Skočiť na obsah

wysky

Odporúčané príspevky

Ok, tak som si to pozrel na stranke kde na mna nevyskakuju tie stupidne, trapne bulvarne slogany.

 

Animacia vynikajuca, remeselne vyborne zvladnuta, pointa lacna, neoriginalna, bulvarna, prvoplanova. Cize v duchu nazvu tejto temy, dojem na mna urobila iba animacia. Pribeh je rovny tym privlastkom, ktore tomu na tom nasom mediu dali. Vela si nad nim hlavu nelamali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera, keď som filmík pozrela, mi napadlo presunúť to do tejto témy ... predsa len sú tu hodnotené a prezentované animované filmy, a ľahšie sa porovnáva.

druhé, čo mi s filmíkom napadlo - že je to niečo ako film Už znovu skáčem cez kaluže.

len slabší.

tento štýl animácie je celkom bežný, to mu neuberá na kvalite. príjemne sa na to pozerá, je to prepracované, rok práce na niečom takomto je normálna bežná doba, minimálne toľko trvá vytvorenie kvalitného animovaného krátkeho filmu, často dlhšie.

po tretie, filmík dostal kopu ocenení, pretože sa v prvom rade tejto tematike málokde odvážili nedať ocenenie.

ako sa na festivaloch ocenenia udeľujú, by ste sa niekedy zrejme čudovali : )

ale je tu v tejto téme aj iný krátky film, nie taký priamočiary, úplne iný štýl animácie, nie takej "peknej", ktorý má vyše stovky ocenení, a vôbec nikomu nenapadne pochybovať, prečo.

 

ináč v poriadku: téma si ocenenia  zaslúži, takéto témy sú tak trochu tabu, málokto sa ich dotkne, spracovanie a starostlivá animácia si to zaslúžia, ale tá tretia vec, ktorá mi po zhliadnutí napadla, bola presne tá prvoplánovosť.

 

možno došli nápady, ale podľa mňa by neuškodilo filmu pár sekúnd navyše na preklenutie toho prerodu, to je jedna vec, druhá, niektorému z nich, či už psovi, či chlapcovi, by neuškodilo dať "barle" dočasné ... aby to trochu otupilo prvoplánovosť, a aby ten prerod chlapca bol v pochopení - ja sa trápim teraz, ale ten psík to má na celý život -
trochu ten príbeh tak nejako plynie, zjaví sa handicapovaný pes, šup šup sa odloží nažhavený ovládač, vstane, ahá, koniec.

 

tým ale ani nehovorím, že to nie je dojímavý príbeh. ale nie tak, že Poznanie!. že ma to udrie rovno do srdca.

 

animátor - filmár ovláda svoju prácu skutočne výborne, má svoj rukopis, animácia skvelá. príbeh začne, plynie, končí. to poznanie, ten prerod, Niečo tam chýba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem presne co tomu chyba. Emocie. Tie ozajstne, nie umelo vytvorene.

Keby ani jeden z nich nebol kripel, tak ma to oslovi ovela viac. V ramci nejakej kampane aby deti nesedeli za kompom ale isli behat, by to bolo celkom super. Ten prvoplanovy zvrat to zraza dole.

Skoro az na uroven tej cynickej, odpornej relacie modre z neba ci jak sa to vola. Ale je to animovane, tak je to milsie a neda sa na to tak hnevat.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že áno.  príbeh je dojímavý, ale chladný. chýba mu to podstatné, čo chytí za srdce. skutočný prerod, poznanie, a emócie.

 

teraz ako protipól jeden filmík, zo slovenskej produkcie, ktorý pred pár rokmi (2010) bol nominovaný na Slnko v sieti, bol to úplne prvý celo 3D animovaný film na Slovensku - keď vznikal, nikto to na našich patričných vysokých ani stredných školách neučil, nemali na to ani len programy, ba ani poriadne počítače - s počítačmi sa pri animáciách u nás prakticky nepracovalo -  dnes je ten film materiál na výuku 3D animácie na VŠMÚ. 

okrem nominácie získal dve ocenenia, jedno v Prahe, jedno v Montevideu.

 


 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem presne co tomu chyba. Emocie. 

 

:)

 kto vie,  čo bolo zámerom animovaného filmu?  možno film Darček,  mal  dať "len" impulz ..  dojímavý, no možno aj "bez emócii" .. na  zamyslenie sa človeka .. možno práve ten Darček , človek mal "rozbaliť, oživiť " ..

:yes_yes: to najdôležitejšie, najkrajšie, najvzácnejšie .. očami nevidíme,  precítime srdcom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zvieratko, dieťa, ešte k tomu dvojité postihnutie - to vždy zaberá na city a pocity diváka, aj to má robiť : )

 

problém je, že ten filmár je remeselne skutočne vážne dobrý, len ten príbeh je trochu slabý. tisíckrát obohraná a spracovaná téma pre každú vekovú kategóriu.  má v sebe silu, ktorú vôbec nevyužil.

 

berme to tu ale len ako akúkoľvek filmovú či knižnú recenziu - dielo sa nám môže páčiť, nepáčiť, smieme mať pripomienky či pochvalu, každý podľa svojho videnia :)

 

ten filmík po obsahovej stránke má trochu slabiny, je to mimoriadne pekne naanimované klišé. scenár si zvyčajne animátori týchto krátkych filmov vymýšľajú sami, a je to spravidla najťažšia časť dlhodobej práce. počas celej práce sa scenár piluje a mení, mimika, situácie, kdečo sa doľaďuje, scenár prepisuje, doplňujú sa nápady, vyrobiť dobrý animovaný filmík nie je jednoduché. pár minút výsledku, a jeden, dva roky práce.

 

vskutku tam podľa mňa chýba to poznanie, ako a kedy ten chlapec dospeje k tomu, že vstane ... ono je to vlastne v skutočnosti príbeh presne o tom - že chlapec precitne, príde akési osvietenie a neičo sa zmení ...lenže tá zmena je tam práve trochu ... proste len nastane

 

alebo keby ho zdravý psík donútil vstať a ísť ... alebo keby mal chlapec dočasne dochrámanú nohu a videl, že pes je postihnutý nadobro ... alebo by mali náhodou obaja zlomené pracky ... keby ho pes donútil nechať milovanú hru a pohnúť zadkom, len tak, bez akéhokoľvek postihnutia ...

je tam kopa možností, ktoré by z klišé spravili lepší príbeh. možno to len rozoberám priveľmi, asi celkom určite, ale na prvýkrát ma to trochu sklamalo.

 

 pozrela som si to ešte dvakrát. nie je to zlé. perfektná práca, skvelá animácia, pekný príbeh, ale tá prvoplánovosť toho očakávaného pocitu tam stále je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:)

 kto vie,  čo bolo zámerom animovaného filmu?  možno film Darček,  mal  dať "len" impulz ..  dojímavý, no možno aj "bez emócii" .. na  zamyslenie sa človeka .. možno práve ten Darček , človek mal "rozbaliť, oživiť " ..

:yes_yes: to najdôležitejšie, najkrajšie, najvzácnejšie .. očami nevidíme,  precítime srdcom.

Nie je vôbec podstatne čo bolo zamerom, ale ako to vo finale pôsobi. A netreba vytrhavať vety čo pišem z kontextu, lebo takto to prekrucaš. Pišem predsa, že emocie tam su. Nie že nie su. Ale su umele, falošne, prvoplanove. To je len prachsproste citove vydieranie. Nie su to emocie, ktore vyplynu z podstaty, prirodzene. A to veru dobre nie je, nech sa na to pozrieš z akehokoľvek uhla. Najhoršie a najsmutnejšie je, že ľudia to žeru (myslim tie umele, marketingove emocie, viď Modre z neba a spol.) a stači im to aj tak. Konzumuju falošne polotovary bez hodnoty. To so skutočnymi emociami nema nič spoločne.

 

 

Zručny scenarista dokaže emocie vyludiť len na zaklade pribehu ako plynie. A nepotrebuje na ich vyvolanie ukazovať postihnute zvierata a deti. Tu takeho scenaristu nemali.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mladezi nepristupny animak BUCHTY A KLOBASY.

Kedze ma silno zaujima osud potravin zo supermarketov, pojdem sa na to pozriet :zubiska:

A myslite si o mne co chcete, toto nie je o filmovom vkuse :D

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mladezi nepristupny animak BUCHTY A KLOBASY.

Kedze ma silno zaujima osud potravin zo supermarketov, pojdem sa na to pozriet :zubiska:

A myslite si o mne co chcete, toto nie je o filmovom vkuse :D

 

 

Uff. Sok bol, ze v kinosale sedeli aj deti. Nie ze nejaki maturanti, ale deti. Vedla nas sedel, tipujem, nemal ani 12rokov. A pred nami dievcata, vedla nich zhodou nahodu sadali traja chalani a kedze boli vo veku, kedy sa pred dievcatami este cervenaju, odsadli si o sedadlo dalej, nedajboze aby nesedeli vedla nich.

 

Film sam o sebe hmm, vlastne ani neviem, miestami velmi vtipne, miestami velmi vulgarne, ale s tym sa ratalo. Nieco velmi silene, ale v podstate fajn.

Az na sceny na zaver. Bola to neskutocna bohapusta je*acka potravin. A nie ze "tvarime sa ze sulozime". Oni/ony fakt sulozili. A pohlavie potravin sa neriesilo.

V tom momente som myslela na tie dievcata predo mnou, chlapca vedla nas, a bolo mi dost neprijemne.

Scena, ktora ked zacala, tak mi tiekli slzy prudom, lebo si vravim "wtf, kto je schopny napisat takyto scenar, muselo sa vela travy vyfajcit....a navyse, kto to vobec pustil dalej?" :)

 

Velmi, ale velmi zvrateny animak, takze "slabsim" povaham neodporucam, budu zarucene opustat salu pohorseni :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

Hajao Mijazaki

 

Hajao Mijazaki (jap. 宮崎駿 – Mijazaki Hajao; * 5. januára 1941Tokio) je jeden z najslávnejších a najuznávanejších tvorcov japonských animovaných filmov – anime. Spolu s Isaom Takahatom založil a v súčasnosti aj vedie animátorské štúdio Ghibli, ktoré produkovalo jeho najznámejšie filmy. 

 https://sk.wikipedia.org/wiki/Hajao_Mijazaki

 

9 najlepších animovaných filmov tohto režiséra  :klobuk:

http://ifenomen.cz/filmy/9-nejlepsich-animovanych-filmu-rezisera-hayao-miyazaki

 

Z týchto animovaných filmov som zatiaľ videla:

Zámek v oblacích

Princezná Mononoke

Doručovací služba čarodějky Kiki

Cesta do fantazie

Můj soused Totoro 

Zvedá se vítr

 

a ešte jeden , vďaka  Ryanovi  :)  Karigurashi no Arrietty

 

Upútali ma animované filmy, preto, si ešte rada  pozriem aj iné.  Sú to kvalitné animované filmy, každý ma niečo v sebe výnimočné.  :flowers: Celkovo tvorbu hodnotím pozitívne, lebo na mňa to tak pôsobí... hudba tiež pekná.

jednoducho,  treba to vidieť, počuť,  písmenkami to nejde ľahko popísať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď maš tak rada azijske animaky, určite si ešte pozri Šepot srdca: http://www.csfd.cz/film/161687-sepot-srdce/komentare/ (Mijazaki napisal scenar), ale hlavne Hrob svetlušiek: http://www.csfd.cz/film/129496-hrob-svetlusek/komentare/ to musiš.

A odporučam aj O dievčati, ktore preskočilo časom: http://www.csfd.cz/film/230842-o-divce-ktera-proskocila-casem/komentare/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ďakujem.  :)

kvalitné animáky. 

 

Ryan, videl si  film "Vlčí děti Ame a Yuki"?

Okami kodomo no Ame to Yuki

http://www.csfd.cz/film/308329-okami-kodomo-no-ame-to-yuki/prehled/

 

Japonsko, 2012, 117 min

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 2 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov