Skočiť na obsah

Cat Eye

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

Jesen pekny den a ja nemam nic hnede do kopostu.  Tak naposledy som ho dorabal vcera.

Na lavo je orech - jeho listy uz davno zjedli aj dazdovky. Zreagoval s travou. Ta sa kosila naposledy asi pred 10 dnami. Za psom mam este horcicu,ale najprv potrebujem dve furiky niecoho sucheho-uhlikateho. Mam uz len jeden strom co ma listy. 

kompost.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vcera fukalo - tak velmi na nas, zvykne u nas fukat tak 2,3krat do roka. Tak som spod borovice 4 furiky este nahrabal ihlicia.

Dal som ho do kompostu tak po vrstvach(aby sa to rozpadlo do jari) a prehadzal vrch, tak uz by mohlo aj nasnezit. Teraz je 6,5 stupna, pocitovo 12,pred siedmou rano -5.

kompost.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

https://www.youtube.com/watch?v=xsB7LlPZ72o

Dnes asi dva hodiny som pozeral na tohto chlapika. Ja  mu aj rozumiem aj suhlasim, aj so vsetkym. Ja to robim tak isto. 

Neviem ako na plosine vie vybrat burinu,on ju len vytrhne a nech uschnut. Potom to nemoze zavlazovat. 

15 kruhov a vymienanie poldin to je pre mna krasa. Lebo ja tie plodiny vzdy dam do tej istej zemy, ja to neviem prehodit. Mozno skusim. Realne ako to spravit - dat im vodu? Na spodu bude zelenina, cely ten kompost necham len tam na spodu na tretine plochy a vodu tam budu nosit deti.

Inak aj to sa da, ja som kupil hadicu co som ju okrem bazena ani nevyuzil. Zemiaky dam hore a zeleninu dole, detom tam kazdy den napustim 3 sudy co mam. Deti so sudov to poleju.

Ma sa vraj oteplit, unas cez noc nema  byt ani pod nulov ,cez den 10 stupnov,4 dni. Som a rozmyslam,ten kompost prehadzat, aby sa rozpadlo to ihlicie. Mozno to spravim ak sa bude dat, vrch 10-15 cm je zamrznutych aj bude. 

-------

Ten chlap sa o nieco snazi - co myslim ak by ludia boli rozumni by slo. Ja to robim na 20krat mensom rozmere. ale aj 250 m2 ak to vies robit vies dat zeleninu pre 4 rodiny. Zatial to neviem. Stale robim chyby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Na strane 26(tam vidno aj ako vyzerala) som 24.8.2017 robil pokus ,ci zlepsi tu moju podu pridanie piesku. Pokus ukazal ,ze to nieje cesta tak som zacal s kompostovanim. Po 4 rokoch vidim, ze to malo zmysel. Uz sa sama rozpada. Pred 4 rokmi som to musel na jesen aj pobranit, lebo na jar by som nevedel pluhom tade prejst.  Po orbe by to bolo ako ked ladovce presli tatranskymi dolinami a na jar by som tam mal tvrdu zulu.

https://www.postoj.sk/97133/aj-poda-moze-zachranit-klimu

Ako urodu som si nevsimol,ze by som mal lepsiu, teda,ze by sa poda zlepsila chemicky, ci viac zivin,ale "fyzikalne" to snad uz bude lepsie.  Snad bude aj lepsie viazat vodu.

 

poda.jpg

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ešte ani jar nezačala a už mám dohodnuté oranie v jeseni :eehmm:

včera počujem nejaký hrkot, a to susedin vnuk /asi 25/ zo strechy garáže čistil ríny od nánosu. pýtam sa ho, že či má taký dlhý rebrík, keby to chcel vypucovať okolo celého domu - nemal ... reku, požičiam ti? a máte? jasné, a čo nestihneš dnes /bolo už pred večerom/ tak ti požičiam aj zajtra... potom sa ešte opýtal že či mu na jar môžem dať kukuricu na siatie. no však jasné, neni problém. ... a že ako sa mi revanšuje. no nijako, nechaj tak. a chalan hovorí: viete čo, tak ja vám teda v jeseni prídem poorať. ani som nevedel že chalan má aj traktor.

keď bol malý pozerali sme na neho, že z neho vyrastie grázel prvej triedy, a bum ho - vlani začal chodiť babke do humna robiť - behal s kosačkou, sial, okopával, kačice choval ... medzi rovesníkmi musí byť za exota, ale darmo, sedliacke gény sa predrali na povrch :bingo:

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tento tyzden zacal otec robit.  Ma asi 85 rokov. Zajtra vytrha burinu z pola(na okreji je, teda nech to spravi). Mi povedal.  V skleniku rozsadil na poly salaty a medzi ne nasadil redkovky.  Otec zacal robit a kym nebude horuco tak o tri mesiace tam bude stale a co je super.

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

Dnes príjemne u nás pršalo, tráva pekne zelenie, stromy pučia, kvety kvitnú, aj políčko máme už posiate, posadené, čo sme si zatiaľ priali. Vzduch je svieži. Som rada, keď prídem z práce a môžem  sa venovať aj v okolí domu, v záhradke.. 

IMG_20220426_134254.jpg

IMG_20220426_125747_BURST001_COVER.jpg

IMG_20220426_132303_BURST001_COVER.jpg

IMG_20220426_140223.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nieco na zahrade mam,84 otec robi. Mna nebavi sadit a piplat sa s rastlinami. Ja urobim podu, pripravim urobim 5 metrakou nejakeho kompostu a potom to nejak pripravim, predtym zoriem.  Proste pripravim podu , aj zemiaky si zasadim. Zasadil som vcera mrkvu(nechcelo sa mi to spravit tyzden, keby to spravila zena ci syn, by som bol spokojny), strasne ma to otravovalo a nebavilo. Lebo sa bojim ze to nevzide. Mna sadit nebavi. Polievat budem. Mozno aj okopavat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov