Skočiť na obsah

Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper

klamstva.gif

Odporúčané príspevky

Darkman

 

Čisto pragmaticky, bez emócií v tom identifikuj cenovo podhodnotené odpredaje strategických podnikov, častokrát mafiániom (Transpetrol) alebo kamasom (Paroplyn), nadštandardne vysoké investičné stimuly (to dokonca kritizoval aj Mikloš a snažil sa v niesť do toho aký-taký poriadok), nadštandardne vysoké odmeny privatizačným poradcom, "chýbajúca" dokumentácia z konaní, kauza Branisko, Veriteľ...

 

Buď rád, že sa to teraz nedeje v takom rozsahu...

 

Je to rétorika všetkých, spomeň si na Mečiara, Dzurinda (dvojnásobné platy, špinavé paprče, rozkrádačka-rabovačka). Mňa to nevzrušuje. Jedinou výnimkou je (bol) Čarnogurský, ale ten vďaka neznalosti politického marketingu nikdy nevyhral voľby - len raz dvíhal zo zeme moc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja netvrdim ze Dzurindova vlada bola cista ako lalia, ale aj napriek vsetkym veciam nastartovala slovensku ekonomiku a priviedla ju do stavu v akom je dnes. Ale aj tak je to stale voda, ked to porovnavame s Meciarovskou divokou privatizaciou (napr. Slovnaft).

 

A Fico zatial neurobil nic co by jej pomohlo. To ze nic vyrazne nedodrbkal nie je na pochvalu... alebo teba nebodaj v praci chvalia ked nic nepodrbkas? U mna v praci to beru ako samozrejmost, a chvali za len za pozitivne ciny. Take Fico zatial nema.

 

nadštandardne vysoké odmeny privatizačným poradcom

Toto je sranda, kedze Ficova garnitura dava, percentualne (ako inak chces specifikovat odmenu?), vacsia odmeny privatizacnym poradcom pri objektivne jednoduchsich predajoch (predaj pozemkov Bratislavskych teplarny, napr)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Darkman:

Sranda je, ak privatizačný poradca vyberá až z jedného záujemcu o strategický podnik a zoberie za to až stovky mil. a vyrobí sa ešte 9 mld. kurzová strata. A úplne náhodou je to ten istý, ktorý robil audit Enronu a odporúčal kupovať ich akcie, keď boli už takmer úplne bezcenné a kauza sa už prevalila...

 

 

Dzurinda mal svetlý len posledný rok 8 ročného obdobia (kiež by ich bolo viac).- medzitým bol prepad až do záporných čísiel a pomalé zviechanie. Ak budeme hodniť ekonomiku podľa rastu HDP, tak ju odovzdal po 8 rokoch len o trochu v lepšom stave, ako ju dostal.

 

 

Pozri môj 2. príspevok - ten je o to, čo sa v tomto volebnom období zatiaľ spravilo (plus úspešný boj s infláciou, na ktorý som zabudol a neskôr som ho doplnil)... Nie je to až tak málo. Stručne: nič nedodrbal ia výrazne posunuli ďalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani jedno vládne zoskupenie,ani z prava, ani z lava, jednoducho nik nie je a nebude popularny pri reformach, ktoré po buldociom vladnuti V.M. boli nutne, a obcan to pocitil na svojej zivotnej urovni, nebude volič tlieskať a skanadovať ešte,ešte.. reformy boli , sú, a budu nutne, ale ked Miki videl, ak nevidel mal si" šľepi Špišák dac ľepše okuľare o vecej dioptrioch " a v prvom rade sa mal zbaviť Kaníka, ten mu pokazil mnoho muziky, potom Zajaca - ten hopkal len pre uzky okruh známych a o vedeni takého kolosu ako je min.zdravotn. nemal ani šajnu, bezpodminečne sa nemal ponáhľať s privatizáciou strateg. štát. podnikov, posledné dva roky vladnutia Miki mal zrušiť niektore zle reformné kroky, už spomínane min.prace a social. veci i min.zdravotn., mohol si dovoliť, pretože ekonomika už bola perfektrne naštartovaná, ísť i do vyšších / - /čísel štátn.rozpočtu s tým, že SíCE BY TO VYZERALO,ako vypočítavé pred voľbami, ale ak by navýšil dôchodky naviac a dal aj trinásty dochodok,zrušil reštrikciu voči invalidom, zrušil poplatky v zdravotníctve, ktoré nic ale vobec nic nepriniesli, zaviedol lepsiu socialniu politiku voci mladym rodinam s detmi , ale on velky Miki zaspal na vavrinoch, takto namiesto 13-15% mohol mať 35%. Miki to bola neodpustitelna chyba co si urobil za posedne dva roky tvojej vlady, ale volit SDKU urcite budem , i ked stale cakam na ospravedlnenie sa volicom za volebny neuspech.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sranda je, ak privatizačný poradca vyberá až z jedného záujemcu o strategický podnik a zoberie za to až stovky mil. a vyrobí sa ešte 9 mld. kurzová strata. A úplne náhodou je to ten istý, ktorý robil audit Enronu a odporúčal kupovať ich akcie, keď boli už takmer úplne bezcenné a kauza sa už prevalila...

1)Privatizacny poradca nepomaha len pri vybere zaujemcu, ale aj v samotnej priprave privatizacie - napr. pri vyhodnoteni ceny predavaneho podniku (tam skus hladat dovody, preco sa prihlasil len jeden), co je v pripade SPP naozaj zlozitejsie ako v pripade Bratislavkych teplarni, pri ktorych islo o jeden blby pozemok. A poradca pri SPP nemal v zmluve zakotvene robit poradenstvo pre dalsich xy rokov

 

2)Vyska provizie sa urcuje percentualne... Predsa len je to viac motivujuce ked vie ze jeho odmena bude tvrdo zavisiet na cene za ktoru to preda

 

3)9mld sme stratili pri kurzovej zmene na SPP. Kolko sme ziskali na statnom dlhu? Alebo... preco ma by jedno zabezpecene proti kurzovej zmene, a druhe nie?

 

potom Zajaca - ten hopkal len pre uzky okruh známych a o vedeni takého kolosu ako je min.zdravotn. nemal ani šajnu

Zajacove 20korunacky boli podla mna perfektne. Konecne ludia prestali chodit k lekarovi ked sa potrebovali vyrozpravat.

O pohotovostiach ani nehovorim.

 

ale ak by navýšil dôchodky naviac a dal aj trinásty dochodok

1)Nesuhlasim. To je prehajdakanie penazi, ktore pri tom co to prinesie jednotlivcovi vs to co to bude stat stat je absolutne nevyhodne. Vsak si zisti kolko budu stat vianocne prispevky pre dochodcov SP... a pritom ide o smiesnu sumu, ktoru dostane jednotlivec.

 

2)Dochodcovia niesu na tom najhorsie. Ano, kricia ake maju male dochodky... aj moja babka krici, ale to ze kazdy tyzden necha len tak liter v kostole uz nepovie, alebo to ze v pohode je schopna nasporit celkom slusne peniaze.

Mlady clovek, ktory sa chce odrazit je na tom daleko horsie. Nehovorim este o tom, ked chce zakladat rodinu.

Daleko efektivnejsie by bolo znizit odvodove zatazenie, aby klesli vydavky zamestnavatela na zamestnanca (ja ked vidim, aka je moja cena prace a co naproti tomu dostanem v cistom, tak neviem ci sa mam smiat, alebo plakat).

Samozrejme ze taketo kroky by jednoduchi lud na cele s dochodcami nechapal. A bral by to ako ustupok voci zlym vykoristovatelom menom zamestnavatelia.

 

U mna by praveze pridanim dochodcom + vianocne prispevky hlas stratil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Darkman:

 

Takže napokon sme tie milardy zákonite museli priniesť na oltár pokroku. A tých pár milónov (ak vôbec) je najväčší hriech. Skromnúčko len predpokladám, že ti je zrejmý rozdiel medzi milíónom a miliardou :)

Dobre nechajme to, nemá to zmysel, chlapci si to zaslúžia. :)

 

Dochodcovia niesu na tom najhorsie. Ano, kricia ake maju male dochodky... Mlady clovek, ktory sa chce odrazit je na tom daleko horsie. Nehovorim este o tom, ked chce zakladat rodinu.

Aha ho, pravičiaka, ale len keď sa jedná o starú babku. Ak sa jedná o neho, už je červený ako Klement Gottwald! :lol: Rodinu si zakladaj, keď·na to budeš mať. To chce trochu zodpovednosti. Naflákať deti dokáže každý, uživiť a zabezpečiť je už iné kafé. Akým právom sa domáhaš sociálnej solidarity, keď u teba voči druhým je to absolútne neznámy pojem. ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat netusim kde v tom vidis ze by sa Dark domahal nejakej solidarity pre mladych

akurat pise ze dochodci sa stazuju, pritom sa maju lepsie ako mladi, ktori sa snazia postavit na vlastne...

prosim neprekrucaj

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lenže tie peniaze by boli +++ % pre pravicu, aj tak sa robí politika, ale Mikino spal na vavrínoch mysliac - "Však čo , moja je zásluha, že sme v OECD,NATO,EÚ aj ekonom.reformy v podstate vyšli, v zahraniči mi aj Miklošovi tlieskaju, aj k Bushovi som volajako dokrivkal " a na slovensky narod, ktory sa nato vsetko poskladal nejako zabudol, a tak mu to Slovácu vrátili aj s urokami pri volebných urnách. Miki tvoja krátkozrakost a naivita poslala celu pravicu do prd.... a tam išiel aj môj volebny listok.. :) :) :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nokia

 

tiez by som mala tento nazor, keby som vedela povedat meno, komu by mal Dzurindovi dat dalej zezlo..

Radicova ako prezidentska kandidatka je momento mimo hry

 

co sa tyka ankety, samozrejme spokojna nie som :lol: akurat aj nasej pravice mam v poslednej dobe viac nez plne zuby

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nokia

tiež som si to po volbach myslel, ale niet inej politickej osobnosti na pravej strane polit.spektra / okrem Miklosa, ale ten si to posr... s kurzovou stratou pri predaji Tranzitu/, Radicova ostala nevyrazna, monotónna. Dzurinda by mal už konecne zmenit retoriku, je to v zaujme ako strany, volicov , tak i Slovenska. Viest " ZOBOMYSIE VOJNY " nema vyznam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cat

Co si to vravel o tych emociach?

 

Aha ho, pravičiaka, ale len keď sa jedná o starú babku. Ak sa jedná o neho, už je červený ako Klement Gottwald! Rodinu si zakladaj, keď·na to budeš mať. To chce trochu zodpovednosti. Naflákať deti dokáže každý, uživiť a zabezpečiť je už iné kafé. Akým právom sa domáhaš sociálnej solidarity, keď u teba voči druhým je to absolútne neznámy pojem.

Momentalne ti to citanie medzi riadkami nevyslo. Ja som niekde povedal ze maju mne dat tie peniaze?

Ja som len povedal ze su skupiny, ktore su na tom objektivne horsie ako dochodcovia. Dovod preco sa im 'socialna' vlada nevenuje tolko ako dochodcom je prosty... nie su tak lahko zmanipulovatelni. Dochodcom staci vianocny prispevok a volic je isty.

 

Ja som za istu mieru solidarity. Ale nie ku kazdemu, kto mi nastavi paprc, a uz vobec nie za schovavanie predvolebnej kampane za solidaritu.

 

A o moje zabezpecenie sa neboj, obor v ktorom robim je 'slusne' plateny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

viem ze Sulik chce ist do politiky....podla mna najrozumnejsie by bolo, ak by Dzurinda odstupil a ako svojho nastupcu by urcil Sulika...chlapec ma na to a rozumni ludia by ho volili podla mna

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Nokia:

 

Ad Sulik do politiky

 

Nemyslím si, že Sulik sa pohybuje v platforme SDKU (skôr bude liberálnejšieho zamerania). Sulikove ekonomické úvahy sa dajú čítať, ale politicky je veľmi nezrelý. Okrem iného, nešťastne vsadil na veľmi lacný populizmus typu zrušenia koncesionársky poplatkov a až detínske zošmieňovanie politický odporcov. Nebolo ani šťastné jeho "politické" spojene s ľuďmi z Veriteľa, ktorý nevyzerá čistý. Jeho avizovaný vstup do politiky akosi zastal niekde na mŕtvom bode, resp. šiel do stratena.

 

 

Ak je SDKÚ ochotná osvojiť si Sulíkov daňový zákon, nie je SDKÚ ochotná osvojiť si aj Sulíka?

 

„To neviem. Najprv by to musel chcieť aj Sulík.“

 

A Sulík nechce?

 

"Nie"

Viď http://www.sme.sk/c/3259126/Sulik-Budem-vy...-a-pit-caj.html

 

 

 

Sulik mal pri daňovej reforme dosť veľké problémy s Miklošom, ktorý tam ponechal, resp. zaviedol niekoľko desiatok výnimiek, s ktorými Sulik nesúhlasil.

 

 

To Darkman:

To nebolo o emóciach... to bolo len konštatovanie toho, čo trčalo ako slama z čižiem :lol: Ale nebolo to myslené zlomyseľne, chápem, že bližšia košeľa ako kabát. :)

 

A som rád, že sa ti darí. Silný občan - silný štát

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat ty tu pises o tom, ako treba citat medzi riadkami, ale niesi schopny pochopit jednoduche vety, kde medzi riadkami nieje nic napisane....

suhlasim s darkmanom ze dochodci sa maju ovela lepsie ako mladi, akurat ze furt len pindaju a pindaju

a ver mi, ani nahodou tym nemyslim to, aby sa stat staral o mna ako mladeho, postaram sa sam a bez problemov....

 

takze nebud az moc domyslavy tam kde netreba

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Nokia

Je mi ľúto, ale nemyslím si to. Tvoj názor však rešpektujem (aj Darkmanov)... Ja mojej mamke ten smiešny dôchodok nezávidím a ťahám za ňu všetko. Aj tak všetko rozdá vnúčatám.

 

 

 

Skôr som od teba očakával reakciu na Sulika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem kde poniektori chodia na to , že dochodcovia sa maju dobre. Mozno nejakych 3 - 5% , ale tí ostaní z 9000,_Sk dochodkov asi tazko, a mnoho je takých co maju iba 5-7 000, a ked zoberies ze musia platit poplatky ako bezni obcania + oveľa viac za lieky ako mladí, čo je logické, tak zistis ze na stravu im mnohokrát ani nevychádza a podporujú ich deti, vnucata a kultura,rekreacie , ako tak casto vidime u nemeckých dochodcov v Spanielsku,Portugalsku to je iba zbozne zelanie. Nie , podstatné časť našich dochodcov drie biedu a v porovnaní len dajme tomu s ČR sú ako chudobní príbuzní.

Ten kto tvrdí opak si nevidí dalej od nosa ,na to je dobre prislovie:Sytý hladnému nerverí!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat samozrejme ze Sulik je politicky nezrely, ked v politike este aktivne nebol...treba ho nechat nech sa ukaze...ma predpoklady na to...

Jozef zober si uz len to, dochodci su casto majitelia nehnutelnosti....uprimne, k comu mi je 40 tisicovy plat, ked nemam nehnutelnost v hodnote par milionov ako ma dochodca? :) k nicomu :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dochodca nemus platit hypoteku, pripadne splatky na auto. Dochodca nemusi satit, zivit pripadne dieta.. Tak isto spotreba energii dochodcu je mensia ako spotreba energii mladej rodiny.

Dochodcovia sa maju lepsie ako mlada rodina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Darkman a Nokia:

 

Osobne mám iné predstavy o dôchodku a nechcel by som byť dôchodcom vo vašom ponímaní.

Prečo by som sa mal na dôchodok vysťahovať z rodinného domu do kartónovej škatule ? Nikdy. (Špeciálne pre Nokiu) Ja si chcem zvyšovať životný štandard a na dôchodku si ho udržať. A spravím pre to všetko!

 

S jedným však súhlasím : radšej mladý, krásny, zdravý a bohatý ako starý, chorý a chudobný. For ever young! :) :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat preco do skatule...poznam strasne vela dochodcov co maju byty v starom meste...veeeeeelky 5 izbak v hodnote cca 8-10 milionov...

ak by ho predal, kupil si 1izbak co samotnemu dochodcovi uplne staci tak by mohol rozdat vnucatam a zo zvysku si spokojne zit az kym nezomrie...

akurat ze nad tym nikdy ani nepremyslaju a ked im to navrhnu ich deti, tak hned ich chcu osklbat, obrat o vsetko atd...horsi ako male deti su ti dochodcovia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Nokia:

Už zasa natŕčaš labu :) Lavičiak červený! :)

 

Prečo by som mal rozdávať? Ja sa chcem mať na dôchodku dobre! Vieš koľko stojí lepšie SUVečko, koľko výbava na paragliding, lyžovanie, potápanie, kvalitná fotovýbava? Vieš koľko krajín som ešte nevidel a chcem vidieť? Koľko krásnych kníh vychádza? Ani dobré víno a dobré jedlo nie je zadarmo...Aj dobrí priatelia niečo stoja... Prečo by som sa mal tohoto zbavovať a živoriť? Sú to pre mňa veľmi vysoké hodnoty.

 

Ja kvôli nikomu ani do sociálneho bytu nepôjdem... určite nie dobrovoľne. Býval som v slušnom trojizbovom a utekal som odtiaľ ako zmyslov zbavený. Panelák by ma na staré kolená zabil.

 

Nech sa každá generácia stará o seba! Makaj viac a nezáviď :lol:

 

Za primeranú solidaritu najmä s takými, čo objektívne sa nemôžu o seba postrať, samozrejme som. Možno aj druhým by som pomohol pokiaľ, nepindajú a je aký taký predpoklad, že aj oni by v budúcnosti solidárne pomohli druhým.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov