Skočiť na obsah

Slovensko je prekrásne...


Jozef50205

Odporúčané príspevky

Na tej fotke co ma zaujalo,dolina ma asi 2km. Moj odhad, pozrel som na googlemap a tam to moze byt do nekonecna. Ale na tej fotke co je krasne okrem vsetkeho - tri kostoly vedla seba. Ja sa orientujem ked je taka fotka podla kostola. Ze odkial to fotil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nepoznam ,ale vypada to ako pri Nitre(aj tam je to viac zvlnene). Ak je lockdawn ani neviem ako je to u nas na okoli ,ale u mna na zahrade nic.

Vcera som videl,nejake video z nehody - ale ta krajina bola ako  u nas - 4brezy tam nemame,ale cely zaber. Tie kopce su asi aj inde nielen u nas. Pekne fotky.

 

Inak to Zemplínske Hradište co je na googlemap,je to iste ako na fotke? Tie kostoly tam niesu alebo vyzeraju inak. Je to miesto pre bocianov, je tam ten kostol com dal fotku. Podla mnaco dala iskra nie su zemplinske hradiste.

Postavit tri take kostoly,aj to hradiste ma dnes 1150 ludi, v minulosti by toto v hradisti nepostavili. Musi to byt vo vacsej obci. 2000 - 3000 . Aj ked sranda okolo kostolov polia.

Zemianske.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimak, ďakujem, pekné fotografie, a naživo je to ešte oveľa krajšie. Slovensko, naša domovina  je veľmi pekná krajina... 

Dobrý postreh, na tej fotografii, nie je obec Zemplínske Hradište,   ale Zemplínske Jastrabie. :smile:

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jastrabie 669 obyvatelov. vychodnari su saleni aj pobozni postavit take tri kostoly? My sme ak katolicky aj evanielicky okres. Kraj. Vo vacsej dedine su dva kostoly. Zidovsky maju dnes babtisti. Inak viete preco su evanielicke kostoly drevene? V Hronseku? Preco nemaju zvonicu? Resp maju mimo kostola? Katolici co?

Vsetko dobre ci zle spravili evanielici na slovensku pred 150 rokmi. Evanielicke gymnazium  Revucej,aj tie dva dalsie boli evanielicke. Vsetci ti dejatelia boli evanielici- spisovatelia. Kto bol katolik?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

Ja som pred patnastimi rokmi staval lanovku na Chleb. Pamatam si, ako sa nasraty bagrista po hadke so sefom pustil na hlinikovej lopate do Vratnej doliny. My sme boli hore zafukani snehom asi dva tyzdne, ten chalan nam o dvadsat minut volal, ze uz je v civilizacii, ze lopatu opiera tu o murik a ze serie na nas :smile:

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Som hrdá Slovenka, rada žijem v tejto krajine,  máme tu veľa krásnych miest, zeleň, lesy, lúky.. neprehľadám problémy, nedostatky, čo nie je v mojich silách, prijmem, nelamentujem... aj inde sa mi vo svete páči,   toto je moja rodná vlasť, tu som sa narodila, žijem už pekných pár rokov, som vďačná  ...  keď aj cestujem autom a vidím tú krásu, srdce mi plesá radosťou, letieť lietadlom a vidieť z výšky našu krajinu, to je nádhera, zeleň..  stačí chodiť peši, prechádzať sa .. a kochám sa krásou, viem sa tešiť  aj z maličkostí.. cítim sa   výborne, keď  nechýba láska...  pozerám sa na svet optimisticky...som vďačná, že tu môžem žiť, že som aj východniarka,  tiež som na to hrdá...

Ďakujem,  že žijem, že mám vôkol seba ľudí, ktorých mám, ďakujem aj za rôzne skúšky, prekážky v živote, bez nich by som nebola taká,  aká som.. domov je pre mňa tam, kde nechýba  láska ...

Fotografia je z parku v meste TV, rybník, fontánka, rada sa tam tiež vo voľnom čase prechádzam, vtáčiky počuť, príjemný vzduch, zeleň.. rada si tam aj čítam..tiež  načúvam tichu... pohodička, pozitívna energia ..

Rybník v Tv.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov