Skočiť na obsah

Slovensko je prekrásne...


Jozef50205

Odporúčané príspevky

Lyžiarska sezóna na Horehroní je zatiaľ slabá, strediská na Táloch a v Telgárte evidujú nízky záujem návštevníkov. Podľa prevádzkovateľov je dôvodom povinnosť absolvovať test na koronavírus a nedostatok testovacích kapacít v regióne. Od Silvestra by ich však mohlo posilniť odberové miesto priamo v Telgárte.(tasr)

 

https://www.holidayinfo.sk/sk/SkiTelgart

Ked sa pozriem na ceny,je to pochopitelne. Ja som sa tam chodil lyzovat,ked som zaplatil 30,40 eur. Dnes je rodinny skipas za 53. Nikdy tam nebola nejaka zlava pre rodinu. Vzdy som kupoval zvlast na 4,ci tri hodiny. Zena a deti chceli len tri hodiny. Dnes by som za tri hodiny zaplatil 59 euro , stal na semafore, musel by som si dat sprtat v nose.

Telgart zije z ludi z juhu aj madarov. Tam je tak 5% ludi co byva zvycajne. To som asi prehnal ze 5% mozno 2. A vacsina deti. S detmi by som tam aj zasiel,ale aj oni si asi musia sprtat v nose. Maju 11 a 13 rokov, ja by som sa nelyzoval.

https://www.holidayinfo.sk/sk/Kamera/TelgartStodolisko/20000155?t=1609237356

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som sa bol lyzovat s detmi. Lyzovali sa len deti, ja som nemal test. 90% tam ozaj bolo deti. Velky vlek nesiel. Hlavne aut(plne parkovicko,ja som sa tam nikdy nelyzoval medzi sviatkami,len obycajne vikendy v januari,februari,raz este hned na zaciatku sezony) aj ludi tam bolo relativne vela. Na kopci 10,20 lyziarov,ale sli vsetky detske vleky aj obe tie semi. Aspon sa deti polyzovali.

 

https://www.aktuality.sk/clanok/852243/male-lyziarske-strediska-veria-ze-sezonu-rozbehnu-niektore-sa-rozhodli-neriskovat/

V podstate to vyzeralo ako na fotke(aj pocasie),len asi  trikrat viac deti. Dospeli boli dole.

Som rad,ze si aspon dnes zalyzovali. Vcera sli so zenou,ale nevedela prejst cez javorinu,snezilo. Dnes bol cisty asfalt.

Citát

Minister dopravy Doležal (Sme rodina) zároveň oznámil, že sa o polnoci zatvárajú všetky lyžiarske strediská. Menia sa aj podmienky pre hotely. Už ubytovaní hostia môžu zostať bez možnosti predĺžiť si pobyt a zároveň hotel nesmie prijať nových hostí.

https://dennikn.sk/2207663/od-polnoci-bude-prisnejsi-lockdown-vlada-zakaze-domace-navstevy/?ref=mpm

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

https://szomolaiova.blog.sme.sk/c/556788/trstie.html

Dievcina bola na TRsti,ale ona tam bludila. Tie fotky ju odhaluju. Isto by aspon Kralovu holu odtial videla v tom pocasi, ci ak je mozne aj Vysoke tatry. Presla sa ale v sedle pri nemcovej nebola, aj nechape co to trstie je, to nieje jeden bod. To je podkova ktora ma rovnaku vysku(tu podkuvu aby si isiel stale porovine po podkove potrebujes 1,2 hodiny). Na ziadnej fotke nema muransku planinu. Preto nemohla vidiet ani nizke tatry.

Ja som na trsti bol ,unas v januari bola stale hmla. Uz mi to slo na mozog. Na trsti som videl slnko. Aj teraz v pandemii som siel presne po tej trase ako blogerka, na vrch som sa nedostal,prsalo. Trstie a prsanie. Zato ze neprsim na moju zahradu moze Trstie.

Ten kopec nieje daleko,kde byvam mozno 5,6 hodin sviznej chodce. Zdomu som tam nikdy nesiel,siel z Krokavy ci z dielika. Ale moj kamarat co ma rad slnko tam ci aj na Stolicu pride za 5 hodin a sa tam slni. Da sa tam prist z Revucej za 5 hodin,ale musis slapat.

 

Ta podkova a rovina navrchu. Keby som bol putin tam spravim 15 futbalovych ihrisk. To nieje jeden bod.

Najlepsi pristup je z Tisovca, dajte tam to 4 dni ,dalsie kopce Fabova hola a Klenovsky vepor. Primo z Tisovca Hradova. To na 4 dni je dost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14084/266118#3966

Tema o prechadzkach, skor v meste. A bratislavcanov. Co moze byt zaujimave,ze ludi je viac a ja to chapem,kde maju ist? Okolie Bratislavi je velmi pekne a rozmanite aj co sa tyka prirody. Teraz sa bratislavcania viac prechadzaju po svojom meste a si uvedomuju co treba zlepsit.  

Mne osobne pocas pandemie prechadzanie nechyba. Na turistiku som chodil,ked so byval v panelaku. Mna nikdy nebavilo ani som nesiel tam kde som bol uz viac krat. Ak tak uz v inej dobe, bol som tam lete som tam siel v zime. A vzdy som sa snazil ak sa dalo niekam ist ,najst dole inu trasu. Bolo mi jedno,ze to uz nebola turisticka cesta. Najlepsie sa vratik k autu. Ked sa nedalo,trikrat som to spravil, zena chod po tusristickej trase dole,ja sa vratim pre auto a vas tam vyzdvihnem, vzdy zabludila. a hladali sme sa od hodiny po 4. Mna by nikdy nenapadlo ist tam,kde som uz bol. Priklad na Muransky hrad pojdem len z niekym co tam este nikdy nebol. Trasa je to krasna a ,ten clovek ak mi za to stoji to musi vidiet,tam pojdem,ale sam(myslim s rodinou svojou, ci so svagrovcami nie) nie.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu fotku ste odo mna vela krat videli(ked som fotil zahradu) mam to vo vyhlade. Z obyvacky, terasy aj zahrady.  Krasny vyhlad,krasne kopce. Ten najvyssi ma cez 1000 metrov na nom som bol asi3,4 krat. Na tie vedla,alebo po tom chrbte sa nikdy neprejdem. Je to tam strme - ani cesty tam niesu,teda tam stromy budu. Spoza toho chrbta chodili denne deti do skoly do Revucej. 

 

krizna polana.jpg

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mapka je mensia,ale tam aby si sa dostal sa nezda potrebujes 2 hodiny. A za 2 hodiny sa dostanes aj na Prednu horu.kde sa deti mozu okupat a ja si odychnut pri pivku a pes sa napit. Ci za dve hodiny mozes byt na ovela vacsom kopci Kohute 1409,z domu peso asi za tri hodiny.

Na mape som naznacil ako sa vies dostat na Kriznu Polanu,niekedy tede sla turisticka cesta,len asi nik tade nechodil,dali ju na lesnu cestu kam sa aj cyklisti vedia dostat na nemcovu odkial si krasne vyhlady. Isto som daval, vidno tam ponad muransku planinu Kralovuholu, ponad tie smiesne kopceky na Stolicke vrchy. 

Cez jeden ten smiecny kopcek sa zdomu viem dostat na prednu horu za dve hodiny.Len nemozes ist tou ruzovou trasou trva to 4 hodiny. Ci aj na ten kohut. Teraz ako to tam prieriedlo,su odtial krasne vyhlady. Kamarat co kazdy tyzden beha na bycikli a okolo Kohuta asi pod 300 mnm nizsie presiel 20 krat nikdy na kohute nebol,lebo tam boli stromy a nic si odtial nevidel, je mi cudne,lebo aj rad fotografuje ze teraz nevysliape tych 300 metrom. Na kohut sa da vyjst roznymi cestami, najrychlejsie je to od hotela Hunter - byvaly detsky tabor,pristavali tam hotel. Mali lacne peniaze,asi s velmi zapornymi urokmi.   Oranzove sipky, som tu dal fotky odtial ze vidno celu dolinu aj "jazero"fliper az po jelsavu a dalej, je to aj z tej kriznej polany, aj nad javornikovou dolinou.

Teda som chcel povedat, vidis to je to pekne,ale nemas tam preco ist. Nemyslim tu Kriznu,ale to vedla na lavo. Ale aj na Kriznu. Tam pol roka nikto neprejde. Este v mapke som naznacil ruzovym kruzkom,kde sme tam chodili na maliny. Jeto blizko aj daleko. Ja som mal ako dieta(tam som ani na motorke nebol) podobne kopce hned vedla,tie co su na prednu horu. Aj stolicke vrchy su mi blizsie.

Revúca turistika.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spišský hrad

Zdroj:  https://www.google.com/search?q=Spišský+hrad&rlz=1C1AVUA_enSK806SK806&ei=kZBwYJLEJorqkgXttbOYCg&oq=Spišský+hrad&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyCAgAEMcBEK8BMgIIADIECAAQQzIECAAQQzIECAAQQzICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAOgcIABBHELADOg0IABDH

Boli sme tam viackrát, fotografie som už postla dávnejšie, táto fotografia je tohtoročná :smile:

 

@slimak, máte pekný výhľad :smile:

my, v rodnej obci... aj z domu, máme tiež pekný výhľad na Slanské vrchy...,  podľa možností radi chodíme na turistiku a kocháme sa krásou...:smile:

 

 

 

Spišský hrad.. 2021.jpg

Príroda....jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako vyhlad  to je krasny a som rad ze ho mam. Len na tie kopce(na prechadzku) sa nikdy nedostanem,lebo nemam tam naco ist. To uz ten tvoj vyhlad je ovela lepsi ist na prechadzku za hubami. Ci aj na bicykli.

Priklad tie kopce su prilis strme aj na chodzu,ale to sa da,ale na bicykel sa neda. Ani na Kohut sa bicyklom nedostanes, minimalne hodinu by uz clovek s dobrou kondickou musel tlacit. Poslednu hodinu a to Kohut je taky rozvality, ze na vrchu kludne futbalove ihrisko by sa dalo spravit. Proste tam na vrcholy ani lesna cesta nejde. Popri. Podobne je na tom ta Krizna Polana co vidite na obrazku, len tam je uz chrbat ovela uzsi a okraje strmsie.

Kamarat na bicykli isiel aj 20 krat okolo,stacilo mu ist hodinu do kopca, nikdy tam nesiel. Ani pesi. Lepsia lesna cesta,ze vie tade vyjst nakladne auto tu hodinu pod vrchol su tie cesty dve - tade kamarat sa bicykluje.  Ktore su od seba 30 km. Jedna zacina v Karafovej a druha v Chyznom. Tretia uz nieje. Jedna je zlta turisticka a druha zelena turisticka. Zlta so severu a zelena zjuho vychodu,mozno tam ide lepsia cesta aj od Ciernej Lehoty, ten kopec patri aj im. teda aj tam bude.

Kohut1.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 9. 4. 2021 at 20:46, slimak napísal:

Ako vyhlad  to je krasny a som rad ze ho mam. Len na tie kopce(na prechadzku) sa nikdy nedostanem,lebo nemam tam naco ist. To uz ten tvoj vyhlad je ovela lepsi ist na prechadzku za hubami. Ci aj na bicykli.

 

áno, krásne výhľady :smile:

 

bola som aj na Šimonke https://sk.wikipedia.org/wiki/Šimonka_(vrch)

bolo to pre mňa ku koncu náročnejšie, ale stálo to za to, skvelý pocit a nádhera :smile:

 

Šimonka.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co su to za kopce pred Vysokymi Tatrami? To je Slovensky raj? A to najnizsie zalesnene to je Branisko?

2 cm od lava co to je za sedlo, tade musi ist cesta co to je?

 

V tych kopcoch je prave Branisko.Je to cez presov, spiska n ves ani slovensky raj na zabere nieje. Poprad by mohol byt niekde nalavo dole. Od tej Simonky ku VT tatram je 100 km. Podla mna b odtial mala byt aj vyrazna Krlova hola. Mozno vidiet aj Stolicke vrchy a na juh od nich byvam ja. Za takej viditelnosti ako je na fotke, by malo byt vidno aj Kralovu holu aj Stolicke vrchy. Ale nie cez leto ci jar. Vtedy vidis tak do 30 km.

Šimonka_003.jpg

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov