Skočiť na obsah

Obmedzovanie napĺňania snov


weirdo

Odporúčané príspevky

Zacnem od zaciatku ... Stale uvazujem, kam by som sa vybral v lete na dovolenku. Pri hladani som uplnou nahodou nasiel ponuku na jednej cestovnej stranke (nie CK), balicek zlozeny zo spiatocnej letenky Vieden - Shanghai + 7dni v *** hoteli za naozaj slusnu sumu. Mne sa ta idea celkom pacila, povedal som si, ze si ju necham prejst hlavou. Plan bol asi taky, ze zbalim ruksak, zistim co treba za ockovania a pojdem sam, lebo sa nenajde nik, kto ma na to peniaze.

 

Vecer som si pisal s ocom a nejak sme sa dostali k tejto teme. Akonahle som mu povedal o tomto plane, zacal byt totalne chladny a hovoril, ze to je uplne nenormalny plan, ze ci nemozem ist s cestovkou atd. Chapem, ze sa o mna bal, ale hovorit mi, ze mama sa za tych 8dni, co nebudem doma, posklada od strachu, mi pride prehnane. Takisto reci ako 'mas nejaku zodpovednost voci svojej rodine' sa mi vobec nepacia. Pytal som sa ho, dokedy mi takymto sposobom planuju riadit zivot, no neodpovedal. Skratka - nemal by som ist, lebo mama sa pojde zjancit, ze kuriatko je v Cine.

 

Ja tieto reci moc vazne neberiem, resp. keby ma oco poznal, tak vie, ze takymto sposobom mi udriet na city dost tazke. Stve ma ale, ze sa mi takto snazia zabranit v niecom, co ma bavi, len preto, ze oni sa budu bat, a pritom ich vobec nezaujima, ze mna nelaka cestovanie po Europe, ako mi oni navrhovali. Skratka totalny konflikt, kde ani jedna strana nepride na chut druhej.

 

Stalo sa vam niekedy nieco taketo? a ked hej, ako ste to riesili? lebo mna to naozaj nebavi ... polka mojej rodiny je posrata z nejakeho dobrodruzstva, vsetci ma odhovarali, ze naco do Kanady, ze to je daleko a bohvieco sa mi tam stane, ze mam sediet doma ... a zivot si naveky nechat kontrolovat nedam. No ak nahodou niekde pojdem, budem dlhodobo pocuvat vycitky, ako serem na pocity svojej rodiny.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nooo este ze mam takych tolerantnych rodicov co sa v otazkach cestovania tyka... by ma dorazilo keby mi zakazovali nieco co zboznujem a sice cestovanie kade-tade po svete! Sice babka ma vzdy plno trapnych kecov o tom, ze nech nikam nechodime lebo naaaahodou sa nieco moze stat atd - proste Bla Bla Bla! Esteze rodicia su neni taki, kedze aj oni sami dost cestuju, tak by bolo aj nelogicke aby mi to zakazovali :lol: no vdaka ze mam takych fajn rodicov, co ma takmer vo vsetkom podporia!

 

Len fakt nechapem tu "logiku" - Canada ANO, China NIE ... why??? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani Kanada nebola az tak ano, ale tam mame znamych, navyse je to vyspela krajina. Aspon tak nejak zneli rodicovske argumenty. No Cina je zaostala, okradnu ma, ina kultura a neviemco este, nemame tam znamych, ze mam ocovi poslat cislo na cloveka, ktory so mnou nieco spravi, az ma zrazi auto, a pod. Proste - chod do dostupnych krajin, aby sa ti nic nestalo. Lenze na dostupne krajiny ja peniaze rozflakavat nebudem, kedze ma nezaujimaju.

 

Fakt nemam predstavu, co s tym ..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teeeda to je ale prekerna situacia... mysliet na take veci ze "co ked ta zrazi auto" to je fakt divne! No a China zas tak zaostala neni, teda mozno to vnutrozemie ano, ale Shanghai si myslim ze je dost vyspele mestecko! A neviem co by tam mohlo byt nebezpecne - byt okradnuty sa da byt vsade, byt zrazeny autom - aj to sa da vsade... cize taketo uvahy ze "co ak" su podla mna neni na mieste! Fakt ti nezavidim takyto problem, teda mna by to poriadne sralo keby mi zakazovali cestovat :lol: uprimne ta lutujem...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak nasi su v tomto konzervativni .. a vlastne cela rodina .. ak neratam jeden ocov vylet do USA, tak nikto nikde nikdy nebol .. ja som cierna ovca, prvy, ktoreho taketo veci lakaju a rodina nie je zvyknuta - nikomu sa to nepaci a nikto to nevie pochopit. Aby sme sa zle nechapali - nezakazuju mi cestovat, ale utocia cez psychiku a emocie, proste aby som ich zacal lutovat a nesiel. To su pindy, ktore su mi z hladiska ochoty ich naplnit, ukradnute, ale vrcholne ma seru a sere ma aj cely ich pristup: bez agentury, ktora sa o teba postara a krasne ti nalinajkuje celu cestu - ani na krok.

 

K Shanghaiu - nebol by som len tam, urcite by som siel pozriet Peking, mur a tak trosku pochodil tu ich kulturu, ale samozrejme cez programy lokalnych cestoviek, nie na vlastnu pest. Podla mna to je adrenalin, ktory mi momentalne k zivotu chyba, no nasi by asi boli za to, keby som siel do Bulharska alebo Grecka, ako typicky Europan s tazkym zadkom ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nooo to je v pohode, China ma vela veci co stoja za pozretie, a isto by som cestovanie po Chine nenazval nejako obzvlast nebezpecnym... sice som tam nebol, ale nejavi sa mi to ako nejaka nebezpecna krajina, a hlavne do tychto casti kde chodia turisti tak tam jedine co hrozi je ze ta osklbu o peniaze za nejake tie ponuknute sluzby (ale to je tak vsade), pretoze kazdy sa isto sanzi co najviac zarobit na turizme... Europa je tiez super, ale aj mne uz zacala byt trochu mala, takze pomaly rozsirujem zaber tento rok aj ja - aspon na Egypt, Jordansko, Syriu, Libanon, Turecko, ... takze smerom na juhovychod :lol: Uz sa tesim!

 

A snad aj tebe sa nakoniec podari splnit sny a objavit novy krasny kus sveta! Cestovanie je uzasne, a ja si bez toho ani zivot neviem predstavit... Tak drzim palce snad sa ti podari ich nejako prehovorit!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak drzim palce snad sa ti podari ich nejako prehovorit!

Este raz - mna nik neobmedzuje fyzicky, zaplatim si to a pojdem tam, ak budem chciet. Skor mi ide o ten psychicky natlak, a sposob, ako si s nim poradit alebo sa s nim vyrovnat.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som nad tým premýšľala, že keby každý psychický nátlak bol len takýto, asi by sa ľahšie existovalo na svete

aj keď rodičia či rodina necestujú, a nahlas dávajú najavo svoje obavy " zrazí ťa auto" , alebo to rodina berie, že je syn cestovateľ, každý rodič má väčšie či menšie obavy, či už to povie nahlas či nie ... a nie je až také divné myslieť na to, čo keď ťa zrazí auto ...

cestovať budeš celkom zrejme, či niekto protestovať bude či nie, teraz povieš, že chceš cestovať teraz, aj tak ti poviem, že možností ešte budeš mať

a je mi jasné, že hovoríš o svojej túžbe po určitej forme cestovania

 

 

je to forma psychického nátlaku, ale je napraviteľný, cestovať možno vždy ...

 

psychické nátlaky či zákazy vedia byť aj horšie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslim ze presne viem co prezivas...je to skoda, ked ti najblizsi chcu takymto sposobom znechutit nieco co milujes..

presne toto robi nasa babka mojej mame..pred kazdou cestou ju uz mesiac zvykla deptat aby nikam nesla, naco tam ide, ze to je nezodpovedne, lebo ma doma deti..do toho pusti sem tam slzy na umocnenie dojmu...ale neuvedomuje si ze je to strasne..preco by clovek nemal ist kam chce??

a vysledok? teraz ked niekam idu uz im to proste nepovedia..lebo vedia ze by to nemalo zmysel..

babka robi to iste aj mne....aj ked ja to zase tak neprezivam, lebo jej vzdy poviem ze ked sa mi ma nieco stat tak sa mi to stane..a mozem byt zavrety cely den doma a drbne tu niekde plyn..

u nas doma to je fajn..pretoze cestovanie maju radi vsetci a tym padom sa inak na to pozeraju...ale tiez ked spomeniem ze chcem ist do irackeho Kurdistanu alebo Afghanistanu..tak niesu nadseny..ale zase toto chapem :lol::)

 

nikto by nemal obmedzovat tych druhych, najme nie ak si chcu plnit sny...

 

dufam, ze ich to prejde a ty pekne vycestujes!!! China je krasnaaa

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

weirdo, toto poznám dôverne. "Načo tam ideš vôbec? Šak tu doma by ti bolo tak dobre" a podobné nezmyselné otravné reči sú u nás teraz pred cestou na východ na dennom poriadku. "Ukradnú ti veci, niečo sa ti určite tam stane, prečo radšej nejdeš normálne s cestovkou k moru? Stále musíš vymýšľať. Chýbajú ti problémy?" ... nemám na to už nervy, som agresívna, nebavím sa doma radšej o tom už s nikým...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov