Skočiť na obsah

Cyklistika (cestná, dráhová, horská, cyklokros,...)


aljak63

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 mesiacmi...

Nedeľňajšie cyklistické preteky Gent - Wevelgem zatienila smrť belgického jazdca Antoine Demoitiého (1990 - 2016)

 

Dvadsaťpäťročný pretekár stajne Wanty-Gobert podľahol zraneniam, ktoré utrpel po kolízii s ďalšími štyrmi cyklistami približne 115 km pred cieľom. Keď ležal na zemi, narazil doňho sprievodný motocykel. Podľa miestnych médií trafil cyklistu priamo do hlavy.

 

Po incidente ho odviezli do nemocnice na jednotku intenzívnej starostlivosti v severofrancúzskom meste Lille. Už v nedeľu večer predstavitelia tímu informovali, že cyklistov stav je veľmi vážny. Demoitié zraneniam napokon podľahol.

 

prípad sa stále vyšetruje, ale s tými sprievodnými motorkami je to už trochu ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Slimak,

 

 

http://sport.aktuality.sk/c/216780/vynimocny-pribeh-vyhoreneho-skokana-kupil-si-bicykel-sokoval-giro/

Videli ste to?

 

Ako sa zo skokana mohal stat najlepsi casovkar na giru - za 4 roky? Lebo makal? Tento clanok precital aj moj zamestnanec - ale si to precita aj syn.

 

 

Kto sleduje cyklistiku, tak ten pribeh pozna.

 

Neviem prečo by sa nemohol stať dobrym cyklistom. Kto ma talent na športy, môže vynikať vo viacerych. On už profesionalny športovec bol predtym, vie čo taky život obnaša. Nejaku vôľu, disciplinu, životny štyl, kondičku a vedomosť ako sa o telo starať ma. Len proste presedlal na inu disciplinu.

 

To nie je nič čo by bolo nejako vynimočne. Napr. taka Sablikova, niekoľkonasobna olympijska viťazka a majsterka sveta v rychlokorčuľovani je zaroveň najlepšou českou cyklistkou a to tak, že všetky ostatne Češky zakaždym brutalne deklasuje. A to jazdi cyklistiku bez ambicii, len treningovo ako letnu pripravu na zimu. Každy rok je majsterkou ČR v časovke. Naposledy bola dokonca aj na MS v cyklistike (na tych istych kde bol Sagan majster), kde bola 12. a ma miestenku do Ria na olympiadu. A to bez toho aby sa na tu cyklistiku nejako intenzivne pripravovala. Čiže pôjde letne OH ako cyklistka a nasledne zimne ako rychlokorčuliarka.

 

Tešovič, slovensky reprezentant vo vzpierani tiež chodil v lete na OH ako vzpierač, v zime jazdil na OH štvorboby. Takych prikladov je dosť.

 

Ďalši priklad

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ak plánujete kupovať bicykel, detský či pre dospelých - odporúčam túto stránku z kupónami **** :) V Hej majú celkom pekný výber, dá sa určite vybrať a ešte k tomu ušetríte zopár peniažkov. Snáď niekomu pomôže ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

Neviem prečo by sa nemohol stať dobrym cyklistom. Kto ma talent na športy, môže vynikať vo viacerych. On už profesionalny športovec bol predtym, vie čo taky život obnaša. Nejaku vôľu, disciplinu, životny štyl, kondičku a vedomosť ako sa o telo starať ma. Len proste presedlal na inu disciplinu.

 

 

 

 

V minulosti si mal okolo roku 1950 ceskoslovenskeho teraz neviem ci futbalistu, ci hokejistu - asi hokejistu :D co bol majster sveta v hokeji - nepamatam si meno a nechce sa mi googlit - co vedel hrat hokej a neskor emigroval stal sa obcanom Egypta a vyhral winbledon. Viem,ze tiez nejaky nas hrac bol asi tiez majster sveta v hokeji a potom neviem ci nebol druhy v Chile vo futbale. Priklad je aj Vlasta Burian - skvely herec a potom brankar Slavie ci Sparty?

 

A tak ceskoslovenske pomery - neviem tiez dalsi hokejista neviem ci Golonka bol aj v CSSR juniorsky majster v tenise.

 

Ale dnes to je ine.

 

Tie deti sa neucia hrat hokej v desiatich rokov. Ale v 5tich. Futbal a vsetky ine sporty detto( a je ovela vacsia konkurencia - priklad moj otec bol v tych rokoch vychodoslovensky majster slovenska v pimpongu - pritom to nieje nejaky vynimocny hrac - ja som s nim hral a jeho sestra bola majsterkou neviem ci Slovenska v hode gulou - proste ona mala vacsi titul - a neviem ci to u nej v juniorch a u otca neviem spytam sa - doma nemali ani pinp.stol ani zeleznu gulu). Ten slovinec nebol profesionalny sportovec - ci bol, ze sa venoval jednemu sportu. Ale nepresadil sa v nom a mal zranenia asi frustraciu - ale bol a je bojovnik a sportovec a dal sa na iny sport,ktory do vtedy ani velmi skusat nemohol. Skokan potrebuje svih - okamzitu mrstnost a bicyklovanim by sa "znehodnocoval". Ale potom ako sa"vykaslal na skoky" to skusil s cyklistikou. Zrejme sa mu ten sport vzdy pacil - a za tri roky sa zneho stal ozaj profesionaly cyklista. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mrštnosť a vybušnosť potrebuješ aj v cyklistike. Napr. u špurterov. To sa nevylučuje.

 

On nebol ani najhorši skokan, a samozrejme že bol profesional. Ma veľa umiestneni aj v Kontinentalnom pohari do desiatky. To su dobre vysledky.

 

Jasne že v dnešnej dobe nie je jednoduche uspieť vo viacerych športoch, ale nie je to ani nič vzacne. Proste niekedy sa to takto stretne.

 

Predtym bolo veľa takych. Aj v Československu. Ale vtedy nebol šport profesionalny. Dnes je nemožne aby sa nejaky futbalista stal uspešnym hokejistom či naopak. Ale u niektorych inych športov to ide.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dnes, od roku 2013 vyhral Peto Sagan konecne etapu na TdF :clap2:

 

Krasny napinavy finis.

Sam prekvapeny, ze vyhral...bol v tom, ze pred nim su stale dvaja jazdci, az v cieli mu vraveli ze skoncil prvy.

 

V drese majstra sveta ziskava dres zlty. Wau :) Obrovska gratulacia.

 

Uz mam normalnu tepovu frekvenciu :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

To co sa dnes dialo na legendarnom stupani na vrchol Mont Ventoux sa casto nevidi.

To ze kvoli bezpecnosti jazdcov bol skrateny dojazd, pretoze na vrchole fukal mimoriadne silny vietor, to samozrejme chapeme.

Byvame casto svedkami toho, ako ludia bez zaujmu, ked nie je zabrana, nemaju problem "hecovat" jazdcov, tlapkat ich, fotit sa s nimi, bezat pred nimi, a cesta ma zrazu sirku meter, dva. Problem maju jazdci, ktori si v takych momentoch nemozu nastupit, hlavne ked sa jedna o posledny km, problem maju motorky, problem maju sprievodne vozidla.

 

Kilometer pred cielom doslo k zrazke trojice favoritov (Porte, Froome, Mollema) s motorkou, ktora robila koridor kvoli fanusikom, ta zrazu zabrzdila kvoli nedisciplinovanemu fanusikovi (ak sa daju tito ludia nazvat fanusikmi!).

Lider preteku, Ch.Froome len bezradne cakal na servisne vozidlo, zacal teda utekat do kopca, aby znizil stratu. Ani s nahradnym bicyklom vsak daleko nedosiel, muselo dojst k dalsej vymene. Skupinu obehla dalsia skupina, vitazom etapy sa stal De Gendt.

Dlho sa cakalo na vysledky v celkovom poradi, ci a ako ovplyvni tento pad vysledok v tabulke.

Nakoniec sa rozhodlo, ze Froome dostane rovnaky cas ako Mollema, ktory sa po pade pozviechal a pokracoval dalej.

Froome je aj nadalej drzitelom zlteho dresu.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 5 týždňami...

Sú toho plné média, plné sociálne siete, tak patrí sa prispieť aj k nám, na fórum :)

 

Dejiskom tohtoročného šampionátu sa stalo hlavné mesto Kataru, Dauha. Nie príliš atraktívna kulisa pre takýto pretek...ale budiš :) Na trať sa vydalo 199 pretekárov zo 48 krajín.

 

Za Slovensko prišli reprezentovať traja jazdci, Peter Sagan, Juraj Sagan a Michael Kolář. Jazdci mali pred sebou 258km v náročných podmienkach.

 

post-16-0-71952400-1476718558_thumb.jpg

 

A práve Petrovi sa podarilo obhájiť titul Majstra sveta. Na druhom mieste skončil  Mark Cavendish , majster sveta z roku 2011 a na treťom mieste Tom Boonen, majster sveta z roku 2005. 

Michael Kolář pomáhal Petrovi do posledných metrov, skončil na 19tom mieste, Juraj Sagan skončil s 5minútovou stratou na 39tom mieste.

 

post-16-0-62001600-1476718651_thumb.jpg

 

Obhájenie tohto titulu nie je vôbec bežnou záležitosťou. V celej histórii majstrovstiev v kategórii mužov sa to podarilo 6tim cyklistom. Naposledy to dokázal Talian Paolo Bettini v rokoch 2006 a 2007.

 

Mimochodom, bolo pekné vidieť, ako od začiatku prezentuje slovenskú vlajku, ako v rozhovore ďakuje slovenským fanúšikom, ako pred kamerami spontánne pritiahol do rozhovoru svojich dvoch kolegov. Reprezentuje s hrdosťou, dobre sa na to pozerá :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=_-wVfBoAuOM

 

 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

vizitka pre ďalších funkcionárov, tentokrát cyklistiky? či ako to tu celé nem funguje.

 

Slovensko môže prísť o majstra sveta. Ak mu funkcionári nevyhovejú, má ponuku z Británie

 

Jozef Metelka má podmienku: chce dostávať stály príjem. K tomu má cyklistický zväz pribaliť zvýšenú ochotu pri pomoci kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta pre zdravých.

 

Rád by získal stály príjem ako člen štátneho strediska. Zároveň očakáva väčšiu snahu cyklistického zväzu pri jeho snahe dostať sa na majstrovstvá sveta zdravých.

Tridsaťročný paralympijský víťaz získal svoje zatiaľ posledné zlato 5. marca na šampionáte v americkom Los Angeles.

„Briti ma veľmi chcú mať v paralympijskej cyklistickej reprezentácii. Núkajú mi ročný plat 30-tisíc libier a kompletné športové zabezpečenie,“ povedal Metelka

 

https://dennikn.sk/703988/slovensko-moze-prist-o-majstra-sveta-ak-mu-funkcionari-nevyhoveju-ma-ponuku-z-britanie/?ref=cl

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S vizitkou cyklistiky to nema nič spoločne. To je prave jeden z mala športovych zväzov, kde to funguje (chyby sa samozrejme najdu). To že niekto ma nejake abstraktne požiadavky nie je problem zväzu. Neviem o žiadnom cyklistovi, ktoreho by pravidelne platil zväz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Cisto politika.

Spinava.

 

Kvoli Saganovi menili uz minuly rok pravidla. Nepomohlo.

Tato dnesna situacia im pomohla sa ho zbavit. Tvrde? Neviem kde je pravda, ale neprekvapilo by ma to.

 

Pociatocny trest 50/80bodov minus, pokles z 2. na 115. miesto, penalizacia 30 sekund.

Toto mi prisiel prisny, ale prijatelny trest, pri podobnych situaciach z minulosti, ked uz teda nie je mozne dokazat, ci tam laket umyselny bol alebo nie.

 

Lakte som videla dva. Jeden v ramci balansu, a druhy ked uz Cavo padol. Pred cielom pri spurte su to nervy, adrenalin, klapky. Este nech povedia, ze mal vlastne Cava pustit.

 

Rozhodcovia rozhodli. Cyklisti sa uz zacinaju k nemu vyjadrovat negativne. Kazdemu sa to hodi, samozrejme.

Je to skoda.

 

Tak nech si kazdy spravi nazor sam:

 

https://cf-e2.streamablevideo.com/video/mp4/j7gqb.mp4?token=1499188001-G3PrvMU06B7O1hcUrJD7f5DQueG7XneRpmZmrl1KBc0%3D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nevidel som cely finis doteraz. 

 

Ja som na saganovi nevidel nic zle v tomto pripade. Ak ho vylucia nevidim pre neho nic zle. Sagan je fenomen - makal od malicka. Zarobi si rocne co slabsia stovka na tejto TdF.  Ak ho v cyklistike nechcu.. nech sa venuje rodine. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak, v obdobi ked sa mu dari to ma vzdat? Neblazni.

 

A.Greipel, jeden z tych, ktori reagovali bezprostredne po finisi, sa dodatocne ospravedlnil Saganovi na twitteri za svoje slova

 

post-16-0-61715100-1499201503_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vynárajú sa informácie, že manták Cavendish padal ešte skôr a Saganov lakeť sa tam len prenáramne hodil. No čo z toho bude, to sa ešte uvidí, skôr mám pocit, že ho jednoducho chceli odstaviť, tak v tomto prípade nech idú všetci rozhodcovia do riti aj s celou túr de frans.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doll, nema, mas pravdu. Ale ja by so s cavendisom a jeho timom nevedel superit a nesuperil. No a s tymi francuzskymi rozhodcami. o com oni rozhoduju a ako - Sagan ma skoncit u nich OK. Ja osobne by som na ich preteky nesiel. Aj ked je to mozno chyba jednotlivcov - ale to si nemyslim, aj keby bola - musia mat mechanizmus na jej predchadzani. Ja by som nebojoval voci TdF, Cavendishovi a podobne, nestaloby mi to za to. AK by som chcel dalej makat _ su ine preteky M__S, ine GT a pod.

 

U mna TdF skoncila ako aj M_E_ mladych- ja som to tusil ani zapas nemecka s talianmi som nepozeral. Tusil som ako to skonci.

 

Fico to listom nezachrani- ale na FB uz odkazuje posolstva Danko.

 

V Cechach maju aj Sagana radi ako vsade - lebo ich ako cyklista bavi, ale su aj fair.

 

http://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170704_185731_cyklistika_mt2&razeni=vlakno

 

tisic patsto reakcii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vynárajú sa informácie, že manták Cavendish padal ešte skôr a Saganov lakeť sa tam len prenáramne hodil.

To je fakt. Ziadne vynaranie. Staci si pozriet spomalene video. Vid link vyssie.

 

Cavo odstupuje pre zlomeny laket. Netreba operaciu, obetny baranok?

Nie Sagan ohrozuje bezpecnost cyklistov, to Cavo, ktoremu to dlhodobo prechadza. Vid nedavne MS.

 

Bora podala protest na rozhodnutie porotcov.

 

Som znechutena, myslim si ze to nie su konspiracie. Francuz je vaznym Saganovym konkurentom tento rok, takze...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto video by to mohlo odhaliť, lenže do allaha to je jak naschvál, tie podstatné zlomky sekundy, kde Fuckendish začal padať sú zakryté stromom pod kamerou

 

 

Keď strom zmizne, tak už je v páde

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://scobak.blog.sme.sk/c/458956/kauza-sagan-nechovejme-se-jako-papousci.html

 

Mohol to byt aj lepsi blog. Ale ja co nechapem, preco su nezmyselne reakcie na Sagana/aj v diskusii je jeden co pisat vie,len klame a tara bludy". Im nejako ublizil? 

 

Cavendis sa ukazal ako charakter, ked nehovori pravdu - cim by mohol pomoct vraj jeho kamaratovi. Ale tam nejde o cavendisa, tomu kludne mohli zakazat rozpravat,prikazat klamat. Ale kto sa tak rozhodol? Motivacia?  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne stačí jeden, Fuckendish si je sám na vine, Sagan mal len smolu, že sa tam akosi ten lakeť moc vystrčil. Bastardom z Francúzska sa to prenáramne hodilo, Sagan je dole, konečne nebude mať zelené tričko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov