Skočiť na obsah

Cyklistika (cestná, dráhová, horská, cyklokros,...)


aljak63

Odporúčané príspevky

ináč k tejto celej búrke v pohári vody ma dorazila samotná slečna ...

toto je jedinečná reakcia  ... nehovorím ani slovom, že si o to koledovala, pozor.

nemal to spraviť, a vedia o ňom, že je to šašo, spontánna reakcia vtipkára,  ale robia z neho pomaly vraha neviniatok.

 

pripomína mi to spontánnu radosť Schumiho, keď si zadirigoval taliansku hymnu, a bola to aféra ako ararat ... pri taliankej hymne má chuť dirigovať asi každý, mali by na to byť hrdí.


sexizmus a harašenie predáva drahé autá, víta víťazov tých najnemožnejších športov, keby tam neboli slečny v superkrátkych minišortkách a supervýstrihoch, víťazi by sa necítili byť privítaní, a celé ceremónie by boli len polovičaté.
 

Nemohla som mu vylepiť, vraví hosteska o Saganovi

Belgická hosteska Maja Leye ospravedlnenie od Petra Sagana prijala. „Verím, že sa to už nikdy nestane,“ napísala na twitteri.

„Presne som vedela, čo urobil. Jeho ruku som cítila na zadku, keď som sa naklonila. Zamrazilo ma,“ vraví Leye pre Het Nieuwsblad.

„Najskôr som bola zmätená. Prebleskla mi otázka: Čo mám robiť. Musela som však ostať v tom momente profesionálkou. Ak by som na to gesto odpovedala a vylepila mu jednu, ešte by som jeho gesto zviditeľnila a znásobila. Veď to sledovali milióny ľudí.“

 

Belgičanka je sekretárkou u organizátora cyklistických pretekov. Kvety víťazovi zrejme bude odovzdávať aj na pretekoch Scheldeprijs (3. apríla) a Brabantse Pijl (10. apríla). Na druhých by Sagan nemal chýbať.

„Viac to už neurobí. Som si istá,“ vraví.

 

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/6754634/nemohla-som-mu-vylepit-vravi-hosteska-o-saganovi.html#ixzz2PR69s1rj

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako by sa asi cítilil-konali,

ak by sa jednalo o ich priateľku?

To je zase veľmi zuženy, obmedzeny pohľad. Nič nebrani jej frajerovi dať Saganovi po papuli. Alebo mu rovno mala dať ona. Zaslužil si. Alebo kľudne ho mohla žalovať, ak s tym ma taky problem. Ale čo keby vyhral on a musela pobozkať jeho? Vtedy by ju nezamrazilo? Urobila by čo? Veď viťaz ich tiež pri foteni drži kde kade. Nejednemu iste už ruka sklzla inde ako mala. Ale komu vadi toto, malo by mu vadiť aj to že jeho frajerka vôbec taku pracu robi. Veď už zo samotnej podstaty je to povolanie sexisticke a tie dievčata a ich partneri vedia do čoho idu. O to ale vôbec nejde. Pointa je inde.

Nejde o to čo urobil, ani o to čo mala urobiť/urobila/neurobila ona. Ide o to pokrytecke priživovanie sa medii a neviem koho ešte. Prečo ti kritici nepindaju na samotnu podstatu hostesingu? Veď tie dievčata su (ako už piše game) doslova a do pismena sexualne objekty. Nie je sexisticke, diskriminačne, ponižujuce a neviem ake ešte to že na taku pracu vyberaju len pekne dievčata a take menej prirodou obdarene nemaju šancu? Prečo feministky nekritizuju toto? A ďalšich prikladov je milion. Prečo sa vyrojili zrazu teraz a každy je moralista? Doteraz boli kde?

 

Sagan to urobil, no a čo? Je uplne fuk či to bolo spravne alebo nie. Ale riešiť by si to mali oni medzi sebou. A nerobiť z toho 2 tyždne aferu. Media chapem, z prilievania oleja do ohňa žiju. A chapem aj ju, ma šancu sa zviditeľniť. Ale nechapem ostatnych, ktory sa zrazu vyrojili....

 

Keby to urobil mojej frajerke, tak sa na tom zasmejem. A nie preto, že je to Sagan. Nech by to bol ktokoľvek. Nebolo to žiadne uchylne ošahavanie za hranicou nejakej slušnosti, bol to žart. Inteligentny človek sa nad to povznesie a dokaže rozlišiť.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zajtrajsok bude pre mnohych cyklistov peklom na zemi. Minimalne to severske. "Peklo severu", tak je totizto prezyvany najtazsi jednodnovy pretek, pretek Pariz - Roubaix. Tiez prezyvany "kralovna klasik".

 

Jeden z najstarsich pretekov, ktoreho start sa uskutocnil v Roubaix v roku 1896. Peklom severu je nazyvany pretoze po 1. sv. vojne viedla trasa pozdlz byvalych frontovych linii, ktore boli svedkami tych najhorsich bojov. Trasa vedie po uzkych cestach medzi poliami. Technicky je velmi narocna, cyklisti maju aj specialne kolesa a bicykle. Aj napriek tomu dochadza k mnozstvu padov a technikym komplikaciam.

 

Na start sa postavi aj stroj menom Cancellara, vitaz z roku 2006. Vitazom sa moze stat ktokolvek, aj ked favoritom je samozrejme Spartakus. Tento pretek vsak nie je len o aktualnej vykonnosti pretekara, je to aj o stasti. Je tu mnoho prvkov, ktore mozu ovplyvnit, kto bude vitazom. Cyklisti maju pred sebou 254 km, z toho 53 km macacich hlav, dlazdenych usekov. Chybat bude minulorocny vitaz Tom Boonen, takisto vitaz z roku 2005, a zastupenie nebudu mat ani Slovaci. Tom Boonen dosiahol minuly rok rekord, ked do ciela prisiel sam, na useku 52 km slapal osamoteny, s naskokom minuty a pol.

 

Prenos bude mozne sledovat samozrejme online, ale takisto na STV (15:00h), Eurosporte (13:00h),...

Ja si toto "predstavenie" urcite nenecham ujst :)

 

TRAILER:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vitazom 111.rocniku Pariz - Roubaix sa stal Fabian Cancellara. Ten zaznamenal uz svoje tretie vitazstvo na tomto prestiznom preteku. Vynikajuci bol aj Cech Zdenek Stybar, ktory sa niekolko km pred cielom drzal v Cancellarovom zavese a ceski komentatori na Eurosporte uz hovorili, aka by to bola fantazia, keby ... keby sa nemusel vyhybat divakom, kde stratil cenne sekundy... Divaci boli tohto roku akysi nedisciplinovani, aj na velodrome pretrcala velka vlajka a cyklisti sa jej museli vyhybat.

Stybar bol nakoniec 4 km pred cielom pohlteny mensou skupinkou vedenou J.A.Flechom, a do ciela prisiel na 6.tom mieste.

 

Zaverecne km si rozdali Cancellara s Vanmarckem, na velodrome v Roubaix sme boli svedkami taktickeho suboju. Ja amater, ktory sa nerozumie drahovej cyklistike by som usudila, ze Sep Fabiana blokoval, ale taka byva asi taktika draharov. Fabian to mal vsak lepsie premyslene a do ciela dorazil nakoniec pred nim.

 

323-RTXYBW4-640.jpg

 

VYSLEDKY: 

 

1. CANCELLARA Fabian (RADIOSHACK LEOPARD TREK) 5h 43m 33s

2. VANMARCKE Sep (BLANCO PRO CYCLING) + 0m 0s

3. TERPSTRA Niki (OMEGA PHARMA QUICK STEP) +0m 31s

4. VAN AVERMAET Greg (BMC RACING TEAM) +0m 31s

5. GAUDIN Damien (TEAM EUROPCAR) +0m 31s

 

 

POSLEDNE 4 KM:

http://youtu.be/j70O9mhuO-M

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

LOS ANGELES - Nielen Slováci podporili Petra Sagana v "kauze" chytený zadok. Najnovšie si takto na pódiu pre najlepších dokonca zašpásovala aj austrálska proficyklistka Loren Rowneyová (24). Po skončení víkendových pretekov Redlands Bicycle Classic v Kalifornii totiž štipla do zadku mladíka, ktorý najlepším trom odovzdával kvetiny.

loren-rowneyova-347885.jpg

 

Viac citajte na http://sportky.topky.sk/c/105621/sagana-podporila-australska-proficyklistka-zopakovala-jeho-sexisticke-gesto

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minuly rok potrapil na trati belgickeho Brabantskeho sipu dazd, tohto roku sice neprsi, ale prijemne asi nie je. Minuly rok T. Voeckler oslavoval vitazstvo, ked prisiel do ciela s naskokom minuty a pol. Ten nechyba ani dnes. Nechybaju ani ini vynikajuci jazdci, obsadenie maju aj Slovaci, mame tu Petra aj Martina. Peto ma vyhodu ze nestartoval na Pariz - Rouibax, ako niektori jeho kolegovia.

 

7km do ciela, peloton vyrazne znizil stratu na veducu skupinku. Peto Sagan sa postupne z pelotonu prepracoval do veducej skupinky, drzme palce :)

Peloton straca 32 sekund.



Fantasticky finis! V zaverecnom stupani sa do vedenia dostal Sagan s Gilbertom. V zavere sa zavesil Peter za Gilberta a v spurte bol najlepsi.

 

Peter Sagan vyhral :)

Znova...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan

obvykle s Tebou súhlasím, no tu si mimo

- patrím medzi posledných, kt. by podporoval "kauzy" v akej sa napr. minule ocitol prezident Obama

no tu sa jednalo o fakt, že štípanie do zadku

nie je žiadnym žartom, ale obyčajným hulvátstvom,

kt. sa prezentujú páni, čo si od servírok pýtajú kurací džús a pod.

 

nejde o žiadne pranierovanie Sagana,

ale o odsúdenie jeho činu

 

+ prirovnávanie bozku na líce je skutočne smiešne

a pod úroveň i feminism lobby

 

topic on

dnes si na Gilbertovi skutočne pochutnal

ako "malý kanibal"

som zvedavý na víkend

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som ale jeho čin neobhajoval. Malo to však ostať medzi nimi. Buď sa na tom mala zasmiať, alebo mu jednu vyťať. Alebo ho udať. Bodka. Načo tie cirkusy, trusenie "mudier" a moralne dristy okolo?

 

+ prirovnávanie bozku na líce je skutočne smiešne

a pod úroveň i feminism lobby

Čiže podľa toho čo pišeš, keby ju miesto štipanca "prepadol" zozadu a pobozkal, tak by bolo všetko ok? To je trochu chora logika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A na doplnenie, Petrove tohtorocne 8me vitazstvo, gratulujeme. Martin slusne, 47me miesto, so stratou 1m 06s.

 

,,Dnešné preteky som bral skôr tréningovo na dôležité nedelňajšie vystúpenie Amstel Gold. Keď som sa však v priebehu etapy cítil v pohode, povedali sme si v tíme, že to skúsime na mňa. V záverečných kilometroch sme sa pätica rozhodli stíhať skupinku šiestich uprchlíkov, ktorých sme dobehli dvanásť kilometrov pred cieľom. V závere prišiel predposledný kopec, zjazd, rovina a vedel som už, že nebude nikto ťahať, tak som potiahol. Posledných dvesto metrov bol protivietor, vedel som že záverečný špurt bude krátky. Napokon som vyštartoval spoza Gilberta, obehol som ho a mám radosť, že som znova zvíťazil. Nehovoriac o tom, že moja forma sa naďalej drží, čo je skvelé pred pretekmi Amstel Gold v nedeľu,"

 

ZDROJ: http://www.petersagan.com/

 

VYSLEDKY:

 

1. SAGAN PETER (CANNONDALE PRO CYCLING TEAM) 4:45:05 h

2. GILBERT PHILIPPE (BMC RACING TEAM) + 00

3. LEUKEMANS BJORN (VACANSOLEIL DCM) + 4s

4. CHAVANEL SYLVAIN (OMEGA PHARMA QUICK STEP) + 9s

5. GESCHKE SIMON (ARGOS - SHIMANO) + 9s

 

POSLEDNE 2 KM:

 

http://youtu.be/oD5bmNXFfcM

 

Najlblizsie vidime Petra Sagana a oboch bratov Velitsovcov v nedelu, na Amstel Gold Race.

Petra Sagana caka zajtra pretek mimo WT, na francuzskom preteku GP de Denain.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

letmý bozk na ľavú, či pravú stranu sánky

kt. je podobným gestom ako podanie ruky

by som isto neprirovnával mačovským štípancom

Ja som ale nehovoril nič o bozku pri zvitani. Ty si si to takto zjednodušil. Ja som hovoril o niečom inom, viď môj predošli prispevok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jarne klasiky prehupli do druhej casti, tej ardenskej, ktora sa od dlazobnych lisi dlzkou aj narocnostou. Cakaju nas troje preteky.

 

Prva z nich, jedina holandska vo WT, nedelnajsi 48. rocnik AMSTEL GOLD RACE, nedopadla asi podla Petrovych predstav.

Zaver na rovnakom mieste ako minuly rok na MS, v podstate podobnu trasu absolvoval minuly rok duhovy P. Gilbert, jeden z aspirantov na vitazstvo. Toho na Brabantskom sipe pred par dnami zdolal Peto Sagan, takze bol nominovany do roly top favorita. Minuly rok skoncil na tomto preteku treti. Po dlhej dobe sa na jednom preteku stretli aj bratia Velitsovci.

 

Absolvovala som turistiku, tak som z preteku nevidela ani minutu. Posielam teda aspon odkaz na report: http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1197-amstel-gold-race-2013

 

Zaciatocny vyrazny unik, po hodine a pol naskok viac nez 10minut. Pretek plny padov, po hromadnom pade musel pretek opustit jeden z favoritov T. Voeckler. Sito ktorym si presli jazdci na kopci Cauberg. Prekvapenie v podobe soloveho vitazstva Cecha R, Kreuzigera. Tolko v skratke.

 

VYSLEDKY:

 

1. KREUZIGER Roman (TEAM SAXO TINKOFF) - 6h 35m 21s

2. VALVERDE Alejandro (MOVISTAR TEAM) - +22s

3. GERRANS Simon (ORICA GREENEDGE) - +22s

4. KWIATKOWSKI Michal (OMEGA PHARMA QUICK STEP) - +22s

5. GILBERT Philippe (BMC RACING TEAM) - +22s

34. VELITS Peter (OMEGA PHARMA QUICK STEP) + 57s

36. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) + 57s

 

Martin Velits pretek nedokoncil.

 

http://youtu.be/Nns0plkt7zI

     

 

Peter Sagan prostredníctvom Jozefa Korbela:
"Dva mesiace som jazdil v zimnom, sychravom počasí a dnes mi to náhle teplo akosi nevyhovovalo. Na štarte bolo desať stupňov, potom až dvadsaťpäť stupňov. V poslednom kopci, keď sa rozhodovalo, som dostal do nohy kŕče. Dnes musím pochváliť celý tím, ťahali dobre, takže škoda toho záveru. O tom, či pôjdem v stredu Valónsky šíp, sa rozhodnem až zajtra."

 

 

Peter Velits na sportky.sk:
"Ako tím sme mali trochu smolu. Mali sme niekoľko technických problémov, pomaly každý z tímu. Ja som tiež dvakrát menil bicykel a Martin spadol. Potom sme sa však dali dokopy a som rád, že to Kwiatkowskemu vyšlo. Moja úloha bola v závere mu pomôcť a myslím, že sa mi podarila. Výsledok pre tím nie je zlý, máme človeka, čo bol napokon štvrtý, takže to celkom vyšlo. Mali sme viac otvorených možností, Meersman bol ten, na ktorého sa malo ísť, lenže počas pretekov sa to vyvinulo tak, že Kwiatkowski bol silnejší, oveľa silnejší a taktika sa zmenila."

 

 

Roman Kreuziger, víťaz pretekov:
"Tím odviedol skvelú prácu a ja som bol pripravený na záver. Cítil som sa silný. Na poslednom Caubergu som sa nepozeral a šliapal čo to dalo. Víťazstvo nebudem príliš oslavovať. Možno si otvoríme fľašu šampanského, ale v budúcom týždni nás čaká tvrdá práca, takže sa potrebujeme sústrediť na ňu."

 

ZDROJ: http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1197-amstel-gold-race-2013

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zajtra sa cyklisti vratia do Belgicka, caka ich Valonsky sip (La Fléche Wallone). Ako hovori riaditel TDF, Ch. Prudhomme, cyklistov caka najdlhsi kilometer na svete. Ide o zaverecne prudke stupanie, kde sa rozhodne. Najstrmsi usek ma 26%.

 

Na start sa okrem mnozstva skvelych cyklistov postavi aj Peter Sagan, drzme palce! Na Amsteli sa Gilbertovi pred pretekom akosi nezdal, dufajme ze teraz sa mu zdat bude, minimalne jeho chrbat :)

Zajtra vysiela okrem inych aj RTVS, o 15:00 hod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No som silno aktualna :) Ale pekne pocko a clovek hned nie je pri PC a vlastne doma. A hlavne, konecne sa zahajila aj u mna bikova sezona :)

 

Valonsky sip sa moze na prvy pohlad zdat, ze dopadol Saganovym neuspechom. Zdanie vsak moze klamat. Hlavne Slovaci, ktori si uz zvykli na prve ci druhe miesta, tym moze prist Petrove 12te miesto ako fiasko. Kedysi bolo aj 12te miesto neuveritelnym uspechom :)

Pozrime sa vsak na to, kto skoncil pred nim. V top 10 vsetko najlepsi vrchari, Peter na nich strata len 8 sekund! Mozno sa nechal trocha uniest Gilbertom, ktory vyrazil na zaverecnych metroch na kopci Mur de Huy priskoro. Je to holt aj o taktike, o rok bude mudrejsi. A ak som sa spravne docitala, v historii pretekov nikdy nikto nevyhral pri svojej premiere.

Mozno ani nie je prehnane tvrdit, ze toto bol jeho najvacsi uspech v tejto sezone.

 

POSLEDNE KM:

http://youtu.be/o7LWXBtQeK8

 

 

VYSLEDKY:

 

1. D.MORENO (KATUSHA TEAM) - 4h 52m 33s

2. S.HENAO (SKY PROCYCLING) - +03s

3. C.BETANCUR (AG2R LA MONDIALE) - +03s

4. D.MARTIN (GARMIN SHARP) - +03s

5. M.KWIATKOWSKI (OMEGA PHARMA QUICK STEP) - +03s

 

 

 

 

     

"Kedže som v predchádzajúcich pretekoch na Amstel Gold dostal kŕče, rozhodli sme v tíme, že nebudeme ťahať. Dnes bolo opäť teplo a v záverečnom kopci som už akosi odišiel a jazdci predo mnou boli na tom lepšie ako ja. Pretekám už dlho, takže už prišla aj únava. Prvá časť klasík mi však sadla skvele, aj výsledkovo super vyšla, takže som spokojný s výkonmi i umiestneniami. Teraz si trochu oddýchnem a najbližšie sa predstavím v máji v zámorí na pretekoch Okolo Kalifornie,"

 

ZDROJ: http://www.petersagan.com/

 

Peto konci nateraz s pretekmi, vsak bolo asi aj na case. Predviedol uzasny uvod sezony.

Najblizsie ho vidime na Tour of California, v polovici maja. Peter Velits sa o par dni predvedie na preteku Tour de Romandie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ako iste mnohi postrehli, nedavno skoncili najprestiznejsie cyklisticke preteky v USA, Tour of California. Preteku sa, ako aj za posledne roky, zucastnil aj Peter Sagan. Startova listina bola plna zvucnych mien, konkurencia bola vysoka.

 

Aj napriek tomu Peter znova ukazal svoje obrovske kvality a predviedol sa uzasne.

 

1. ETAPA (Escondido - Escondido) 165.2 km - 3. miesto 4h 31m 39s

2. ETAPA (Murrieta - Gre. Palm Springs) 199.7 km - 101. miesto 5h 2m 28s

3. ETAPA (Palmdale - Santa Clarita) 177,5 km - 1. miesto 4h 20m 31s

4. ETAPA (Santa Clarita - Santa Barbara) 134,6 km - 5.miesto 3h 14m 9s

5. ETAPA (Santa Barbara - Avila Beach) 185.7km - 4. miesto 4h 41m 22s

6. ETAPA (casovka San Jose - San Jose) 31,6 km - 34. miesto 53m 6s

7. ETAPA (Livermore - Mount Diablo) 147.1 km - 82. miesto 4h 8m 13s

8. ETAPA (San Francisco - Santa Rosa)  129,9 km - 1. miesto 3h 4m 7s

 

Takisto bol celkovym vitazom bodovacej sutaze o zelene tricko. Bodovaciu sutaz tu vyhral uz stvrty krat po sebe (od roku 2010 az do teraz).

 

3. ETAPA

 

8. ETAPA

 

V ProTour cyklistike dosiahol uz 46 vitazstiev. Najblizsie Petra vidime o dva tyzdna na WT preteku Okolo Svajciarska.

Drzime palce!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dnes sa zacina vrchol cyklistickej sezony, legendarne Tour de France! Tohto roku Stara dama oslavuje storocnicu.

 

Cyklisti maju pred sebou znova narocny etapovy pretek. Pretekat budu celkovo 21 z 23 dni, caka ich spolu 3380 km.

 

tour-2013-trasa-cela.jpg

 

Startova listina je znova plna cyklistickej spicky. Medzi favoritmi je samorejme aj nas Peter Sagan, aktualny majster Slovenska. Nebude chybat ani Peter Velits.

Peter Sagan nastupuje s novym bicyklom, resp dizajnom, na ktorom je vyobrazeny Hulk. Ako si iste spominate na jeho vitazne gesto zpred roka, snad budeme svedkami takych podobnych aj tento rok :)

 

931187_10151720282149467_776155244_n.jpg

 

Vyjadrenie Petra Sagana na FB: ",,Na Tour sa nesmierne teším, pre každého cyklistu je to vrchol sezóny. Úspech na nich pre každého veľa znamená a mnohým môže zmeniť život. Tour je top, sú to iné špecifické preteky. Urobím všetko pre to, aby som obhájil zelený dres. Mojou prioritou je mať ho na sebe v Paríži. Viem, že to nebude jednoduché. Uvidíme, ako sa budú preteky vyvíjať. Tour de France sú špecifické preteky. Dôležitý je prvý týždeň, vtedy je množstvo nervozity, stať sa môže čokoľvek," (zdroj https://www.facebook.com/PeterSagan?fref=ts ).

 

Drzme palce cyklistom, stastny dojazd, bez zraneni!

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uff, uff. Uvod Tour de France a takmer fiasko.

 

Ked mali jazdci do ciela 10 km, prisla informacia, ze v cieli sa zrazu ocitol autobus. Ano, v cieli zaseknuty autobus. Clovek nevedel, ci to co vidi je pravdive alebo parodia. Dokonca sa rozmyslalo aj o posunuti ciela o 3 km.

 

bus1-659x440.jpg

 

Cca 3 km pred cielom doslo k hromadneho padu, do ktoreho sa zaplietlo mnozstvo favoritov a na nestastie aj Peter Sagan. Pad to bol hrozivy. Organizatori sa nakoniec rozhodli, ze vsetci jazdci dostanu rovnaky cas ako vitaz.

 

Vitazom sa stal Marcel Kittel, ktory sa vyhol padu a vytvoril si tak optimalne podmienky na zaverecny spurt, ktory bol ukazkovy. Obdrzal zlty trikot veduceho lidra, takisto zeleny trikot ako vitaza bodovacej sutaze a aj bieleho, ako najlepsieho jazdca do 23 rokov.

 

kittel-wins1-681x440.jpg

 

 

VYSLEDKY:

1. KITTEL Marcel (TEAM ARGOS-SHIMANO) 4h 56m 52s

2. KRISTOFF Alexander (KATUSHA TEAM)

3. VAN POPPEL Danny (VACANSOLEIL-DMC)

4. MILLAR David (GARMIN-SHARP)

5.TRENTIN Matteo (OMEGA PHARMA-QUICK-STEP)

 

http://youtu.be/wbaIiUFFnzw


Prekvapivo, RTVS vytvorila portal kde informuje o aktualnom diani na TDF aj s videami. Thumbs up :)

 

http://tour.rtvs.sk/dianie-na-tour

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za nami su dalsie dve etapy Tour de France. V oboch znova exceloval nas Peter Sagan, aj ked v tej dnesnej chybalo trosku stastia :)

 

Druhy den cakala na cyklistov kopcovita etapa dlha 156 km, z mestecka Bastia s cielom v Ajaccio. Vcerajsok bol tiez plny prekvapeni, ked do trate pred Sagana vybehol z davu clovek, a potom sa po ceste zacal potulovat biely korzicky pes, za ktorym vybehol majitel, ked vsak zbadal, ze sa blizi peloton, vratil sa, takmer doslo k nestastiu.

 

etapa-2.jpg

 

Kopce peloton riadne potrhali, vitaz prvej etapy M. Kittel postupne stracal, jeho strata v cieli bola cez 17 minut. V rovnakom baliku prisiel aj Peter Velits. Ten zatial jazdi pre M. Cavendisha. Uvidime neskor, ci je to udel, alebo taktika :)

 

Profilom etapa Saganovi ako uliata. Aj to pred cielom dokazal, ked v zaverecnych  metroch prespurtoval do ciela na druhom mieste. Zial, v uniku bola skupinka siestich jazdcov, z ktorych sa este prekvapivo utrhol Belgican Jan Bakelants, toho nedostihol uz ani Peter.

 

VYSLEDKY:

1. BAKELANTS Jan (RADIOSHACK-LEOPARD-TREK) 3h 43m 11s

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) + 1s

3. KWIATKOWSKI Michal (OMEGA PHARMA-QUICK-STEP) + 1s

4. CIMOLAI Davide (LAMPRE-MERIDA) + 1s

5. BOASSON HAGEN Edvald (SKY PROCYCLING) + 1s

 

 

 

Peter Sagan: ,,Bolo to ťažké kontrolovať. Naším cieľom bolo odstrániť šprintérov, potom sme držali vedúcu skupinu pokope. Vo finále odišlo desať kilometrov pred cieľom šesť ľudí, škoda, že posledného sme už nedostihli... Som trocha sklamaný. Bola škoda, že sme nedokázali stiahnuť aj náskok Bakelantsa, ktorý zostal jediný v úniku z pôvodne šesťčlennej skupiny. Myslím, že dnes som mohol etapu vyhrať a získať aj žltý dres. " (zdroj: https://www.facebook.com/PeterSagan?fref=ts ).

 

Treti den cakalo na jazdcov 145 km zvlnenej trasy z Ajaccio do Calvi. Dalsia etapa vhodna pre Petra Sagana.

 

03.png

 

O vitazovi sa rozhodovalo v zaverecnom napinavom spurte, a musela rozhodnut cielova fotografia. O galusku! Aj v cielom rovine sa pisalo SKODA :) Sagan si vybojoval zelene tricko. Pekne sa umiestnil aj Peter Velits, na 20tom mieste, s rovnakym casom.

 

995411_10151726558024467_631024907_n.jpg

 

 

VYSLEDKY:

1. GERRANS Simon (ORICA GREENEDGE) 3h 41m 24s

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING)

3. ROJAS Jose Joaquin (MOVISTAR TEAM)

4. KWIATKOWSKI Michal (OMEGA PHARMA-QUICK STEP)

5. GILBERT Philippe (BMC RACING TEAM)

   

Peter Sagan: ,,Najskôr som bol nahnevaný, že som skončil druhý, pretože som chcel vyhrať. Ten dojazd ma skutočne mrzí, bolo to veľmi tesné, asi rozhodli len centrimetre... Na druhej strane ma však teší, že som už obliekol zelený dres a chcel by som si ho udržať až do Paríža! Bude to rozhodne dosť náročné, ale prišli sme sem s tímom Cannondale, aby sme získali ocenenie. Po páde v prvej etape mám stále menšie zdravotné problémy, čo ma trocha limitovalo pri šprinte. Odmenou je však spomínaný zelený dres, čo ma nesmierne teší. Verím, že sa aj môj stav v ďalších dňoch zlepší a pribudnú ďalšie úspechy," (zdroj: https://www.facebook.com/PeterSagan?fref=ts ).

 

http://youtu.be/-rHGkPeW0O4

 

 

Peto v zelenom drese:

 

http://youtu.be/NYs_bEXnfSw

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V utorok, v stvrtej etape, cakala na jazdcov prva casovka, a to timova. Jazdci sa presunuli z Korziky do mesta Nice, kde ich cakala 25 km trasa. Kedze zlte tricko veduceho lidra sutaze nosi jazdec, ktory ma najlepsi cas, je casovka prilezitost, ako toto zlte tricko ziskat.

 

Favoritmi boli okrem inych aj team OMEGA PHARMA-QUICK STEP s Petrom Velitsom. OPQS sa stali minuly rok majstrami sveta v tejto discipline.

 

omega-634x440.jpg

 

Team Petra Sagana nastupil s problemami, nakolko ich jazdec Ted King po pade v prvej etape nemohol kvoli "casovkarskemu posedu" nastupit na casovkarskom bicykli. Ten prisiel nakoniec do ciela 7 sekund po casovom limite a bol diskvalifikovany.

 

1003264_10151730001549467_755912371_n.jp

 

Uzasny vykon vsak predviedli jazdci teamu Orica, ked piaty jazdec prisiel do ciela o necelu sekundu skor ako jazdec teamu OPQS. Do zlteho tricka sa nakoniec znova obliekol S. Gerrans. 

 

stg04_orica-greenedge01tdf2013_0.jpg

 

VYSLEDKY:

1. Orica-GreenEdge 25:56
2. Omega Pharma - Quick-Step + 00:01 (P. Velits)
3. Sky Pro Cycling + 00:02
4. Team Saxo-Tinkoff + 00:08
5. Lotto-Belisol + 00:16
6. Garmin-Sharp + 00:16
7. Movistar Team + 00:18
8. Lampre-Merida + 00:25
9. BMC Racing Team + 00:26
10. Kaťuša + 00:27
11. RadioShack-Leopard + 00:28
12. Vacansoleil-DCM + 00:33
13. Cannondale + 00:34 (P. Sagan)
14. Belkin + 00:36
15. FDj.fr + 00:41
16. Astana + 00:55
17. Ag2r La Mondiale + 01:03
18. Sojasun + 01:09
19. Europcar + 01:12
20. Cofidis + 01:19
21. Euskaltel-Euskadi + 01:23
22. Argos-Shimano + 01:46

 

S. Gerrans: "Sen sa stal skutočnosťou. Včera by som nevyhral etapu bez fantastického úsilia celého tímu a dnes sme opäť ukázali, aký sme skvelý tím a ako si rozumieme. Na konci dnešného dňa sme víťazi etapy a ako vrchol všetkého je moje žlté tričko. Nemyslím si, že na trati bola jedna konkrétna vec, ktorá rozhodla o našom víťazstve, len sme fantasticky pracovali ako jeden tím. Sme spriaznená skupina chalanov, všetci sme dobrí priatelia, čo sme potvrdili v tímovej časovke. Každý bol rozhodnutý dať v nej sto percent a to sa odzrkadlilo na výsledku".

 

P. Velits: Bolo to veľmi rýchle, len 25 kilometrov. Čakanie v cieli bolo veľmi nervózne. Asi som zabudol na nich a pritom vieme, že sú všetci dobrí, všetci sú rýchli, väčšina z nich tak akosi vzišla z dráhy, takže sú veľmi dobrí tempári a trať bola viac menej silová a nie technická, aby rozhodovali detaily. Bolo to naozaj o čistej sile a oni majú tej sily skutočne dosť.“

 

P. Sagan: "Dali sme do toho všetko, ale vo finále nám to veľmi nevyšlo, ale tímová spolupráca bola dobrá a uvidíme, ako pôjdu tie ďalšie etapy.  Všetko zmenil ten pád, čo som mal v 1. etape a vlastne teraz dúfam, že sa z toho rýchlo dostanem, lebo stále cítim, že som z toho taký zabrzdený.

 

(Zdroj: http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1304-tour-de-france-2013-etapa-4)

 

 

Zaujimave videjko zo zakulisia teamu ORICA pocas a po timovej casovke :)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V stredu, v piaty den, organizatori pripravili najdlhsiu etapu, sprintersku, mierne vlnitu o dlzke 228,5 km, z mesta Cagnes – sur – Mer do Marseille.

 

05.png

 

Veduca skupina siestich uprchlikov mala v prvej tretine preteku naskok 12 minut, ten vsak postupne klesal, 80 km pred cielom to bolo uz „len“ 8 minut. Posledne desiatky km pred cielom zacal tempo v pelotone udavat team OPQS. Na vrchole posledneho stupania na kopci Cote des Bastides, 30 kilometrov pred cielom, bol naskok uz len 3 minuty. Na celo pelotonu sa zacali postupne presuvat favoriti.

 

Hromadny sprint vyhral vdaka paradnej spolupraci timu OPQS Cavendish, Boasson Hagen bol druhy, Sagan sa zavesil za Greipela a v cieli ho prespurtoval.  Sagan znova podiove umiestnenie, aj napriek technickym problemom na trati a nie prave ukazkovej podpore timu.

 

Peter je stale drzitelom zeleneho tricka, drzitel zlteho tricka ostava nezmeneny, v rukach Simona Gerransa.

 

VYSLEDKY

  1. CAVENDISH Mark (OMEGA PHARMA – QUICK STEP)  5h 31m 53s
  2. BOASSON HAGEN Edvald (SKY PROCYCLING) +0
  3. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) +0
  4. GREIPEL Andre (LOTTO BELISOL TEAM) +0
  5. FERRARI Roberto (LAMPRE-MERIDA) +0

 

Mark Cavendish: Tlak je preč, pretože sme vyhrali etapu na Tour de France. Dnes som sa necítil dobre, ale keď som videl, ako boli odhodlaní moji spolujazdci, nielen na konci etapy, ale počas celého dňa, bolo dôležité vrátiť im to späť. Ukázali veľkú motiváciu, keď jazdili úplne naplno a ako zvyknem hovoriť, vždy vám dajú čosi extra. Som super šťastný.“

 

P. Sagan: "Dnes to bolo celkom náročné. Nechali sme skupine dosť veľký náskok a potom to museli doťahovať, takže sa ku koncu išlo dosť rýchlo. Síce som stratil nejaké body, ale nie až tak veľa. Dôležité bolo, že som bol bez pádu. Čakajú nás ďalšie dve etapy pre špurtérov, takže znova je príležitosť. Dúfam, že to pôjde dobre. V tíme nemáme jazdcov, aby mi urobili taký vlak, ako majú Lotto alebo Omega. No aj tak ma udržali vpredu s nimi a potom to už bolo na mne, aby som čosi urobil," (zdroj: https://www.facebook...erSagan?fref=ts)

 

http://youtu.be/ESS_KaYeNr4

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Siesta etapa, siesty den. 176,5 km z mesta Aix-en-Provence do mesta Montpellier. Na trati bolo len jedno mensie stupanie.  Inak sa jednalo o sprintersku etapu, ocakaval sa aj hromadny spurt v zavere.

 

06.png

 

Pre jazdcov boli zaujimave hlavne sprinterske premie. Predpovede meteorologov sa naplnili a jazdcom zneprijemnoval etapu bocny vietor. Ten postupne vyuzil team Sky aj OPQS a zvysovali tempo.  50 km pred cielom musel Sagan menit koleso, Cavendish sa zaplietol do padu, ale obaja sa rychlo vratili na svoje miesta. Markovi spat do pelotonu pomohol Peter Velits. Toho sme 20 km pred cielom videli na cele pelotonu, kde sa zacalil zhromazdovat hlavni favoriti. Vsetci mali podporu timu, nas Sagan bol znova sam. Vyuzil teda vlacik Lotta, ale aj tak to nestacilo. Po svoje prve  tohtorocne TDF vitazstvo si prisiel Nemec Greipel.

 

tdf1_res.jpg

 

Sagan si aj nadalej udrzal zeleny dres. Vedie o 29 bodov pred Greipelom. Zlty dres obliekol Daryl Impey, takisto z teamu ORICA GREENEDGE.

 

VYSLEDKY:

  1. GREIPEL Andre (LOTTO BELISOL TEAM)  3h 59m 02s
  2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) +0
  3. KITTEL Marcel (TEAM ARGOS-SHIMANO) +0
  4. CAVENDISH Mark (OMEGA PHARMA-QUICK STEP) +0
  5. LOBATO Juan Jose (EUSKALTEL-EUSKADI) +0

 

ANDRE GREIPEL: "Celý deň bol skutočne nervózny. Každý sa obával vetra, ktorý to mohol rozdeliť. Šprint bol opäť tesný, ale mal som dobrý tím, ktorý ma podporil skvelým vláčikom a myslím si, že sme boli naozaj rýchli. Včera som trošku zaváhal v šprinte, ale dnes som si šiel pre víťazstvo a môj tím takisto. Som veľmi hrdý, že som tu znovu zvíťazil. Deň sa nemohol skončiť lepšie.“ (ZDROJ http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1306-tour-de-france-2013-etapa-6)

 

PETER SAGAN: "Celá etapa bola akási nervózna... Mal som obavy, že sa to potrhá, tak som bol stále vpredu. Aj koleso mi ktosi vyplietol, ale chlapci ma počkali, takže všetko bolo napokon v poriadku. V špurte to už bolo kto z koho a ja som rád, že som znova bodoval, aj keď stále čakám na vytúžené prvenstvo. Na Tour som prišiel vyhrať zelený dres a zatiaľ mi to ide vcelku dobre. Sú to však náročné preteky a ľudia si myslia, že vyhrať etapu je jednoduché, ale rozhodne nie je. Som v každej etape stále vpredu a robím, čo môžem. Bol by som rád, keby som sa dostal do Paríža už bez pádu. Rany sa už pomaly hoja, takže uvidíme, čo bude ďalej." (ZDROJ https://www.facebook.com/PeterSagan?fref=ts)

 

 

http://youtu.be/DgcioAw4H5c

 

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov