member2793 Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 v našom kraji je to Glajbas ... základ slova je evidentne spoločný
game Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 práve sme doma čosi spomínali... a pri tom došlo na to, že svokrova sestra sa kedysi vydala za "presburského štricáka" ... ináč mu rodina za chrbtom nepovedala, už je dávno v pánu, nech je mu zem ľahká
sahara Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 okienko rusnáčtiny (z našej doliny) : vzpričnyj - protivný, vzpriečny (ak je to vôbec spisovné slovo) falečnyj - trucovitý (od slova faľčuvaty - trucovať) safalatka - špekáčik 1
iskra Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 u nás zemplínskym nárečím: (ak sa nemýlim) spričny tvardohlavy asi aj safalatka, ale skôr mi je známe špekačka
game Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 safaládka sa tomu hovorí aj týmto smerom... aj špekačky aj safaládky
sahara Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 možno aj tu sa to píše safaladka a spričnyj. neviem. napísal som tak ako mi to znelo.
member2793 Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 pred 8 hodinami, sahara napísal: safalatka - špekáčik aj tu na opačnom konci džamahírie je to safalátka. niekedy v praveku raz tak chalani od susedov, ktorí mali strašne lakomú mamu, nadšene kričali "Hurá, budeme mať varené safalátky"
game Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 smerom k nám safaláDka... dokonca som to tak videla pred mnohými rokmi aj vypísané u nejakého mäsiara, strašne dávno :)
Recommended Posts