Skočiť na obsah

Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper

klamstva.gif

Odporúčané príspevky

ekonomika slape tip top...len vdaka tomu, ze fico v podstate do nicoho radikalneho nezasiahol ako sluboval :lol:

ale ak zacne urcovat ceny, ako planuje to este len bude sranda...urcovat statom ceny, to kde sme?? to nasa mala trhova ekonomika len tazko rozdycha...skus byt podnikatel a predstav si, ze ti niekto zacne urcovat za kolko mas predavat...mal by si chut toho cloveka do zadku nakopat...

si neuvedomuju, ze tym dokazu potopit celu ekonomiku...urcime podnikatelom, ze nemozu zvysit ceny, podnikatel bude nuteny zavriet obchod, prepustit ludi..bude vysia nezamestnanost a ekonomika pojde dolu vodou

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hospodárska politika je veľmi dobrá.

Rozpočty sú zodpovedne zostavované.

Deficit verejných financí sa znižuje - reštriktívna politika (uznám, že je zabalená do populistických rečí, ale funguje to).

Po rokoch opäť prílev zahraničných investícií.

Koruna rekordne silná (posilnenie o viac ako 20 percent).

Devizové rezervy vysoké.

Animozity kaníkovských reforiem po súdnych ťahačkách napravené....

 

Proti neprimeraným cenám a zneužívanie postavenia na trhu sa bojuje všade vo svete. To ma trápi najmenej, resp. vôbec.

 

O úspechoch ekonomiky svedčí aj to, že opozícia za 2 roky nenašla žiadnu relevantnú platformu pre svoju činnosť.

 

Nemá zmysel sa hádať v kategóriach pravica-ľavica. Zmysel má len úspech-neúspech, funguje-nefunguje, udržateľný a neudržateľný, logický-nelogický.

Že niekto nadviazal aj na pozitívne stránky predchodcu a tlačí úspešne káru ďalej ho ctí, to nie je chyba... Tak by to malo fungovať, opak by bol veľkou chybou.

 

To sú fakty a zvyšok sú emócie. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

opozicia nema temy, i ked snaha najst nieco je obrovska, to ako kona ci uz SDKU a KDH je nenapravitelna politicka chyba, jedini kto pochopil ako dalej je SMK.. :lol: :) ale to som uz pisal v uvode...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je odpoved pre Cactalesa / na ss / tema SMER FICO a vlada ma mnohe spolocne, cinnost vlady sa odvija od programoveho vyhlásenia a to je na zaklade politických programov stran a pokial viem tak strana SMER si tam dala všetky svoje témy, takže či volľakto chce alebo nechce to tak vnímať, vláda je socialistická a pod kontrolou SMERU SD, čo povie Fico to platí, za dva roky neviem o tom, žeby to takto nebolo. Takže Ficov SMER SD je vláda, a vlada je SMER. :lol:

Tém kde je pertraktovaný SMER a koalícia je viacej, ale iba jedna tema je SMER SD a to je táto./ jedine žeby som prehliadol zoznam tém :) /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie, nie som spokojný  :lol: Inak absolútne súhlasím s tebou Nokia, vidieť, že sa vyznáš a hlavne aj to, že z ktorej časti Slovenska si, zdielam tvoje názory  :)

 

V tejto vláde sa väčšinou správajú ako hulváti a hysterici - Fico rozpráva ako typický komunista, názory si mení každý mesiac a potom kritizuje opozíciu nech držia hubu, napáda neustále médiá...a je toho ešte podstatne viac. Zdravotníctvo je napr. abolútne v riti - to si nejak mnohí nevšímajú...sa mi zdá - zrušenie 20 SK poplatkov - volovina, hlavne keď v susedných štátoch sa to zavádza(aj v Maďarsku sa snažili, no potom to nejak padlo)....nechcem nikoho urážať, ale s tým zruším dosiahli to, že 1, zdravotníctvo stráca miliardy a po 2, že starí ľudia viac zaplňujú nemocnice, lebo to majú zadarmo a mnohím nič nie je, ale oni starí, všetko ich bolí, veď mladí si počká, klebety sú tiež "dôležité"...Toto ma nehorázne irituje  :) A tie výmenné poukazy... ;) ....napr. niekto chce spáchať samovraždu, je zúfalý, psychikcy narušený - to aby najprv šiel k obvodnému (lebo tam dostane výmmený pokuaz), kde sa daný pacient väčšinou hanbí povedať čo je s ním, zvlášť, keď plno geriatrikov načúva...a rastie počet samovrážd...našťastie, že je psychiatrovi chodím od decembra, síce cez výmenný poukaz, ale to Vďaka mojej detskej lekárke, keďže som nepoznal tu psychiatrov, tak ma ihneď poslala na psychiatriu...a mohol by som vymenovávať kopec príkladou...no a ešte s tým druhým piliérom...probblém vlády je to, že ľudia si cez DSS sporia pre seba na dôchodok a keď nepodaj po smrti to neprepadne v prospech štátu...

 

V tejto vláde skutočne nevidím nič pozitívne  ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dal som ano s vyhradami , ano preto že vlada je konečne alespon v minime socialna, čo Dzurinda pozabudol že obyvatelstvo kazdého statu nie su len aktivni podnikatelia, uspesni manageri,zivnostnici, akcionari a obchodnici, ale aj ludia ktori na to nemaju, nemaju bunky byt uspesni,popripade su chori,invalidni,ze v ekonomike nie su len nadnarodne firmy a ich financie, ale su aj zamestnanci zijuci iba z prace svojich ruk niekde v pasovej vyrobe, ze mnohi ziju iba zo svojich zamestnaneckych platov, ze tu mame ucitelov na ZS, ktori dlho boli na okraji zaujmu vlady, podobne ako roľníci.... nieco sa zmenilo, ale zatial iba minimalne, ale stale lepsie ako nic , a bohuzial Dzurinda pozabudol ze 85% ludi zije zo svojich 15-18000 platov,a dôchodky na urovni 8-9 000, ved to bude 300 eur mesacne... az smiesne cislo...

Nikdy som nebol laviciar, ale socialny system musi fungovat pocas každej vlady a je to jedno či politicky ťahá do prava alebo do ľava, bohuzial zatial funguje iba v minime.... ale verim to je iba počiatok nového socialneho systému.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je odpoved pre Cactalesa / na ss / tema SMER FICO a vlada ma mnohe spolocne, cinnost vlady sa odvija od programoveho vyhlásenia a to je na zaklade politických programov stran a pokial viem tak strana SMER si tam dala všetky svoje témy, takže či volľakto chce alebo nechce to tak vnímať, vláda je socialistická a pod kontrolou SMERU SD, čo povie Fico to platí, za dva roky neviem o tom, žeby to takto nebolo. Takže Ficov SMER SD je vláda, a vlada je SMER. :lol:

Jozef, nebudem tu rozoberať zmysel témy. To, čo som chcel k tomu poznamenať som ti už povedal. Vyjadrím sa iba k vzťahu SMER - vláda. Nemožno dávať rovnítko medzi vládu a najsilnejšiu vládnu stranu, aj keď toto prepojenie tu prirodzene je. Formálne, podľa ústavy ale nie je členstvo vo vláde viazané na politickú stranu ale na dôveru Národnej rady. Právo navrhnúť menovanie alebo odvolanie člena vlády prináleží podľa ústavy predsedovi vlády a nie predsedovi najsilnejšej koaličnej strany.

 

Samozrejme, strana SMER má dnes rozhodujúci počet vládnych kresiel a koaličných partnerov má de facto iba do počtu. Vplyv SMERu je dôsledkom aktuálnej situácie: SMER sa cez volebné výsledky stal najsilnejšou parlamentnou stranou a s pomocou ďalších dvoch strán bol schopný nominovať do vlády ľudí, ktorí v nej budú presadzovať predstavy tejto strany.

 

 

 

 

Ak SMEROM politicky deklarované sociálne opatrenia prejdu praxou, kde je niekoľko milardový balík, ak vstupom do menovej únie a zavedením € nebudú výrazné problémy, ak sa Ficovi podarí udržať energetické spoločnosti na uzde,ak potraviny si udržia terajšiu cenovú hladinu, čo vyzera, že áno, tak je predpoklad veľkého úspechu strany SMER po nasledujúcich voľbách, čo nasvedčujú aj stabilné veľmi dobré volebné preferencie- nad 40%.

Je prirodzené, že sa Fico aj v druhej polovici volebného obdobia bude chcieť vyhnúť akýmkoľvek nepopulárnym krokom a keď zvládne hladko prechod na euro zrejme už nič neohrozí jeho víťazstvo v nasledujúcich voľbách. Pokiaľ však bude dlhodobo regulovať ceny a tlačiť tak pred sebou lavínu, môže sa to prejaviť tým výraznejšie neskôr.

 

Nepozerám síce správy každý deň, ale zdá sa mi, že SMER nič nerobí. Som trocha sklamaná. Ale je to lepšie než HZDS alebo SDKÚ.

Ja to považujem vo viacerých smeroch za lepšie, ako keby mal SMER plniť svoje predvolebné sľuby.

 

K dvom rokom vládnutia Ficovej vlády:

Fico pred voľbami 2006 z opozičných pozícií univerzálne kritizoval všetky kroky svojho predchodcu a reformy predošlej vlády mali skutočne na veľkú časť obyvateľstva prechodne negatívne dôsledky. To Ficovi pomohlo vyhrať voľby. Následne prijal niekoľko rozhodnutí, ktoré mu pomohli ďalej si zvyšovať popularitu:

 

Poplatky pri návšteve lekára - ich zavedenie bolo veľmi nepopulárne, nemožno však povedať, žeby ich výška bola neúnosná, alebo žeby sa vďaka nim znížila dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

 

Zníženie DPH na lieky a knihy (a návrat ku dvom sadzbám DPH) - čo sa týka DPH za lieky, bola to pre poisťovne určitá kompenzácia za výpadok príjmov po zrušení poplatkov. Inak tiež skôr populistický krok

 

Vianočný príspevok pre dôchodcov - To, že dôchodcovia sú najvernejšími voličmi vedel už Mečiar v deväťdesiatych rokoch. Teda aj Fico uznal za vhodné hneď od začiatku získať na svoju stranu, prípadne si udržať podporu veľkej časti dôchodcov.

 

Zákonník práce - SMER vstupoval do volieb s podporou KOZ, novelizácia ZP bola presadením záujmov odborov, priniesla určité zníženie flexibility zamestnávania.

 

"Milionárska daň" - Rovná daň patrila spočiatku medzi Ficom najkritizovanejšie opatrenia Dzurindovej vlády a sľuboval návrat k progresívnemu zdaňovaniu. Po voľbách zrejme pochopil jej prínos, v súlade s Jánošikovskou tradíciou však aspoň obmedzil alebo zrušil pre fyzické osoby s vyššími príjmami odpočítateľnú položku.

 

Ešte stojí, myslím za zmienku vzťah Fica k opozícii, médiam a ku kritike jeho vlády:

Ako som spomenul, Fico z opozičných lavíc univerzálne kritizoval takmer všetko, čo urobila minulá vláda a nezbudol jej pripomenúť akúkoľvek chybu. Ako sa dnes stavia ku kritike strana SMER-SD? Akonáhle opozícia poukáže na nejakú kauzu, odpoveď predstaviteľov SMERU-Sociálnej demokracie je v tom zmysle že môžu byť radi, že vôbec sú v parlamente a mali by byť radšej ticho. Vzťah ku kritike médiami nie je o mnoho lepší.

 

Za skôr za pozitívne považujem asi iba to, že sa vláda rozhodla prijať euro v pôvodne stanovenom termíne, čo túto vládu núti k pomerne prijateľnému hospodáreniu.

 

So súčasnou vládou SMERu-SD, ĽS-HZDS a SNS celkovo nie som spokojný, ale po voľbách v roku 2006 som očakával, že to bude horšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat skus si pozret volebny program strany smer z roku 2006 (dam ti hint je na ich stranke) a porovnaj si s tym co spravili...ak by som volil smer a takto by ma niekto oklamal, ze nesplnil skoro nic z toho co slubil, tak by ma to asi nastvalo, ze si niekto robi zo mna debila nemyslis? (prosim ta neodpovedz mi na toto ze "aj dzurinda" ako to robia male deti )....

 

ako Cactales, po volbach som ocakaval ze to bude ovela horsie, nastastie je okolo Fica par ludi, ktori mu daju "po papuli" ked uz zacne trieskat poriadne bludy...vid. ked nechcel prijat euro, zavolal si ho guverner nbs aby prestal rozkrikovat take veci a ukazal mu, co realne treba spravit...

 

smer je strana ako bolo volakedy HZDS - populisticke reci, namotat si jednoduchych volicov typu dochodci a cigani a maju to v kapse...zrusenie 20 korunacok pomohlo akurat v tom, ze opat u lekara vysedavaju dochodci ktori sa chcu ist ku lekarovi len porozpravat, prispevky vianoce a na deti...100 korun za rok, ci 30 korun mesacne na dieta...vsak to je skor na smiech ako by to nejak malo pomoct...uz som pocul mlade mamicky ako sa rozpravali o tom, ze si myslia ze si z nich robia dobry den, ked im daju 30 korun mesacne navyse na dieta, co staci tak na 3-4 jogurty...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat skus si pozret volebny program strany smer z roku 2006 (dam ti hint je na ich stranke) a porovnaj si s tym co spravili...ak by som volil smer a takto by ma niekto oklamal, ze nesplnil skoro nic z toho co slubil, tak by ma to asi nastvalo, ze si niekto robi zo mna debila nemyslis? (prosim ta neodpovedz mi na toto ze "aj dzurinda" ako to robia male deti )....

Už som sa ti snažil vysvetliť, že je rozdiel predvolebná retorika a realita všedného dňa. Práve preto takýmto veciam nepripisujem žiadny veľký význam a beriem ich s rezervou. Fico je na tribúne rovnaký táraj, ako Dzurinda (aj keď to nechceš počuť) :lol: . To je politický marketing, na ktorý keď nepristúpiš, skončíš pred bránou parlamentu.

 

Fico však bol natoľko korektný, že aj v tých populistických drístoch vždy hovoril "do výšky, ktorú dovoľujú maastrichtské kritéria". Tým je povedané všetko. Netreba počúvať, ale počuť, netreba, čumeť, ale vidieť...

Od začiatku bolo pozorným jasné, že sa bude opierať o silný veľkopodnikateľský stav (veď odtiaľ mal sponzorov), o zodpovednú fiškálnu politiku (prezentovanú Počiatkom) a integračné tendencie. Takžie žiadne prekvapenia, len logické smerovanie naznačeného.

Dôležitejší ako volebný program je programové vyhlásenie vlády

 

Ja s tým nemám problém. Pre mňa je podstané, že ekonomika šľape tip-top - ostatné sú podružnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja s tým nemám problém. Pre mňa je podstané, že ekonomika šľape tip-top - ostatné sú podružnosti.

No však to len preto, že Fico nezrušil Mikiho reformy, tak ako sa pred voľbami bohorovne búchal do pŕs, že to spraví.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusit nieco co je a bolo uspesne by znamenalo pre kazdu vladnu garnituru zaciatok konca, dobre bolo povedane- je rozdiel predvolebná rétorika a samotné vládnutie, tiez ma stve ako kazdeho ineho, ze nie je vsetko tak, ako by mohlo byt , stve ma byrokratická mašinéria štátných úradníkov s ktorou bohužiaľ Fico zatiaľ NEPOHOL a sľúbil nápravu, opak je však pravdou nikdy, dokonca ani za bolševíka nebolo toľko byrokracie,papierovania, buzerácie,zbytočne vyhodených peňazí nielen zo spoločného vrecka, ale aj z môjho ako podnikateľa, ktoré by som mohol investovať do zamestnanosti, do lepšej sociálnej starostlivosti o zamestnanca, v tom Ficova vláda zatiaľ neurobila skoro nič. Po vstupe do EÚ byrokracia rozkvitá ešte viac, bohužiaľ. Taktiež ma štve, že SVK sa zbytocne ponahlalo do menovej unie, v poriadku vlak uz bol v chode, ked SMER vyhral volby a oni naskočili uz len koli tomu, politicky vzate:"

My socialni demokrati to opozicii dokazeme, my to zvládneme a vy nebudete mat tému ..." , ale politicky vzate z pohladu obcana, teda aj mojho:"Ekonomika frndží na plne obrátky a minim. dalsie 4-6-8 rokov to bude tak, no za 4-6 rokov sa zdvihnú nielen mzdy, ale aj Sk by sa posilnila, pri minim. inflacnom raste..." tu socialisti zlyhali a mali byt prezieravejsi - toto urcite vycitam tejto vlade, ze sa zbytocne uponahlala za politickými bodmi a na ukor obcana Slovenska. VSTUP SVK DO MENOVEJ ÚNIE postačoval od roku 2014-15 , vstupom od 1.I.2009 si SMER SD a premiér Fico uplietli na seba bič, i keď zaklad biča uplietol Dzurinda, bití ale budeme všetci Slováci. Velmi dobre ste vedeli a viete pani z vlady ake obrovské problémy malo Slovinsko a inflácia po vstupe do menovej unie na urovni skoro 12% nebola iba koli potravinam a rope.... ale politicky to bolo rýchlené na úkor obcana, a to Slovinsko malo + ekonomické ukazovatele daleko pred nami....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však to len preto, že Fico nezrušil Mikiho reformy, tak ako sa pred voľbami bohorovne búchal do pŕs, že to spraví.

Čitaj celé a nevytŕhaj z kontextu.

 

BTW

Zo Zajacovych, Lipšicovych, Kaníkovych a Froncovych kvázireforiem by dlho nevyžil. :lol:

Pozri môj druhý príspevok, tam máš doplnenie a odpoveď.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslim ze kanikove reformy boli upravene este pred nastupom ficovej vlady

20 korunackova zajacova reforma bola podla mna dobra, prinutila dochodcov premysliet si, ci si pojdem ci nepojdem len tak pokecat ku doktorovi

 

a krasne co si nespomenul a z coho hlavne fico zije su miklosove (resp. sulikove) reformy...nebyt ich, tak teraz niesme kde sme :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zle myslíš... napr. odobraté invalidné dôchodky spätne vyplácala a reformu reparovala po náleze ústavného súdu Tomanová. Podobne aj obmedzenia na reklamu a sprísnenie investičnej disciplíny DSSiek riešila Tomanová.

 

Úvahy o Zajkových "dvackách" nekomentujem :lol:

 

To ostatné som ti už vysvetlil v 2. príspevku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čitaj celé a nevytŕhaj z kontextu.

Z kontextu nevytŕham, ja si totiž pamätám čo Fico vykrikoval pred voľbami a čo činil po nich. A to je medzi nami ten rozdiel.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z kontextu nevytŕham, ja si totiž pamätám čo Fico vykrikoval pred voľbami a čo činil po nich. A to je medzi nami ten rozdiel.

Nie, nie, rozdiel je v ideologicky podfarbených emóciach, ale aj o tom už bola reč. :lol:

Ale vecnejšie k téme... k tým bodom ekonomickej politiky v mojom príspevku č. 2 som zabudol dopísať ešte oveľa úspešnejší boj s infláciou v oveľa sťaženejších podmienkach (nárast cien ropy a potravín v globálnom merítku), akotomu bolo za predchádzajúcej vlády. Maastrichtské kritéria sa plnia až od roku 2007.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel tu je ten problem ze ficovolicom je uplne ukradnute, ze si z nich niekto spravil dobry den, nakecal im vsemozne bludy, oni ho za to volili a teraz ich osral a hovno z toho splnil

zrazu je dolezite to, ze vsetko funguje ako ma...ale im je asi ukradnute ze dali hlas niekomu kto ich oklamal..to ze to funguje vdaka predchadzajucej vlade nechcu vidiet...

 

Cat prosim ta ako mozes obhajovat Tomanovu, co je dovolim si povedat za poslednych 10-15 rokov najneschopnejsi minister co kedy bol vo vlade...

a prosim ta vysvetli mi ten tvoj uspesnejsi boj s inflaciou? co spravil fico okrem jeho vyhlaseni, ze chce mat co najsilnejsiu korunu pri prechode na euro? vsetky peniaze co ma zacina rozdavat miesto toho aby ich rozumne investoval...vykrikuje ze dialnicu do KE chce mat co najskor pritom dal historicky snad najmenej penazi na dialnice atd...tomuto ty hovoris boj s inflaciou? rozdavat tam kde netreba a uberat tam kde treba?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Nokia:

Kde som koho obhajoval???

 

Len píšem o tom, kto čo vykonal, nie som obhájca. Nebudem na niekoho nadávať, len preto, že ty nadávaš.

 

 

BTW

Skús raz aj polemizovať s názorm a nie s nositeľom názoru.

 

A úplne na okraj, lebo to nie je podstatné - minulé voľby som nevolil (po prvý krát), lebo v čase volieb som už dovolenkoval na Kréte. Ale musím skonštatovať, že tí, čo volili, zvolili prosperitu. A aj keby som volil, tak je to čisto moja osobná vec, ako by som volil, a nemáš najmenšie právo do toho zasahovať, môžeš to nanajvýš rešpektovať. O tom je pluralita a to je už veľmi podstatné. :lol:

 

 

A rada na záver: čítaj menej partajné letáky a potom nebudeš frustrovaný z predvolebných sľubov...

 

Pozri napr. teraz OBAMU - u demokratov válcoval odmietavým postojom k Iraku. To však na volebné víťazstvo v celoštátnom merítku nestačí. Teraz v tejto otázke hlása rezervovanejší postoj (neohrozí americké záujmy). Klamal? Nie, len niektorí zle počúvali...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat ja ti nezakazujem nikoho volit :lol: len s tebou diskutujem...

 

a ja niesom frustrovany z predvolebnych slubov, evidentne si to zle pochopil...ja jednoducho nemam rad politiku jednoduchych ludi...gulas pivo klobasa, chlieb a hry....to je to co ludom staci a co nasa vladna garnitura na cele so smerom praktizuje...to je to co ma rozculuje...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat Eye

 

Podla teba je spravne postavit svoju politicku retoriku na zdrbavani toho co tajne podporujem, a zaroven potrebujem na uspokojenie istych skupin svojej volicskej zakladne?

 

O samotnych cinoch nema momentalne moc cenu sa bavit... pretoze tych cinov bolo zatial ozaj malo.

 

Podobne aj obmedzenia na reklamu a sprísnenie investičnej disciplíny DSSiek riešila Tomanová.

Keby tak radsej riesila tu ciernu dieru s nazvom Socialna Poistovna. + byrokraticky bordel v Soc poistovni, ktory som mal tu cest zazit, ked som si vybavoval DSS.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To Darkman:

 

Podla teba je spravne postavit svoju politicku retoriku na zdrbavani toho co tajne podporujem, a zaroven potrebujem na uspokojenie istych skupin svojej volicskej zakladne?

Opäť zopakujem - otázka stojí, či správne počúvame a interpretujeme hovorené a písané slová... Či náhodou nepočujeme to, čo chceme počuť a nie to, čo sa skutočne hovorí. Je úplne normálne, že podľa cieľovej skupiny si pripraví politik prejav (vlastne tak by mal postupovať každý človek, ktorý má mať prezentáciu, vystúpenie). Niekomu musíš po lapate, inému stačí naznačiť, iný číta aj medzi riadkami... Ľudia sú takí s tým nič nenarobíš, nemá to zmysel ignorovať.

 

 

To Nokia:

 

ja jednoducho nemam rad politiku jednoduchych ludi...gulas pivo klobasa, chlieb a hry

Veď ani ja a snažím sa ti to vysvetliť. Preto kašlem na mítingové letáky a predvolebné sľuby určené plebsu, priamočiarosť určenú aj pre debila (veď aj ten má taký istý hlas, ako akademik alebo nositeľ nobelovej ceny). Som občan, ktorý platí kur***ské dane, nemôžem si dovoliť ten luxus prikladať váhu veciam, ktoré ju absolútne nemajú, sú nepodstatné alebo marginálne.

 

 

 

Trošku na odľahčenie - mexickí farmári takto protestujú proti skorumpovanému senátorovi http://www.bleskovky.sk/?sid=100259&obr=280060

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat aj ja platim dost velke dane na to, aby som mal pravo sa rozculovat ze sa z nich zbytocne vyhadzuje do ciernych dier....

 

a paci sa mi na fica par vyrokov na sme diskusiach:

1. Ak by fico tolko lopatou makal, co hubou mele tak by uz aj dialnica do kosic bola postavena

2. Kto nic nerobi, nic nedoj**e

:lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Opäť zopakujem - otázka stojí, či správne počúvame a interpretujeme hovorené a písané slová...

Prosim ta, co mame interpretovat? Predvolebna retorika nie je surealisticka basen, aby sme museli robit nejaky zlozity rozbor.

Ked Fico na jednej strane tvrdi ze cela minula garnitura by mala ist do vezenia, a ze miklos okradol stat o strasne miliony, a na strane druhej sa vezie na tych reformach, ktore kritizoval. Tak v takom pripade nejde o ziadnu zlu interpretaciu, ale len o populisticke kecy, ktorym jednoduchy obcan naleti.

 

Fico nestavia svoju politicku retoriku na viziach a planoch, ale len na zdrbavani toho co tu je, a co tu bolo. Fico ma furt potrebu s niekym bojovat, ci to bola minula garnitura, ci to su velke a zle monopoly.

 

Je úplne normálne, že podľa cieľovej skupiny si pripraví politik prejav (vlastne tak by mal postupovať každý človek, ktorý má mať prezentáciu, vystúpenie)

Ale co toto meni na veci? Ze Fico namiesto aby priniesol vizie dalsieho smerovania, prinasa len populisticke kecy a absolutne nesystematicke opatrenia ako vianocne prispevky pre dochodcov, vyhrazanie sa sukromnemu sektoru...

 

Ty tu hovoris ze si spokojny s tym ako ekonomika slape. Rovnako by slapala aj keby tam sedela cvicena opica (aj tej by si bol tak vdacny?)

Fico ten vozik neroztlacil... roztlacili ho ti, na ktorych z toho vozika kyda... A nerobi nic preto aby vozik ostal v chode. Jedine o co mu ide, je to aby sa zapacil jednoduchej majorite, a ostal na tom voziku kym este ide. Potom bude musiet prist zas niekto kto ten vozik roztlaci....

A nezabudajme ze na tom voziku sa snim vezu ludia, ktory ten vozik uz raz zastavili, vykolajili a chirurgicky rozobrali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov