Skočiť na obsah

Eiensama

Odporúčané príspevky

moje príklady?  :)

 

čo má zvolenie prvého oficiálne priznaného homosexuála v Poľsku, uznávaného a dobrého politika v krajine, ktorá je dlhodobo na predných priečkach, čo sa týka počtu veriacich a nábožnosti, krajiny, kde je vyše 340 tisíc len katolíckych kňazov, s komunizmom či fašizmom ? nie je aspoň časť tejto  krajiny, kde v jednom nie práve najmenšom meste nehľadeli na to, že sa niekto oficiálne priznáva, že je gay, ale podstatné pre obyvateľov bolo, čo pre nich dokázal, jedným veľkým krokom pred nami ?

takže: je, či nie je ? :)

 

či som niečo nepochopila na tom tvojom fašizme a komunizme ... :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moje príklady?  :)

 

čo má zvolenie prvého oficiálne priznaného homosexuála v Poľsku, uznávaného a dobrého politika v krajine, ktorá je dlhodobo na predných priečkach, čo sa týka počtu veriacich a nábožnosti, krajiny, kde je vyše 340 tisíc len katolíckych kňazov, s komunizmom či fašizmom ? nie je aspoň časť tejto  krajiny, kde v jednom nie práve najmenšom meste nehľadeli na to, že sa niekto oficiálne priznáva, že je gay, ale podstatné pre obyvateľov bolo, čo pre nich dokázal, jedným veľkým krokom pred nami ?

takže: je, či nie je ? :)

 

či som niečo nepochopila na tom tvojom fašizme a komunizme ... :hmmm:

 

Pravdepodobne nie....nepochopila. Alebo pochopila, ako si chcela :( .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

milý info, ty to robíš pravidelne, a pravidelne to isté vyčítaš tomu druhému :)
keď od teba v debate chce niekto odpoveď, musí sa nakoniec úplne priamo adresne spýtať, ináč odpoveď nedostane, aj tak len možno :)

 

na počudovanie, som myslím aspoň minimálne mierne chápavá, a chápem, čo si chcel povedať a čo si napísal, veď o tom tu píšeme už na 13 stranách :)

ale dovolila som si o kúsok postúpiť, a passnúť tentokrát otázku tebe, nech neprešľapujeme na mieste ... a odpovede som sa nedočkala :)

 

tak ešte raz skúsim :) :

nie je zvolením gaya, dobrého a osvedčeného politika, v takej silne kresťanskej-katolíckej krajine, akou je Poľsko, krokom pred nami, pred Slovenskom? 

je, či nie je ?

 

 

a jedna nová správa toho istého razenia zo včera - včera sa objavila v správach:

Lotyšsko:
 

Minister zahraničných vecí je gej. Túto informáciu sa už pekných pár dní snažia vstrebať Lotyši. Ich najpopulárnejší politik a minister sa totiž verejne priznal k svojej homosexuálnej orientácii. Lotyšsko pritom nepatrí medzi krajiny, kde by to táto menšina mala práve jednoduché.

Prvý pochod gejov a lesieb v Lotyšsku pred pár rokmi narazil na silný odpor. Niektorí ľudia po nich hádzali vrecká s výkalmi.

 

Hoci sa odvtedy vnímanie homosexuálov čiastočne zlepšilo, priznať sa k inej orientácii sa v tejto bývalej sovietskej republike veľmi nevypláca. "Viac ako polovica ľudí u nás verí, že homosexualita nie je normálna. Iba 17 percent vníma gejov a lesbičky ako rovnocenných s heterosexuálmi," hovorí sociológ Arnis Kaktins. 

 

Verejné priznanie obľúbeného politika k jeho homosexualite o to viac šokovalo ľudí. "Nemyslím si, že to bolo odo mňa odvážne. Ak by som to spravil pred dvadsiatimi rokmi, to by bola odvaha," hovorí minister zahraničných vecí  Edgars Rinkevičs.

Sociológovia teraz čakajú, ako minister zahraničia vlastne dopadne. "Chcel by som svojou troškou prispieť k zvýšeniu tolerancie v spoločnosti," dodáva minister.

Všetci po zverejnení osudných slov na twitteri čakali, že v krajine nastane hystéria. Tá sa však dodnes nekonala. Aj to dáva miestnej komunite nádej, že ľady sa predsa len pohli a ľudia pochopili, či čoskoro pochopia, že gejovia a lesby žijú aj medzi nimi.

 

http://www.noviny.sk/c/zahranicie/minister-zahranicnych-veci-priznal-ze-je-gay

 

čo bola väčšia odvaha ... hádzať vrecká s výkalmi ( mimochodom ... vie si niekto predstaviť, ako verní tradiční bohabojní občania zbierali a hromadili do igelitiek svoje exkrementy? )

či v takejto krajine sa verejne priznať, že "ja", ten občanmi obľúbený politik som homosexuál?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak este raz.....co ma spolocneho volba gaya do nejakej funkcie s povolenim manzelskeho spoluzitia homosexualov-lesieb resp. tolerovania v spolocnosti homo-lesbo agendy? Ozaj a uz napis konecne v com im kto znizoval ich ludsku dostojnost, v com boli utlacane ci potierane ich ludske prava?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Kinseyho anonymné dotazníky z r.1938, spracované v 40. rokoch minulého storočia, mu vyniesli číslo 4% - po dlhé desaťročia sa od toho odvíja prvotný a základný odhad počtu homo /a bisexuálov/.

výskumy z čias, keď bola homosexualita trestná, či minimálne zaradená do zoznamu chorôb, prinášajú čísla približne rovnaké, prípadne trochu vyššie. / odhady z krajín, kde je homosexualita trestaná dodnes smrťou, sú podobné /

v novšej literatúre sa dá často stretnúť s počtom 4 - 5%, v ešte novšej s počtami 5 -7% ... najnovšie odhady menej prudérnych dôb výskumov hovorí o číslach 7 - 10%.

 

prečo je to tak, vysvetľuje tento článok - je to otázka, ktorá rezonuje v posledných mesiacoch často, často nezmyselne, často urážlivo, a často v mnohých dielach po šírom internete s dešpektom, z ktorého priam trčí konská noha ... skúsme najprv pochopiť prírodu, keď už nie prírodu, tak toho, kto/čo nás stvorilo, veď oni svoje deti stvorili tak, ako ich stvorili ... či nie je tak?
článok:

 

Koľko je vlastne homosexuálov?

 

Bežne sa hovorí o štvorpercentnej menšine, nikto však presne nevie, koľko homosexuálov v spoločnosti žije.

BRATISLAVA. Viac ako tretina respondentov prieskumu agentúry Focus, ktorý si objednal denník SME, sa priklonila k intervalu päť - desať percent. Odhad 21 percent a viac uviedlo sedem percent respondentov. Asi pätina nevedela na otázku odpovedať.

Štyri percentá, viac nie

Podľa sexuologičky Danice Caisovej homosexuáli tvoria štyri percentá, maximálne päť percent. „Viac to nebude, príroda to nemôže riskovať. Keby ich tu bolo 20 percent, to už by bolo z reprodukčného hľadiska ľudstva veľa.“

Pripomína, že údaje o počtoch homosexuálov pochádzajú ešte z roku 1938, keď ich zmapoval Alfred Kinsey. „Profesor Kinsey rozdal Američanom 45-tisíc dotazníkov a bola tam otázka, či sa cítia byť homosexuálmi.

Z nich sa mu vrátilo asi 35–tisíc a z toho mu vyšlo, že ľudí hlásiacich sa k homosexuálnej orientácii sú štyri percentá. Prieskum publikoval až po vojne. Cez vojnu ľudí zaujímali dôležitejšie veci ako to, či Američania masturbujú, ako často a či sú si verní.“

 

Je ich určite viac

Právnička Janka Debrecéniová z Občianskeho združenia Občan, demokracia a zodpovednosť si naopak myslí, že homosexuálov alebo bisexuálov je medzi nami viac, ako si myslíme.

„Výskumy o počtoch sa robia veľmi ťažko, pretože homosexualita je stále dosť neviditeľná. A je naozaj veľmi otázne, kto by sa v takom výskume cítil bezpečne, aby túto informáciu o sebe povedal.“

Sociologička Sylvia Porubänová vraví, že ak hovoríme o neheterosexuáloch, pohybujeme sa v číslach okolo 10 percent. „Možno mierne nad alebo pod.“ Číslo štyri až sedem percent, na ktoré sa odvolávajú aj médiá, pochádza z USA ešte z 50. rokov a treba ho vnímať v tomto kontexte.

„Išlo o časy nepriateľské voči homosexuálom. Každú modernú európsku spoločnosť čaká úloha toto číslo zlegitimizovať. Ale je to veľmi ťažké, pretože sa nemôžete pýtať na sexuálnu orientáciu pri sčítaní ľudu. A nie je povinnosťou nikoho sa k sexuálnej orientácii pri akomkoľvek zisťovaní priznať,“ dodáva sociologička.

 

Podľa nej je veľmi málo pravdepodobné, že by 53 percent ľudí žiadneho homosexuála nepoznalo, ako vyplynulo z prieskumu.

„Dokazuje to len, že sú naozaj stále nútení žiť v akejsi ilegalite, akoby v paralelnom svete a svoju orientáciu skrývajú.“

„Aké percento? Nevedel by som na tú otázku odpovedať a to napriek tomu, že to sledujem,“ vraví sociológ Michal Vašečka. „Nemáme to ako presne zistiť. Navyše, tieto veci nie sú čierno-biele, môžu sa počas života meniť, ľudia nie sú buď alebo. Nie malé percento ľudí môže byť hraničných.“

Podľa Vašečku nie je dôvod, aby sme počty homosexuálov zisťovali. „Pokiaľ niekto urobí coming out alebo túto identitu považuje pre seba za dôležitú, treba to akceptovať. Ale je to na deklaratórnej báze.“

 

Môže za to príroda

Podľa Caisovej je homosexualita výlučne vecou prírody, neovplyvňuje ju kultúra, politický systém, ani reštrikcie. Preto nepredpokladá, že by sa počty homosexuálov od minulosti zmenili.

„Sexualita je inštinktívna, nezávisí od vôle človeka. Keby to tak bolo, tak by nebola nevera, kňazi by nemali problém zdržiavať sa. Inštinkt je odolný proti všetkým vplyvom, inak by sme vyhynuli ešte v praveku.“

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

skutočný príbeh

veľký vietor narobil, pretože vychádza zo silnej homofóbie a ide o maloletého chlapca, synovca jednej obľúbenej dlhoročnej moderátorky - osobnosti v Česku, a preto, lebo je taký ... tragický a dozvuky zo strany kňaza, ktorý mal zabezpečiť dôstojnosť pohrebu nechutné, až priveľmi.

pred rokom sa veľmi starostlivo a dôkladne rozlúčil s blízkymi a svetom 14 ročný chlapec, ktorého poznanie, že je gay, a odmietanie dedinského prostredia, podnecovaného radikálne homofóbnym kňazom priviedlo urobiť konečný krok. obesil sa.

prípad vyvolal protesty a hnutie na pomoc mladým.

 

z rozhovoru s jeho tetou, Ester Janečkovou, v Českom rozhlase - mimochodom, prameňov s prípadom a dozvukmi a následne vzniknutou pomocou pre mladých nehetoresuxuálnych ľudí je vo vyhľadávači plno:

 

Je náboženství opravdu tak neslučitelné s odlišnou sexuální orientací? Mnohdy ano, jindy ne. Smutným příkladem je nedávná sebevražda teprve čtrnáctiletého Filipa Havlíčka. V sobotním Kvéru přineseme rozhovor s jeho tetou Ester Janečkovou a nabídneme také pohled představitelů různých církví. Proč si vzal Filip život? Přečtěte si část rozhovoru s Ester Janečkovou.

 

Pátrali jste po tom konkrétním důvodu, proč se to stalo? Vy jste už naznačila, že tam mohlo jít o sebepřijetí, asi každý homosexuál se s tím musí vyrovnat sám. Byly tam ale i jiné důvody, které vám možná sdělil v dopise na rozloučenou, nebo na které jste později přišli?

 

On tam opravdu psal o té společnosti. Že prostě nechce žít ve společnosti, která je tak netolerantní. Myslíme si, nebo já si myslím jednoznačně, že být věřícím gayem nebo lesbou je mnohem horší než nevěřícím, protože nevím jak vy, ale já prostě vnímám, že společnost není tolerantní tak, jak se staví, že tam jsou ještě veliký meze. A ještě konkrétně ve společnosti je mnohem míň tolerantní ta církevní společnost. A Filip, tím že žil na vesnici, tak vlastně jeho rodina chodila do vesnickýho kostela. On sám asi před dvěma lety řekl, že už chodit nechce, a rodiče ho nenutili. 

 

Nicméně tam chodili dál a nějak neřešili to, že ten kněz, který tam byl, byl zrovna ten příklad velikýho homofoba, který i při kázání mluvil o tom, že registrovaný partnerství špatně, gayové špatně. Filip tam sice chodit přestal, ale myslíme si, že věděl, co se tam říká a tím, že tam ti rodiče chodili každý týden, tak to mohl vnímat, že tomu naslouchají, nebo že to tak vnímají. A tenhle kněz, bohužel, se pak projevil naprosto hrozně i na pohřbu. Vlastně nám všem otevřel oči a podal to konkrétní vysvětlení, co myslel Filip tím nepřijetím společnosti. 

 

Můžete nějak popsat, jak proběhlo rozloučení s Filipem? Naznačila jste, že v klidu to nebylo…

 

On vlastně Filípkův strejda je katolický kněz, když Filípka našli na zahradě mrtvýho, tak po záchrance přijel on a dal mu poslední pomazání a velmi emotivně to taky prožíval a oni chtěli, aby ho Ivan pohřbil, udělal rozloučení s Filipem, což on říkal, že určitě, ale že se bojí, že to emočně neunese. Že by byl klidnější, kdyby tam byl i místní kněz. Ten tam byl. Na pohřbu měl nádherné kázání Ivan Havlíček, pak mluvil Tomáš Adámek z Logosu, pak mluvila jedna sestra Filípka, druhá, pak jsem tam říkala něco já. Pak se dvacet minut promítaly Filípkovy fotky a pouštěly se písničky, které mu vybrali sourozenci. A vlastně úplně na začátku se pouštěla písnička Same Love, kterou si Filípek vybral, to napsal v dopise. I tam citoval z té písničky „ I can't change even if I tried“. 

 

A když už se to chýlilo ke konci, asi po dvou hodinách a měla se začít odnášet rakev, tak vystartoval místní farář a začal, že už nechtěl mluvit, ale že se musí ozvat na to, co tam povídal ten předseda gayů a že to rozhodně takhle není a že registrované partnerství je hrozný problém, a ať si lidi jsou homosexuálové, ale že se tak přece nemusí chovat. Obrátil se přímo na Tomáše Adámka a říkal: „Vy jste taky vzniknul ze spojení muže a ženy a co tady si jako vymýšlíte.“ Ale pak to ještě dospělo do další, horší fáze, kdy se ten kněz obrátil takhle na tu rakev, vedle které stál, a říkal: „Já Filípka taky znal a měl jsem ho rád a jsem si jistý, že on by s tím, co tady zaznělo, nesouhlasil.“ A to bylo jak bodnutí do srdce. Já jsem v tu chvíli vykřikla: „To vy jste ho zabil, vy a lidi, jako jste vy.“ Filípkovy sestry tam začaly vzlykat a řvát: „Vypadněte, mlčte.“ 

 

On pak utekl do zákristie a odešli jsme na hřbitov s rakví, kde to bylo samozřejmě hodně dojemný a těžký, a když jsme se vrátili do kostela pro kytky a nějaké věci, tak jsme tam našli... protože sourozenci Filipa vytiskli text té písničky Same Love v angličtině i v češtině, aby lidi měli překlad. Bylo to rozdané po lavicích a všechny ty texty byly roztrhané na malé kousíčky. 

 

 

http://www.rozhlas.cz/radiowave/kver/_zprava/homosexualita-vs-vira-ester-janeckova-o-smrti-synovce--1320031

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-chat/306714/ester-janeckova-rok-po-sebevrazde-synovce-na-chatu-proc-je-dobre-priznat-jsem-gay.html ....

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

skutočný príbeh

veľký vietor narobil, pretože vychádza zo silnej homofóbie a ide o maloletého chlapca, synovca jednej obľúbenej dlhoročnej moderátorky - osobnosti v Česku, a preto, lebo je taký ... tragický a dozvuky zo strany kňaza, ktorý mal zabezpečiť dôstojnosť pohrebu nechutné, až priveľmi.

pred rokom sa veľmi starostlivo a dôkladne rozlúčil s blízkymi a svetom 14 ročný chlapec, ktorého poznanie, že je gay, a odmietanie dedinského prostredia, podnecovaného radikálne homofóbnym kňazom priviedlo urobiť konečný krok. obesil sa.

prípad vyvolal protesty a hnutie na pomoc mladým.

 

z rozhovoru s jeho tetou, Ester Janečkovou, v Českom rozhlase - mimochodom, prameňov s prípadom a dozvukmi a následne vzniknutou pomocou pre mladých nehetoresuxuálnych ľudí je vo vyhľadávači plno:

 

 

http://www.rozhlas.cz/radiowave/kver/_zprava/homosexualita-vs-vira-ester-janeckova-o-smrti-synovce--1320031

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-chat/306714/ester-janeckova-rok-po-sebevrazde-synovce-na-chatu-proc-je-dobre-priznat-jsem-gay.html ....

 

Tak tento prispevok som az teraz "zaregistroval". Suhlasim s tebou, pokial ide o chovanie knaza na pohrebe, ale co sa tyka obvinenia tej moderatorky na adresu toho knaza, v ktorom zo smrti svojho synovca ho jednoznacne vini a s tvojim viditelnym suhlasom s postojom tejto rodinnej prislusnicky toho chlapca, nesuhlasim. A podotykam (aby to tu zasa nebolo tebou interpretovane, ze sa snazim ocistit knaza), ze ja sa nesnazim o  nejake "ocistovanie" toho knaza. S toho clanku vidiet gro viny,  na smrti toho chlapca,  zo strany rodicov.

 

Takto to dopadne, ked je pre niekoho vacsou hodnotou jeho vlastna viera, ako ucta k druhemu.

 

Mas na mysli teda najblizsiu rodinu resp. rodicov. Alebo je niekto za to viac zodpovedny?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator

 

Jednak ide (mozno) o chybu rodicov. Tu vsak treba povedat, ze rodicia casto nevedia, ako sa maju v takej situacii spravat, nie su na nu pripraveni. Druha vec je, ako sa v takych situaciach zvykne spravat cirkev. Pokial to je este mozne, snazi sa pri podozreni /pre dobro cirkvi/ vyhnut tomu, aby sa do pripadu zainteresovali organy cinne v trestnom konani a previnilca prelozi na inu farnost. Toto sa neraz stalo aj na Slovensku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator

 

Jednak ide (mozno) o chybu rodicov. Tu vsak treba povedat, ze rodicia casto nevedia, ako sa maju v takej situacii spravat, nie su na nu pripraveni. Druha vec je, ako sa v takych situaciach zvykne spravat cirkev. Pokial to je este mozne, snazi sa pri podozreni /pre dobro cirkvi/ vyhnut tomu, aby sa do pripadu zainteresovali organy cinne v trestnom konani a previnilca prelozi na inu farnost. Toto sa neraz stalo aj na Slovensku.

 

V pripade rodicov neexistuje ziadne "mozno". Rodicia si zvykli za kazde nestastie, ci zlyhanie v rodine, obvinovat niekoho ineho. Lenze za dieta, je vzdy zodpovedny rodic!!! On ho vychovava, usmernuje, chova....a ja neviem, co este. Ked je dieta niecim vynimocne, tak sa rodic div nepretrhne, aby poukazal na svoju obetu-starostlivost, ale v pripade opaku hlada vinnika mimo svojej posobnosti....to nie ja, to tamten-tamta osoba-osoby. Divny to ten terajsi svet.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Boha, uz sa nestrapnuj :)

 

Za prve, vsetci sme videli, co sa dialo po prevaleni pripadu v Nevidzianoch. Ludia vidia v knazovi autoritu, hlavne na vidieku je to nedotknutelna persona. Keby bolo fararovou pritulnostou postihnute ine dieta, je dost mozne, vzhladom na atmosferu, ze by sa k nemu tak isto, ako vascina dediny spravali prave tito rodicia. Matka obete tvrdi, ze knazovi bola dohovarat dvakrat, az potom isla na policiu. Nie kazdy vie posudit co obnasa obtazovanie, nie kazdy sa s tym v zivote stretol a malokto je pripraveny na taku situaciu a ked sa to zrazu tyka cloveka, knaza ktoremu doveruje, je taky postup uplne normalny.

 

Idealne by asi bolo, keby podozrievavi rodicia nesli za tym chudakom knazom, ale rovno za biskupom, ten by celu zalezitost ututlal, pedofila by prelozil inde a bolo by to vybavene. Katolicka cirkev ma s krytim tychto "neduhov" vela skusenosti. 

 

Vzhladom na tieto tvoje argumentacne piruety coskoro ockavam prispevok, ze ta mala ho vlastne vyprovokovala, mozno aj chodila namalovana a vlastne dostala co chcela.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten iformatorov bol prispevok,ako by som ho napisal - moje deti - a ich spravanie - za ne som plne zodpovedny ja. Za vsetko a som pripustny brat aj trest ak nejaky pruser spravia. Aj ked sa to nebude zdat ferove voci mne,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, v nasej kulture mame zazite ze vo vztahu dieta dospely je Vzdy zodpovedny dospely, v tomto pripade knaz. ak to nechapes, tak si mimo krestanstva

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Boha, uz sa nestrapnuj :)

Idealne by asi bolo, keby podozrievavi rodicia nesli za tym chudakom knazom, ale rovno za biskupom, ten by celu zalezitost ututlal, pedofila by prelozil inde a bolo by to vybavene. Katolicka cirkev ma s krytim tychto "neduhov" vela skusenosti. 

 

Nie som arc.Bezak... :)

Ale skus sa nestrapnovat aj ty. Podla teba by teda uposluchnutie "prosby" matky v tych Nevidzanoch (ci co to bolo za osadu) bolo vyriesilo pripad toho knaza?

 

informator, v nasej kulture mame zazite ze vo vztahu dieta dospely je Vzdy zodpovedny dospely, v tomto pripade knaz. ak to nechapes, tak si mimo krestanstva

 

Rozumiem....rodicia v tomto pripade boli nadospelou "kulturou".....ci?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

A zacina sa uchvatne sex divadlo v UK

 

http://wertyzreport.com/clanek/britska-policie-vysetruje-1400-lidi

 

som nedockavy kolko sa tam objavi knazov. Ak nejakym nedopatrenim ziadny, tak nevadi. Vsetko toto iba dokazuje, ze sexuchylaci su prelezenou komunitou vo vsetkych sferach bezneho zivota....ako som to aj tot nedavno niekde tu napisal. Nie je to teda iba vysada "fraternikov", ale su vsade tam, kde je akakolvek moznost dostat sa k "ulovku". Cele LGBTI je zakuklenou organizaciou, ktora sa snazi o zlegalizovanie pristupu sex objektom podla svojej chuti. Sa uz ani necudujem, preco sa tak bleskovo beru deti rodicom za nejaku kravinu. Je mi s toho na grcanie........hlavne ze im treba vyjst v ustrety.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tradične kresťanská krajina Írsko - konkrétne má viac katolíkov ako Slovensko, a stojí pred dôležitým referendom - bez napätia a rozhádania spoločnosti.

na výsledok si musia počkať,

pri tom v tom tradične tvrdom kresťanskom Írsku registrované partnerstvá už sú a ich podporovatelia chcú referendum dosiahnuť ich zrovnoprávnenie s manželstvami.

 

porovnanie s referendom na Slovensku:

 

Slovenské referendum
  • Slováci v referende Aliancie za rodinu odpovedali na tri otázky, či súhlasia s tým, aby manželstvo mohlo byť iba zväzok muža a ženy, aby páry rovnakého pohlavia nemohli adoptovať dieťa a aby školy nemohli nútiť deti k účasti na sexuálnej výchove alebo učiť o eutanázii.
  • Proti veľkej oficiálne kampani Aliancie bolo aj viacero antikampaní.
  • Aliancia natočila kontroverznú reklamu, kde si prišiel pár gejov zobrať dieťa z pestúnskej rodiny. Televízie Markíza, Joj a RTVS spot Aliancie odmietli vysielať.
  • Referendum rozhádalo spoločnosť, cirkev sa oficiálne podporila referendum, v kostoloch sa hromadne čítal pastiersky list KBS.
  • K urnám prišlo nakoniec necelých 22 percent voličov a referendum bolo neplatné.

 

Írske referendum
  • Íri sa v referende pýtajú, či manželstvo môže byť medzi dvomi ľuďmi bez ohľadu na pohlavie.
  • Posledný prieskum ukázal, že by mohlo byť úspešné.
  • Írsko by bola prvou krajinou, kde homosexuálne manželstvá odobrili v ľudovom hlasovaní.
  • Konferencia biskupov Írska informuje na svojom webe najmä o tom, prečo by manželstvo malo byť jedinečný vzťah muža a ženy.
  • Biskupi cez pastiersky list vyzvali veriacich, aby hlasovali proti homosexuálnym manželstvám.
  • Viacero predstaviteľov cirkvi podporilo homosexuálne manželstvá alebo vyzvalo veriacich, aby hlasovali podľa svojho svedomia.
  • Prejavy oboch táborov aj kampaň bola pokojná.

 

https://dennikn.sk/139118/iri-maju-viac-katolikov-ako-slovensko-no-gejovia-a-lesby-maju-v-referende-vacsie-sance/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tradične kresťanská krajina Írsko - konkrétne má viac katolíkov ako Slovensko, a stojí pred dôležitým referendom - bez napätia a rozhádania spoločnosti.

na výsledok si musia počkať,

pri tom v tom tradične tvrdom kresťanskom Írsku registrované partnerstvá už sú a ich podporovatelia chcú referendum dosiahnuť ich zrovnoprávnenie s manželstvami.

 

porovnanie s referendom na Slovensku:

 

 

https://dennikn.sk/139118/iri-maju-viac-katolikov-ako-slovensko-no-gejovia-a-lesby-maju-v-referende-vacsie-sance/

 

Chcela si tymto reagovat na moj prispevok hore?.......ak nie, tak ja zareagujem na tento tvoj. Je to len Iroch ako sa rozhodnu a mna to netrapi. Ale rozdiel medzi ich referendom a referendom tu u nas je v pocte a zamerani otazok a teda sa neda porovnavat. Pre mna je ale ovela dolezitejsie tvoje silno vyznacene oznamenie a jeho slabsie pokracovanie. To hovory za vsetko a dokazuje ze LGBTI klame a vedome zavadza verejnost :flowers: ........

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ostatní sú všetci okrem teba, info.

Írske referendum bolo úspešné btw. Zdá sa, že väčšine Írov homosexuálne manželstvá neprekážajú. To len u nás na Slovensku sa ľudia boja, že im zlý homosexuál v noci ukradne dieťa, lol.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tym chces povedat, ze vsetci su homosexuali, iba ja nie?

Neviem, co sa tak sexualne ukajas na tom Irskom referende.....mne je to ukradnute. To je iba ich vec. Ja zijem tu a tu som aj vyjadril svoj nazor. Taktiez nevies (ako ani ja), co si vlastne odsuhlasili. Ten manzelsky homo a lesbo par nemusi byt na takom spolocenskom postaveni, ako u nas.....a je v tom mozno aj kopec inych veci, do ktorych nevidis (ako ani ja). Ale este raz opakujem, mne je to uplne jedno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov