Skočiť na obsah

Slovensko je prekrásne...


Jozef50205

Odporúčané príspevky

Sli sme zo Zladej Idky.

Ciel splneny - chalan mal dost a dalej nechcel ist na tej cajovni Katka co bola zavreta - ale odtial to uz je len kusok. Poniesol som ho asi 50 metrov a potom uz videl ze to zvladne. Dceru som nosil trochu dlhsie(asi 1km hore a dva dole - hlavne strmsie useky) . Sli sme tou kratsou trasou cez lyziarske ziazdovky. Trvalo nam to asi 2 hodiny hore. Chlapik na parkovisku ktory prave dokracal dole a som sa ho vypytoval,povedal ,ze vysiel na holu za hodinu - co ma potesilo - ja som si myslel,ze nam to bude trvat podla toho 2-2,5 hodiny a to deti vedia zvladnut.

Na holi nefukalo - aspon nie extremne skoro vobec - aj ked tam bolo chladnejsie ako o 100 metrov nizsie. Viditelnost nebola velmi dobra.

 

Vcera som videl tento profil trasy. To po com sa dnes isiel takyto profil isto nemalo.

http://slovakia.travel/na-kojsovsku-holu-1246-mnm-zo-zlatej-idky-volovske-vrchy. Stale sme sli po modrej(teda to je na tom profile z prava do lava) a najvacsie stupanie bolo ak si prisiel na zjazdovku po tu cajovnu Katku . Pokles nebol ziaden(mozno ten pokles 20 metrov  aj ked sa mi nezda aj bol a ten koniec bol uz mierny. Ak si dobre pamatam ta cajovna je vo vyske 1040. Od cajovne som siel so synom a dedom. Venoval som sa synovi - zena bola hned pri cajovni za nami 200 metrov(dcera sa jej hrala - nechcela ist - nechal som ich lebo som videl -ze ziaden kopec tam uz nieje - to je ako by ste sa prechadzali po planine). Na kopec prisla asi o 15 minut neskor - a to dcera sla sama . Keby bol taky profil - nikdy by tie dve tam nedosli.

 

 

Inak vylet mohol skoncit este ani nezacal - fizly mi dali fukat este, ked som isiel pre deda - pred jazdou som samozrejme nepil ale nula ma prekvapila. Dnes ich bolo opat plno na cestach - ja im uz nezaplatim nikdy. Alebo to budem maximalne minimalizovat - dnes som sa naucil pouzivat ten obmedzovac rychlosti(tempomat).

 

Jasovska jaskyna je pekna. 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta trasa co je v tom odkaze je ina ako ste isli vy, preto je aj ten profil iny. Je to jednoduchsia, menej strma ale dlhsia cesta ako priamo cez zjazdovky. Ono sa to stretava az na vrchole zjazdoviek.

Uplne najlahsia cesta je z Kosic, cela trasa sa ide po hrebeni, takze to stupanie je po celej trase uplne minimalne, ide sa defacto po rovine. Vedie tadial aj cyklotrasa takze bezproblemov aj na bicykli aj pre menej zdatnych. Je to velmi prijemna celodenna vychadzka i ked napeso dost daleka, cca 50 km tam a spat. Kazdy vikend tam chodi kopa Kosicanov aj s detmi na bicykli.

 

Skoda ze vam uplne nevyslo pocasie. Ked je jasno je odtial paradny vyhlad. Aj na Nizke a Vysoke Tatry. Oplati sa tam vystverat.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som bol len na skok - ale aj tak som nechcel presediet cely den v byte. Chlapec je chory - boli sme pozriet somare a sysle.

 

http://www.tvnoviny.sk/domace/1687105_vymenili-kravy-za-somare.-a-to-vsetko-pre-sysle

 

Ospravedlnujem sa - vcera som za cent kupil piano - chcel som nieco vidiet. To co je vo videu som v podstate videl. Trosku krajsie.

 

 

Prisli sme autom - a somare v polovice velkej luky - hned bezali k nam(a ze lenive)- kapustu nechcu - salat to niektore zrali - jablko v pohode.

 

 

Sysle som uz zazrel (bol som tam z inej strany aj pred dvoma tyzdnami)- ale je to male zvieratko a na tu vzdialenost treba dalekohlad.

 

Kupim - aj fotak.

 

Inak aj taketo prkotiny stoja za vylet - co som videl - na zapade toho mate asi viac - pri piestanoch - cesta od topolcian - restauracia a pri nej srnky v obore. A v Nitre - tiez nejaka restauracia smerom na Hlohovec - tam je hotova zoo.

 

CO ma prekvapilo ako tie osle v pohode pribehli a chodili stale snami - prelozil som k nim dceru - ona sa zvierat neboji - boli plache - odbehli od nej. Nie su na to zvyknute.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my prave rozmyslame, kam pojdeme cez Velku noc

urcite nie do hor, bude chladno a ziada sa nam uz trochu tepla - takze mozno Podhajska a Mariacalad, alebo az dole k Dunaju na Velkolelsky ostrov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes napisem len jeden prispevok - boli sme uz viacmenej tradicne na velkonocnej ture - cela rodina bez chorych a neturistov. Ziadne oblievacky - chalan ked videl - kamarata z auta s korbacom sa smial ,ze co muje? Nechapal,ze dnes mal ist sibat a oblievat.

 

Mne to vobec nechyba - je mi len cudne naco a zaco mu davali vajcia a peniaze - on to nepochopi - inak uz davali aj dievcatam.

 

Boli sme na Kohute - nie celkom na vrchu - na Klepanej skale - pekny vyhlad - relativne dobre pocasie - prevysenie do 800 metrov - chalan to zvladol bez problemov. Boli sme 11 nasti - kopec sesternic a bratranec - ho to bavilo - nemusel vzlykat,ze to nezvladne - kludne by dal aj Kralovu Holu - myslim dnes - stou motivaciou ostatnych deti - ze sa nenudil. Ze vladal ma aj potesilo - minuly vikend mal 39 stupnove teploty.

 

Dcera ich ma tento vikend - nebola.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som z prace a nevyspania rozbity na mraky(predchadzajucu noc som nespal nic, kamarat siel na vylet tak som ho viezol na budap.letisko - tam soferoval on - ja som si chcel aspon podriemat - ma to velky zmysel, za tri hodiny som bol doma(a to som siel, navigacia ma dala popri Dunaju VAC , ale mozno to nieje zla trasa) a este si uzil hodinku spanku, o 8 som musel byt v robote). Ale po par dnoch  - tri dni som nepil nic a par pivkach mam chut zajtra niekam ist. Nechce sa mi byt doma - povodne - zena ze ide sadit cibulu - mne to na obed bolo jedno - ja som nevedel ci dnes prezijem. Doma nechcem byt.

 

Kde ist ked prsi?

 

Do muzea - je nejake velke na Slovensku? Ja ako dospely by som v takom necase v Louri ci v tom anglickom v pohode vydrzal aj cely den(bol som tam).

Je nieco podobne na slovensku - ci v blizkosti? Kludne aj v budapesti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v budapešti sú múzeí hromady, ale dokonca aj po ceste do budapešti nájdeš kopy miestnych menších a malých múzeí ... v maďarsku si na to potrpia, aby všade bolo čo pozrieť, majú celé kopy tzv. dedinských múzeí, všade je kopa zaujímavých vecí, ktoré by asi bavili aj deti  ... malé múzeá, pre začiatok, také, čo by deti vydržali v pohode

 

tie priveľmi veľké - národné, krásnych umení a obrazárne nechajte na neskôr, keď trochu podrastú a budú aj rozumieť tomu, čo vidia a už im ten zážitok aj zostane ...

 

ale malé múzeá sú aj u nás, vyberte trasu a vyhľadajte - google, mapa, stopro nájdete jak v maďarsku tak u nás ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz som si nasiel http://www.gmmuzeum.sk/

Potom mozno do nejakej jaskyne - ale rad by som dcere spravil radost aby si pojazdila ci cela rodina na konikoch(stacia dvaja a doprovod - ja to neviem soferovat) - ak sa bude dat.  Kludne by som zaplatil - ale rozmyslam, ze iste lacnejsie koniky - ci snad by mohli byt aj v blizkom okoli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes sme boli len v jaskyni -domici - je to kralovna jaskyn co som videl - videl som len 4 dosial. Vsetky stoja za vstup - pre mna isto.

 

Tohto roku asi voda v Domici nebude. Clnky sedeli na pevnine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem či by som ju nazval kraľovnou jaskyň. Su aj krajšie, väčšie.

Každopadne pre deti bude asi najväčši zažitok Kraľovohoľska či Jaskyňa mrtvych netopierov. To by som odporučal. ostanu overal, prilbu a ide sa loziť po lanach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som videl len 4 - kazda je zaujimava - ale z nich sa mi Domica najviac paci. Kazda jedna je zaujimava a ja do dvoch rokov asi prejdem vsetky(spristupnene).

Pre mna kazda jedna aj tie co volne pristupne aj tie co niesu ktore ti spominas - su zaujimave - rad sa tam pojdem neskor pozriet.Priklad v Krasnosnohorskej jaskyni mas 34 metrovy stlp - stalagnit. Uz len to si neviem predstavit. Nieco co ti rastie o milimeter za 10-15 rokov a ma to vysku 34 metrov.

http://www.krasnohorskajaskyna.sk/

Ked som si tu stranku pozrel - je to volne pristupne - mas aj presne casy kedy su vstupy aj ceny - su drahsie ako tie co spravuje SSJ - ale je to aj logicke.

 

Lozit po lanach 4 rocna dcera? iste neskor to pojde.

 

Ale deti to bavi - minuly vikend sobota a chalan,ze kam ideme -ja ze idem do roboty - chalan smutny, povedal ze zas budu cely den doma. A vcera rano po mne deti skakali,ze vstavaj ideme do muzea. Zena im to zrejme povedala.

 

 

Na buduci vikend by som chcel ist na nejaky vylet aj sprenocovanim. Teda si to uz behom tyzdna(uz to nemozem nechat na piatok vecer)budem musiet naplanovat - trebars zabezpecit aj noclah(y). Je buduci tyzden - nejaka zaujimava akcia - atrakcia u vas?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dcera samozrejme nie, ale chlapec je starši, ten do jaskyne môže. Tušim od 6 rokov tam beru deti.

 

V tychto dňoch napr. začinaju u nas v Košiciach Dni mesta takže vždy sa kona kopa podujati. Dnes (čo si prepasol) je napr. vystava historickych rušňov. To je pre deti vďačna akcia. O tyždeň v sobotu zas maju byť rytierske slavnosti. Takže šermiarske suboje, streľba z dela atd. Večer v sobotu su Košicke Benatky, letnu sezonu tento tyždeň otvorilo ZOO, detska železnica...Teraz je u nas toho dosť čo robiť a kam deťmi isť.

 

Tu je program keby sa ti chcelo sem na Vychod:

http://www.visitkosice.eu/sk/podujatia/festivaly/dni-mesta-kosice

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chalan dnes rano,ze co ideme robit v sobotu - ze on uz v byte nebude - prave teraz hlasi,zene aby sme sa dohodli za zajtrasku :-)

 

Povodne som si nasiel hotel v Jasnej s dobrou akciou - dve noci -polpenzia - bazen sauna pre vsetkych 4 za 110 eur. Ale je to najblizsie dva tyzdne plne.

 

Tak so si vymyslel vylet na Liptov - najprv jaskyna Bystra, potom Vlkolinec - nakoniec - hrad Likavka , na druhy den navrat cez hrad Sklabina - trosku sa poprechadzat od maleho sturca smero na Kriznu. Ci ist do Kremnici. Uz sa mi velmi hladat nechce - nepoznam to tam - ak mate nejaky napad - necham nieco aj na zenu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V sobotu sme nikde neboli. Vstali sme - zena narobila chlebiky - nebolo nejak dobre pocasie - a zabila,ci nemozme ist niekde blizsie.

 

Nechcelo sa mi potom ani mne tak sme v sobotu upratovali. V nedelu sme isli na Kriznu(kopec vo Velkej Fatre), kvoli tomu ze svokor sa aj ozval okolo siedmej -ale nepovedal,ze chce ist - som sa pytal - svokra sa ozvala o osmej ci sme este doma a ze chce ist - a ked som pren prisiel - nebol zbaleny - cakal nan pridlho  -moja zena je proti nemu brutalne rychla a schopna. Sme nestihli o par minut vstup do Bystrej(bystrianskej jaskyne) - sme ju vynechali. Nevadi - je po ceste a hocikedy ked pojdem na Bystricu sa tam mozme zastavit. 

 

Z maleho Sturca(980 mnm) po hotel Kralovska studna(1280 mnm) je to daleko 10,1km. Zvladli sme to za 2 a pol hodiny. Chlapec siel cely cas sam, dceru som poniesol tak 3 km. Po cesnacke a pive v hoteli sme sa rozdelili - na Kriznu som siel sam - ani dedovi sa nechcelo - vedel preco. Aj mne to bolo jasne,ze tam bude v ten den hovadsky fukat. Fukalo a bola zima - len na ruky - skrrehnute na kost. Chvilku som so porozhliadol a siel naspat. Snazil som sa ich dobehnut - ale nepodarilo sa prisiel som o 5 minut za nimi. Teda chalan presiel 20 km a dcera 17 km(nazad ich nemal kto niest) a isli rychlo. 

 

Je to krasne - chcel a musel som to vidiet.

 

Dnes len tak som si povedal ideme pozriet Ochtinsku aragonitovu - nebol som tam 10 rokov ani zena - robil tam sprievodkinu asi 3 roky.

Tiez sa nikomu nechcelo. Dcera ak sme sli trosku autom - ze mi stale chodime len po vyletoch(v utorok sme sa boli kupat na prednej hore) a zena kyvala hlavou. Dostali sme vstupenku za nula - pokladnicka ju poznala - pred a hlavne po prehliadke s nou sa vybavovala asi polhodinu ci viac - mne to bolo jedno - nech si po klabosia - ..

 

Po ziadnom vylete nik s posadky nieje nespokojni. Niekto unaveny,ale vacsina stastna.

 

Ale najblizsie musim najst nejaky hrad- resp. lepsie by bolo ZOO - ale v okoli sme boli v Bojniciach,Kosiciach, v spiskej, miskolci. Je este nejake ZOO - ci nejaka farma so zvieratmi? V okoli 200 km? Ak nie pojdem asi do Kosic(su tam dinosauri co naposledy tam neboli).

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slovensko je naozaj  prekrásne, stále je čo obdivovať. :)

slimak,

Ty so svojou manželkou ste pekným príkladom pre všetkých rodičov, čo sa týka venovaniu sa deťom vo voľnom čase. To, ako im umožňujete spoznávať krásy nášho Sloveska, ako ich učíte k láske k prírode, k zvieratkám, to je prekrásne, na nezaplatenie. Len tak ďalej... :thumbsup:

 

Na východe máme aj ZOO Stropkov, myslím si, že sa "zmestíš" aj do km... :)  http://www.zoostropkov.sk/

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zacina hokej, zatvaraju obchod. Je to na rychlo v SNV je krasna ZOO(inak tie ZOO aj aj jaskyne sa daju aj opakovat - vlastne vsetko - tie zvieratka ak to nie su korytnacky aj o 5 rokov budu inak vyzerat - inak sa postavia). Boli sme tam.

 

Iskra - ten Stropkov ma zaujal - mozno tam zajtra zajdem - ZOO luxus - kostoli tiez - este par veci bud dohladam - ci mi pomozte co je tam k videniu - kludne aj vo vedlajsom blizkom okoli okresu. Chcem tam prenocovat(co odporucate, nemusi byt priamo v Stropkove aj 30km inde - po ceste inde - chcel by som nastivit nejaky pekny hrad - zrucaninu) - je to len 180 km ,ale vraj po nasich cestach sa tam ide 2,45 h. Nebol som tam nikdy - najdalej v Herlanoch a to raz. Tam musim prenocovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nic nepripravene - ale ked som prisiel domov - vylet zaujal zenu- ale nic pocas hokeja nenasla. Potrebujeme pomoct - na internete som nic nenasiel - teda domaci dajte tipy - na ubytovanie a na "atrakcie" - ved tam musite nieco mat musite - ak aj nie napiste co tam je za zhliadnutie. Priklad v okoli Starej lubovni je plno hradov a tam nic, ani zrucanina? A od Spiskej smerom na presov a za - nikdy som tam nebol - je na tej trase nieco zaujimave - iste je ci aj v meste Presov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co sa tyka cesty ktorej sa tak bojis, tak ta je tymto smerom za Presovom na slovenske pomery luxusna. Tam sa nie je coho obavat. Je to raz-dva. Su to hlavne tahy do Polska, tak tam je o to postarane.

 

Co sa tyka zaujimavosti, tak po ceste mas hned za Presovom napr. Kapusiansky hrad, trochu mimo trasy ale tiez hned pri Presove Sarissky hrad. Takze na oba sa da urobit vylet. Oboje vidno z Presova, je to velmi blizko.

 

Co sa tyka Stropkova tak priamo tam toho vela nie je, ale vedla mas Svidnik kde je napr. skanzen ukrajinskej dediny, vojenske muzeum, za Svidnikom je Dukla tiez s vojenskym muzeom (tam sa celkom oplati ist) plus cele okolie sa vola Udolie smrti, pomaly v kazdej dedine je nejaky tank, delo atd. z SNP

Takisto za Svidnikom je Narodny park Poloniny. V okoli je niekolko dedin s

rdrevenymi kostolmi ktore su v UNESCO.

Nedaleko mas Bardejov, ktoreho namestie je tiez zapisane v UNESCO, Bardejovske kupele kde je tiez pekny skanzen, hned vedla dedina Zobor kde je velka zrucanina hradu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Iskra - ten Stropkov ma zaujal - mozno tam zajtra zajdem - ZOO luxus - kostoli tiez - este par veci bud dohladam - ci mi pomozte co je tam k videniu - kludne aj vo vedlajsom blizkom okoli okresu. Chcem tam prenocovat(co odporucate, nemusi byt priamo v Stropkove aj 30km inde - po ceste inde - chcel by som nastivit nejaky pekny hrad - zrucaninu) - je to len 180 km ,ale vraj po nasich cestach sa tam ide 2,45 h. Nebol som tam nikdy - najdalej v Herlanoch a to raz. Tam musim prenocovat.

kelu, včera som tu už nemohla nahliadnuť... a ty slimák si už možno aj na ceste. :)  Ak áno, tak určite si v pohode poradíte, veď nie je nič zložité, máte aj na východe, čo obdivovať a ani to nemôžete všetko postíhať.

S ubytovaním by to nemal byť tiež žiaden problém, aj na východe sa dá  bez problémov prenocovať v peknom, čistom prostredí s kvalitným personálom.

 

Dobre ti radí Ryan ... tu sú ešte nejaké tipy na výlet pre Stropkov a okolie. http://www.kamnavylet.sk/atrakcie/stropkov?o=70

 

Ubytovanie: http://www.hurastropkov.sk/typ/institucie/ubytovanie/penziony/

                     http://www.stropkov.sk/ubytovanie/

                     http://www.ubytovanienaslovensku.eu/atrakcie/zoo-park-stropkov ... a iste aj ďalšie,  koľko len chceš. :) Proste na celom východe nájdete pekné miesta, budete mať čo obdivovať,  aj kde prespať.

Prajem pekné chvíle so svojimi blízkymi, mnoho šťastlivých km a príjemných zážitkov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pred dvoma hodinami sme sa vratili - za 2:45 sme kratko pred obedom dorazili do Stropkova. ZOO - je na take male mesto pekna - zvieratiek vela a peknych - len maly priestor. Pekne namestie - dali sme si zmrzlinu obisli RK - kostol a sli dalej , ani nevedeleli kade kam  - vybrali sme sa na medzilaborce(ze skusim najst nejaky kostolik - podla mna pre miestnych to atrakcia nieje  - vedie  o nich ale pre nich neviem ci to je nieco vzacne) - boli preteky v chytani ryb - velmi pekne pocasie - dali sme si psruha a po hodinke sli dalej - po 20 km som na krizovatke niekoho stretol - ten ma presne nasmeroval tam kde bolo treba - vlasne ja som  tam aj zahol- prvy kostolik sme nasli v Mirole - tiez nahodou som tam niekoho stretol na ceste - ten ze jasne mame kostolik hned tu a a hned tu je aj pan co nam ho otvori - pustil 15 min nahravku(nieco podobne bude zrejme v kazdom kostoliku - je ich tam kopec- pri SK cca 15, a tolk isto inde na severovychode) - poukazoval o com sa rozprava . Dalsie tri kostoliky - vsetky 4(Bodruzal,ladomirova) su si podobne - ale tie skutocne - co sa vyuzivaju a to zrejme vsetky - okrem v skanzene - su pekne aj zvnutra - koberce na zemi - vlajky - v prvevej miestnosti - boli vystavene predmety co sa nasli pocas rekonstrukcii - teda male muzeum. 

 

Vsetko okolie -  nielen okoli kostolikov pekne upravene a pekne - oni ma velmi prijemne prekvapili - oni si turistov vazia aj seba a svoje okolie.

 

Prenocovali sme vo Svidniku - dnes zena s detmi bola na omsi , potom sme si pozreli nahodou grekokatolicky - tam k staremu kostolu dostavali novu ovela vacsiu kruhovu cast. Jeden domaci mi povedal,nech idem pozriet aj pravoslavny - videl som ho iba pri prejazde - vraj je tam pekna malba greckych majstrov na kupole - pozrem si to aspon na fotkach - dnes rano do 11 prsalo a dost - aj skanzen sme presli cely - ale slnko sa ukazalo az ked sme odchadzali. Vystupili sme na Kapusiansky hrad(uz bolo krasne pocasie - u nas uz od Roznavi prsi a prsi) - tam zozadu - dole strmou cestickou po zelenej - velmi slabe znacenie. Krasny vyhlad.

 

Vylet bol vydareny - mne sa pacila priroda - dcere lama -  dobre ze sa nemaznala s nou a vkuse pozri ako ma ta tava lubi, daniel ju tiez poolyzoval - somara vkuse hladkala - chalanovi sa pacili tanky pod GK kostolom v Svidniku- ale aj skanzen(dcere sam tam pacila,len krava a ovce) - chodil do kazde chalupy , zene kostoliky - ci kostoly. Bolo velmi dobre. Pekny kraj. A myslim dobri ludia.

 

----------

 

Raynovi a Iskre sa chcem podakovat. Nebyt iskrinej poznamke o ZOO v Stropkove a dalsich informaciach od rayna- co mi pomohlo na co sa tam zamerat - ja som o tom regione predtym v podstate nevedel nic.

 

Ja som si Iskrin prispevok precital poobede v piatok. Nieco nastudoval a bol rozhodnuty - ze tam sa plati ist - zena mala este menej casu. Ale jej som tiez povedal, ze stropkove je ZOO - este par informacii - ci chce ist - hned hladala - rano sme sa zobudili o 8 - ja ci siedmej, mozno deti - zena tiez nie - 9:15 sme sli. Pritom Bardejov a Stara lubovna je ovela znamejsia turisticka oblast a nebol som tam. - Teda tento vylet - je len kvoli Iskre.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kde som nebol - je jednoduchsie pisat kde som bol a to pisem - Kremnica ,Stiavnica , Terchova(tam som nebol,tych miest su desiatky stovky)... je strasne vela miest kde som nebol - postupne sa tam dostavim. Ja to nerobim len kvoli detom - ale ze mna to zaujima.

 

Neviem kolko coho nastivim - ak ma to bude bavit budem to robit - o 2 - 3 roky ak budem pokracovat ako posledny polrok - slovensko budem mat celkom spoznane.

 

Este jedna vec ma napadla ake mam stastie kde byvam. Ja do troch hodin(max 4-5) sa dokazem presunut na kazdu hranicu v republike. Najlepsie su na tom asi bansko bystricania.  Oni maju vsetko na dosah do 4 hodin. Este keby sa dostavali dialnice. Je to ine pre sninana ci skalicana.

 

 

------------------------

Poslednu poznamku - co som videl - do turistickeho biznisu - by sa mali ovela viac vlozit mladi ludia -  ja som v poslednom vylete bol len v kontakte s dochodcami - oni robili  - oni tam boli - bez nich by nebolo nic. Oni to robili - lebo chceli - zrejme museli - nema ich kto nahradit - ci je za to malo penazi. Ci to tak maju zorganizovane - lebo pokosit travu musi niekto iny. A trava bola pokosena vsade.

 

Ale ja som bol v kontakte - len s dochodcami - oni to robia super - ale mali by to robit mladi. Dochodca maka? To sa mi nepaci. Ak si potrebuje privyrobit OK - ale ja mam dojem - ze bez nich tam nebude o par rokov nic. Ze robia len dochodcovia.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vyborne, ani som netusil, ze v Stropkove je ZOO

 

ja mam vzdy pomerne jasne stanoveny jeden ciel a malokedy sa na poslednu chvilu rozhodujem

 

vcera sme sa s manzelkou zastavili na nasich cestach v Sádku nedaleko Partizanskeho, je tam zaujimavy kostolik. Mal som v plane poobzerat sa aj v Bosanoch, kde som mal tip na nejake kastiele, ale lialo ako z krhly a uz sme boli dost premoceni. V nedalekych Brodzanoch je tiez kastiel a Muzeum A.S.Puskina. Tak snad niekedy nabuduce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tam veľa ľudi nechodi, tak sa o to ani veľmi nestaraju. Na vedľajšom kopci je Šarišsky hrad. Tam ide až hore asfaltka, takže uplne pohodovy vylet. A to okolie zrucaniny je udržiavane. Z hora je tiež super vyhľad.


Vystupili sme na Kapusiansky hrad(uz bolo krasne pocasie - u nas uz od Roznavi prsi a prsi) - tam zozadu - dole strmou cestickou po zelenej - velmi slabe znacenie. Krasny vyhlad.

 

Kde som nebol - je jednoduchsie pisat kde som bol a to pisem - Kremnica ,Stiavnica , Terchova(tam som nebol,tych miest su desiatky stovky)...

Tie miesta sa určite oplati navštiviť, je tam veľa čo obdivovať. Taky vylet do bane v Štiavnici je super atrakcia pre deti. Takisto Terchova, tura cez Janošikove diery na Rozsutce, to je jedno z najkrajšich miest u nas. Tiež vďačne aj pre deti, kedže sa tam ide po rebrikoch hore vodopadmi. Sice naročnejšia a dlhšia tura, ale s pomocou by to zvladla aj dcera.

Takych miest je ale strašne veľa aj na malom Slovensku. Dedinky a Zejmarska roklina, Stratena, Kvačianska a Prosiecka dolina, Prielom Hornadu, Lačnovsky kaňon, Zadiel atd atd.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Znacenie podla mna na kazdom parkovisku(kde je prvy vstup na trasu) pred vystupom by mala byt informacna tabula. Aspon smerovnik. Parkovisko tam mas - a z neho dve cesty do kopca - ja som tam aj nasiel zelenu znacku - nenasiel dalsiu - nejaky rozhodca hasicskej sutaze co sa odohravala na ihrisku - co nebol odtial - si nepamatal ako sa tam presne ide - len mi povedal ,ze tam idu dve trasy - jedna strmsia ta po zelenej znacke(mohla by byt lepsie vycistena od krikov) a na tej druhej,ze sa ide popri kaplnke - ponej sme hore sli - nasli kaplnky - ta cesta je luxusna(v pohode na mojom aute by som na hrad dosiel,ani nemusel brzdit kvli dieram - u nas cesty su horsie) - len som nevedel kam idem. V pohode vystup. Nemam rad a nevyznam sa v lese, v prostredi kde to nepoznam - zabludit sa da hocikde.

 

Ten hrad by mali doopravovat - aj celkovo zrekonstruovat - peniaze na to isto su a keby sa zbytocne nevykradali dali by sa behom roka, dva opravit mozno vsetky zrucaniny na Slovensku. Aj ked taku zrucanina Krasna Horka - kde bude zeriav mozno najblizsich 5 rokov - ktovie ci to niekedy opravia.

 

Tie miesta dalsie co si spominal isto navstivime - ci niektore sme aj nastivili - ale niektore rebriky sa s detmi nedaju. Pr. sam som sa bal ist po rebriku na nejakej trase pri bielom potoku pri prielome hornadu. S dcerou by som vysiel,ale co so zenou a chlapcom - som si isty - ze ti dvaja by tade nevysli. To skor dcera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov