Skočiť na obsah

Cat Eye

Odporúčané príspevky

Ja, keď som chcel elektrickú prípojku, musel som si vykopať jamu sám, kúpiť stĺp, zaplatiť dovoz, žeriav, stĺp zakopať... Bol v mojom vlastníctve. No keď som sa chcel pripojiť, musel som stĺp bezodplatne "darovať" rozvodným závodom. A ešte s podmienkou, že majú pravo vstupu na môj pozemok. 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No vidis... Ja ho ani nechcem a mam ho tam. Pritom som napojeny z ineho stlpa a z tohto su dva susedne domy. Roky rokuce tam len zavadzia. Dedo kvoli nemu nemohol poriadne orat. Niekedy aspon na nom mali hniezdo bociany, ale potom tam jedneho zabila elektrina a odvtedy tam nie su. Parkrat aj prileteli, sadli, vyskusali, ale hniezdo si uz neurobili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnesna misia splnena, poorane pobrazdene. Zajtra tam nasejem Lupinu,ma aj pekne jarky kde by sa mohla zapelesit do pody, rozvozim kompost a este raz prejdem brazdami.

Ci to narastie neviem, ale podla mna sancu to ma len teraz,kym je poda vlhka,desat dni u nas nema prsat. Teploty od -2 do10. Poda dlhodobo tie dva stupne(co potrebuje na vyklicenie) moze mat.

porane ,pobrazdene.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taketo teploty boli aj predchadzajuci tyzden. Este teplejsie. 3 dni asi 17 stupnov. Maju prist mrazy, mali uz dnes,ani asi prijdu aj keby som bol radcej aby neprisli. Fotku nedavam ,lebo nic sa nezmenilo, cesnak rastie,vcera otec zasadil cibulu. V skleniku zatial nesadim, nechavam dozriet kompost. Ak maju prist mrazy,chcem aby dazdovky boli uchranene. V tom vonkajsom bolo vela malych dazdoviek asi dvojcentimetrovych. Snad sa stihli skryt do pody. V skleniku ak nebude mraz ani dalsiu noc a akabude predpoved,zacnem sadit. Povodne som chcel az buducu stredu.

17.2 boli este mrazy.  Ale na zaklade prodpovedi(asi19.2-20.2) pocasia som sa rozhodol uz orat, rozobrat kompost a zasadit lupinu. Bez predpovedi pocasia, co bude spravna sa to neda. Pomaly uz ma nebude zaujimat teplota,ale zrazky.

Predpoved pocasia je velmi dolezita. Nie aka bude na Slovensku(tu co pocujete spravach po TV novinach), ale tam kde ste. V ten den ked som oral,otec povyberal najvacsiu burinu,bola len na chodnikoch z minuleho roka, tam kde som zasial horcicu a repku nebola. Otec podme orat dnes, zajtra ma prsat. Som mu povedal prsat nebude dalsich 10 dni. Preto som tu lupinu chcel dat este do vlhkej pody. Oral som v ten den, otec aj videl ze vyberam naradie, navijak, neskor som mu povedal ,ze to dnes poorem,ale nie s nim, ze o tretej mi pride pomoct svagor. Svagor je silnejsi a doroboty chytrejsi ak ja. Keby som mal to robit s otcom(dalo by sa),aj ked uz rozumnejsia volba by bol syn,ci zena(vtedy dostala AZ vakcinu), s otcom by som musel vsetko spravit sam a este sa bal ze sa zrani a trvalo by to ovela dlhsie,lebo by zakazdym 5 minut nieco hladal,kladivo, nevedel by sa trafit na spojku na navijaku. Keby som potreboval cloveka skor syna.  Otec ma uz svoj vek. Stale ma a mal svoj rozum, co mne nevyhovovalo ani nevyhovuje. On spravi co len on chce a ako chce. Ved ked si robi sam mi to je jedno,ale ak robi so mnou ja sa kazdych 5 minut s nim nebudem hadat.

Svagrovi som povedal co chcem, ako to spravit,dobre , navijak si posuval po kazdej orbe sam, myslim sa rozhodol(posuvali sme dvaja,ale on sa rozhodol,oral),ja som to akceptoval, dalo sa(navijak bol uviazany o hruby sltp,ine by to bolo keby si ho musel kotvit do zeme,strasna praca) bolo to rozumne. 

Clapec mu tahal lano, v minulosti sme ti co orali tahali pluh aj lano.

Na konci som sa opytal svagra,ze ako to slo, ci lepsie ako s traktorikom. Ze dobre,len sa nadries. Ale zas nema dotlacenu podu traktorikom, co by u mna v tej hline ani nemalo zmysel orat.

teplota Revuca.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera som "kompost" v skleniku rozhadzal a zena zasadila redkovku, salat a nejake priesady. Bolo ho tak 5 - 10 cm po okraj betonu.  Semienka sa sadili tak,ze sa spravila motykou brazdu, do nej sa dala zem zo zahradkarstva pod aj nad. O tyzden ak nieco vyrastie dam fotku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes som zasadil marhuľu, dve višne a nejakú popínavú ružu. myslel som, že stihnem ešte ostrihať hrozno, ale nestihol. včera ráno ešte bolo nasnežené, ale zišlo ešte cez deň, dnes už len kopa blata. len kompost bol vnútri ešte zmrznutý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pekne :smile:

My sme včera vyhrabávali trávnik, máme už orezané kríky(manžel), odstránili sme suchý porast, ešte potrebujeme vyčistiť, upraviť skalku, skleník nemáme, nesadíme zatiaľ na políčko,  až neskôr, keď nadíde správny čas.. niektoré kvietky už nám pekne  kvitnú..., pridám ešte malý kaktus zo záhrady, ktorý ma tiež teší.. :smile:

Kaktus.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som nasiel semienko lupiny na povrchu,uz bolo tak napucane. Vlahu poda ma, o tyzden dva budu pekne fotky aj so sklenika aj na lupinu. Teplota(0-10) bude tak akurat aby to mohlo rast.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Lupina nevysla a podla mna nevyjde. Asi nema rada ilovitu podu, ci som ju sial skoro. Proste fotku na ten priestor je tak isty aj po mesiaci. Nic tam nieje ani lupina ani burina(ta zatial).

V skleniku. Teplo je len posledne dva dni a mraz bol aj tuto noc. Vpodstate pomaly vychadza vsetko co sa zasialo,ale pomalsie. 

Dnes som zasadil dalsie 4 riadky redkovky a riadok zelera.  Dam fotku o chvilu, nerastie to ako by som si predstavoval.  Nieco je zle.

pred 10 minútami, slimak napísal:

Lupina nevysla a podla mna nevyjde. Asi nema rada ilovitu podu, ci som ju sial skoro. Proste fotku na ten priestor je tak isty aj po mesiaci. Nic tam nieje ani lupina ani burina(ta zatial).

V skleniku. Teplo je len posledne dva dni a mraz bol aj tuto noc. Vpodstate pomaly vychadza vsetko co sa zasialo,ale pomalsie. 

Dnes som zasadil dalsie 4 riadky redkovky a riadok zelera.  Dam fotku o chvilu, nerastie to ako by som si predstavoval.  Nieco je zle. Fotku nedam ajtak tam tie milimetrove rastilni neuvidite. Som myslel,ze dnes by mali mat aspo 5 Cm to by ste uz videli.

Zeler,zena sa stazovala,ze minuly rok jej nenarastol a dnes som dal dalsi riadok zeleru, a zene vyratli, vysli asi tri az5 ratliniek.

Dam fotku o par dni. Aj  tak by ste nic nevideli  a snad o 5 dni budu aj nejake listy. Redkovka ma dvojlistok, to ma hned ale je mala.

 

sklenik.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedari sa rastlinam, oni aj vyklicili aj den dva boli, nieco ich zozralo, o par dni neboli,par dni 3-5 dni. Vo vsetkych riadkoch boli rastliny,  salat zmizol za 5 dni uplne, aj zeler,ale aj redkovky. Ta poda je zla. A pritom som ju chcel spravit co najlepsiu. Keby ta poda bola dobra a rastlo by to tak ako malo uz mali byt 2cm redkovky. A 10 cm rastliny. Len je nieco zle. 

-------

Riesenie cele to porylovat a posadit opat. Ze to nezozralo karelaby,ani tie karelaby nebudu rast ci nerastu,ci karfiol uz mal mat aspo 5 cm. Je to tak mizerne vkuse. To von Lupina,to uz nenarastie.

Ten sklenik len porylovat v hline aspon nieco narastie. To von podobne. Lupina uz nebude, narobit chodniky a v hline uz nieco narastie. To nieje hlinita poda to je ilovita.

proste nic.jpg

proste nic 2.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Oco zasadil hrach minuly tyzden pochybujem ,ze vyrastie,cibulu tiez zasadil ta vyrastie neskor. Nechapem preco u nas ani travnik nerastie. Hlavne dazd chyba. U nas dva dni mas 25 stupnov a potom o dva dni od -2- 5stupnov.  Ako napisala iskra, ja sadit von zacnem az v maji. Velke vykyvy teploty a sucho. Teda staci to cielit na maj.

Ja som dost naladovy, ked sa dari ma to bavy a ked nie na to kaslem.Vcera trosku poprsalo,nakvapkalo do suda tak som aj dnes polial sklenik(dve kubky a jednu na petrzlen),keby nepoprsalo,nechcelo by sa mi ani prehodit cerpadlo(co som nemusel) a vytiahnut a poliat sklenik.

Vonku uz otec vysadil pastranak a petrzlen,ten by mohol narast.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zarezal som dve slimaciky. Tieto v skleniku zrali aj dalsi ich sukmenovci. Ale hlavny problem bol ,ze to tam nerastlo ci nerastie. Teda som narobil zem, kde rastliny nerastu. Tak len porylovat,treba tam aj tu hlinu.

 

Uz by mrazy nemali byt alebo v skleniku im to vadit nemalo, zle spravena poda, porylovat a nanovo nasadit. Ta redkovka tam je 5 tyzdnov aj kalerab, tu co nezozral slimak. Znich aj tak nic nebude. Co je zle -poda. Lavu stranu po salaty porylovat tam aj tak nic nebude,asi ani z tych salatov. 

sklenik.jpg

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj ja som dnes zabila slimákov, "mláďatá", som nekompromisná :zubiska:

Zasadená/vysiata mrkva, petržlen, červená cibuľa, špenát, reďkovka, šalát, rukola, bylinky.

Zasadené lalie (muž kúpil namiesto laliovnikov, daj kúpiť niečo chlapovi :kladivo:), slnecnica, ešte chcem vysadiť nejaké trvalky a letničky. 

Zajtra vysejem harmanček.

 

Stále je tam čo robiť :odpadnem:

Áno, chcelo by to dážď, u nás utorok streda, tak dúfajme. 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hrasok vychadza a narastie aj petrzlen ci pasternak. Len je zima. Redkovky som dal vonku co by sme mali zjest za 3 tyzdne. Redkovky v skleniku a vsetky priesady, zozrali slimaky. Sadila ich zena, potom ja a potom mi to uz bolo jedno nech ajdeti. Oni vysrastli a zozrali ich slimaky. Len je zima aj keby som priesady mal, nedal by som ich vonku. Dalsi vikend by som zasadil zemiaky, v minulosti sa to sadilo na konci marca co bola blbost,ale vtedy teplo bolo,len sucho, teraz je zima.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov