Skočiť na obsah

Cyklistika (cestná, dráhová, horská, cyklokros,...)


aljak63

Odporúčané príspevky

Ja len tak vseobecne co som videl vcerajsi profil trate - tam to bolo v sucte do 1000 metrov prevysenia? Asi menej.

Ochvilku najdem realne cisla - teda podla mna to pre cyklistov nemalo byt nic. Ono to aj nic nieje a medzi nimi su rozdiely - na tych kopcoch par minut - co je v podstate nic, na sprinte - milimetre - teda nic - na klasikach nieco ine  - casovo tiez nic - na casovkach tiez nie su velke rozdiely - keby ozaj makali a dali vsetci vsetko so seba tie rozdiely by neboli velke - ale oni velke aj su - preto x Cavendisch,Greipel, Kittel budu najlepsi v spurtoch - aj kvoli svojim timom -- co Sagan nema .. preto niekto v kopcoch bude lepsi - Martin a Cancelara na casovkach...

 

 

----------------

 

Mna zaujala a pozriem sa na profil trate vcerajsej - tu som aj videl a taku trat vam spravim aj hocikde na juhu na slovensku - ci aj dnesnu - tu nepoznam - ale prevysnia take sa iste daju spravit.

 

Tu 8.smu kludne mozte trenovat kopce od Murana po Cervenu skalu.

 

A tu deviatu - to prevysenie je nieco podobne ako kokavou nad rimavicou a latkami - alebo vybehnete to dalsou dolinou cez utekac- Toto ziadne kopce niesu. Ja som do Hrinovej a spat ako chlapec od nas chodil - a 650 metrove prevysenie som dal cca pred mesiacom - ano raz som si zapalil ale inak isiel.

http://sport.sme.sk/c/7282159/tony-martin-unikal-60-km-sam-a-vyhral-gallopin-zobral-zlte-tricko-nibalimu.html

 

Ja to tak vidim a tak to je. Samozrejme - nesiel a nikdy nepojdem ich rychlostami - a nepojdem to 7 krat za sebou. Ale tak to je. Na slovensku sa da najst asfalt na prevysenie 1000 metrov - asi co som ja videl najvacsi zaberak bol na Polanu(to som len tlacil). A to je len 600 metrov.

 

-------------------

Teda v podstate som chcel povedat - tie etapy by bezne trenujuci clovek dal. AJ ja(nie dnes) ci aj som si isty Rayn- potvrd.

 

Raz som si vymyslel,ze s kamaratom a zenou pojdeme - ono bolo to inak raz som bol so zenou sa previest utorok -presne ten okruh ako so synom - ma na padlo ze si spravime vylet - este v stredu som zopakoval trening a isiel a boli to tvrdsie kopce co mali dosial na TdF. Presli sme cez Helpu do Liptovskej teplicky. Na druhy den sme dali este 50 km a cakali na bus. Chem len povedat -to co hikate co dokazu je OK - ale take kopce trosku mensie vzdialenosti raz za mesiac,ci tyzden - dokaze dat kazdy sportujuci clovek.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie je take jednoduche ako si predstavujes. Dat zo seba vsetko...

Taky Kittel aj keby dal zo seba vsetko, v kopci nikdy nebude stacit na vrcharov. To nie je len o vykonnosti, ale aj hmotnosti, stavbe tela,stavbe svalov atd.

Kittel a spol nemaju "vybudovane" svaly na dlhodobu maximalnu zataz (dlhe stupanie), nikdy nevyjde dlhy kopec rychlo. Nikdy nemoze do kopca so svojimi 90 kilami superit s niekym kto ma kil 60. A vrchari naopak.

 

To je ako by si chcel od Bolta aby bezal 1500 metrov. Alebo od maratonca aby vyhral sprint na 100m. Tam by nemali ziadnu sancu.

 

 

Co sa tyka kopcov tak teoreticky sa samozrejme da urobit tazka horska etapa aj u nas. Kopcov mame dost, aj dlhych stupani.

Napr. na Kralovu holu. Alebo na Kojsovku od Gelnice. To je nejakych 18 km do kopca. Prevysenie tam je nieco cez 900 metrov.

V minulosti sa napr. jazdila horska casovka na Hrebienok, to je tiez pekny zaberak. Kopcov mame dost.

Trenovany clovek to samozrejme da. Akurat ze v inom tempe ako profi cyklisti.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dat so seba vsetko. Ist casovku na plno - ide ti o zivot(prezije prva polka). Ide kazdy sam. 

http://www.letour.fr/le-tour/2014/us/stage-8.html

Tuto trat. Ide mi o tu trasu ona nebola a nieje vobec narocna - na 99 percent by bola zhodna s profilom - keby si isiel z Velkeho Krtisa - do Tornale - odtial na Cervenu Skalu zaver v Sumiaci. Pre zaujimavost - je nejaka stranka - kde by ti tu trasu ukazalo. Vyskovo aj vzdialenostne.

 

Ten sobotnajsi vitaz by asi prezil - ale v prvej 20 by mozno nebol. Vyhravali by to casovkari - v prvej 20 by si mal oboch nasich. Lebo tie kopce co kreslia ziadne kopce - dramaticke niesu. Ved preto aj ten Kadri vyzeral tak dobre - on ziaden vrchar nieje.

 

SOm si pohladal to pohorie -Vogezy sa vola co sa sla 8 a 9 trasa - najvyssi vrch 1424 - ale rozhloha je 150 x 40 km - teda asi ako nase rudohorie - ci 25% hor na SLovensku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.letour.fr/le-tour/2014/us/stage-14.html

 

Neviem ci toto je najviac - ale kludne podobne kopce mate aj na slovensku. NIesu to sedla - ale na kopce kde ide asfaltka. 

 

Su to spickovi jazdci - si zoberte oni sutazia na jednej sutazi co trva cez 20 etap - dni a vsetci spolu - aj ked je medzi nimi bolt , gebresiasile ci nejaky najsikovnejsi maratanonec. Oni aj inak vyzeraju niekto ma 90 kil niekto 50. Je narocne urobit tie etapy - samotne ani nie - ja tvrdim zpravi to bezny trenovany clovek. Ale v ich rychlosti a nasadeni - dnes contador siel 10 KM SO ZLOMENOV NOHOU a rozbitym kolenom a iste este mal nieco aspon poskrabane. ALebo ten co sa pred dvoma rokmi ovinul okolo ostnateho drotu a on ti jazdil dalej.

 

Ja tvrdim vybehnite na polanu od nadrze zo spodu prve 3-4 kilmetre - spustite sa a dajte si to este raz - a ak to date mozte ist na vsetky kopce v europe. Nepochybujem - ze nejaky Hrinovcan si to mohol dat aj 4 krat za den. To by ma zaujimalo - kto a aky ma rekord.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

hm - ja som to videl a gratulujem. dari sa vam v poslednom case vo sporte. Poliak nema kopce a vie sa bicyklovat, rovnako belgican ci holandan - tam ale aspon bicykluje kazdi. Belgicania maju najviac titulov majstra sveta. Cez 20. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm - ja som to videl a gratulujem. dari sa vam v poslednom case vo sporte.

Poliak nema kopce a vie sa bicyklovat,

Vďaka za gratulácie.  :flowers:

tak nemožno povedať, že v Poľsku neexistujú žiadne kopce.

Mame predsa v Karpatoch - Severná Tatra a Beskydy,

rovnako ako v Sudetoch - Sovíe hory a Izerske hory

 

Cyklisti si môžu vybrať, rôzne trasy, nielen na asfaltových cestách,

ale aj kamenné pruhy na výške 900 do 1.000 m nad morom s poklesom 7-15%

a cvičiť, ako chcú.  :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

pre FB positive
https://www.facebook.com/bernardocruzdh/videos/444122342422947/?pnref=story

(ak bude aj YT, tak editnem)
za tuto reklamu ako aj dalsie nechutnosti,

nie sú zodpovední len pochodujúci primitívi,

ale aj tí, ktorí už dlhšie vypisujú a zdielajú všelijaké polopravdivé alebo zmanipulované informácie o utečencoch

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Sagana nabrala na Vuelte motorka organizátorov, ktorá má dohliadať na bezpečnosť cyklistov, odjachala,

odrený zranený Sagan prišiel o zelený dres, a dostal 300 eurovú pokutu od organizátorov, lebo nakopal v zlosti bicykel a vynadal organizátorom ... tak.

 

 

Slovák Peter Sagan prišiel o šancu na ďalšie víťazstvo v tomto ročníku španielskej Vuelty veľmi smolným spôsobom. Asi 8 kilometrov pred cieľom 8. etapy do neho v čele pelotónu narazilo jedno zo sprievodných vozidiel.

Sagan spadol na chrbát a po tom, čo vstal, obrátil svoj hnev na organizátorov i vlastný bicykel. Samotná zrážka unikla záberu kamier, no podráždená reakcia 25-ročného Žilinčana už nie.

 

 

https://dennikn.sk/226897/sagana-zrazila-motorka-ked-viedol-peloton-za-kopanie-do-bicykla-dostal-pokutu/?ref=top-cl

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pokuta je na mieste, ale mal tomu motorkarovi este aj jednu vrazit !

sportovci tiez nemozu byt stroje bez emocii, a ako aj Sagan povedal, tak takychto kolizii je stale viac (dalo sa to vidiet aj na prenosoch z TdF)

som zvedavy ako Tinkoff dotiahne vec po pravnej stranke, zvazovali nejake pravne kroky voci organizatorom

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj vždy usmievavému svätému občas pretečie pohár, aj keď je vzor pre deti. a nie, neospravedlňujem nadávanie, utiecť nervy môžu každému.

ale čo je moc, to je veľa:

 

Športoví riaditelia Tinkoff-Saxo sa na stretnutí s riaditeľmi Vuelty, komisárom Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a zástupcom španielskej štátnej televízie dohodli na konkrétnych bezpečnostných opatreniach.

Jeho jazdci vo štvrtok nastúpili na 12. etapu v Andorre.

 

Schôdzka sa konala v tímovom autobuse. Predchádzali jej dve závažné kolízie cyklistov Tinkoff-Saxo s motocyklovým sprievodom.

V sobotňajšej ôsmej etape neutrálna sprievodná motorka vo vysokej rýchlosti narazila do zadného kolesa Slováka Petra Sagana. Spôsobila jeho pád, zranenia a následné odstúpenie z pretekov.

 

V stredu sa situácia zopakovala. Na nehodu tentoraz doplatil Portugalčan Sergio Paulinho, ktorému museli rany zašívať sedemnástimi stehmi a takisto Vueltu nedokončí.

 

Zúčastnené strany sa dohodli na troch zásadných opatreniach. Traťový riaditeľ odovzdá prostredníctvom vysielačky všetkým sprievodným vozidlám odkaz, že bezpečnosť jazdcov je na prvom mieste.

Riskovať ich zdravie pre fotografický alebo televízny záber je neprípustné. Motocyklisti musia udržiavať odstup od cyklistov minimálne desať metrov namiesto doterajších päť.

Organizátori sa tiež zaviazali preveriť spôsobilosť všetkých vodičov motocyklov jazdiacich v kolóne pretekov. Skúmať budú ich vodičské oprávnenia, kvalifikáciu a skúsenosti.

 

 

dobré ráno, stará mama.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

a úplne čerstvá správa k Saganovi a cyklistike:

 

Peter Sagan dosiahol obrovský úspech. V nedeľu sa stal novým majstrom sveta v cestnej cyklistike - pretekoch s hromadným štartom mužov elite.

Presadil sa odvážnym únikom asi dva a pol kilometra pred cieľom. Pre rodnú krajinu vybojoval historické zlato v najvyššej kategórii. A celú budúcu sezónu môže nosiť dúhový dres pre majstra sveta.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten priamy prenos som cely nepozeral, ale obcas som prepol na naSTV2, naposledy, ked boli cca 5 km pred koncom

Tak som si povedal, ze uz to tych par minut dopozeram... Sagan bol famozny, osobne som mal ale dojem, akoby mu cca 800 m pred cielom stvrdli nohy. Vtedy som mal obavy, ze to nedotiahne do uspesneho konca a ked som videl tu namahu v tvari... Fakt som zapochyboval... Zaujimave potom bolo, ako rychlo to z neho opadlo, zrejme endorfiny zapracovali naplno, vyzeral ako po dobrom obede a popoludnajsom slofiku.

Komik a stastny clovek. Na druhej strane, aj ked sa trochu trapil s anglictinou pri interview, tak klobuk dole aj za jeho slova o motivacii, ludoch a situacii vo svete.

Aj pre slovensku vlajku si odbehol do zakulisia, alebo kam, aby ju mal pri vyhlasovani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odbehol za bratom a Kolarom ktori stali pod podiom. Na nete je video ako sa tam objimaju. Kazdopadne bolo to dost neuctive voci superom a voci medailovemu ceremonialu. Asi za trest nam potom sprasili hymnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov