Skočiť na obsah

Cat Eye

Odporúčané príspevky

sranda je, že my sme najnižšie, a máme na balkóne pre fajčiara popolník, po zaplnení igelitka a kôš.

 

všetky tri poschodia nad nami inštitúciu popolníka nepoznajú, pretože bývame na kraji bytovky, špačky hádžu akože za stenu, a každý boží deň ma vytáča nielen popol shrnutý vetrom pri balkónových dverách, ale popolom zasypané muškáty, od horúcich ohníkov prepálené listy a zničené púčiky - na drbnutie.

 

tretí sused zásadne polieva svoje kvety nadrbaný ako dán, prelieva tak, že mi na moje kvety padajú vodopády ...

 

no škoda hovoriť. dohoda nemožná.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Načo dohoda? Dolamať ruky a viackrat už neodklepu.

 

:offtopic: Nadomnou suseda tiež rada prašila poťahy z pohovky a čo ja viem ake handry ešte. A pri otvorenom okne všetok prach a odrobinky končili u mňa na koberci. Pritom take aktivity zakazuje aj domovy poriadok. Tak som vybehol hore a pekne krasne jej vysvetlil že ešte raz a bude zle. A už nejaky ten mesiac je pokoj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nj ... nech ten pokoj vydrží.

 

s tými najhoršími priamo nad nami už tých krásnych vysvetlení bolo ... starý mal vo zvyku dokonca ožratý ako amino húliť na balkóne a pľuvať pri tom tak, že človeka pri zavretých oknách nadvihovalo ... dohovor bol veľmi dôrazný, to našťastie prestalo ...

 

rozvetvená rodina, príchodom leta prichádza hromada návštev, všetci húlia ako fabriky, dohovory na takýchto ľudí, ktorí za pár dní odídu, sú akosi bez odozvy.

chodieva k nim okrem iného jedna mladá švagriná - tej zvyk prepaľovať mi kvety a vrieskať na balkóne je neukončiteľný ... na balkóne priam žije, zapaľuje jednu od druhej, a ticho rozprávať nedokáže ...

 

vytriasačky kdečoho z balkóna sú tiež bežné - čo ja som už v muškátoch a na muškátoch za tie roky našla - od omrviniek a prachových žmolkov, hrčí vlasov po hračky všetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game, a čo keby si ten popol pozmetala, vyšla o poschodie vyššie, zazvonila a ak otvoria dvere, vysypať im to s krásnym úsmevom a vetou:"Dobrý deň, pán sused, toto ste si u mňa zabudli, tak som vám to priniesla".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to by som musela všetkým trom po troške ... to ako sa poznám, nespravím nikdy, poctivo denne zmetám v kútikoch nakopený popol, a hodne nahlas brblem, zistila som, že občas to "počujú"  ... popol mi ani tak neprekáža, ako tie poprepaľované muškáty ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

game

Jéj, pekné! Je  milé vidieť, ale  aj fajn si dopestovať  na balkóne nielen kvety, ale aj nejakú tú zeleninu..  viem, ako to vie potešiť :) , bývali sme 13 rokov v meste  ..  

v dome tiež nepestujeme ktovie ako veľa, zo všetkého tak primerane k ruke... takto nám to úplne stačí.. :)

naše černice

 

post-2385-0-61886600-1406042571_thumb.jpg

post-2385-0-88456200-1406042683_thumb.jpg

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a toť, už si pripadám ako bydlenky na mimibazare, čo fotia svoje balkóniky a každý svoj zázračný úlovok v baráku, ale toť, moja takmer celá záhrada ... a na rajčinách je plno plno zelených plodov, ale je to v tieni, to je problém každý rok - svieti tam slnko len doobeda :)

 

post-3-0-22082700-1406147148.jpg

 

 

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

rajčinka sa rozbehla - ale len na zeleno :)

plno zelených, celé strapce, ale červenať sa nechcú ... ale v každom prípade vyzerá v tom svojom kútiku dobre, a je takmer po plafón, aj keď ju krotím ...

post-3-0-40763600-1407158211.jpg  post-3-0-33368800-1407158214.jpg

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mam uhoriek ze neviem co s nimi, len rozdavam krizom-krazom. A to som schvalne nasadil menej ako po ine roky. Paradajok ako vzdy dost, paprika najvacsia aku pamatam, zemiaky velke az je to zle (zle sa cistia) a burina dvojmetrova aku tiez nepamatam. Toto leto je velmi teple a aj vela prsi preto vsetko rastie ako besne.

Akurat neboli marhule a slivky tiez vynimocne malicko.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 hrušku, slivku máme len vo fľaši ... :)

 inak mám naložených 60 fľašiek uhoriek, 40 fľašiek leča, marhule, slivky(kompót) nám zostali ešte od minulého roka, pribudli ešte černice 15 fľaštičiek.. čo sa mňa týka, máme dosť.. :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2 tu láme svojimi parádnymi pálivkami rekordy v pluskovaní :D

 

ale kuk aj moje rajčinky!

zrazu začali naraz červenať, aj bez fackania, viac než desať kusov naraz! :)

 

post-3-0-87019600-1407770329.jpg   post-3-0-97221200-1407770331.jpg

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čumím na tie plusky ako bača na internet :lol:

 

ani môj otec rajčiny nefackal, na to aby sa prv začervenali mal inú metódu - vyznal im lásku!

ale otec bol ešte zo starej školy, a tie rajčiny evidentne tiež keď sa po vyznaní lásky začervenali :smilieee:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

V našej záhradke je ako v pralese. Došli sme domov po týždni a keďže tu vraj pršalo a pršalo, tak buriny je až-až. Paradajky ešte máme, papriku tiež, mrkva je pekná, petržlen nič moc. Máme chutné hrozno, prvykrát u nás doma, tak mám z neho obrovskú radosť.   

 

 

  Papuľka

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pýta to prihlásenie a heslo...tak som papuľku nevidela...

 

ale prečítala som aj tie predošlé príspevky.

Tie fotky nech už boli iskrine, alarmove, gameine, clovekove, či Malej Čarodejky - až mi prechádzal zrak, alarm a D´Ady, vdaka aj za pobavenie, čo mám povedať, pekné kúsky sa vám urodili.

Aj mňa šlo rozhodiť, keď som na balkóne nachádzala špaky, a to som vtedy ešte aj ja fajčila, ale do popolníka, takže som mojím popolom a špakmi nikoho neotravovala. Tiež keď snežilo, susedia čo im nasnežilo, namietli pekne k nám. Aj piesok a malta, keď tam čosi prerábali, boli aj na našom balkóne. Potom sme ho zasklili a cudzie (vlastne ani naše) špaky už sú len temná minulosť, podobne ako iné smeti od vyššie bývajúcich. Vždy som mala fóbiu zo špakov, môžu spôsobiť požiar.

Tiež mám na balkóne pažítku, a Flinstone si tam dal truhlík s mandľovníkmi, ale jeho starostlivosť prežil tuším len jeden, a aj mačke chutili. Tá z nich bola vo vytržení!

Inak sa mi o záhradke na balkóne môže akurát tak snívať. Náš balkón je domovom káblov, šróbov, tašiek s náradím vyťahovaným a ukladaným bez ladu a skladu, a nič s tým nenarobím, ke&´d to dám na poriadok, o týždeň je to zasa pri starom, stačí, keď raz ide dakam dačo robiť. Aj mačkám sa tam veľmi páči, čím viac vecí, tým viac sa im tam páči. Majú sa v čom kutrať. len Flinstone nie je z takých mačacích aktivít nadšený.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov