Skočiť na obsah

Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper

klamstva.gif

Odporúčané príspevky

Tiež si nemyslím, že keď už hneď na úvod bolo toľko kriku, že by vláda nemala vopred stanoviská právnikov k tomuto kroku (právnu analýzu).

len taky detail, tato vlada robi rozhodnutia casto stylom per huba, bez pravnej analyzy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jedna tema aj pre tych ,co na míle obchádzajú všetko o politickom diani u nás,či na komunalnej alebo celoštatnej úrovni . Dnes bol opäť zlým dňom pre vládnu koalíciu,keď minister obrany podal demisiu a tentokrát ju Fico prijal,čo podľa mňa malo byť už po tragéddii v Novákoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Buď budeme rešpektovať jánošíkovskú tradíciu, alebo treba vymeniť národ. Aj týmito slovami si v piatok v Terchovej premiér Robert Fico pripomenul 320 rokov od narodenia slávneho zbojníka. Na narýchlo zorganizovanej oslave si premiéra prišlo vypočuť asi tisíc ľudí.

 

http://spravy.pravda.sk/fico-respektovat-j...5_sk_domace_p32

To je asi najlepší recept pre všetkých politikov. Vymeniť nevďačný národ, pokiaľ nezdieľa ich názory. V tomto prípade by sa Ficovi výmena nemusela celkom vydariť a vymenený národ by mohol pre zmenu vymeniť premiéra.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zdá sa, že chceme Jurka obesiť druhý krát :lol:

O Jurkovi hovoril v správach historik Matúš Kučera. A pekne, ako o ľudovom hrdinovi, ktorému ľud prisúdil určité sociálne vlastnosti a cítenie. To asi treba rešpektovať. To nezmení žiadny politik ani žiadny "objektívny" historik typu D. Kováča. Tak, ako Angličania nikdy nevymažú z dejín svojho Robina Hooda alebo Američania Jessi Jamesa, čo bol vydridúch najhrubšieho zrna, ale jeho smrť sa stala synonymom zrady priateľa (Bob Ford) a streľby do chrbta.

 

Osobne nič nemám proti Jurovi Jánošíkovi, ani proti Fedorovi Hlavatému (o ktorom tak pekne hovoril historik Pavel Dvořák - najmä o jeho liste zlým bardejovským radným pánom). Štúrovci ho tiež zobrali nam milosť a prebúdzali ním národ. Spálime Bottovu Smrť Jánošikovu?

Patria do našich dejín a kultúry, iné nemáme a Kováč nové lepšie nespraví.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat Eye

 

Otázka rešpektovania, či nerešpektovania Jánošíka alebo ktorejkoľvek historickej osobnosti je u každého vecou osobného presvedčenia a nie nariadenia prolitikov. Predseda vlády zašiel priďaleko, keď vyhlásil, že ak národ nezdieľa jeho názory, tak ho jednoducho treba vymeniť. Zastáva tu podobný princíp, ako jeho koaličný partner, ktorý sa pokúsil presadiť otca národa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat Eye

 

Tu nejde o historicku pravdu (kedze ta je podla vsetkeho, aspon co sa tyka Janosika nedosiahnutelna), ale o smiesny pokus nanutit Ficovu predstavu narodu. Po poslednom predsedovom konani a reptani sa uz nebudem divit, ked si v hube omelie nejaku mrtvolu z cias 1 Sl, statu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Catales a Dead

To ste už posunuli do inej roviny - do roviny komentárov nejakých pisálkov... S tým škoda strácať čas.

 

Dead

A od kedy už nejde o pravdu? Veď tou sa novinári oháňali a našli svoji lokajov v podobe Kováča a ešte nejakej pipirindy, ktorým dali široký mediálny priestor a prezentovali ich ako perly slovenskej archeológie, historie a lingvistiky. Ak sa prichytia pri účelovej lži a profesionálnej úchylke, s ktorou ostatní nesúhlasia, už sa nehľadá pravda, ale nejaký "vyšší princíp mravný"? To snáď nie...

Len preto vzniklo toto stanovisko 32 historikov, archeológov a lingvistov ako prejav nesúhlasu so spochybňovaním dejín a autochtónnosti Slovákov (novinármi a kvázi historikmi a konjukturalistami):

 

OTS: Stanovisko slovenských historikov, archeológov a jazykovedcov

Bratislava 7. januára (TASR-OTS) - S poľutovaním vnímame opakujúce sa úsilia o spochybňovanie autochtónnosti Slovákov na vlastnom národnom a štátnom území, ich kontinuity dejín, kultúry a jazyka. Naposledy sa to stalo v súvislosti s medializovaným pokusom o verejné škandalizovanie predsedu vlády Slovenskej republiky na stránkach denníka Sme (3. január 2008). Niektorí historici a publicisti, ktorí doposiaľ nie sú schopní pozitívne akceptovať existenciu samostatnej Slovenskej republiky, sa usilujú zneužívať čisto odborné otázky na politické a ideologické diskusie. Zarážajúca je predovšetkým tá skutočnosť, že väčšina z nich sa týmito otázkami vo svojom výskume nikdy nezaoberala, pritom sa ale verejne deklarujú ako renomovaní odborníci.

Ustálenie terminológie v každom vednom odbore je úlohou odborníkov. Nesuverénne podmienky neumožňovali slovenskej vede slobodne sa zaoberať týmto problémom, a preto predkov dnešných Slovákov z politických a ideologických dôvodov často označovala ako "Slovanov", hoci už od 9. storočia pramene poznajú a odborná literatúra všeobecne hovorí o Čechoch, Maďaroch a Nemcoch. Pomenovanie Sloveni, respektíve starí Slováci na označenie slovenského obyvateľstva v 9. a 10. storočí sa v odbornej literatúre používal už od konca 19. storočia, kedy sa začala formovať moderná slovenská profesionálna veda. Uvedený termín používali vo svojich odborných prácach tak slovenskí, ako aj zahraniční vedeckí pracovníci.

Jazykovedcom, historikom a archeológom je jasné, že vhodné pomenovanie pre predkov dnešných Slovákov nezávisí iba od historických prameňov, ale je výsledkom vedeckej dedukcie a logickej úvahy. Pomenovanie starí Slováci zodpovedá teda nielen potrebám slovenskej vedy, ale aj realite, v ktorej žili naši predkovia, v tom čase označovaní ako Sloveni (Slovenky a slovenčina jestvujú bezo zmeny dodnes), a zodpovedá aj dnešnému stavu národa. Existencia suverénnej Slovenskej republiky si prirodzene vyžaduje vnímať vlastné dejiny v súlade s kladným hodnotením celej etnogenézy národa, kontinuálne doloženej od čias kniežaťa Pribinu a jeho národno-emancipačného vývoja.

Myslíme si, že je nevhodné, ak jeden či dvaja historici osobujú právo kodifikovať odbornú terminológiu, najmä keď za ich názormi nestoja odborné, ale politické ciele.

 

V Bratislave 4. januára 2008

 

Prof. PhDr. Jozef Baďurík, CSc. Prof. PhDr. Július Bartl, CSc. Prof. PhDr. Vincent Blanár, DrSc. PhDr. Ján Bobák, CSc. PhDr. Ladislav Deák, DrSc. Doc. PhDr. Marta Dobrotková, CSc. Prof. PhDr. Ján Doruľa, DrSc. Prof. PhDr. Milan S. Ďurica Prof. PhDr. Eva Fordinálová, DrSc. PhDr. Ľudovít Haraksim, CSc. Doc. PhDr. Martin Homza, PhD. PhDr. Anton Hrnko, CSc. Prof. PhDr. Ján Kačala, DrSc. Prof. PhDr. Matúš Kučera, DrSc. Prof. PhDr. Mária Kohútová, CSc. PhDr. Titus Kolník, DrSc. PhDr. Eva Kolníková, DrSc. Prof. PhDr. Róbert Letz, PhD. Doc. PhDr. Ján Lukačka, CSc. PhDr. Anna Magdolenová, CSc. Prof. PhDr. Richard Marsina, DrSc. Doc. PhDr. Ivan Mrva, CSc. PhDr. Peter Mulík, PhD. Prof. PhDr. Šimon Ondruš, DrSc. Prof. PhDr. Michal Otčenáš, CSc. Prof. PhDr. Ivor Ripka, DrSc. Prof. PhDr. Alexander Ruttkay, DrSc. Prof. PhDr. Vincent Sedlák, CSc. PhDr. Július Sopko, DrSc. PhDr. Ján Tibenský, DrSc. Prof. PhDr. Jozef Vladár, DrSc. Doc. PhDr. Peter Žeňuch, CSc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cat Eye

 

Ked uz, tak Fico mal povedat konkretne ktori z obyvatelov Velkej Moravy boli Stari Slovaci, kedze z tych sa diferencovalo viac narodov. Alebo moze skusit povedat svojmu kamaratovi Paroubkovi, ze je vlastne Slovak, to iste moze skusit aj u Poliakov, Bulharov, Ukrajincov, Srbov, Chrovatov... Z tvojho zoznamu historikov a archeologov sa dejinam ranneho stredoveku a stredoveku na nasom uzemi nevenovala ani tretina. Caplovic neskor o Starych Slovakoch hovoril ako o pomocnom termine, ktory premier pouzil. Minister Madaric tvrdi, ze:

 

„...pri pouziti terminu ide predsa o logiku potvrdenu historickymi pramenmi, ze dnesni Slovaci su potomkovia tych ludi“

Prezident Gasparovic sa tiez blysol „pomocnym terminom“:

 

„Prvý samostatný štát – Veľkomoravskú ríšu založili starí Slováci v 8. a 9. storočí, keď ich kniežatá Pribina, Rastislav, Mojmír a najmä kráľ Svätopluk ju sformovali na vplyvný štátny útvar. „

Len neviem, ci podla oficialnej vladnej logiky maju na takuto definiciu pravo aj nasi susedia.

 

Spomeniem este premierove slova, ktore nasledovali po „Svatoplukovi“

 

„Za čo sa hanbíme? Ak sme mali 1200 rokov späť nejaký útvar, ktorý bol porovnateľný s čímkoľvek na svete a v iných štátoch vtedy ešte nebolo nič - možno tam chodili iba nejaké zvieratá a ešte tam neboli nijaké štátne útvary. Tak prečo sa nevrátiť k týmto myšlienkam a nedať ľuďom ešte viac hrdosti?“

Aj za tym stoja nasi historici? Skor sa to podoba na liecenie komplexov, ako na relevantnu historicku vypoved:

 

„Niektorí historici a publicisti, ktorí doposiaľ nie sú schopní pozitívne akceptovať existenciu samostatnej Slovenskej republiky … “

Mimochodom Jergus Ferko v knihe Madarske sebaklamy vycital byvalemu prezidentovi Gonczovi, ze na prednaske v Oxforde operoval pojmom Stari Madari:

 

„Popredný maďarský vzdelanec, dokonca hlava štátu, pokojne nazýva nesúrodú zmes kmeňov, z ktorých len jeden sa volal Meder (Megyer-Magyar), Maďarmi, a ani sa nenamáha pridať hoci len prívlastok "starí".“

Signifikantne, mozes ho dopisat na 33 miesto, alebo na Kovacovu stranu?

 

Ako som uz napisal, manipulacia s pojmami mi je lahostajna, aj ten narodnoegoisticky patos zucastnenych. Ak vsak premier ide vymenit nechapavy narod, treba sa mat na pozore, lebo ako sa zda, vykradanie programovej naplne SNS este neskoncilo a groteska bude pokracovat, tak u prvej ako aj u druhej slovenskej narodnej strany

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Premier Fico je predovsetkym politikom a politikom lavicovej populistickej strany zaroven jej predsedom, teda niet co vycitat ak ma snahu dostat do svojho tabora co najviac sympatizantov aj za cenu zneuzivania historickych pojmov. Preferencie jeho strany dokazuju, ze mu to ide, dari sa a perspektiva uspechu v dalsich paralamentnych volbach je obrovska, to sa SDKU DS a KDH moze iba snivat, skor je to pre nich nocna mora a urcite nadlho. Co je pre Slovensko zle, reformy potrebne do dalsich obdobi su v nedohladne, najma v zdravotnictve a socialnej oblasti, ale taktiez v skolstve, co je naskodu veci lebo take prihodne chvile v buducnu uz nebudu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dead

 

"Ked uz, tak Fico mal povedat konkretne ktori z obyvatelov Velkej Moravy boli Stari Slovaci, kedze z tych sa diferencovalo viac narodov."

 

Na to netreba Fica, na to stačí anonymný kronikár kráľa Bela, (Gesta Hungarorum), ktorý starostlivo rozlišoval Čechov, Moravanov a Slovákov (a určite nemyslel ani Bulharov, čo sú skôr Pečenehovia premiešaní slovanskym etnikom, alebo Poliakov, ale skôr nitrianske a blatenské obyvateľstvo). Skús prečítať: V. Múcska -Kronika anonymného notára kráľa Bela (Gesta Hungarorum) http://www.vydavatelstvorak.sk/product/kro...-hungarorum-17/

Takže, prečo by sme sa mali v 21. storočí k svojim dejinám stavať horšie, ako nás zapísal uhorský kronikár v 11. storočí?

 

 

Ak nemá právo na existenciu starý Slovák, potom nemá ani starý Čech, ani starý Maďar. Lebo sú to rovnaké mystifikácie (alebo pravdy - zavisí od uhla pohľadu)

 

Ferko nie je historik, ani archeológ, ale publicista, takže do zostavy nepatrí :lol:

 

Čo sa týka Svätopluka, tak by som tiež odporúčal prečítať si aspoň Dvořákove diela (nájdeš na tom istom linku) alebo aspoň to, čo sa dochovalo vo franských kronikách. To stačí, aby bolo zrejmé, že v tú dobu patril medzi silných panovníkov pomerne stabilného útvaru, s ktorým sa muselo počítať aj vo franských kruhoch (lebo ich nájazdy tvrdo oplácal a bral si "vojnové reparácie").

 

Necítim potrebu sa biť do pŕs za dejiny, ale nechať sa osierať a stavať sa do pozície "duchovného bezdomovca" (tento Ficov termín musím použiť, lebo sa skutočne podaril), to mi je ozaj proti srsti. Úctu od druhých nedosiahneš, pokiaľ ju nebudeš pociťovať a nachádzať aj u seba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dead, o pár storočí po anonymnom kronikárovi kráľa Bela, si Slovákov zastal v spore s Nemcami v Žiline aj uhorský kráľ Ľudovít. Skade sa len to prekliate etnikum berie???? :lol:

 

 

My, Ľudovít z Božej milosti kráľ Uhorska, Poľska, Dalmácie atď. dávajúc na pamäť obsahom prítomnej listiny oznamujeme všetkým, ktorých sa to týka, že zo strany Slovákov, našich mešťanov a hostí zo Žiliny, bola nášmu Majestátu predložená veľká sťažnosť, že podľa starého zvyku a výsad nášho mesta volaného Žilina, z jednej strany medzi nimi a z druhej strany medzi našimi mešťanmi a hosťami Nemcami zo spomínanej Žiliny sa volili za prísažných mešťanov a do (mestskej) rady v rovnakom počte (Nemci a Slováci); teraz ale spomenutí Nemci, naši mešťania a hostia zo spomínanej Žiliny sa zdráhajú pripustiť ich zvolenie (:Slovákov:) za prísažných mešťanov do rady mesta, hoci to tak vyžaduje starý zvyk a (udelené) výsady. Pretože oni (Slováci) rovnako poctivo a úplne platili, prispievali a poukazovali všetky dávky a dane, ako aj akékoľvek služby nám a našim županom, pre nich ustanoveným i tým, ktorí sa v budúcnosti ustanovia, tak isto ako menovaní Nemci, občania a hostia našej spomínanej Žiliny, preto (Slováci) poprosili náš Majestát, aby sme im primerane pomohli. A pretože Slováci, naši obyvatelia a hostia v menovanej Žiline, ale aj v tomže kraji sú početnejší ako naši mešťania a hostia Nemci, neodlišujú sa (od nich) pri platení dávok, daní a (poskytovaní) služieb a rovnako nám platia ako naši mešťania a hostia Nemci, preto z týchto dôvodov nám a našim barónom vyplýva, že by sa z našich mešťanov a hostí Slovákov z jednej strany a z týchže našich mešťanov a hostí Nemcov z druhej strany mali za prísažných mešťanov a do rady menovaného mesta voliť a pripustiť v rovnakom počte. Preto po zrelej úvahe s našimi barónmi, aby sa odstránil a úplne vykorenil podklad všetkých roztržiek a sporov medzi spomínanými našimi mešťanmi a hosťami Slovákmi z jednej strany a spomínanými našimi mešťanmi a hosťami Nemcami z druhej strany a všetci mohli žiť v mieri a pokoji, nariaďujeme, aby sa spomedzi menovaných našich mešťanov a hostí z jednej a našich mešťanov a hostí Nemcov z druhej strany za prísažných prísediacich volili a ustanovovali vždy osoby v rovnakom počte a aby menovaní naši mešťania a hostia Slováci sa tak isto ako menovaní naši mešťania a hostia Nemci stávali členmi rady spomenutého nášho mesta. Dané v spomínanej Žiline druhého dňa po sviatku svätého Jána pred [Latinskou] bránou roku Pána 1381.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dead

Ešte raz, lebo zjavne nechceš pochopiť. :lol: To, že kronikár zaznamenal existenciu Slovákov, Moravanov a Čechov približne dve storočia (skôr menej) po rozpade Veľkomoravskej ríše, znamená len toľko, že povedomie etnika bolo natoľko silné, že ani rodiace sa Uhorsko nemohlo tento fakt ignorovať. Kronika bol účelový dokument, ktorý mal za úlohu vytvoriť "históriu" a jednotiacu myšlienku tvoriaceho sa útvaru. Nie je ani tak korektný z hľadiska historického (uvádza a sporne hodnotí rôzne udalosti (dokonca aj vymyslené)), ale je významným dobovým dokumentom vystihujúim charakter a pozadie doby (a je to jedna z prvých beletrizovaných písomností Uhorska). Predsa by bolo lepšie niečo si o tom prečítať skôr ako zaujmeš stanovisko. A hovoríme v prípade kroniky o 11. storočí .

 

To etnikum to jednoducho bolo v kontinuite, nespadlo z Marsu v epoche štúrovského romantizmu. :)

 

Mne je jedno a ani na to neragujem kto z politikov, čo hovoril (ani som ich doteraz nespomenul). Len sa snažím vysvetliť, ako pizdili dvaja konjukturalisti históriu, na čo tých 32 historikov jednoducho muselo reagovať.

 

Ale nechajme to, lebo by bola chyba keby sme začali uvažovať v intenciach dejín podľa Fica alebo Dzurindu. Dejiny sú len jedny a iné nemáme. Nepriklášľujme, ale ani nedehonestujme. A bola by chyba, ak by nám ich vykladali cudzí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vies co ma serka Cat , radi sa buchame do prs aki sme len ... taki a onaki , ale 2/3 Slovakov nepozna nase vlastne dejiny, co dajme tomu u Cecha a Madara toto neexistuje.... ale to je mimo temy... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Súčasná vládna koalícia bohužiaľ nemá na svojej strane média, ale veď s tým čo SMER hlásal už pred voľbami muselo byť jasné, ľavicová politika nebude mať na ružiach ustlané, i keď viaceré kroky Ficovej vlády voličovi ako takému nevadia a skôr ich podporuje,čo je aj vyjadrené vysokými preferenciami SMERU, čo ten aj dáva patrične najavo ďalšími a ďalšími zákonmi z ich dielne bez toho aby niečo konzultoval alebo mal snahu pribrať k tomu opozíciu, ktorá veľmi ťažko znáša po ôsmych rokov vládnutia,rozhodovania taktiež o všetkom, byť iba štatistom a už nielen to, pretože podľa Fica privatizácia SPP bolo jedná obrovská " lumpáreň" , čim sa Dzurindovci dostávajú do úplne novej situácie, keď Damoklov meč je v rukách SMERU a ten chce

aby padali hlavy predošlej vlády, o čom by už však mala rozhodovať Prokuratúra. Kedy sa to stane, a či sa to vôbec stane, či su to len politické bubliny, to úkáže čas. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono je to dobré, že vláda nemá média na svojej strane. A bolo by to bývalo dobré, keby aj Dzurinda nebol mal média na svojej strane.

 

Hlavy nepadajú, nikoho nezatvárajú... o tom, či je alebo nie je vina rozhoduje stále súd. Podnet môže podať hocikto, kto si myslí, že sa stal skutok v rozpore so zákonom.

 

Áno, Miky ťažko nesie, že už nerozhoduje, ale stále sa myslí, že koalícia je povinná jeho volebnú agendu v plnom rozsahu zapracovávať do vládneho programu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stráca vietor z plachát Mikino a bohužiaľ pre pravicu to nie je dobre, zvolili veľmi zlý spôsob boja bez patričnej taktickej prípravy a stratégie, takto si SDKÚ nepolepší , určite majú naviac , ako len zavýjanie na Lunu.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

Vládna strana SMER SD má od začiatku vládnutia na čele s premiérom Róbertom Ficom obrovskú podporu obyvateľov Slovenska. Vládna koalícia strán po voľbách, keď SNS jedno celé volebné obdobie nebolo ani parlamentnou stranou a HZDS ĽS osem rokov nemala možnosť rozhodovať o veciach štátu účasťou v opozícii a stratou viacerých verných sa dostala svojimi volebnými % na úroveň 8-9, sa vytvorila účelovo, i keď Fico určite predpokladal, Slota, tak i Mečiar znamená problémy.Po dlhej vládnej odmlke obidve strany- SNS i HZDS potrebovali taký SMER i Fica, i Fico potreboval také SNS a HZDS. Byť vo vláde i keď s oklieštenými možnosťami je politický úspech,to SNS i HZDS dosiahli a vyzerá to tak, je snaha si to udržať i po polovičke vládnutia a taktiež v nasledujúcom volebnom období. I keď Ficovi sa už evidentne nechce robiť hasiča a hasiť Slotové politické lapsusy, ktoré evidentne škodia na medzinárodnom politickom poli nielen SMERU ale i Slovensku .

Ak SMEROM politicky deklarované sociálne opatrenia prejdu praxou, kde je niekoľko milardový balík, ak vstupom do menovej únie a zavedením € nebudú výrazné problémy, ak sa Ficovi podarí udržať energetické spoločnosti na uzde,ak potraviny si udržia terajšiu cenovú hladinu, čo vyzera, že áno, tak je predpoklad veľkého úspechu strany SMER po nasledujúcich voľbách, čo nasvedčujú aj stabilné veľmi dobré volebné preferencie- nad 40%. Podľa všetkého v ďalšiom volebnom období Ficov SMER sa zbaví Slotového politického hulvátstva, čo bude pre Slovensko iba dobre, a ústretovo medzinárodnej politike , susedským vzťahom, najväčšej národnostnej menšine pravdepodobne vytvorí novú koalíciu s účasťou SMK, ak samozrejme tá nejako významne nezmení svoju politickú rétoriku, ktorá podporou Lisabonskej zmluvy v parlamentne sa zbavila akéhosi opozičného prívesku pod taktovkou SDKÚ DS a MIkuláša Dzurindu, má evidentnú snahu nájsť cestu , možno aj k vládnutiu s Ficom ,ktorý už musí riešiť aj južné regióny ešte stále v hospodárskom, ekonomickom závese iných častí SVK, ale na to si ešte počkáme necelé dva roky.

SMER SD je v tomto našom európskom priestore určite najsilnejšiou ľavicovou politickou stranou, ale zásluhou aj bývalých slovenských vládnych strán a nielen v dobre vybudovanej ekonomicko hospodárskej pozícii SVK, ale najmä v zanedbávaní sociálnej politiky, čo dalo veľké operačné pole práve ľavicovej socialistickej politike, ktorá veľkorysú možnosť pravicových strán jasne využila v svoj politický prospech a pravdepodobne nadlho, pretože Dzurindovci a Hrušovskí zatiaľ nenašli odvahu sebareflexie, neprehodnotili dôvody neúspecchov, nezmenili rétoriku, i keď snaha bola, a tým pádom ani nejakú novú politickú stratégiu a taktiku aj napriek popularite Ivety Radičovej, nenašli Komunisti by povedali : Nemajú poučenie z krízového vývoja, a tak sa naďalej SDKÚ DS a KDH štiepi, odchádzajú im z paralam. klubov ďalši poslanci, ich politické opozičné ostrie už ani tak nemožno nazvať . Jediný kto pochopil a je sebareflexný v opozičnej politike je Csákyho SMK, ktorí si svoje stranícké problémy poriešili excelentne, dokonca aj najradikálnejnších členov, či z jednej alebo druhej strany vedeli eliminovať.

SMER SD je zatiaľ čitateľnou socialistickou stranou s jasne ľavicovou, na hrane európskej socialistickej politiky, či to aj tak ostane ukáže budúcnosť.

Tému zakladám, ako som spomínal, dva roky vládnutia SMERU a zaujíma ma váš názor nielen ne tie dva roky, ale aj vízie ....

Ešte by som poprosil v ankete, samozrejme ak chcete, zdôvodniť prečo ste hlasovali, tak ako ste hlasovali. ... ja sa pridám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niesom spokojny...nemam rad lavicu uz len z toho dovodu ze ich volila velka cast neprisposobyvych obcanov, ktori len ruky natrcaju so slovami "daj daj daj" ale nikdy sa nenaucia na sebe makat...

zvysit prispevky vsade mozne o par korun je rozdiel...rozdavat kym je z coho

nie aby naucili ludi pracovat, oni ich naucia nepracovat...vsak naco sa bude clovek snazit, ked sa mu dari tak mu milionarskou danou (aj ked pritom zarobi cca pol miliona za rok a nie cely milion) zacnu brat jeho vlastne zarobene peniaze...vyuzivat beznu vlastnost slovakov, zavidiet tym co su uspesnejsi a snazit sa ich zrazit na kolena...

 

dobre to vystihuje to ako sa hovori, nedat hladnemu jednu rybu ale udicu a naucit ho chytat ryby...

to by mala robit nasa vlada a nie len furt do tych hladnych gagorov pchat jedlo za nic...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov