Skočiť na obsah

Cyklistika (cestná, dráhová, horská, cyklokros,...)


aljak63

Odporúčané príspevky

Dnes sa na Arabskom poloostrove zacal stvrty rocnik pretekov okolo Omanu, so siestimi prevazne rovinatymi etapami.

Skoda, tak ako minuly rok, tak ani tento, nie je nikde moznost sledovat priame prenosy. Teda neviem o tom.

 

Obrázok

 

Okolo Ománu 2013 (UCI Asia Tour, 2.HC, 938 km)

Obrázok

Pre Slovensko to boli minuly rok jedny z najuspesnejsich pretekov. Celkovym vitazom sa stal Peter Velits (info http://www.cyclingne...-winning-streak) a Peter Sagan vyhral v druhy den svoju prvu etapu minulorocnej sezony (info http://www.cyclingne...stage-2/results) a stal sa aj vitazom bodovacej sutaze.

 

Na tomto rocniku sa stretla vrcharska elita, mozme sa tesit na zaujimave finisy.

 

Vysledky z jednotlivych etap a podrobnosti mozte sledovat tu:

http://www.tourofoman.om/

http://www.cyclingne...ur-of-oman-2013

http://www.cycling-i...kov-clanky/1071

 

O pripadnych zaujimavych vysledkoch, ak budem stihat, mozem informovat aj ja.

Drzme palce.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V dnesnej, druhej etape, ziskal Peter Sagan svoje prve tohtorocne vitazstvo. Peter Velits prisiel do ciela s 11sekundovou stratou, na 19.pozicii. Peto Sagan sa po druhej etape stava lidrom sutaze. Zajtra ho caka etapa, ktoru minuly rok vy hral, kiez by tak znova vitazne :) Gratulujeme a drzime zajtra obom palce.

 

Obrázok

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to borec :) Len zajtra mozno takto vacsina naroda nebude hovorit ;) (narazam na pripadnu vyraznu stratu pri finisi v kopci, nakolko Peto nie je vrchar)

 

Dnes nastupil Peter Sagan v cervenom drese veduceho jazdca. Bolo horuco a jazdcom nepomahal ani silny vietor. Detaily - http://www.cycling-i...kov-clanky/1074

Do ciela prisiel Peter po piatich hodinach, znova "osamote" :) ("He was so strong and so much faster than his rivals that he had time to sit as he approached the finish and wave his hands in the air, seeming to ask what had happened to his rivals and indicating he had won with Merckx-esque ease." (zdroj http://www.cyclingne...stage-3/results ).

 

Obrázok

 

Na podium dnes vysiel styri krat: - za vitaza etapy, za celkoveho vitaza, za vitaza bodovacej sutaze, za vitaza kategorie naj mlady jazdec.

 

Peto Velits so stratou 4 sekund na 9tom mieste.

 

Zajtra cyklistov caka 6km stupanie na kopec Zelena hora aj finis v jeho zavere, kde budu vynikat vrchari, ktorych je tento rok neurekom. Skor prekvapi Peto Velits.Aj ked.. :) Drzime palce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes prisiel Peter o svoj cerveny lidrovsky dres. Zeleny mu zatial ostava.

Zial, Peto Velits neprekvapil.

 

A ako bolo spomenute, dnesna etapa bola vrcharska, vyblaznit sa mohlo mnozstvo kvalitnych vrcharov. Mena ako Contador, Nibali, Evans ... prekonal ich vsak Spaniel Joaquim Rodríguez. Cakal ich celkom masaker.

 

Obrázok

 

Nakolko vcera avizoval P.V., ze ma chytene priedusky a dnes uz nemal hlas a citil sa ovela horsie, obavam sa, ci vobec nastupi v zajtrajsej etape. :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze sprava sa potvrdila, v piatok Peto Sagan nenastupil na start, kvoli prieduskam a horuckam :(

 

Drzitelom zeleneho dresu sa stal po piatej etape Ch. Froome, takisto drzitel cerveneho liderskeho dresu. Peto Velits bez straty, dosiel v baliku na 68.mieste.

 

Konecne poradie OKOLO OMANU 2013:

 

1. Christopher FROOME (SKY PROCYCLING) 23h 28m 33s

2. Alberto CONTADOR (TEAM SAXO-TINKOFF) +00m 27s

3. Cadel EVANS (BMC RACING TEAM) +00m 39s

 

Obrázok

 

20. Peter VELITS (OMEGA PHARMA-QUICKSTEP) +03m 02s

 

Bodovacia klasifikacia (zelene tricko):

 

1. Christopher FROOME (SKY PROCYCLING) 33 bodov

2. Alberto CONTADOR (TEAM SAXO-TINKOFF) 29 bodov

3. J. RODRIGUEZ (KATUSHA TEAM) 26 bodov

 

DETAILY: http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1071

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Peto Sagan sa uz pripravuje na prvy pretek v kategorii WORLD TOUR, ktory sa uskutocni 6. marca, taliansky Tirreno - Adriatico, kde si bude moct prilepsit uz aj o body UCI. Vo stvrtok sa zucastnil svojej prvej jarnej klasiky, 64.rocniku toskanskej G.P. Camaiore.

 

Pretekarov cakalo 183 km, zaciatok rovinaty, potom nasledovalo 6 okruhov, kde museli jazdci absolvovat 4km kopec s prudkym stupanim (7.1%). Posledne km mu bol vyraznou oporou timovy kolega M. Moser, zeby jeho novy "partak"? :) V zaverecnom spurte 12clenneho balika bol najlepsim prave nas Peto. Super, tretie vitazstvo, krasny zaciatok jari. Tesim sa na dalsie klasiky :)

 

Prvy v cieli, so slovenskym znakom na hrudi :)

 

Obrázok

 

 

Dnes sa zucastni na Strade Bianche, kde mal minuly rok premieru, do ciela prisiel na 26 mieste. A v nedelu na Roma Maxima.

Drzime palce.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Opravujem predchadzajuci prispevok, zaver prispevku. V nedelu na ROMA MAXIMA nebude startovat Peter Sagan, ale jeho brat Juraj (cudne, pretoze este okolo obeda som na viacerych portaloch, aj zahranicnych, videla meno Petra).

 

Dnes sa konal 7. rocnik toskanskej STRADA BIANCHE. Az tohto roku vyhral prvy krat tuto jednodnovu zalezitost Talian.

 

Na cyklistov cakalo 188 km nie prilis kvalitnej cesty, miestami ked som pozerala live stream, som mala pocit ze pozeram nejaky dakar, vsade kopec prachu :D.

 

Obrázok

 

V zaverecnom kopci cakalo na pretekarov kratke ale za to prudke, az 16% stupanie.

 

Naj favoritmi boli F. Cancellara, minulorocny vitaz a vitaz z roku 2008, no a samozrejme aj Peto. Cannondale zvolilo spravnu taktiku a vsadilo na M. Mosera, kedze vsetci si strazili prave Fabiana a Peta. Peto miestami Fabiana :).

Tento tah sa aj podaril, da sa povedat ze teraz pomohol Peto Morenovi, a ten si prisiel po vitazstvo.

 

Obrázok

 

VYSLEDKY (zabudla som uviest v preteku zo stvrtku, ach jaj :) )

 

1. MOSER Moreno (CANNONDALE PRO CYCLING) - 5h 01 53

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) - +00 05

3. NOCENTINI Rinaldo (AG2R LA MONDIALE) - +00 07

4. CANCELLARA Fabian (RADIOSHACK LEOPARD TREK) - +00 07

5. SARAMOTINS Alexej (IAM CYCLING TEAM) - +00 07

 

http://youtu.be/7rSqhg3fWrk

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ach jo, no konecne som tu :( Ziaden cas na taketo aktivity nebol.

 

Ako iste mnohi z vas vedia, za uplynule dva tyzdne sa konali dva vyznamne preteky v ramci UCI WT. Francuzsky PARIZ - NICE, kde mal obsadenie Peto Velits, v celkovom poradi skoncil na uzasnom 10tom mieste. Peto Sagan mal zastupenie v Taliansku.

 

48. rocnik etapovych pretekov TIRRENO - ADRIATICO

 

06.- 12.03.2013 (1044 km)

 

Tento rocnik bol plny cyklistickej spicky (Contador, Froome, Nibali, Evans, Cavendish, Greipel, Rodriguez, ..), a samozrejme nemozme zabudnut na fantastickeho Peta Sagana a nadeje sme vlievali aj do Martina Velitsa.

 

 

 

celkovo-2013.jpg

 

Peto Sagan sa predviedol famozne. Nakolko som tento rocnik nemala moznost sledovat nazivo, len niektore casti zo zaznamu, uvediem len to naj, ktore potesilo vsetkych fanusikov :) .

 

STAGE 2 - SAN VINCENZO - INDICATORE (232 KM) - 9.miesto

Na cyklistov cakalo otrasne pocasie, dazd a cesta plna vody. Pred cielom to vyzeralo velmi nadejne pre Peta Sagana, nakoniec vsak dosiel v baliku na 9.tom mieste.

 

http://youtu.be/5TYpj4yvnz8

 

",,Škoda, že som to nedotiahol do konca, ale v tej zime a nepríjemnom daždi mi akosi stvrdli nohy... Bolo to celkom dobre rozbehnuté, chalani z tímu mi pomohli ísť dopredu a v závere som to chcel skúsiť. Žiaľ, nevyšlo to. Dnešná etapa, aj keď bola najdlhšia, ubehla rýchlo, ale bola dosť zima. Sme len na začiatku pretekov, na programe sú ďalšie etapy a samozrejme, aj ďalšie nové možnosti, takže uvidíme," (zdroj: www.petersagan.net)

 

 

STAGE 3 - INDICATORE - NARNI SCALO (190 KM) - 1.miesto

Znova sa pridal dazd, hrozila aj burka. Pred cielom sme vsak boli svedkami uzasneho predstavenia. Cavendish vs Sagan. Ich prvy suboj, a konecne uspesny pre Peta. Krasny pohlad.

 

http://youtu.be/Ji7-AUeLq3E

 

„Som veľmi rad, že po včerajšku, keď mi nevyšiel zaver, som dnes dokázal v záverečnom špurte zvíťaziť. Posledné metre boli dramatické, Cavendish sa ma snažil trochu vytlačiť, ale potom sa zaradil a posledné metre som dal do finišu všetko. Opakujem, mam z triumfu veľkú radosť a musím poďakovať celému tímu, ktorý mi veľmi pomohol a skvele pracoval. Znova pršalo, hlavne posledných 40 km. Mam pocit, že sa mi znova vrátil kašeľ. Verím však, že to prekonám. Ďakujem za podporu fanúšikov," (zdroj: www.petersagan.net)

 

sagan_peter-r231-st.ir3-_t600.jpg

 

STAGE 6 - PORTO SANT ELPIDIO (209 KM) - 1.miesto

Tato etapa bola pre cyklistov dost narocna. Mnostvo stupani, priemerne az 10%. Peto Sagan sa stale drzal s favoritmi na celkove vitazstvo, a to aj pri stupani 27%! Tuto etapu nedokoncilo dokonca niekolko zvycnych mien. Dal na frak vsetkym vrcharom a dokazal, ze na tohtorocnych jarnych klasikach bude favoritom. V cieli bol cas aj na vitazne gesto, podakoval sa svojim bicepsom :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=w_Goj8rD7dw&feature=share&list=PL7qbftM0dC9poUtmLROo_FcPX1aG8ZDeU

 

,,Som veľmi rád, že som dnes znova zvíťazil a poďakovanie patrí opäť celému tímu. Od štartu ušla skupina šestnástich ľudí s Cancellarom, avšak jazdci Sky to kontrolovali. Dnešná etapa bola znova v daždi, išlo sa hore-dolu, takmer žiadna rovina a stúpania prudké... Najskôr dva veľké okruhy, po ktorých som sa cítil v pohode, takže sme v tíme rozhodli, že potiahneme vpredu aj my. To posledné strmé tridsaťstupňové stúpanie bolo náročné, nemohol som sa v sedle ani postaviť, pretože by koleso prešmýklo. V tom stúpaní ušiel môj bývalý kolega Vincenzo Nibali, avšak som ho došiel. Samozrejme, že s Vincenzom sme priatelia, pomohol som mu, veď on išiel na celkové prvenstvo. Potiahli sme spoločne, ešte sa k nám pridal aj Rodriguez a urobili sme si dobrý náskok. V závere som vedel, že mám na prvenstvo a v špurte som aj zvíťazil. Radosť je veľká, avšak stále mám problémy s kašlom, ba ešte som chytil aj nádchu," (zdroj: www.petersagan.net)

 

Jedno z najprudsich stupani:

 

post-16-0-92523600-1363441059_thumb.jpg

 

 

CELKOVE PORADIE:

 

1. NIBALI Vincenzo (ASTANA PRO TEAM) - 28h 08m 17s

2. FROOME CHristopher (SKY PROCYCLING) - +23s

3. CONTADOR Alberto (TEAM SAXO TINKOFF) - +52s

4. KWIATKOWSKI Michal (OMEGA PHARMA-QUICK-STEP) - +53s

5. RODRIGUEZ Joaquim (KATUSHA TEAM) - +54s

33. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) - +20m 30s

107. VELITS Martin (OMEGA PHARMA-QUICK-STEP) - +1h 16m 12s

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zajtra, EUROSPORT, 15:45, pretek MILAN - SAN REMO

 

Eurosport samozrejme jedna z moznosti :)

 

Caka nas najdlhsia klasika, pretekari maju pred sebou takmer 300 km.

Start: 10:10, ciel sa predpoklada o cca sedem hodin

Peto Sagan je favorit .. takisto Cavendish, Pozzato, Goss, Cancellara,..

Minuly rok sa tu umiestnil na 4tom mieste, drzme palce :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uff, vcerajsok bol neskutocny!

 

Zaverecny spurt, nervy-drasajuci! Snad to najlepsie, co sme mali moznost vidiet :)

Ale predbieham.

 

MILAN - SAN REMO 17.03.2013 104. ROCNIK

 

Uz dazd so snehom a chlad v Milane dal poznat, ze tento pretek nebude taky "jednoduchy" ako sa na prvy pohlad zdalo. Narazam na priechodnost vo vyssich polohach a citelny chlad. Jazdci mali pred sebou 298 km, cakala ich najdlhsia klasika sveta.

 

 

milano-sanremo-2013-profil-uprava.jpg

 

 

 

Po par desiatkach kilometrov si vyrazny naskok, 11 minut, vytvorila sestica jazdcov. Kto by cakal nejakych favoritov, mylil by sa. |To uz organizatori riesili, co sa bude diat dalej. Na prechode Passo del Turchino bol sneh, cesty neodhrabane a husto snazilo. Cca 46 km trasy sa organizatori rozhodli prerusit, jazdcov previezli timove autobusy, casy sa zastavili. Na nete sa v momente objavili fotografie cyklistov z busu, neviem preco, mala som pocit ze vsetci su zniceni, omrznuti, len nas Peto vysmiaty :D

 

snehh.jpg

 

Jazdcov cakalo mozno prijemne zohriatie v busoch, ale o to menej prijemne slapanie do pedalov po "pauzicke".

Nasledne sa organizatori rozhodli vypustit dalsi kopec. Otazne, co vsetko by sa udialo, keby bol pretek v povodnom zneni.

Jazdcov nasledne "vypustali" podla toho, aky casovy naskok si vytvorili. Postupne sme sa dozvedali mena cyklistov, ktori viac nepokracovali.

 

Unik sa podarilo dohnat 30 km pred cielom. Par km pred cielom sme uz videli pracu Petovho kolegu, Morena Mosera. Peto sa stale pohyboval v cele pelotonu s favoritmi. Pred cielom zacal Peto utocit, ale pravdepodobne prilis skoro. Bol to krasny pohlad vidiet ho spurtovat prveho...V zaverecnom spurte vsak nestacil na Nemca Cioleka. Jeho vitazstvo necakal asi nik.

 

sag-r104-st.ir3-_t600.jpg

 

 

VYSLEDKY:

1. CIOLEK Gerald (MTN - QHUBEKA) - 5h 37m 20s

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) + 00

3. CANCELLARA Fabian (RADIOSHACK-LEOPARD-TREK) + 00

4. CHAVANEL Sylvain (OMEGA PHARMA QUICK STEP) + 00

5. PAOLINI Luca (KATUSHA TEAM) + 00

 

http://youtu.be/0LYLQKQp9po

 

Martin Velits prisiel na 125tom mieste, s 13 minutovou stratou. Samozrejme takisto klobuk dole, ze pretek v takych podmienkach nevzdal.

 

,,Dnes od štartu ušla skupina šiestich ľudí, vypracovala si náskok, ale náš tím spoločne s Astanou ťahal. Počasie však bolo nevľúdne, zima, dážď, sneh, niečo podobné som nezažil... Napokon po 115 km sa preteky prerušili, organizátori rozhodli, že najdlhší kopec Passo del Turchino sa nepôjde, lebo tam bolo veľa snehu. Odmeral sa čas, previezli nás v autobusoch, kde sme sa osprchovali a dali nové veci, navyše zrušili aj druhý kopec Le Manie. Takže sme išli zvyšných 130 kilometrov, kde boli posledné dva kopce. V závere pršalo, boli to skutočne zvláštne a nepríjemné preteky, hlavne v zjazdoch som musel dávať pozor, aby neprišlo k pádu. A ten záver? Posledné dva kilometre sa išli už po rovine, nastúpil som, ale Cancellara ma hneď zišiel. A ten finiš? Podľa mňa som vyštartoval o niečo skôr, všímal som si viac Cancellaru a Chavanela, ale za mnou číhal Nemec Ciolek a na posledných metroch ma predbehol. Škoda, mrzí ma to, pretože som chcel zvíťaziť. Mám to však už oveľa ťažšie, pretože keď nastúpim, hneď idú po mne a viac si ma všímajú. Nevadí, bola to prvá klasika a ukázala mi, že som v dobrej forme, bol som znova vpredu a pred nami sú ďalšie v Belgicku," (zdroj: www.petersagan.net)

Tiez ma zaraza pristup medii. Nadherny pohlad vidiet Slovaka v zakulisii, ako robi rozhovor vedla velkych es so zahranicnymi mediami. Kde su nase "media"? V sportovych spravach futbal, hokej, F1, vsade sami zahranicni sportovci, a to ze tu mame megatalent, to je len vedlajsia sprava, bez videa, ze akoze mimochodom. HANBA

 

Obrovska skoda ten vcerajsok. Kazdopadne vidno, ze Peto je vo vynikajucej kondicii, sezona sa este len zacala...

 

V rebricku UCI sa Peto Sagan posuva na uzasnu 5. priecku:

 

1. Sylvain Chavanel (Fr.) 120 bodov

2. Richie Porte (Aus.) 113

3. Tom Jelte Slagter (Hol.) 111

4. Vincenzo Nibali (Tal.) 106

5. PETER SAGAN (SR) 92

6. Andrew Talansky (USA) 92

7. Christopher Froome (V. Brit.) 86

8. Javier Moreno (Šp.) 86

9. Geraint Thomas (V. Brit.) 77

10. Alberto Contador (Šp.) 72

 

A zavidim bratovi, ma foto s Petrom, pred startom. Spravil si nanho cas na maly pokec a spolocne foto. Ach jo...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V piatok sa pokracovalo v serii jarnych klasik, tentokrat nas caka snura tych belgickych.

 

E3 Harelbeke 22.03.2013 (209 km)

 

Peto Sagan nastupoval znova ako favorit, pricom na startovej listine bolo mnozstvo spickovych pretekarov. Minuly rok Petrovi zaverecny hromadny spurt nevysiel, skoncil na 14tom mieste. Jazdcov cakali zname uzke kamenne cesticky, ktore spajaju tamojsie dedinky, cez ktore sa nedostali ani technicke vozy :)

 

000_par7511551_670.jpg

 

57km pred cielom musel Peto menit bicykel, ale vsetko zvladol a stratu dobehol. 32km pred cielom sa odtrhol Cancellara, a postupne si vytvaral vacsi a vacsi naskok. Spartakus mieril do ciela priemernou rychlostou 60km/h, neuveritelne. Bracho hned zkonstatoval, ze vitaz je jasny, podme dufat v Petrove podiove umiestnenie. Postupne si vytvoril naskok az jednu minutu, stihala ho malicka skupina, kde bol aj nas Peter. Dalsia vacsia stracala dve minuty.

 

Cancellara si v pohode doslapal do ciela, podobne vitazstvo zaznamenal pred dvoma rokmi. Osamoteny v cieli, s minutovym naskokom. Fantasticky vykon, ukazal svoje obrovske kvality. Ked uz vsetci mysleli, ze byvaly kolega Petra Sagana bude druhy v cieli a Peter treti, rozhodla nakoniec cielova fotografia, na ktorej bolo vidno, ze ho Peter prespurtoval.

 

http://youtu.be/4ms-WxOSHvI

 

VYSLEDKY:

1. CANCELLARA Fabian (RADIOSHACK-LEOPARD-TREK) - 5h 08m 28s

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) - 01m 04s

3. OSS Daniel (BMC RACING TEAM)- 01m 04s

4. THOMAS Geraint (SKY PROCYCLING)- 01m 04s

5. LANGEVELD Sebastian (ORICA GREENEDGE) - + 01m 08s

 

Chlapci maju aj srandy kopec :)

 

tumblr_mk3j8rsjrw1qzxpybo1_500.jpg

 

K 22. marcu sa Peter Sagan nachadza v rebricku UCI World tour na prvej priecke! O bod pred Fabianom Cancellarom.

 

 

Drzme palce, najblizsie dnes, na daslej britskej klasike, GENT - WEVELGEM!

Takisto na start nastupil Martin Velits.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no konecne som tu :)

 

GENT - WEVELGEM 24.03.2013 (183/238 km)

 

Dalsi z pretekov Flamskeho tyzdna cyklistiky, tohto roku 75. rocnik. Pretek v oblasti, kde je silny vietor od Atlantiku, stupanie na vrch Kemmelberg a znova dlazobne kocky. Aj napriek silnemu vetru a mrazivym teplotam sa pretek nakoniec konal, avsak v skratenej verzii.

 

Hned na uvode sa kvoli silnemu vetru zacali vytvarat skupinky, ktore mali medzi sebou niekolko sekundove naskoky, v prvej bol aj Peter. Az 56 km pred cielom vyrazil do uniku s viacerymi favoritmi, 12 jazdcov si vytvorilo naskok cca 90 sekund. Ten sa postupne znizoval. 4km pred cielom Peter nastupil, zrychlil tempo a svojim superom usiel. Fantasticky zaver.

Na jeho unik nemal nik, v cieli predviedol jazdu na zadnom kolese. Pre Petra to bolo prve vitazstvo WT klasiky.v kariere, posilnil si svoju poziciu lidra rebricku UCI. Obrovsky uspech.

 

post-16-0-47497500-1364563345.jpg

 

Favoriti ako Boonen alebo Cancellara do ciela neprisli (Boonen pad, z ktoreho sa najskor pozviechal a dokonca aj pokracoval, ale potom predsa len odstupil). Do ciela prisla ani nie polovica zo startoveho pola.

Martin Velits z preteku takisto odstupil.

 

http://youtu.be/lMIUhm33YOQ

 

VYSLEDKY:

 

1. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING) 4h 29m 10s

2. BOZIC Borut (ASTANA PRO TEAM) + 23s

3. VAN AVERMAET Greg (BMC RACING TEAM) + 23s

4. HAUSSLER Heinrich (IAM CYCLING TEAM) + 23s

5. FLECHA Juan Antonio (VACANSOLEIL DMC) + 23s

 

 

,,Som nesmierne rád, že sa mi podarilo po pretekoch Miláno-San Remo a Harelbeke, vyhrať klasiku. Je to skvelý pocit, mám radosť, rovnako aj celý tím Cannondale, ktorý mi pomáhal. Veľmi nás to povzbudilo, sme oveľa silnejší pred ďalšími pretekmi. Dnes organizátori preteky skrátili takmer o päťdesiat kilometrov, pretože počasie bolo znova nepríjemné. Veľká zima, okolo nula stupňov a fúkal studený bočný vietor. O všetkom sa rozhodlo asi päťťdesiat kilometrov pred cieľom, keď sme ušli skupinka trinástich jazdcov, kde bol okrem mňa aj tímový kolega Maciej Bodnar, čo bolo veľmi dobré pre nás. Fúkal však stále silný vietor, ba aj protivietor a tím Omega na čele s Cavendishom išiel po nás. Vpredu v našej skupinke nikto nechcel akosi ťahať, akurát tak štyria-piati, tak som si povedal štyri kilometre pred cieľom, že to skúsim a utrhnem sa. Napokon to skvele dopadlo, ušiel som a do cieľa som prišiel sám. Samozrejme, že som chcel potom uzimeným divákom urobiť nejakú radosť, veď vyhrať klasiku s náskokom, si zaslúžilo nejaké víťazné gesto, tak som ich pobavil jazdou na zadnom kolese. Musím však poďakovať celému tímu, i jazdcovi Bodnarovi, ktorý mi veľmi pomohol. Veľkú radosť mám aj z postavenia v rebríčku UCI, kde som prvý, takže je to zatiaľ výborné. Dnes som sa cítil po celý deň v pohode a teraz sa už teším na ďalšie belgické klasiky," (zdroj: www.petersagan.net)

 

REAKCIE SUPEROV (zdroj: http://www.cycling-info.sk/magazin-cycling-info-sk-clanky/1165-reakcie-medii-a-petra-zanickeho-na-vitazstvo-sagana-z-gent-wevelgem)

 

Mark Cavendish: Dnes to nedopadlo tak, ako sme chceli. Snažili sme sa vymyslieť, akoby sme porazili stroj Petra Sagana. Neuveriteľné!"

Greg Van Avermaet: "Reagovali sme na jeho útok, ale Peter Sagan bol jednoducho taký silný, že nám ušiel. Zvyčajne to robí v šprinte, teraz vyhral sólovo. Čím bližšie sme boli k Wevelgemu, tým jasnejšie nám bolo, že Sagana bude ťažké poraziť."

 

Prezident SZC Peter Privara: "Je to neuveriteľný úspech, ktorý si na Slovensku nevieme vážiť. Ľudia vnímajú úspechy športovcov cez médiá. Ako naše médiá informovali o piatkovom E3 Harelbeke, keď sa dostal na čelo Svetového pohára? V televíziách na konci spravodajstva? To je rovnaké, ako keby bol Martin Kližan svetovou tenisovou jednotkou! Verím, že si to kompetentní konečne uvedomia."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V nedelu to vyvrcholi pretekom Okolo Flamska. Prioritou je aj pre Petra Sagana, ktory odstupil z preteku Tri dni De Panne - Koksijde 2013, aj napriek uvodnemu vitazstvu. Odstupil aj Tom Boonen, takisto jeden z favoritov, obhajca minulorocneho titulu.

 

Cyklistov bude cakat narocnych 259 km. Drzme palce!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...NAPISANY CELY REPORT...STACILA JEDNA KLAVESA, A VSETKO SA MI VYMAZALO!!!!!

 

Chystam to tu pol hodiny a ulozila sa mi len prva veta. Nestalo sa mi to prvy krat. Ach....

Idem to rozdychat a psychicky sa z toho spamatat...mozno dostanem potom chut to napisat znova...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera bol na programe vrchol belgickych jarnych klasik,  97. rocnik Tour of Flanders , alebo Okolo Flamska. 

 

Favoritmi boli   Peter Sagan  , svetova dvojka  Fabian Cancellara , a domaci favorit a trojn asobny vitaz  Okolo Flamska , Tom Boonen. 

Pre domacich “najkrajsia klasika”, pre cyklistov jeden z najtazsich pretekov. Jazdci mali pred sebou 256 km s niekolkymi dlazdenymi usekmi, 17 kratkymi kopcami, z ktorych takisto niektore boli dlazdene. Pretek na belgickom vidieku, casto krat uzke cesty, aj pri najprudsich vystupoch. Start bol o 10tej hodine, z velkej trznice historickeho mestecka Brugges, uz od roku 1998. Sagan mal cislo 51, na start sa postavilo 205 pretekarov. Rano svietilo slniecko, bolo vsak velmi chladno.

 

Hned po starte bolo niekolko pokusov o unik, ziaden vyrazny sa vsak nepodaril.  Po 19tich km doslo k neprijemnemu padu Toma Boonena. Otraseny, nastastie  bez vaznejsich zraneni sa rozhodol v preteku nepokracovat. Jeho problematicka sezona pokracuje. Pre domacich velmi zla sprava.

 

1.5 h po starte boli vsetci stale ako tak pokope. 135km pred cielom doslo k vyznamnejsiemu uniku, kedy sedem jazdcov malo naskok takmer 3 minuty. 123km pred cielom sa podaril unik A. Greipelovi, ktory s mensou skupinkou dobehol veducu skupinku. Ta sa zformovala na veducu 11tku, ktora sa vsak casom zacala rozpadat. Peter Sagan sa v pelotone pohyboval na idealnej pozicii, v prvej tretine.

 

Jazdcov cakali dva kratke avsak vrazedne vystupy, ktore boli sucastou okruhu, ktori jazdci absolvovali tri krat. 73km pred cielom absolvovali kopec  Paterberg  s max 20% stupanim po kockach. Dalsim bol po par km 600 m kopec Koppenberg, s max stupanim 22%, domacimi prezyvany aj “kopec detskych hlav”. Za Petrom Saganom zacal padat cyklista z teamu Vacansoleil a zablokoval cely peloton. Jazdc i boli nuteni zosadnut a vyjst kopec peso.  50 km pred cielom sa naskok veducej skupinky znizoval, Peter Sagan pracoval na cele pelotonu. Ten casom dostihol unik, 18km pred cielom sa zacal boj a nervozita pri TV stupala.

 

Do uniku sa vybral Cancellara, stihal ho Sagan, neskor sa pripojil aj Roelandts. O vitazovi sa rozhodlo pri poslednom stupani na Paterberg, kde sa Cancellara utrhol od Sagana, ktory nanho nestacil. Bol to paradny boj, ktory stal oboch obrovske mnozstvo energie.  Cancellara si postupne vytvaral cim dalej tym vacsi naskok, videli sme uzasny vykon. Masina menom Spartakus sa valila osamotena do ciela. Zopakoval si triumf z roku 2010, podobnym solovym zaverom. 31rocny Svajciar si vitazstvo zasluzil. V cieli ho privitala manzelka a mnozstvo fotografov.

 

Kto by cakal zaverecny spurt medzi Saganom a Roelandtsom, nedockal by sa. Roelandts uznal, ze na Sagana by v zaverecnej rovinke nemal, takze dojazd bol pokojny. Sagan obsadil druhe miesto, ziskal 80 bodov do rebricka UCI a ostava svetovou jednotkou.

 

BOJ NA PATERBERGU:

 

http://youtu.be/zpZZMqUlbdU

 

 

VYSLEDKY:

 

1. CANCELLARA Fabian (RADIOSHACK-LEOPARD-TREK)  6h 06m 01s

2. SAGAN Peter (CANNONDALE PRO CYCLING)  + 01m 27s

3. ROELANDTS Jurgen (LOTTO BELISOL TEAM)  + 01m 29s

4. KRISTOFF Alexander (KATUSHA TEAM)  + 01m 39s

5. LADAGNOUS Matthieu (FDJ)  + 01m 39s

 

 

POSLEDNE 3 KM:

 

http://youtu.be/akia-kxnviA

 

 

REAKCIE JAZDCOV (zdroj: http://www.cycling-info.sk/aktuality-zo-sveta-cyklistiky-clanky/1180-stastny-cancellara-usmiaty-sagan)

 

Fabian Cancellara: 
"Je to fantastické. Pred rokom som tu ležal na zemi, teraz som späť. Na Paterbergu som videl naozaj veľa švajčiarskych vlajok. Urobil som, čo som musel urobiť, znova som vyhral Okolo Flámska. Bol to môj cieľ, ale nikdy nemôžete predvídať, ako to dopadne. Dnes to boli naozaj zvláštne preteky, pretože od začiatku sa išlo veľmi rýchle tempo. Na dlažobných kockách som sa cítil veľmi dobre."

 

Peter Sagan:
"Som spokojný s mojím druhým miestom, čo bolo najlepšia pozícia, ktorú som mohol dnes dosiahnuť. Cancellara bol dnes najsilnejší zo všetkých a moje nohy ma príliš boleli. Snažil som sa udržať zadného kolesa, čo sa mi na Kwaremonte podarilo, ale Paterberg je oveľa strmší. Nedalo sa nič robiť. Som rád, že som tam bol v poslednom stúpaní spolu s Cancellarom. Pocítil som, že v budúcnosti môžem vyhrať."

 

Jurgen Roelandts:
"S tretím miestom po cyklistoch ako Cancellara a Sagan som naozaj veľmi spokojný. Je to jeden z najlepších okamihov mojej kariéry. Keď som videl prichádzať za mnou do úniku Sagana a Cancellaru, hneď som vedel, kto to je. Bolo to pôsobivé, ako išiel Cancellara na Paterbergu. Je to prvýkrát tento rok, čo som ukázal, že som spravil krok vpred."

 

 

Pretek bol narocny, plny padov, do ciela prislo 115jazdcov. A nieco vtipne na zaver, Peta poznaju snad uz vsetky hostesky :)

 

Peter-Sagan_GI_2524093b.jpg

 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pride mi uz prehnane, co sa po usmevnej Saganovej prihode deje vo svete!

 

„Ktokoľvek ospravedlňuje Saganovo správanie jeho vekom, mal by sa zamyslieť ešte raz. Na pracovisku sa to volá sexuálne obťažovanie,“ napísala na svojom twitteri Jane Aubreyová, editorka Cyclingnews.

 

„Saganovo správanie bolo vysoko neprofesionálne, ale skutočným problémom je hlboko zakorenený sexizmus v tradícii pódiových dievčat,“ hodnotil na blogu komentátor Guardianu.

 
Si pripadam ako v Amerike, kde maju potrebu obvinit cloveka uz len za to, ze je. Frigidna feministicka editorka, pruderita vladne svetom..
Je pravda, ze to urobit nemal, velke podujatie, mnozstvo medii, mnozstvo oci. Peto sa snad pouci, dostal poriadnu facku...
Na druhu stranu, opytal sa niekto vitaza, ci chce aby bol bozkavany dvoma hosteskami? :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svet je chory. A to tak že veľmi. To je samy pokrytec, magor, hlupák a idiot.
Že tie dievčiny nútia v tej kose promenadovat sa v tých obtiahnutych minisatickach to je samozrejme ok. Na to sa nesťažuje nikto.

Tá dievčina je superstastna že sa o nej hovorí v kazdych novinách na celom svete. Je to pre ňu súper reklama. To chytenie za zadok je to posledné co ju trápi.
To len novinari neukojene feministky a idioti co sa hraju na dolezitych a potrebujú sa zviditeľniť sa na tom ukajaju.

Obhajovať Sagana nejdem. Ale co je veľa, to je moc.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No mňa dosť prekvapilo, že Saganovi nepobrali všetky tituly, nediskvalifikovali zo všetkých pretekov a neposadili rovno na elektrické kreslo, zvrhlíka jedného.

 

Ináč stavím sa, že v dnešnej chorej multi-kulti spoločnosti by skôr bolo tolerované to, že by víťaza chytil za vajcia tak, ako je to na tej fotomontáži. A podľa toho čo vidím kam to speje, tak by ma neprekvapilo ani to, keby sa v budúcnosti také niečo na pódiu od víťazov vyžadovalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

problém nie je saganov štípanec,

ale reakcie naň

 

samozrejme zástanci rodovej rovnosti a spol.

sa chytajú šance a "kauzu" aj umelo živia,

no

mňa viac trápia reakcie,

kt. tento saganov """vtípek""" vnímajú ako normálny

a akékoľvek jeho odsúdenie je pre nich automaticky

fenimism lobby par excellence

 

ako by sa asi cítilil-konali,

ak by sa jednalo o ich priateľku?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako by som sa citil? mne ako partnerovi tej dievciny by prekazalo, ze nema nic ine na praci, len sa nechat platit za takuto robotu

myslim si ze tento "job" je uz davno out

 

to ze bozkava vitazov, to mi vadit nema, ale to ze ju nejaky chyti za zadok, to mi zrazu vadit ma?

a ak mu to vadilo, mal sa ozvat on, nie editorka, nie media...

dievcina ide na trh s kožou von.. co caka, ze ju budu chvalit za vysoke iq?

 

podme ziadat obvinenie na cloveka, ktory vytvoril kolaz, ako sagan namiesto hosteskinho zadku chyta cancellarove xxxx

mna poburuje napr to

choreeeeee

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov