Skočiť na obsah

Platenie spoločnej dovolenky


weirdo

Odporúčané príspevky

S frajerkou sme zacali uvazovat o nejakej spolocnej dovci na prelome august/september. Uvazujeme nad vsetkymi moznostami - od dovce s partiou niekde v bungalove v Chorvatsku az po celkom slusnu dovcu niekde v Egypte za pomerne slusne love (tak 30).

 

Nasa situacia je asi taka, ze frajerka je studentka bez nejakeho permanentneho prijmu okrem rodicovskeho sponzoringu, teraz si ide na leto zohnat nejaku brigadu. Ja este pracujem, ale od augusta budem cisto student, mam nejake uspory, z ktorych si uplatim prvy semester + este mi ostanu nejake peniaze, z ktorych by som bol teoreticky schopny aj pomerne slusnu dovcu utiahnut sam, akurat si nechcem kompletne vymiest vsetky lova.

 

Myslite si, ze by mal prvu dovolenku platit chlap, alebo by bolo normalne, keby sa podielala aj holka? Nie je pre mna problem zaplatit vacsiu cast ceny z te, pokial by si kocka prispela aspon par litrov, akurat nechcem, aby stav mojho uctu minus dovolenka minus naklady na skolu vykazoval cislo nula .. Uvazujem, ze sa s mojou o tomto porozpravam, az pride cas, ale nechcem, aby som vyzeral ako skrob.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmm, podla mna je normalne pol na pol

niesi ziadny jakabovic co si nabalil pipku, aby si jej platil dovolenku...podla mna aspon ubytko a cestu si rozdelit a tam mozno minies viac ako gentleman, ale urcite by som to nehadzal cele na seba

ano som skrob :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

weirdo, chcete ísť za hranice? ja mám najlepšie zážitky práve z dovoleniek a výletov z Českej republiky, možno to nie je také lákavé ako čvachtať sa v mori, ale zase netreba letenky. :- )

 

ak ste sa však dohodli na výlete do zahraničia, myslím že by bolo vhodnejšie na dovolenku prispieť rovnakým dielom, alebo urobiť aspoň rozumný kompromis. určite sa nedá nazvať lakomosťou to, že si nemôžeš dovoliť uhradiť celý výlet bez problémov sám, podľa mňa to tvoja frajerka pochopí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemyslim ze to musis zaplatit cele ty, hlavne ak na to nemas, pripadne ti potom nic neostane

 

mozete sa dohodnut aj tak ze to zacvakas a ona ked bude mat brigadu a nejake peniaze tak ti cast penazi vrati...my sme spolu uz styri roky ale doteraz sme vzdy spolocne platili dovolenku, nikdy neplatil len moj priatel a to pracuje a ja studujem, vzdy som aj ja prispela niecim, minimalne ubytovanie som si platila sama...tento rok ideme na dovolenku na Balaton a ja fakt nemam prachy, tak len minimalne prispejem, ale prispejem

 

mne to je aj blbe ked moj priatel vsetko plati, citim sa hlupo, uz sa neviem dockat ked budem zarabat

 

a musite ist do zahranicia? my sme boli normalne na slovensku na private, vyslo nas to na 300 korun na noc na osobu a bolo to super, lacne a pekne :lol: prave kvoli tomu ze financne nam to na to more a zahranicie nevychadzalo, aj tento rok sme chceli ist, ale kupujeme byt a nemame prachy, tak aspon k tomu balatonu, tiez na privat, aj ked trochu drahsi ako obvykle chodievame, 480sk na noc :)

 

a ak nemate peniaze, tak by som volila radsej to chorvatsko ako egypt, ktory by bol drahsi ako pises

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak nemá na to aby zaplatila polku, dá sa aj tak že sa dohodnete na veciach ktoré zaplatí ona a ktoré ty.

 

Celkovo, ak si si vedomý žeby ťa to vyšlo draho, nechápem načo je dobré sa niekam trepať.

Niejaký privát,... pri vode na víkend poteší, niekedy aj stačí.

Neviem si predstaviť žeby som v lete makal kvôli tomu aby som mohol ísť na dovolenku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked som bola s byvalym, hoci som bola student ( brigadujuci ), vzdy som na spolocnu dovcu prispela..on ako pracujuci zaplatil vacsi obnost, ale ja som nejakou ciastkou prispela vzdy

 

aspon to ubytko som si zaplatila sama a zvysok on..

 

s terajsim, ked obaja pracujeme, ideme napoly..ak prave jeden z nas je na tom finacne horsie, tak ten druhy vypomoze, ale aspon castou prispeje kazdy

 

takze pokial nie je babenka uplne bez penazi, nech si zaplati to ubytko .. a pokial to teba nezruinuje, tak jej zas mozes finacne vypomoct napr, s cestou, stravou a pod...

pokial ta chlap na tu dovolenku nechce vyslovene pozvat a aj ju celu zacvakat, no dohadujeme sa spolu...vtedy sa mi zda vhodne nenechat celu platbu na chlapa, ale zaplatit si svoju cast

 

ale inak..pokial frajerka na tom finacne ako studentka nie je dobre..naco zas chodit na drahsiu dovolenku? radsej sa uskromnit a neskor predsa bude este dost zarabat a tak cestovat..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my ideme spolu tiez na dovcu, a rozhodne mi nenapadlo, ze by to mal platit len priatel, ktory pracuje par mesiac uz, a teraz uz na plny pracovny pomer

 

ja mam doma dohodu, ze cast si prispejem zo svojho, v lete budem praxovat, a cast mi doplatia rodicia, ... a budem sa snazit, aby aj jedlo a ostatne vydavky boli cca na polovicu, tak ako to je vzdy, aj ked chodime von, ... zo zaciatku si hundral, ze on ako chlap ma platit vzdy, ale ja si to nemyslim, a uz si na to zvykol a nie je problem

 

my si najdeme last minute, lebo sa nam nechce platit spominanych 30 tisic a viac :lol: chceme cca do 20, a Turecko, Spanielsko, alebo nieco podobne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Malinka, ja by som tiez milerad siel niekam v prelome augusta septembra na LM za dvacku, ale vdaka vsetkym moznym servisnym a palivovym priplatkom to tak nevyzera. keby si kocka zaplatila aspon to ubytko, co vychadza na nejakych 5-6 litrov, tak by to slo :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No kazdopadne si myslim, ze ked jej rodicia vedia, ze budes teraz zas student, tak pokial maju dake financne prostriedky, mohli by jej cast prispiet tiez, a nie cakat, ze ty to zatiahnes... a pokial nie, asi by som vybrala nieco lacnejsie, a mozno sa dohodnut, ze neskor pojdete dakam "do lepsieho"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja len taka poznamka

idem tam, na co mam :) na co nemam, tam sa nehrniem :)

ak ma ma dovolenka zruinovat, kaslem celu dovolenku...ak na dovolenku bez problemov mam, tak ma netrapi kto plati viac :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Malinka, ja neviem ci ona povedala doma, ze s niekym chodi :lol: ja som to napr nepovedal.

 

Nok jasne, nechcem ist na dovolenku tak, aby som potom zivoril, ani to tak neplanujem. Skratka nerobi mi problem dat vacsiu cast, ked mam viac penazi, ale rad by som videl aspon nejaku ciastku od nej .. nie sme spolu az tak dlho :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ak spolu nie ste moc dlho, myslím, že tu nie je čo riešiť, vybrať niečo finančne dostupné pre študentku a pekne na polku. Ja si neviem predstaviť ani po dlhooom čase spoločného života, že by som mala nechávať platenie čohokoľvek, čo budeme užívať spoločne čisto na chlapa, ak nepôjde, samozrejme, o dar alebo niečo podobné. Ak sú tam tie rozdiely, že ty si pracujúci, ona len brigádujúci, aj tak by som v tom nevidela rozdiel, že ty zaplatíš dve tretiny, ona tretinu - prečo? Dnes nie je problém nájsť úplne super last minute za smiešne peniaze. Nech si baba nezvyká :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu som o tom premýšľala

v podstate nechceš ísť na dovolenku sám, je fajn, že budeš mať takúto spoločnosť. ty na to máš, ona nie, ste spolu máličko, a celá známosť sa môže vyvrbiť ešte všelijako, môže po chvíli skončiť a môže zosilnieť, lenže to nikto nevie, ani aktéri nie, peniaze budeš potrebovať aj na štúdium, keď prestaneš pracovať, aj keď ho budú financovať zrejme aj rodičia. takto asi situácia vyzerá.

vyberte si lacnejšiu dovolenku, je úplne jedno, z hľadiska vzťahu, či budete tráviť romantiku pod pyramídami či kdesi v prírode

z hľadiska peňaženky to nie je jedno, hlavne keď ste spolu tak krátko

nie si onassis, aj keď na to máš

jednoducho nevidím dôvod, prečo by si jej po mesiaci či dvoch známosti mal platiť dovolenku do egypta

buďte spolu, preverí to váš vzťah, ale za lacnejšie, tvoja túžba po egypte naplnená ešte bude

de facto : teraz na to nemáte - mala by zaplatiť svoj diel, minimum časť, celkom určite.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe, tak dievcinka to vyriesila :lol: vcera sme sa bavili o lete a vravi, ze chce kazdy den makat. na otazku 'preco kazdy den' som dostal odpoved 'aby sme mohli ist na peknu dovolenku' ... tak ak sa jej podari nasporit aspon nejake lova, skusim vybavit Egypt a par korun jej uz doplatim :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

budem mesiac makať do úmoru aby som si mohol týžden oddýchnuť.

veď to nemá logiku :lol:

- ale môžeš byť rád že sa chce o výdavky podeliť. vlastne, ak by to bolo inak, bolo by to divné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

do umoru to zase nebude, dokladat haraburdy 6h denne v Tescu nie je az taka drina :lol:

 

no a ked chces vidiet po dlhom case more, tak to zadarmo nebude ... a ak je tvojim cestovatelskym snom vidiet pyramidy, tak to duplom zadarmo nebude .. ale sny si treba plnit :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako v pohode sa to vyriesilo :lol:

ja som raz takto jedno leto brigadovala v jednote...dokladanie tovaru, tiez nejakych 6 hodin denne..tazka praca do umoru to urcite nie je, ale vzhladom na pekne pocasie vonku a prazdniny to liezlo na nervy niekedy vcelku dost :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Na dovolenku chodím len tam na čo mám.

 

Keď som šiel na dovolenku s kamarátkou platili sme si každý sám za seba.

Keď som šiel na tú istú dovolenku s manželkou platil som všetko aj za ňu.

Aký bol medzi tými dovolenkami rozdiel?

Manželka mi to ofrflala.

 

Z toho mi vychádza, že by som mal chodiť na dovolenku s kamarátkou. :lol:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov