Skočiť na obsah

Po výmene grafiky FreeSpace 2 seká


Sniper

Odporúčané príspevky

Odkedy som vymenil grafickú kartu tak mám dosť zvláštny problém s FreeSpace 2. Keď sa loďou posúvam po obzore tak je všetko OK, ale akonáhle je niečo v zornom poli (stačí obyčajná hviezda, tá jedna čo je štandardne v každej misii) tak pohyb už je trhavý. Nehovorím o tom keď je nejaká akcia, tak to je dosť zle hrateľné.

Na to že mám AMD Barton 2500 XP, 1 GB RAM a GeForce 7300 GT tak je to dosť zvláštne, CFS ide v pohode a ostatné hry tiež (čo mám niektoré novšie tak pod touto grafikou už idú normálne, pod starou GeForce 4 boli nehrateľné). Skúšal som aj rôzne nastavenia hry, vrátane ubrania detailov na minimum, ale výsledný efekt nebol uspokojivý. V každom prípade pod starou grafikou išlo všetko OK. Nejaké referencie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    6

  • valcik

    2

Top prispievatelia v tejto téme

podobnú vec poznám veľmi dobre, mne sa takto chovala napríklad hra Homeworld II. všimol som si to však pri viacerých starších aplikáciách, ktoré využívajú rozhranie OpenGL. vždy pomohlo, keď som v nastavení ovládačov (Ovládací panel NVidia) pozakazoval pokročilé funkcie grafickej karty.

 

edit:

v ovládacom paneli NVidia sa dá nastaviť samostatný profil pre každý spúšťaný program zvlášť, preto sa dajú funkcie pozakazovať len pre jednu konkrétnu hru. ostatné programy budú ďalej využívať bežné nastavenie grafickej karty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj to som skúšal, ale moc som si nepomohol. Skúsim sa potom s tým ešte pohrať, všetky nastavenia dám na minimum a uvidím. Zaujímavé že to robí problémy len pri FS2, čo mám novšie a náročnejšie hry tak tie idú OK.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Povypínal som na karte všetko čo sa dalo, ale moc som si nepolepšil. Ako-také zlepšenie nastalo keď som zároveň v hre povypínal úplne všetky detaily. Takže niečo divné bude v mojom počítači. Žeby procesor nestíhal? :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

procesorom to nebude, ak to išlo na staršej karte bez toho sekania. možno by stálo za pokus stiahnuť staršie ovládače ku grafickej karte a vyskúšať to s nimi, niekedy mi to pri staršej hre zabralo..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Staršie už asi nezoženiem, používam originálne pribalené k CD.

Je to zvláštne, keď sa pohybujem v menu hry tak to ide lepšie ako na starej karte, ale priamo v hre počas hrania misií (najmä keď prebieha nejaká akcia) je to opačne. Tu bude zrejme nejaký iný špecifický problém, ale neviem ako to riešiť. Možno je to príliš výkonná karta pre takú hru a chcelo by to niečo slabšie, iné mi nič nenapadá. Ale potom prečo by mi CFS išlo dobre?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov