Skočiť na obsah

Zaujímavosti z literárneho sveta


phersu

Odporúčané príspevky

z literárneho sveta Stiega Larssona

je známe, že v snahe ochrániť svoju životnú družku pred tým, aby boli navzájom ako politickí aktivisti zraniteľní, sa nikdy s Evou Gabrielssonovou nezosobášili. prežili spolu 32 rokov.

 

Stieg zomrel v roku 2004 ako 50 ročný na náhly infarkt, v čase, keď jeho trilógia Millenium začala dobývať literárny a neskôr filmový svet.

podľa švédskych zákonov po ňom dedili jeho otec, ktorý ho od destva prakticky nevidel, a brat, s ktorým sa takmer nestýkal.

Evu dokonca vydierali, pretože si mysleli, že má niekde v šuflíku štvrtý diel Millenia ...

situácia hodne pobúrila aj novinárov, aj verejnosť, aby sa dvaja dedičia stali "peknými" pred svetom, odrobinku z dedičstva a neskorších príjmov ponúkli na charitu ....

 

Eva Gabrielsson po rokoch napísala knihu, o živote so Stiegom, a bez Stiega ...

rozhovor s ňou prináša reflex.cz :

 

http://www.reflex.cz...promluvila.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

knihy, ktoré miznú.

 

nadpis ako pre detektívku, ale nieee, ono je to skutočnosť :)

miznúce knihy sú práve hitom leta, a vraj ich kupujú ako teplé rožky ... nič proti zlým knihám, nech si miznú, človek akurát len občas zblbne a potom nevie čo so zlou knihou ... ale keby mi tak zmizli moje poklady !!! :o

Knihy s dobou trvanlivosti 60 dní – tak znie nový nápad argentínskeho vydavateľstva, ktorý zaznamenal enormný úspech.

 

Malý obchodík v Buenos Aires, ktorý príležitostne vydáva vlastné knihy, prišiel na trh s unikátnou myšlienkou – začal tlačiť knihy, ktoré majú svoju „dobu trvanlivosti“. Ak ich čitatelia neprečítajú do dvoch mesiacoch od otvorenia ochranného obalu, riadky v knihe jednoducho zmiznú a jediné, čo im zostane, budú prázdne strany v tvrdej väzbe.

 

ObrázokAtrament a s ním aj celý príbeh po 60 dňoch úplne zmizne.

 

Vydavateľstvo Eterna Cadencia vysvetlilo dôvod na tlačenie nového typu viazaných príbehov takto: „Knihy sú veľmi trpezlivé predmety. Kúpime si ich a potom čakajú, kým si ich prečítame. Dni, týždne a dokonca aj roky. To je v poriadku, pokiaľ ide o knihy, ale nie pokiaľ ide o začínajúcich autorov. Ak ľudia ich knihy nečítajú, autori sa nikdy nedopracujú k druhej knihe.“ A práve preto vydavateľstvo spustilo projekt nazvaný "El Libro que No Puede Esperar" (Kniha, ktorá nemôže počkať), aby pomohlo začínajúcim autorom preraziť na trhu.

Knihy sú vytlačené špeciálnym atramentom, ktorý po kontakte so vzduchom a svetlom začne pomaly miznúť. Čitatelia majú presne 60 dní od otvorenia obalu a začítania sa do prvých riadkov – po uplynutí tejto doby im príbeh zmizne rovno pred očami.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 2 týždňami...

Philip Roth / kto je Philip Roth : http://cs.wikipedia....iki/Philip_Roth /

 

americký spisovateľ, laureát Kafkovej ceny, Pulitzerovej ceny, kandidát na Nobelovu cenu, má 79 rokov, a rozhodol sa už nepísať:

"Už necítim tú fanatickú potrebu písať," tvrdí Philip Roth.

 

K Rothovým tradičným témam, ktorými sú sex, židovstvo a americká spoločnosť, pribudli v posledných románoch starnutie a smrť. Práve štyri knihy zo záverečného obdobia Rothovej tvorby vyšli v slovenčine vo vydavateľstve Slovart - Everyman, Pokorenie, Rozhorčenie a Nemezis, zhruba dvadsiatka titulov je dostupná v češtine.

...

Roth nedávno poslal otvorený list internetovej encyklopédii Wikipedia o nepresnostiach ohľadne inšpirácie k románu Ľudská škvrna. Spor mal aj s časopisom The Atlantic, kde chybne informovali o jeho zdravotnom stave.

Možno aj táto skúsenosť ho viedla k súhlasu, aby jeho životopis napísal renomovaný autor Blake Bailey. Ten odhaduje svoju prácu až na desať rokov, dovtedy má prístup do spisovateľovho archívu, potom by sa všetky súkromné dokumenty mali zničiť.Čítajte viac: http://kultura.sme.s...l#ixzz2C2avI4dm

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Alessandro Barico je taliansky spisovateľ. Skúste si ho niekedy prečítať. Napísal napr. 1900, veľmi smutný ale krásny príbeh. Mnoho ľudí ho nepozná no mne za to mení uhol pohľadu na veľa vecí. Po jednej knihe ktorú som od neho prečítala som nevedela zastaviť svoje myšlinky. Jeho knihy sú pisané nie bežným spôsobom, ale presne to ma upútalo. Podľa mňa si zaslúži aby o ňom ľudia vedeli, lebo vždy keď sa cítim zle jedna strana z jeho knihy to hneď zmení.

Ale ja len tak, že ho skúste :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

tu sme nie tak dávno písali o tom https://www.freespace.sk/tema/3419-zaujímavosti-z-literárneho-sveta/?p=117159 ( príspevok č. 8 ), že práva povoľujú sprzniť niektoré knihy svetovej klasiky, ktoré by zato nemuseli byť sprznené ...

 

chorý nápad s knihou Jane Austenovej spojiť Pýchu a predsudok s rozpadávajúcimi sa zombies je na svete, práve som to zistila zo 70 % zľavovej ponuky jedného online kníhkupectva ... namiesto 10 eur za 3 ... dúfam, že majster Seth Graham -Smith na tom ťažko prerobil, ale obávam sa, že už píše ďalšie prznenia :(

 

Pýcha a predsudok a zombiovia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Viem, že je to správička z bulváru, ale o túto celebritu by iná tlač asi ani nezakopla ... :smile2:

... raz darmo, špeciálna energia a napojenie na vesmírnu myseľ ... to je to, čo každý spisovateľ jej rangu nutne potrebuje!

Akáže už je len Šuvadová spisovateľka, ale čo ak tá špéci energia predsa len zapôsobí ... :ermm:

... a tak som to radšej napísala sem a nie medzi príspevky čo vás rozosmialo. :smilieee:

 

Spiritualistka Silvia Šuvadová (40) včera skoro ráno odletela z Viedne do Kalifornie.

Chcem písať v hlbšom stave bytia. Skúšala som to aj na Slovensku, ale tu sa mi to nedarilo. Kalifornia má takú špeciálnu energiu, veľa spisovateľov tu chodí písať a lepšie sa im tu napojí na vesmírnu myseľ, prezradila známa spiritualistka.

Zdroj: http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/napojim-vesmirnu-mysel-suvadova-odletela-do-ameriky.html

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

zaujímavý projekt, ktorý po avizovaných 100 rokoch môže dopadnúť úplne ináč ... alebo to budú čítať len snobi a fajnšmekri, alebo sa stanú korisťou pre bohatých zberateľov, keď už budú také drahocenné ...

sto rokov je dlhá doba, aj na literatúru, alebo stromy budú také vzácne, že ich nikto nepovolí vyrúbať, alebo nejaká iná rada zasadne, a bude posudzovať, čo sa oplatí vydať a čo nie ... alebo bude Nórsko moslimské a nebude sa vydávať nič a basta ... sto rokov je dlhá doba

čo sa popísalo okolo roku 1914, z toho veľa neprežilo - prežili len tí najsamlepší.

 

Knižnica budúcnosti v Nórsku má dva hlavné smery:

 

Zasadili stromy, o sto rokov z nich spravia papier a naň vytlačia knihy, ktoré postupne napíšu známi spisovatelia.

 

Knižnica budúcnosti, bude obsahovať drahocenné exempláre a prví čitatelia sa k nim dostanú až o sto rokov.

Future Library je nezvyčajný nápad mladej škótskej umelkyne Katie Petersenovej, ktorý našiel veľkú podporu vedenia hlavného nórskeho mesta.

Prvú fázu už má za sebou - spočívala vo vysadení tisíc stromov v lesnej oblasti neďaleko Osla. Z týchto stromov sa v 22. storočí vyrobí papier a naň vytlačia knihy. Aké, to je druhá, ešte zaujímavejšia fáza projektu.

 

Každý rok bude vybratý jeden autor, ktorý dodá úplne nový text. Môže to byť čokoľvek – román, zbierka poviedok alebo básní. Pointa je, že dielo v knižnej podobe vyjde až v roku 2114.

Vyzerá to ako tvorba do šuplíka, ale pre spisovateľov je to zároveň zaujímavá výzva, ako napísať niečo, čo sa bude čítať až dávno po ich smrti.

....

Známa kanadská autorka je prvým zverejneným menom v zozname a naznačuje, že Knižnica budúcnosti má ambície zaujať nielen okolnosťami svojho vzniku, ale aj katalógom diel.

Na tvorbe zoznamu sa okrem Petersonovej podieľa rada, v ktorej sedí napríklad víťaz Bookerovej ceny Ion Trewin či exriaditeľ mestskej knižnice v Osle. Margaret Atwoodová už sa do „premiérovej“ knihy pustila, odovzdá ju začiatkom budúceho roku.

 

atd, atd ... akosi sa  mi zdá ten nápad nejaký podivný.

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skor zaujimavy, ako podivny

mne sa to ako napad paci, samozrejme, ma rizika, ktore spominas

a ci si vobec po 100 rokoch bude niekto pamatat, co a ako planovali ???

 

trochu mi to pripomina pamatne schranky ukladane pri stavbe do veze kostola a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

on nie je ex, on je stále fórumák, a občas sa aj objaví a číta nás ... že tak zriedkavo píše v poslednom čase, je už teraz jasné, že prečo :)
 

a my sme vlastne boli svedkami prvých knižiek v tej jeho knižnici ... dokonca je tu kdesi na fotke aj prvých pár knižiek ...

 

nech mu to dobre číta aj naďalej :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Hellé,

 

ja som na to dnes pozerala :)
ale obávam sa, že všetkých 64 nezvládnem, ani zďaleka ... s novými bude celkom iste problém :)

 

prípadne by sme sa mohli nejakí čitatelia zgrupiť a riešiť to spoločne, to len taký môj okamžitý nápad  :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:zubiska: prave naopak..nasla som vsetko, co tam je

 

kedze zijeme rychlu dobu a na nete sa uz objavil cely obrazok..predchadzajuce 3 hodky som si lamala hlavu..a 64/64 :thumbsup:

bolo to lahke a zabavne..najviac ma potrapil Albert Camus..keby som to necitala, tak nepoviem..dofrasa dostal ma

 

su tam notoricky zname knihy, a treba rozmyslat jednoducho...vidis muchu..ta je to mucha..no..ta tak..bavte sa :ahooj:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tom pripade sa to vymyka mojmu chapaniu podstaty tejto hadanky, ale nevadi... beriem to ako normalny rozdiel medzi muzskym a zenskym chapanim sveta ;)

dievcata, davam vam do pozornosti toto na facebooku
https://www.facebook.com/ajax/sharer/?parent_fbid=785067494922663&s=3&appid=2305272732&id=341405222727170&p%5B0%5D=132391846961843&p%5B1%5D=341405222727170&share_source_type=unknown

 

 

Okrem toho, že je marec - mesiac knihy, nezadržateľne sa blíži aj sviatok MDŽ. A tak som sa rozhodol, že podobne ako minulý rok, ponúknem všetkým nežným stvoreniam (to znamená, že pre mužov je táto súťaž účelovo diskriminačná) možnosť potrápiť si mozgové závity pri riešení jednej malej záhady. Každý deň, teda dnes, zajtra a pozajtra, poskytnem jednu "indíciu", ktorá by Vás mala postupne doviesť do cieľa - teda k správnemu riešeniu. Upozorňujem, že je úplne zbytočné hádať odpovede po prvej, či druhej indícii, pretože v tejto hre je potrebné úspešne vylúštiť a "spojiť" všetky informácie dohromady. Samozrejme, pokojne si v komentároch vymieňajte rady/skúsenosti/názory - tomu sa zabrániť nedá

A jasné, že to nebude len tak - zadarmo. Víťazka odo mňa dostane nádhernú monografiu Albína Brunovského (pozrite si tu: https://www.facebook.com/media/set/…) a získa Váš nehynúci obdiv (alebo závisť)

Prajem všetkým príjemnú zábavu a pekný víkend, R.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341405222727170.1073741892.132391846961843&type=3

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pre milovníkov jeho humoru, zrkadla nášho sveta a svojráznej fantasy smutnejšia správa:

 

po dlhom boji s alzheimerovou chorobou vo štvrtok 11.3.2015 v kruhu rodiny zomrel britský spisovateľ Sir Terry Pratchett.

 

informáciu o úmrtí 66-ročného autora potvrdil aj vydavateľ jeho kníh.

 

Vo svete literárnej fantastiky nejestvuje oveľa viac slávnejších plazov, ako je kozmický tvor z kníh Terryho Prachetta.

 

Alebo ako je babrácky kúzelník, trpaslíkmi vychovaný ľudský kapitán mestskej hliadky či čarodejníčky, ktorých hlavnou mágiou je, že čary nepoužívajú.

Britský spisovateľ dokázal vytvoriť svet, ktorý je dokonale pokriveným zrkadlom toho nášho, ktorý funguje inak – ale v ktorom vidieť odraz všetkého, čo by u nás mohlo byť, ale napokon to nejako nevyšlo.

Ak je Douglas Adams otcom vesmírnej grotesky, tej vo svete fantastiky je práve Pratchett.

Práve všetko toto je cyklus o Plochozemi, jeden z najzásadnejších v literatúre 20. storočia – napriek tomu, že to je žánrová literatúra. No dnes sa učí na hodinách filozofie, dokonca aj na tých slovenských.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

 tak kto sa prida?? http://www.martinus.sk/kniznasifra/

:zubiska:

 

až dnes sme si nad to len tak pre zábavu so synom sadli ... dopozerali sme film, a reku kuk, pozrieme, ako sa vyvinula či rozvinula knižná šifra ...

nemienila som sa oficiálne zapojiť, a ani som si nefandila, že vyriešim celých 64, a nechávala som si to, až bude taká vhodná knižná nálada, tak dnes bola : )

asi za pol hodinku sme dali dokopy 38 kníh, bez google, bez poznania celého obrázka, dokonca sme nepátrali ani po riešeniach ... vydržali sme to :) ... s tým, že na dnes stačilo :)

 

je zábavné čakať na odokrytie ostatných, a na komplet, kde sme sa sekli ... uvidíme, zábava to je ... :)

 

a martinus je skvelý obchod, ten kamenný v BA nemá ani v blízkom okolí obdobu, a jeho dvorná reklamná agentúra rovnako, klobúk dolu  pred tým, čo robia a ako to robia : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalší kuk, na druhý nábeh po otvorení ďalšieho okienka a dokonca sme to začali zapisovať, nech sa nám to nepletie :)

práve sa to rozrástlo po otvorení ďalšieho okienka na 45, zatiaľ bez google : ) ... tak to som už vážne zvedavá

 

 

 

edit.

nedá mi to pokoj, toto teda chytilo ... a zapojili sme aj šedé bunky a fantáziu a trikrát google :innocent: ...

 

zatiaľ 52,  a idem od toho ... na chvíľu :)

 

 

 

14:30 edit ... po obednej prestávke na pol hodinku nastúpil aj google - 64/64 :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... pokračovanie šifry:

 

tak som to predsa len naťukala, a odobrila, a vyhodilo mi bonusovú otázku č. 3  a zatiaľ som po prvom rýchlom prečítaní vedľa jak jedľa :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Onehda som sa zazila nieco, co sa neda popisat..ale ja to predsa len skusim, lebo to bol zazitok obrovskych rozmerov

 

 

Ja, skeptik a pragmatik s velmi malym a dobre utajenym sklonom k ezoterike som sa ocitla na motivacnej prednaske spisovatela, cestovatela, basnika fotografa , ucitela, motivatora, manipulatora ehm ..Pavla „Hiraxa“ Baricaka.

 

Motivacna prednaska. Tiez Vam to znie desivo?

 

 

No robila som spolocnost kolegyni a povedala som si, ze takuto prilezitost si nedam ujst..fakt som bola zvedava co sa bude diat a kto tam pride.

 

Baricakove blogy som citala predtym ako mu hrablo, daco ho osvietilo a zacal pisat ezotericke dristy. To pisal vtedy celkom zaujimave cestopisy.  A teraz toto http://baricak.blog.sme.sk/

 

 

Takze vstupne bolo 4 eura, a ucast bola hojna.

 

Od slnieckovych cloviecikov v eko a etno handrach, cez nastajlovanych hipsterov, matky rodin /drviva vacsina/, zopar miestnych nabotoxovanych celebritiek, znudenych chlapov, ktorych tam dotiahli partnerky, cez zenu ktora vyzerala ako vysluzila majitelka bordelu..az po mna.

 

Som tam tisko sedela dychala vydychany vzduch a bola pevne rozhodnuta, ze budem pocuvat bez predsudkov.

 

 

Zacalo to takto..na scenu vysiel statny a bosy Hirax a dvaja menej statni..vraj umelci, ktori nam budu sprijemnovat prednasku hudbou a poeziou. oh..ake vznesene..Hirax s blazenym vyrazom zacinkal na nejake zvonceky a peklo zacalo.

 

 

Hovoril rychlo a vela /to aby tie sliepky co ho pocuvali s otvorenymi ustami nestihli rozmyslat/..spravil si reklamu na knihy, ktore si na mieste mozme kupit za vyhodnu cenu + samozrejme aj CD pritomneho umelca.

 

 

Uryvky z jeho knih su na blogu, nebudem vas nudit podrobnym opisom.

 

Ja ak sa v jednej vete zidu slova, Boh, vesmirna energia, sebaprijatie ci laska..spozorniem, som v strehu a mam chut niekoho ovalit panvicou po hlave..a tam tych viet bolo pozehnane.

 

Na prednaske ste sa mohli dozvediet veci, ktore ste urcite v zivote nepoculi napr.

 

 

-ze clovek si pritiahne k sebe partnera, ktory je rovnaky ako on..alebo celkom opacneho :zubiska: 

 

-ze zle veci si musime zazit, lebo su to nespracovane traumy z minulych zivotov

 

-ze deti preberaju vzorce spravania, ktore vidia v rodine

 

a ze svet ide do sraciek preto, ze muzi uz nie su muzi a zeny zeny

 

 

Ak by ste nahodou nevedeli na co ste na tomto svete, tak Baricak vam to so slizkym usmevom vysvetli

 

http://www.echoviny.sk/wp-content/uploads/2014/01/hirax-6.jpg

 

 

ak ste muz, tak mate robit deti /zopar vyrecnych pohybov panvou/, zabit mamuta a strazit jaskynu

 

 

ak ste zena tak mate tie deti rodit /rozkrocene nohy a vypulene oci/, varit a starat sa o domov a pana tvorstva..nikdy nie naopak

 

 

som zvedava, ci by mal gule hovorit tie dristy o vareni aj sefkucharom michelinskych restauracii. :crazy: 

 

 

a ked uz sme pri tych stereotypoch tak podla Hiraxa plati velke auto = maly penis

 

Napodiv neprotestoval nik, ludia tie jeho reci zrali ako koza travu..

 

Kedze tam bolo viac zien, zameral sa hlavne na ne ...pekne krasne im povedal, ze Slovenky su najkrajsie na svete /lebo on uz precestoval cely svet -za nase prachy podotykam ja/ a moze to zodpovedne prehlasit

 

a ze zenska energia a nasa laska zmeni svet zmeni vesmir a svet dospeje k laske..amen...tetusky v menopauze len blazene zavzdychali.

 

 

A potom na scenu vysiel umelec s gitarou..ak mate radi tie take katolicke piesne, kde sa do bezvedomie spieva ze Jezis ta miluje..tak si urcite pridete na svoje.

 

Umelec zabrnkal na gitaru a z plneho hrdla spustil - Ja milujem nasu zeeeem uaaaaa, tak milujme ju spolu..a to asi tak 100x za sebou. /ked som vecer zavrela oci tato gebuzina mi stale hucala v hlave./

 

Potom znovu zacinkal zvoncek a mohli sme sa dozvediet vsetko mozne a hlavne nemozne..preco sme chori, preco toto preco hento..plus sme si mohli vychutnat divadelnu scenku na urovni besiedky v materskej skolke.

 

 

Medzitym basnik zo Svitu, Baricak a nejak miestna poetka citali svoje basne...samozrejme volny vers, lebo..no ved viete..priestory a atmosfera na basne neboli barz vhodne, ale co uz..ak chces predat knihu, musis z nej citat... v Baricak chcel..velmi chcel

 

a ked uz ste cakali, ze nic horsie nepride..ta prislo...

 

ak niekto pozna blaznive matky z mimibazaru, ktorym po porode preskocilo a vemir sa im scvrkol na ich deti, ktore su zarodkami genia uz vo veku 2 dni..tak toto iste sa stalo Baricakovi..narodili sa mu deti a jemu uz nacisto hrablo.

 

Takze zopar rodinnych historiek o tom ako deticky z neho urobili noveho osvieteneho cloveka, ake su mudre..ako ich vychovava blablabla...des..horsie jak na pieskovisku.

 

 

Aj priestor na otazky bol..nejaky chlapik vstal a povedal – emocie- a sadol si. :wtf: ..ja by som pri takejto „otazke“ cumela jak puk, ale Palko Baricak hned spustil svoje ezotericke blaboly...a pri otazke Ako sa vyznat v Matrixe ? tiez

 

Spytat sa, na to, ze aku ma kvalifikaciu na to aby ludom riadil zivoty, ak vystudoval dopravnu skolu som sa neodvazila...som srab, no

 

 

Ale ma to premyslene chlapec..trocha klasickej psychologie /napr. to o preberani vzorov spravanie/, trocha ezoteriky a minulych zivotov, trocha nabozenstva, trocha sexualnych narazok,  velka davka lichotok zenskemu publiku..vsetko v pomere aby sa nik neurazil....

 

 

no tak som to nejako 3 hodky vydrzala..fotku s plesatym guru nemam..a nechapem, ze ludia ktorych ani nenapadne si precitat navod k domacim spotrebicom  idu a potrebuju navod ako maju zit.....od plesateho, nesympatickeho cloveka, ktory ich v zivote nevidel …

 

 

a ozaj..hlavne budte sami sebou..to je dolezite..

 

ja dodavam, ze ak netrpite schizofreniou ci sa nezivite v travesty show..ani inu moznost ako byt sam sebou nemate...

 

 

jo a este trocha ekonomiky..guru za vecer zarobil asi tak cca 1000 eur..prednasky ma tak 15-20x do mesiaca..dobry biznis, nie?

 

Ludia ked odchadzali taki namotivovani a nabiti pozitivnom energiou, tak za sebou zanechali nielen minule traumy, ale aj kopu odpadkov pod stolickami..osvietene prasce... :piggee:

 

 

 

a este anketa, Barcak na svoje FB stranke sa podpisuje ako Palko von Prednasajko

 

 

zda sa vam to

 

-roztomile

 

-trocha detinske

 

-uplne debilne

 

 

za 4 eura viem, ze mam varit, strarat sa o rodinu a som jedna z cca 2,5 miliona najkrajsich zien na zemi..no nekup to!

 

 

http://img.ct24.cz/cache/616x411/article/13/1266/126567.jpg?1259348150

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov