtení všech ohrožovaných menšin nám na tu ohrožující většinu zbývají jen bílí heterosexuální, štíhlí a tělesně zdatní muži vyznání ateistického, agnostického, křesťanského, pohanského nebo židovského. Feministickým slovníkem též nazývaní „zastánci patriarchátu“. To by souhrnem vydalo na nanejvýš třetinu obyvatel západních zemí. Zvlášť pozoruhodný v diverzitokracii je přesun Židů z tradiční kategorie ohrožované menšiny do kategorie ohrožující většiny, kde se v rámci obecného antibělošismu stává terčem nové vlny antisemitismu, jaká pronikla do oficiálních politických stran jako Labour v Británii a Demokratická v USA.

Celá tato ohrožující většina, která se ve skutečnosti stává menšinou, údajně trpí vrozenými předsudky vůči diverzitě, i když třeba o nich neví, nebo je zapírá, a diverzitokracie má za úkol je odhalovat, pranýřovat a trestat. Jejími proviněními jsou sexismus, rasismus, homofobie, transfobie, ageismus, islamofobie, nacionalismus a podobné hanebnosti.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/big-ben-diverzitokracie-nejnovejsi-utok-na-demokracii.A201116_215821_p_zahranici_wag

a z toho istého článku pár názorných príkladov verejných popráv v mene tolerancie ... tej vašej

Citát

Případ 1:
Laureát Nobelovy ceny profesor Tim Hunt si v roce 2015 na konferenci v Jižní Koreji zavtipkoval:
„Řeknu vám něco o svých problémech s děvčaty. Když s nimi pracujete v laboratoři, stávají se tři věci. Vy se zamilujete do nich, ony se zamilují do vás, a když je kritizujete, tak se rozbrečí.“
A zatímco se letadlem vracel domů do Londýna, na internetových serverech a do druhého dne v tisku a BBC jiskřily od renomovaných novinářů a novinářek takovéto zprávy:
Sexistický profesor pojmenovává vědkyně „děvčata“. Profesor si myslí, že žijeme v době viktoriánské. Konferenci za účasti stovky vědkyň zcela zruinoval sexistický řečník Tim Hunt. Šokující sexismus profesora. Maska spadla a Hunt konečně projevil předsudek vůči všem narozeným se schopností rodit děti.
Královská vědecká společnost se ve svém blogu od Hunta distancovala ujištěním, že jeho názory se neslučují s jejími. V jednom tweetu se objevila jeho karikatura, jak šlape na malou černošku, takže kromě sexisty je už taky rasista.
Než doletěl domů, měl už v emailech žádosti o rezignaci z Univerzity, Královské vědecké společnosti a Evropské vědecké rady.
„Jsem vyřízený,“ přiznal se v médiích. „Akademické instituce mě pověsily na sušák, aniž se obtěžovaly se mě zeptat, jak to vidím já.“

Případ 2:
Jednou z prvních veřejných osobností reagujících na dlouho zatajovaná odhalení pákistánských gangů znásilňujících tisíce britských puberťaček byla labouristická poslankyně Sarah Championová, za volební obvod Rotherham, kde bylo prvních 1400 případů odhaleno. Takto ji citoval deník The Sun:
„Británie má problém s britskými Pákistánci znásilňujícími a zneužívajícími bílé dívky. Tak, a teď jsem to řekla. Dělá to ze mě rasistku, nebo jsem jen připravená upozornit na problém, který jsme dlouho zamlčovali? Tito lidé jsou predátoři a jejich společným faktorem je jejich etnický původ.“
Do několika dní byla zbavena poslanecké funkce. Podobně dopadli ti, kdo se jí zastali, včetně jedné muslimské radní v Manchesteru.

Případ 3:
Konzervativní filozof sir Roger Scruton byl v roce 2019 v levicovém časopise New Statesmen citován těmito výroky:
„Islamofobii vymyslelo Muslimské bratrstvo, aby zabránilo diskusím o důležitém tématu.“
„Maďaři byli velmi znepokojeni náhlou invazí početných kmenů muslimů.“
„Číňané tvoří ze svých vlastních lidí roboty.“
„Maďarsko má skutečný problém se Sorosem.“
Byl za to mnoha médii označen za rasistu, islamofoba, bílého supremacistu a antisemitu. Konzervativní vláda Teresy Mayové ho bez dalšího vyptávání vyhodila z funkce poradce na architekturu a stavebnictví, kterou vykonával bezplatně. Příslušný ministr vydal oznámení, že „profesor sir Roger Scruton byl s okamžitou platností propuštěn po svých nepřístojných výrocích.“
Mluvčí premiérky přidala:
„Tyto jeho výroky jsou hluboce urážlivé a zcela nepřijatelné, a je správné, že byl propuštěn.“
Autor interview v New Statesmanu na internetu otvíral šampaňské a křepčil radostí, jak vymetl s tím nenáviděným ultrapravičákem. Deník Guardian si zavtipkoval: „Nechali byste si od tohoto pána navrhnout dům?“
Jenže Scruton se nedal, dokázal, že citáty byly buď překroucené, nebo vyňaté z kontextu, podal na News Statesmana stížnost, po níž New Statesman zveřejnil omluvu a skutečný přepis celého interview. Konzervativní straně Scruton adresoval toto:
„Tyto nepříjemné události mě probudily k zjištění, v jaké opravdové morální krizi se nachází strana, k níž i přes všechno stále patřím.“

Podobné případy veřejných poprav osobnosti se hromadí do tisíců a málokdo má na ně tak silnou pozici a silný žaludek, aby se bránil. Všechny mají společné to, že jejich soudcem není stát či vláda, nýbrž na první pohled okrajové fenomény, jako nějaký politicky korektní novinář, funkcionář nějakého spolku nebo podobná nevládní či neoficiální entita. Těm se však hbitě podřizují státní, politické a podobné veřejné instituce, aby se samy nevystavovaly nařčení z rasismu, sexismu a podobných hanebností. Díky tomu se cenzura a osobní perzekuce může jevit jako náhodná, nahodilá a nesystémová, a tudíž zdánlivě neškodná. Ale tím o to nebezpečnější, neboť nemá konkrétní viditelný centrální zdroj, před nímž by bylo možné se bránit. Je to cenzura, která může kdykoli přijít odkudkoli, nečekaně, záludně, v jakékoli podobě.

 

pred 9 hodinami, tyso napísal:

Ak ano, tak som progresivec ale kedysi sa to volalo humanizmus. 

čiže verejný lynč v mene humanizmu ... máš svoje názory, a s tebou ich zdieľa odhadom tak 10-15% spoločnosti - v našich končinách, v západnej európe asi o niečo viac... a to je všetko OK, nikto vám tie názory neberie, ale problém je, že celá tá vyša ideoskupina sa tvári, že tie názory je povinná zdieľať celá spoločnosť ... a to už problém je.

btw, otázka na okraj. tuto kúsok od nás má kúpený dom jeden pán, ktorý bol kedysi dámou. občas sa stane, že ma niektorý zo susedov osloví, keď potrebuje niečo od elektriky opraviť - ak tohoto konkrétneho pošlem do prdele, keby za mnou prišiel s niečím, bude to prejav transgenderfóbie?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak porade,  citoval som ta kde priamo popieras ich identitu a nechapes to. Tak skusim analogiu. Nie tak davno madari popierali existenciu slovakov,  nie ako ludi ale ako princip,slo o hornych madarov ktori sa este nenaucili po madarsky.

ty rovnako popieras ze existuju ludia, ktori sa citia ako zeny a vyzeraju ako muzi.   mozes si mysliet ze mas pravdu ale ty popieras aj to ze to tvrdis.  

A dalej, stale mi podsuvas ze ta lyncujem, si klamar alebo paranoik?  To ze veris predstavam ako sirim ideologiu a likvidujem nepriatelov je podla mna dost chore.  To ze mam iny nazor ako ty ti podla teba dava pravo sa branit osobnymi utokmi?  Si skutocne rovnaky fanatik ako priklady ktore pouzivas? 

 

 

BTW rychly fact checking : Tim Hunt po kratkom case  pokracoval v akademickej kariere.  A to ze sa dostal do medialnych problemov nebolo koli "zartu", ten to len zacal,   nasledne totiz prislo viac vypovedi zien ktore s nim pracovali a tie tvrdili ze umyselne brzdil ich vedecku karieru pretoze " nie su schopne ovladat svoju ziadostivost".   https://blogs.scientificamerican.com/voices/why-tim-hunt-s-sexist-comments-were-no-joke/

Sarah Champion :   Citacia je dost nepresna,   https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Champion   

Roterham sa stal o styri roky skor a skor slo o znasilnovanie v etnickych komunitach.   Jej vyhlasenie ako ho uvadzas  bolo fakticky nespravne ( kedze 90 percent pachaju bieli) a hlavne politicky neunosne kedze pakistanci su volici labouristov.  Nebola zbavena poslaneckej  funkcie ale rezignovala na post tienovej ministerky pre zeny a rovnost.   https://www.theguardian.com/politics/2017/aug/16/sarah-champion-resigns-as-shadow-equalities-minister-sun-article-pakistani-men

A to ze sa Scruton obhajil tam mas sam.   Takze polopravdy a sluzia len na fabrikovanie dojmu utlaku.   A k utlacovanym skupinam :  Len opakujem,  ja sa na nich pozeram ako na LUDI.  A to ze nesuhlasim s predsudkami ktore im stazuju zivot, to som si myslel stale.   To je ta krestanska vychova.  A starocna tradicia humanizmu,  nech si o tom myslis co chces. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

popieras ich existenciu

 

pred 23 hodinami, tyso napísal:

priamo popieras ich identitu

tak už sa konečne rozhodni čo vlastne popieram, lebo zatiaľ to vyzerá, že popieraš akurát svoje výroky

pred 23 hodinami, tyso napísal:

ty rovnako popieras ze existuju ludia, ktori sa citia ako zeny a vyzeraju ako muzi

cituj, nech to nevyzerá že už zase zavádzaš!

pred 23 hodinami, tyso napísal:

stale mi podsuvas ze ta lyncujem, si klamar alebo paranoik?

asi každý okrem teba by pochopil, že netvrdím niečo také smerom od teba ku mne, ale správanie tvojej ideoskupiny k názorovým oponentom ... myslím že z tých citátov to vyplýva celkom jasne - takže nechápeš naozaj alebo účelovo?

pred 23 hodinami, tyso napísal:

osobnymi utokmi?

ako osobné útoky máš na mysli? pokiaľ viem, tak sa ohrádzam voči určitému politickému smeru, ktorý tu tak vášnivo obhajuješ

Dňa 17. 11. 2020 at 10:28, tyso napísal:

a teda nebojacne bojujes proti novej totalite

nechápem stále prečo tu zo mňa robíš nejakého bojovníka, keď ide len o to, že ak sa mi niečo nepáči, tak nemám problém vyjadriť proti tomu svoje výhrady...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
Dňa 14. 11. 2020 at 0:09, clovek2 napísal:

predsudky, transgenderfóbia či aký termín z newspeaku to je ... skúsil som si predstaviť svet podľa tysa

dávnejšie som pri prepínaní TV kanálov videl prenos z nejakých atletických pretekov. zrovna sa tam nejaké ženy pripravovali na štarte behu - tuším sedem černošiek a jedna biela. v tejto téme som sa dozvedel, že akýkoľvek chlap sa môže vyhlásiť za ženu, a spoločnosť je to povinná akceptovať. takže výhľadovo sa veľmi ľahko môže stať, že na štarte bude stáť osem žien, ktorým sa pod dresom budú hompáľať bimbasy, a všetci budú povinní to akceptovať - aby to nebolo transgenderfóbne. aby to bolo aj rasovo vyvážené, tak zrejme budú kvóty aj na to - predpokladám účasť dvoch černochov, po jednom Číňanovi a Indovi, jedného Araba, jedného belocha, a jedného rasovo neutrálneho športovca. aby sa necítil nikto diskriminovaný, zrejme sa víťaz určí losovaním. ale, aby to nebola tzv biela nadradenosť, tak ten biely bude z losovania vyradený už dopredu. a komu sa to nebude páčiť, toho označíme za transgenderfóba ... a aby sa náhodou preteky neskončili predčasne, porotcovia skontrolujú arabského športovca arabskú športovkyňu, či nemá pod dresom náhodou taký divný opasok... a komu sa to nebude páčiť, toho označíme za xenofóba, rasistu a ešte aj islamofóba...

je toto vízia ženskej atletiky budúcnosti?

a vynárajú sa ďalšie otázky do budúcnosti. podľa predošlých príspevkov som netolerantný transgenderfób. budú za netolerantné a transgenderfóbne označené aj osoby s vagínou, ktoré odmietnu zdieľať šatne či WC s novými ženami, lebo ich budú považovať za úchylov, ktorí tam prišli očumovať? a ako sa bude dať odlíšiť trans-neviemčo od obyčajného úchyla, ktorý sa vyhlási za trans-niečo, len preto aby na tých šatniach mohol očumovať? a nevyhlási sa potom za ženu aj Tomáš???

toto som si všimol až teraz

nie, ja som odjakživa zaťažený na zdravý sedliacky rozum ... asi preto sa my dvaja nezhodneme ani na tom aký je práve deň v týždni...

super príspevok.

Tých, čo sa skutočne  narodili "v nesprávnom tele", je len malé %,  a tiež len malé % je takých, čo majú chromozomálne poruchy že majú XXY, alebo XYY. Tí ľudia za to nemôžu, to beriem. Videla som pred rokmi film, ktorý bol rpesne o takom dievčati s jednou z takých porúch, vtedy sa len začínalo s operáciami takýchto ľudí, a aj to sa môže až po dosiahnutí fyzickej dospelosti. veľmi zaujímavý film.

Ale naozaj sa mi nezdá v poriadku, ak sa niekto - hocikto - môže vyhlásiť za hocičo, to, k čomu smerujeme, k čomu smeruje táto spoločnosť, je divné. A úchylka je úchylka. Pedofil je úchylák. sadista či masochista je úchylák. Exhibicionista či voyaer sú úchyláci. Nikto ma nepresvedčí, že to tak nie je. 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vilma, za prve nikto sa nevyhlasi za  zenu ci muza len tak. tuto zabavu si moze dopriat na karnevale ci vecierku ale zmenit cely zivot nie je   len tak. A k tomu druhemu,  podla mna nie dolezite ci to ty povazujes za uchylku, ale ci to ublizuje niekomu. Samotna uchylka je v hlave a pokial sa nezmeni na nieco co ublizuje ostatnym mi nevadi. Alebo lepsie povedane, dokazem to racionalne prijat a zachovat slusnost. A to ze sa niekto prezlieka za zenu, to je tato kategoria. nikomu inemu to neskodi, racionalne chapem co sa deje ale neviem si to predstavit. Ale som schopny to prijat ako nieco co patri k ludom. 

A k comu smeruje spolocnost? K ludskosti? Tak ako gayovia nenicia rodinu, tak aj transxexuali nam len hovoria ze mame zbytocne predsudky a zbytocne ublizujeme ludom. Pretoze to je cele, svojim odsudzovanim ublizujeme LUDOM.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@clovek2 

Citát

tyso mi nechce odpovedať, čo ty? vadila by ti v šatni či WC prítomnosť ženy s penisom? a ako by si ho odlíšila od úchyla, ktorý sa za ženu vyhlási účelovo, len aby tam mohol očumovať?

v podstate to nemáš ani ako zistit. trans sa obliekajú, majú manikúru , účes všetko ako zeny . ktory chlap by toto podstupoval len aby mohol očumovat zeny, ked ich má na očumovanie plny internet. a dfc všade je sex a nahota , na bilbordoch reklamách .nahota predáva :-) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov