Skočiť na obsah

Slovensko je prekrásne...


Jozef50205

Odporúčané príspevky

cestovný ruch nie je pre naše politické garnitúry prioritný, čoho dôkazom je minimálne venovanie pozornosti tejto tak dôležitej ekonomiky v porovnaní so susednými štátmi, čo je síce naškodu veci,predávať to čo nám matka príroda nadelila a predkovia postavili a máme toho neúrekom, a nepretaviť tieto krásy do konečného efektu je obrovský nedostatok vyspelosti
aj politikov. Mne osobne tí turisti v našich prekrásnych dolinách, na zámkoch a hradoch ani nechýbajú, alespoň je tam zatiaľ kľud a nemusíme sa o tu našu krásu deliť s inými :lol: :)
Slovensko je prekrásna zem ..... keď Pán Boh nadeľoval v počiatkoch sveta každému nejaký kúsok zeme Slovák ako vždy skromný iba v zadu sa krčil a čakal, kým bude oslovený, až prišla naň rada a Pán pokrčil ramenami a hovorí: Slováčik a kde si doposiaľ bol? Však som už všetko podelil a pre teba už nemám zhola nič. Slovák zosmutnel aj slzy mu vyhŕkli. No vieš čo ty Slováčik neboráčik, hovorí Boh, ja ťa mam veľmi rád a preto ti darujem kúsok mojej zaľúbenej zeme, ktorú mám najradšej... a tak sme dostali našu prekrásnu krajinu do vienka od samého Boha.

Máme všetko okrem mora , len o tom musíme vedieť. Mnohí utekajú do zahraničia pozerať to čo nájdu aj u nás, ale nie že by som bol proti poznávaniu sveta, to nie, aj ja mám sny vidieť mnohé, ale najprv vidieť a spoznať čo máme doma, nenavštívil som mnohé naše jaskyne, nebol som na Smolenickom zámku, nezatúlal som sa zatiaľ do nášho jediného pralesa, nebol som v soľných baniach a našlo by sa mnohé iné.
Slovensko je prkrásny kúsok zeme, ak máš či už dobré alebo zlé skúsenosti z cestovania po našej vlasti, vieš ,poznáš zaujímavé miesta u nás podeľ sa s nami, doporuč návštevu, popíš miesta a my sa tam aj možno vyberieme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nikdy ma nejako obzvlast nelakalo cestovat po Slovensku... Ale zase nehovorim ze tu nic pekne neni - lebo naozaj slovenske hrady, a aj niektore mesta su naozaj krasne! Ja osobne mam celkom rad Bojnice - to je naozaj pekne miesto a rad tam aj raz za cas idem - pri zamok, potom do zoo a pod. No ale inak ma po SK fakt akosi nebavi cestovat, mozno neskor - ale kedy? To je otazka! (Ale aj to bude)

 

Máme všetko ... Mnohí utekajú do zahraničia pozerať to čo nájdu aj u nás...

Nooo tak ale toto co si napisal je veru totalna blbost :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SVK je skutočne krásne či už kultúrnymi pamiatkami alebo prírodou

minulý rok ma Tatry opantali a totálne dostali

jasné, že krásne, len ten vzťah je dosť slabý - toľko-krát skloňované národné povedomie

robíme si srandu z Čechov, že ich zadlaví kadejaká lavína a vždy sa im niečo prihodí,

no nie je sa čomu diviť, keď tvoria 80%(vymyslený údaj, chcem poukázať na drvivú väčšinu) návštevníkov

je smutné, že národ s ktorým sme prežili kus histórie sa od nás veľmi líši

tam každá skála, hrad, zámek i pařez má svoje miesto a nedajú naň dopustiť

to je to čo nám chýba

absolútne nadšený som bol Nemeckom

- krásne údolia riek obklopené lesmi, vinicami, prekrásne nasvietenými hradmi zámkami

dokonca aj zrúcanina, kt. tvorila len jedna stena vyzerala majestátne a boli na ňu hrdí

tu nejde o predanie sa, ale o ukázanie a zvelaďovanie svojich hodnôt

 

ako aljak spomínal Bojnice(Zámok, ZOO, Kúpele, ...) sú prekrásne a robia z Hornej Nitry ozdobu Slovenska,

kt. ho "predáva", zahraničným turistom, ale namä všetkým, kt. sa radi kochajú

myslím, že "predať" by malo znamenať dávať do pozornosti, zvelaďovať a deliť sa o to čo máme

 

aljak trošku si ten jozefov citát vytrhol,

no ale ni s ním nesúhlasím

to čo uvidím v Benátkach, Instabule, Triery je taktiež jedinečné ako Kostol sv. Michala,

tak prečo sa takúto možnosť ukracovať

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cestovanie po SK ma vobec nenaplna..zatial som nedospel do tej fazy ze by som sa niekde vybral, ked sa nad tym zamyslim ani tu nieje take miesto ktore by ma pritahovalo silou akou ma pritahuju rozne ine miesta tohto sveta...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je bezny problem, tak ako vela parizanov nejak netrapi eifelovka, londyncanov tower bridge tak slovakov netrapi male slovensko ale chcu ist niekam inam pozriet...

mna volakedy pritahovala velmi vieden, odkedy som v nej bol vela krat, uz mi taka specialna nepride...

je to len o tom ze co mas k dispozicii, to si nevazis...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neni to o tom co, ze co mam si nevazim

je to o tom pocite ze nebudem teraz nasilu cestovat niekam po slovensku ked ma to jednoducho nenaplna..ano bol som na viacerich miestach a na vela mistach sa mi pacilo..ale proste je to nieco ine

tiez som bol niekolko tyzdnov na Sicilii ale mozem tam ist kedykolvek a viem ze sa tam budem proste dobre citit, to iste s Istanbulom, proste niektore miesta maju nieco co ta pritahuje a niekore to nemaju...nema to nic spolocne s tym ci si nieco vazis ci nevazis

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je neskutocne az neuveritelne, ale poznam mnoho ludi ktori ziju podobnym stylom, najprv vsetko co je vonku, a nie je tam omnoho viaca ako doma, a az potom si precitat nejaku prirucku o rodnej krajine. Apriori , nic proti zahraniciu, ved aj som presiel pol sveta, ale v skutocnosti tolko kras na malom kusku zeme som nevidel, co minimalne zakopnutie to historicka pamiatka, co desať kilometrov to krásne kopce a príroda, mame na 1 KM 2 po Islande najviac mineralnych pramenov na svete, ci teplých / pre gayov a lesbicky / tak aj studených / pre pstruhy a lipňov :lol: /, co dolina to jaskyňa a už dokonca aj dosť čisté vody, ŕieky, potoky, járky a bystriny. Je tu mnozstvo zachovalých historických miest - od Levoče až po Trenčín, máme množstvo baní a bánských miest, od jantárových a soľných na východe až po rudné bane na Spiši, Gemery . Zatiaľ ešte bohaté lesy a porasty s vegetáciou dávajú záruku relaxu , množstvo zvery, plodov, rýby aj pre rybárou a poľovníkou, či už od Dunaja a lužných lesov, až po Levočské pohorie

a Ondavsku vrchovinu , teplé minerálne pramene aj s kúpeľnými starými mestami dávajú punc kvality / Piešťany,Bardejovské kúpele,Trenčianske Teplice... / Jednoducho kto chce nájde u nás dostatok všetkého aj solídné služby, kto rád chváli cudzie perie , nemožme mu to brať, všade sa nájdu problémy, však som hovoril , precestoval som toho dosť.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Slovensko je vážne prekrásne. Už ho mám takmer celé precestoval. Ak budú financie tak s kamarátom toto leto plánujeme prejsť tie najkrajšie miesta. Samozrejme že by sme stanovali lebo po hoteloch sa mi nechce chodiť. A bolo by to aj úplne zbytočné. Takže dúfam že nám to vyjde. Hor sa na cestu po Slovensku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam tiez v plane toto leto cestu po Slovensku, resp po jeho casti

minuly rok som s drahym zacala v Tatrach, Liptov, Spis a bolo to nadherne

tento rok sa snad nieco zadari, a obehame ine kuty, a pridaju sa k nam aj kamosi a dokonca prejavil zaujem Anglican, ktory ma v plane sa sem aj prestahovat :lol:

 

samozrejme ma lakaju aj ine krajiny, pochodila som uz zopar, ale je toho vela krasneho aj na Slovensku, tak preco to nevyuzit a neist sa pokochat ked je cim

 

Slovensko je krasna krajina... Jozef50205 to krasne popisal :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Slovensko je prekrásna zem .....

....najkrajšia :)

Keď som začínal spoznávať svoju vlasť,tak sme brali ..."za svoje"....celé Československo a mal som veru viac scestované Čechy a Moravu ako naše Slovensko.Neskôr som mal možnosť dohnať tento rozdiel,takže to mám tak 50:50 :lol:

Slovensko je mi blízke so všetkým,čo obsahuje .... príroda,pôvodná pôvabná ľudová architektúra,klíma a aj keď mnohokrát nadávam na našu mentalitu,tak Slovák je .... proste Slovák :) - vyhovuje mi naša mentalita viac,ako mentalita národov,ktorú som mal možnosť spoznať.

Takže Slovensko je pra mňa naj a dlhodobejšie presídlenie inam si neviem predstaviť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veď to tam píšem jasne .... z mentalít národov,ktoré som mal možnosť poznať,mi naša mentalita vyhovuje najviac :lol:

Tebe viac vyhovuje mentalita iného národa?Ak áno,tak napíš ktorého a aká stránka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa konecne v lete chystam do oblasti B.Stiavnice(cele to pohorie). Nikdy som tam nebol a viem ze sa mi tam bude pacit.

 

 

Jozef,

Propagovat Slovensko slovakom netreba, kto je slepy zostane slepim. A radsej nech je u nas klud a priadok. Krasy su vsade. Studoval som v Blave a tam je najskrajsia hradza(so slecnami) a priroda okolo dunaja ci bagrovisk od rusoviec po cunovo. pekne su aj biele karpaty aj tebou spominany smolenicky zamok na druhej strane kopca mohyla. urcite krasne to musi byt aj okolo myjavy. pekne pre mna su ak borovicove lesy a okolie Moravy. Zil som na moravskej strane uherske hradiste. Poznam Nitru , v Martine som bol na vojne. v zap. Tatrach na dovolenke - asi sa to volalo Zuberec. Bol som na oravskom zamku. Krasne musia byt kysuce a Orava,cele povazie a najkrajsia oblast je asi liptov, ci horehronie, spis. Mne sa pacia aj lazy okolo hrinovej, vraj najlepsie a najdlhsie sa splavuje hron(slovenska brana). zijem na gemeri. odporucamsa prejst na hrad somosku(pri mad.hraniciach pod filakovom), peky naucny chodnik, kamenny vodopad a more, rozhladna a banske-lomove mestecko.

 

Zadielska dolina najkrajsia na jar april plno zltych nizkych velkych hvetov na zelenej luke, krasna tiesnava. A bol som na spisi ale tam to poznas. Nebol som na este vela miestach. vychodne(aj severne) od kosic, ci kysuce, ci bansku stiavnicu, kremnicu. Vlastne som neprisesil poriadne ani nase tatry ci fatry.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Prave som sa vratil z vyletu. Boli sme v Ciernom Balogu. Previezli sme sa Ciernohorskej zeleznicke, dost drahe vstupne, zda sa mi cena za cca 3km jazdu(8 minut ) 5 euro dost vela, drahsi su ako cirkusanti. Ale lesnicky skanzen vo Vydrove(konecna zeleznicky) stoji zato(vtupne 1 euro). Mate tam 4 naucne chodniky, s tabulami ale hlavne je tam vela trojrozmernych exponatov.(drevene sochy, makety, dve lkt, diviaky, lanovku, vodne zariadenia,helikoptera, rozne pily, milier na drevene uhlie, prierez lesnej cesty a pod.) Dnes som presiel a videl asi polovicu, na konci nas zastihol dazd, zrejme a rad sa tam este vratim. Je co vidiet a poucit sa.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

mam za sebou krasne 4 dni /skoda ze len styri/ v Slovenskom raji

s priatelom sme si zajednali ubytovanie na jednom krasnom ranci, v drevenom zrube, priamo v Slovenskom raji /resp 10 minut chodze k jeho "brane"/

oaza kludu, pokoja, ticha, ... jednoducho clovek sa zrazu ocitol v uplne inom svete...

vobec sa nam odtial nechcelo ist :lol:

 

ako prve sme absolvovali vylet po okoli..prirodu sme obdivovali priamo z konskeho chrbta :) .. mne to vsak nestacilo a potom som si s majitelom dala este polhodinku v rychlom tempe, to bolo uzasne..

no a z tur sme stihli len dve... Prielom Hornadu a Sucha Bela ... 6 hodiniek denne

 

 

ale nadhera, odporucam...urcite vsak nie nejaky hotel, to nie je ono :)

teda pre tych, ktori nie su zavisli od sluzieb a nepotrebuju mat kazde rano a vecer hotove jedlo pod nosom ;)

 

pre mna dalsi dokaz toho, ze Slovensko je prekrasne... ;)

a buduci rok, mozno este tuto zimu, je v plane dalsi vyletik...najblizsie by som rada Oravu

a btw, do Slovenskeho raja sa isto este niekedy vratim, je tam este kopec veci ktore sme nestihli poobdivovat ;)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

http://milanhrasko.blog.sme.sk/c/206667/Poznate-ich.html

 

Viete to rozpoznat? Skoda ze na fotke nieje aj srnka. Ale ked nieco take zracim povazujem to za srnku. V zivote som to videl asi 10-15.krat nikdy som nemal cas sa velmi porozhliadat. Raz mi aj nahnali strach dva hodiny domov som siel peso(o polnoci) a ked zrazu na ceste kopli kopytkami este dva minuty som mal po ceste stuhnute nohy. A potom som si uvedomil co to bolo. Ale niekedy na nich nadabite a oni vas nevidia.

V tatrach na kopci som bol dva krat a pri prechode zapadnymi tatrami(tie zelene) som videl aj kamziky, tie boli pokojne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, ja toto rozoznať neviem ... keď je to malé a nemá to parožky, je to srnka, keď parohy má, je to jeleň, a hotovo. cestou dopráce v jednom čase som ich videla denne pásť sa, zopár autám skočili pred kolesá, ale rozoznať to neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mam za sebou krasne 4 dni /skoda ze len styri/ v Slovenskom raji

s priatelom sme si zajednali ubytovanie na jednom krasnom ranci, v drevenom zrube, priamo v Slovenskom raji /resp 10 minut chodze k jeho "brane"/

oaza kludu, pokoja, ticha, ... jednoducho clovek sa zrazu ocitol v uplne inom svete...

vobec sa nam odtial nechcelo ist :lol:

 

ako prve sme absolvovali vylet po okoli..prirodu sme obdivovali priamo z konskeho chrbta :) .. mne to vsak nestacilo a potom som si s majitelom dala este polhodinku v rychlom tempe, to bolo uzasne..

no a z tur sme stihli len dve... Prielom Hornadu a Sucha Bela ... 6 hodiniek denne

 

 

ale nadhera, odporucam...urcite vsak nie nejaky hotel, to nie je ono :)

teda pre tych, ktori nie su zavisli od sluzieb a nepotrebuju mat kazde rano a vecer hotove jedlo pod nosom :)

 

pre mna dalsi dokaz toho, ze Slovensko je prekrasne... :)

a buduci rok, mozno este tuto zimu, je v plane dalsi vyletik...najblizsie by som rada Oravu

a btw, do Slovenskeho raja sa isto este niekedy vratim, je tam este kopec veci ktore sme nestihli poobdivovat :)

 

 

jj, ja som bol v lete, taktiez prielom hornadu, v zime sa vraciam nazad a beriem aj moju húskynu....

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov