Skočiť na obsah

Kam kráča slovenský hokej


Sniper

Odporúčané príspevky

"Treba však pomôcť športu. Mali by k tomu pomôcť ľudia, lebo zatiaľ to smeruje ku katastrofe. Hokej je veľmi drahý šport, preto by bolo potrebné, aby sa do toho obul niekto zvrchu, ktorý vie zmeniť pomery a pomôcť mu finančne."

Pamätám si po MS 2002, keď sme získali zlato, tak jeden náš prezident odnekadiaľ z východu slúbil dať postaviť 40 menších štadiónov, kde sa mladí mohli trénovať. Ja viem len o jednom, ktorý v Trenčíne dal postaviť Marián Gáborík, ale o tých štyridsiatich ostatných neviem. Keďže je to už 9 rokov a isté obdobie sa žilo len z eufórie, tak je jasné kde nastala chyba. Namiesto skutkov prišli len žvásty a žiadne investície do mladých neboli. Už o zlatej generácii sa hovorilo (alebo skôr varovalo), že dokážeme postaviť len jedno mužstvo, ktoré môže bojovať o medajly a práve v r. 2002 sme mali šťastie, že z NHL povypadávali tie "správne" mužstvá. Zlatá generácia postupne odchádza a tí čo ju nahradia, tak na ňu nestačia. A keď sa s tým naozaj nič nebude robiť, tak našou konečnou zastávkou bude vždy len ten boj o štvrťfinále. Prinajlepšom.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"A keď sa s tým naozaj nič nebude robiť, tak našou konečnou zastávkou bude vždy len ten boj o štvrťfinále. Prinajlepšom. "

myslím si, že nemáš pravdu...o pár rokov hráme len o záchranu..aj to každý druhý rok :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podla mojho nazoru ziadny politik nema odvahu davat do hokeja peniaze. popularitu mu to kratkodobo zvysi (idealne po majstrovstvach), ale kedze to nikomu nezdvihne zivotnu uroven, najde sa mrte pindacov a v konecnom dosledku si s tym skazi image. a to najme teraz, ked sa ma setrit a robit skrty ..

 

nie som si dokonale isty znenim, ale afaik v CR plati zakon, ze Sazka, dokym fungovala, odvadzala 15% ci 20% zisku na sport. ak je taketo nieco u nas, tak kde docerta su tie peniaze?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre hluposti tu pisete. Na MS 2000 bol Vlasto Plavucha. Ale to v nasej extralige este v tedy bol pojem a pan hrac. A mal este na MS. Poznate nejakeho hraca z dnesnej extraligy? Vtedy hral Rybovic, Pucher, za Slovan Visnovsky,Kapus, Ciger, a dalsi dobri hraci aj ci v Trencine(pr. v Poprade hrali cely ten neskor KE utok - Krotak pavlicko a neviem kto, v LM podobny utok). Ale ta liga mala vtedy uroven.Prikl. v martne Uram a ten KE skapitan co hral dlhe roky v sesky budejoviciach. Proete nasa liga mala v tedy uroven. Dalo sa na to pozerat. A tesit z hokeja.

 

Mozno utlm bude rok dva, mozno tri ale mozno nas niekedy prekvapia a dostanu sa do stvrtfinale. Co som pisal ze mame za dva roky o 1300 reg. hracov menej. Nieje to len mladeznikmi. Ale aj okresnymi satanovcami. Proste este pred 3 rokmi ti hraci si zahrali 2-3ligu ale uz maju ako Satan 33-35 rokov a deti na krku a hobby prestalo.

 

NIeje problem v stadionoch,resp. hlavny problem. Je to ci maju na to rodicia a kluby ci aj stat. Ci ma stat zaujem. Ak nie tak je koniec. A podla mna je to skoda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre hluposti tu pisete.

 

Nuž, ono je to tak, že každý ma právo na svoj názor a má právo svoj názor tu aj prezentovať.

O tom je diskusné fórum. :)

 

Keby názor všetkých bol jednotný, ťažko by bolo o čom písať. :P

Po úvodnom príspevku by asi nasledovalo iba: áno, máš pravdu, áno, s týmto súhlasím ... atď. :)

 

S názorom druhých môžeme, alebo nemusím súhlasiť, ale ... možnosť prejaviť sa, napísať svoj názor,

pokiaľ je ten názor napísaný slušne, bez urážok a nadávok, to má každý.

/a keď je to napísané dokonca bez "hrubíc" ... no, občas radosť čítať/ :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem len o jednom, ktorý v Trenčíne dal postaviť Marián Gáborík, ale o tých štyridsiatich ostatných neviem.

 

Štyridsať ich sice nie je, ale tiež ich nie je jeden. Minimalne trenigove, ktore postavili pre MS 2x v Blave a 1 v KE dosť pomôžu. Ďalši vyrastol v BB, ten patri univerzite. Na uzemne rozhodnutie pre štadion sa čaka v Nitre. Oni pomaličky pribudaju, len sa o tom nehovori. Nie je to pre media atraktivne pokiaľ to nestavia nejaky Gaborik.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre hluposti tu pisete.

 

Vtedajšia reprezentácia sa formovala ešte z hráčov, ktorí pamätali a hrávali federálnu ligu, ktorá bola kvalitou niekde inde ako dnešná naša extraliga. Okrem toho, vtedy sa do reprezentácie tlačila mladá vydarená generácia, ktorá získavala medajly. Po nej však už neprišlo nič, čo sa odzrkadlilo na kvalite našej extraligy a aj v tom, že do NHL čím ďalej tým menej hráčov odchádzalo. Takže neviem čo za hlúposti tu riešiš.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z rozhovoru s Jánom Filcom:

 

Nebol káder pristarý, preto chýbal ten pohyb?

– Nemám rád spojenie starý káder. Hráč je starý vtedy, keď sa mu nechce trénovať. Gáborík je starý? Hossa je starý? To nie je v tom, veď zoberte si, že Jágr je ešte starší od našich hráčov a funguje to v českom mužstve.

 

Ako vidíte budúcnosť slovenského hokeja, čo treba urobiť, aby sa zastavil pád?

– To je veľmi vážna téma a nie je ľahké odpovedať na to pár vetami. Vidím také tri body, ktoré treba urobiť. O tri roky je olympiáda v Soči, takže sa treba zaoberať A-tímom, aby nechýbal na tomto podujatí. Druhá vec je mládežnícky hokej, kde je veľa problémov. Dokonca osemnástka vypadla z elitnej kategórie. A tretí bod je dlhodobá koncepcia do budúcnosti. Treba, aby sa vláda viac podieľala na rozvoji hokeja. Kluby a rodičia to neutiahnu. Ak chceme, aby vyrastali nové talenty, treba viac peňazí do hokeja, vybudovať v i a c plôch.

Zdroj:

 

Smer, kam má slovenský hokej smerovať asi vidia viacerí, dokonca aj tí "zodpovední", ale ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vidím trochu rozdiel medzi starým a starým...

Jáger nemá za úlohu lietať za pukom, ale z majstrovstvom šermiara "rozdávať rany" vo forme prihrávok.....

Ja osobne si pamätám Gáboríka a Hossu ako rýchliky, akurát na týchto majstrovsvách už mali meškanie.

Ale nekritizujem ich.Určite urobili všetko čo mohli, a to si treba uvedomiť. Nie všetko výjde tak, ako si človek naplánuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne tak, v kazdom utoku mal byt nanajvys jeden veteran a zvysok mladici. Preto sa nam tak casto stavalo, ze hrac XY nechytil prihravku a puk skoncil v zakazanom uvolneni. A naopak, tak malo sa nam stavalo, ze sme skoncili v ofsajde :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vtedajšia reprezentácia sa formovala ešte z hráčov, ktorí pamätali a hrávali federálnu ligu, ktorá bola kvalitou niekde inde ako dnešná naša extraliga.

Neviem o com je tema. Myslim ani Plavucha nehral federalnu ligu, isto ani Satan. Kto ju mohol hravat a to si pamatam, tak Stumpel a palfy sa so spartmi a gudasom natahoval po mantineloch.

 

Plac nam nepomoze, ani zvaz. Stadionov je dost. Hokej je drahy - hlavne na cas a pre tych co maju viac aj na peniaze. Keby som zil v okresnom meste kde sa hra hokej su treneri dal by som mozno dieta na hokej.

 

Je to v poctoch , niekedy bolo v trencine ci v kosiciach 3 krat mozno 4 krat viac deti. Ale aj z tej 1/3 bude mozno nejaky celok.

 

Ale mame uz mozno 8000 reg.golfistov. Tak mozno padneme v hokeji ale sa posunieme v golfe. G.ihrisk isto nie je viac. uroven bude podobna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

http://www.hokejportal.net/?q=clanok/dornic-o-existencnych-problemoch-prievidze-mozno-to-bol-posledny-zapas-v-sezone/55576/diskusia#pid2257036

 

Mna to pobavilo. Nemaju hokejky, na striedacke si ich poziciavaju - lekar je vo vystroji a hra, nemaju obrancov - ci dvoch maju. 

 

A chyba im hala ci lad - nie nechyba. Ale maju tam zeleznicu(snad tam vlaky jazdia) a to nehorlave uhlie - a najdlhsie sa dozivajucich banikov(teda chlapov,cim to je?).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemaju na vyplaty hracov ? No tak nech kua chodia do roboty a hokej hraju pre radost...
Naklady na stadion nech plati ten, kto chce mat klub (mesto, firma, sponzor) a zostavaju naklady na cestovne a vystroj. No to snad nie su miliony...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som vacsi fanusik hokeja ako golfu... asi tak;
a inak mam belase srdce, ktore bije pre Slovan (tak sme to kedysi spievali na zimaku... ale to boli este casy, ked hrali na Slovensku bratia Stastni a kratko potom), keby chcel niekto vediet klubovu prislusnost :P
 

jednoducho mi nesedi, ked v nejakej posratej okresnej lige hraju "profesionali"

zbohom olympijske idealy, zbohom symbioza zveladovania tela a ducha

 

sportovci, a to sa netyka len hokeja a len slovenskeho, boli zlajnovani na uroven gladiatorov, ktori su hodeni do ringu. Ked sa im dari tak im mecenasi hodia milostivo mesec a mozu si uzit s ku*vami. Ak sa im nedari, tak palec dole. Boj o prezitie.

Ale to uz je off topic..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V I.lige má existenčné problémy pomaly každý druhý klub. Bohužiaľ, je to tak aj s Prievidzou - ale to už sa tu vlečie celé roky. Už toľko krát to vyzeralo veľmi zle, no vždy sa našli napokon nejaké prostriedky a vlastne to ide s nami skôr tak z týždňa na týždeň. A mesto nám v tom tiež zrovna nepomáha, keďže v PD sú všetci posratí z basketbalu...

Odporúčam prečítať včerajšie vyjadrenie riaditeľa klubu MšHK Prievidza - Damiána Svitka:

„Finančná situácia v klube je veľmi zlá. Momentálne každodenne bojujeme s existenčnými problémami. Každý deň prebieha niekoľko rokovaní medzi potencionálnymi partnermi, avšak odpoveď je takmer vždy tá istá - doba je zlá, nemáme peniaze. V lete bola situácia okolo hokeja taká, že hokej mal u nás skončiť nadobro. Vtedy sme niekoľkokrát sedeli a rozmýšľali, či má význam ísť hrať v Prievidzi prvú ligu a či nie. V tej dobe som bol ja a môj kolega Beseda presvedčený, že do hokeja nejdeme. Po niekoľko dňových stretnutiach, ktoré prebiehali stále dookola, bolo skonštatované asi tak, že v Prievidzi mužský hokej končí. Vtedy sme si ja a Beseda poslednýkrát sadli a povedali si, či by nejakí partneri nemali záujem o pomoc prievidzskému hokeju so zaplatením pokuty, plus členských poplatkov szľh, plus s pomocou financovania na sezónu 2014/2015. Dali sme si na to týždeň a po týždni sme si povedali, že sa znova stretneme a povieme si, či to má význam ďalej robiť alebo nie. V tej dobe sa nám, samozrejme, podarilo zohnať imaginárne čiastku na zaplatenie pokuty, plus na začiatok súťaže a na zbežné fungovanie. Dokonca sa nám podarilo skontaktovať sa aj s potencionálnym silným partnerom, ktorý by u nás bol dokonca ako generálny partner, prisľúbil pokrývať mesačné náklady na prémie hráčov plus cestovanie tímu. Po týchto udalostiach sme sa teda rozhodli, že sa náš hokej pokúsime zachrániť a s tým som išiel aj na zasadnutie ZOK-u, kde som vysvetlil situáciu predstaviteľom ostatných klubov a vedeniu szľh. Keď som toto všetko na tomto zasadnutí vysvetlil, oznámili mi, že Prievidza má dva týždne na to, aby uhradila všetky záväzky, ktoré má, plus zaplatenie všetkých členských poplatkov do termínu 16. júla. Odvtedy sme mali dva týždne na to, aby sme túto čiastku poslali na szľh. Od najmenších sponzorov sa nám podarilo nazbierať sumu 2 800 eur, ostatné bolo stále len pri sľuboch. Nakoniec prišiel dátum 16. júla a my sme mali posledný deň na uhradenie dlhu. Keďže sme mali vyzbieranú sumu 2 800 eur, museli sme zvyšok doplatiť z vlastných alebo iných zdrojov, ktoré boli od našich známych z iných okresov a stále sme verili, že po zaplatení tejto pokuty sa partneri postavia za klub, keďže predtým bola ich výhovorka stále rovnaká, že klub podporia finančne až vtedy, keď klubu vráti zväz licenciu. Týmto pádom sa začali komplikácie už pri skladaní samotného tímu v začiatočnej fáze prípravy. Samotná príprava už začínala v ťažkých podmienkach, museli sme improvizovať, vždy po 100-200 eur zabezpečovať nejaké základné potreby pre hráčov a pod. Takto to fungovalo asi do 15. septembra, potom sme si, samozrejme, zavolali všetkých partnerov a tí nám neustále hovorili, aby sme boli trpezliví, avšak do dnešného dňa ostalo len pri sľuboch. V súčasnosti, za ostatné dva-tri týždne, bola situácia taká, že do klubu nebol prísun peňazí ani jedného eura. Fungovali sme asi len na takej báze, že ešte aj obedy, či večere hráčov sme museli hradiť z vlastného vrecka, či ja alebo kolega Beseda, aby mali hráči aspoň čo zjesť po zápase. Samozrejme, nebudem hovoriť ani o tom, že vstupné nebolo po zápase ani také, aby sme po stretnutí mohli z neho zaplatiť základnú réžiu zápasu, sbs službu, kameramana, lekára a pod. - na toto všetko sme museli doplácať my z vlastného. Momentálne je situácia taká, že hľadáme riešenia, ako dostať financie do klubu, ale je to veľmi zdĺhavé, ale vieme, že na to nie je čas, už dnes som bol na jednom jednaní mimo nášho okresu, snažil som sa zohnať aspoň materiálne zabezpečenie pre hráčov, čo sa týka hokejok pre mužstvo, pre najbližšie obdobie. V stredu by mala byť táto situácia ohľadom hokejok vyriešená. Ďalšia vec je taká, že klub aj hráči nemôžu fungovať bez financií a som si vedomý aj toho, že sú podlžnosti voči hráčom aj z minulej sezóny, ktoré musíme riešiť, lebo donekonečna sa to pred sebou tlačiť nedá. Teraz sme v takej pozícii, že máme ešte posledné dve rozrobené veci, čo by mohli vyriešiť chod klubu na najbližšie dva mesiace, že by aj hráči dostali nejaké peniaze, čo bude však ďalej, to teraz ešte neviem. Verím však, že sa mi podarí vybaviť aspoň toto a nebudeme ako klub musieť definitívne skončiť. Zajtra popoludní príde do Prievidze aj tréner Ivan Dornič, sadneme si k tomu a budeme sa snažiť nájsť spoločné riešenie na pokračovanie našej spolupráce. Následne na to, o 18. 00 hod., je naplánovaný tréning A-mužstva. Budeme musieť ísť do kabíny a snažiť sa nájsť nejaký kompromis, aby boli aspoň sčasti uspokojení hráči a aby sme mohli aj v týchto kritických podmienkach ďalej pokračovať. Ešte to ale celé neviem posúdiť, pretože od nedele som s hráčmi nehovoril, ani neviem povedať, či budú ochotní v našej situácii pristúpiť na naše podmienky, ale budem sa snažiť, aby hokej pokračoval. Po nedeľnom vyhlásení trénera Dorniča pre médiá nastal okolo všetkého veľký rozruch, samozrejme, kontaktovali aj mňa ľudia, či je to až také zlé, tiež nám chcú pomôcť aspoň menšími finančnými čiastkami a oslovili ma aj mladí hráči, ktorí sedávajú v extraligových kluboch a chceli by hrať, aby mali zápasovú prax a v celku na báze nejakých amatérskych podmienok by tu boli aj ochotní pravidelne nastupovať. A čo sa týka našich hráčov, je mi jasné, že niektorí z nich už žijú sami a nemôžu hrať ten hokej len za sľúbené peniaze, a budeme sa snažiť spraviť všetko preto, aby do stredy nejaké peniaze dostali. Situácia vo viacerých kluboch je zlá, a niektorá aj porovnateľná s našimi problémami v Prievidzi, len sa to niektorí snažia tajiť a niektorí hovoria o tom otvorene.“

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

http://www.pluska.sk/regiony/stredne-slovensko/revuca-ak-nebude-prirodny-lad-korculovat-nebude.html

 

Vcera som videl fotku zo stadiona - vandali ci co to bolo rozmlatili mantinely a na betone uz to asi upratovali bolo 1,5 metrova kopa bordelu.

 

Namiesto toho aby sa to zveladovalo - to zanika a nechaju to uplne rozbit.

 

U nas sa aj hokej hral - priklad okrem Revucej u nas hral aj Telgart - sutazne zapasy - nikdy som u nas na hokeji nebol. 

 

Ale na tom klzisku som sa naucil korculovat, naucil sestrinho syna co hra vo svedsku , dva sezony som tam chodil so synom. Aj jeho som naucil. Dcera ma uz smolu.

 

Nechapem to - kludne ... vo svedsku hocijaka dedina so 400 ludmi ma hokejovy stadion kryty a hra poloprofesionalnu sutaz - teda sa staraju v tej dedine aj o mladez - u nas 13 000 mestecko nebude mat ani klzisko.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Ja to nechapem tu zadebnenost ludi v slovenskom hokeji - ja poznam tak nazory fanusikov na forach.

 

Slovan do KHL - bolo jasne ze na to financne ani hracsky nemaju. Financne to bolo jasne uz minulu sezonu mali voci hracom dlhy. Hracsky - to je jasne snad kazdemu co ca trosku mihol okolo hokeja. My nedame dokopy reprezentaciu nie to klub.

 

Aj na repre aj pre kluby potrebujes material - hracov - vychovali si ich tie kluby? Nie? Kde asi bude problem? Kto je vacsi Slovanista - ten co si za 500 eur kupy permu na KHL a este nadava ako nanic hraju, ci ten rodic co da 500 eur za to aby jeho dieta bolo Slovanistom?

 

http://www.hcslovan.sk/sk/informacie-pre-rodicov-hp/

Info pre rodicov - jedine o poplatkoch- inak futbalovy klub Roznava co sa venuje detom to ma milion krat lepsie urobene. :zubiska:

 

http://mfkroznava.webnode.sk/fs-dupo/

 

Ja by som skor veril(a zveril dieta) tej Roznave.

 

-------------

Ja osobne by som dal permanentku na Slovan skor rodicom aspon na kazdy druhy zapas - teda dvom rodicom jednu a pretych len divakov 1500 aby mali na profi muzstvo.

 

Dalsia sezona v EBEL a scim to budu hrat? Ja by som im doprial este jednu sezonu v KHL ale nevadi mi ani EBEL nech si ju hraju.  Slovan v extralige nechyba. 

 

Ostatne muzstva na Slovensku ak chcu zlepsovat svoju situaciu ju aj zlepsovat realne musia - ak tak neurobia skoncia. Kosice v Ceskej lige a s kym to hrat budu?  Nakupia cechov? Pritom v mladezi sa im celkom dari posledne roky - maju tam nejakeho mladeho z Kosic? Nie ? Kde je chyba? 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pritom v mladezi sa im celkom dari posledne roky - maju tam nejakeho mladeho z Kosic? Nie ? Kde je chyba? 

Čital si niekedy supisku? Lebo odchovancov (aj starych aj mladych) tam maju viacerych ktori hraju pravidelne extraligu. A aj par mladych z vychodu (Trebišov, Michalovce).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teda mate tam 4roch. Macejko,Spilar, Biceka uz ani nepocitam, Chovan a Jencik. To je dost slabe. Malo by ich tam byt aspon polovica. Slovan tam nema asi nikoho a preto to tak vyzera.

 

Kosice maju este 5 cechov - keby sli KE do suboja s ceskymi klubmi - by tychto 5 cechov muselo vymenit za 10 inych cechov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Góly: 4. Spilar (Bartoš, Jenčík), 15. Spilar (Rachůnek, Macejko), 21. Spilar (Bartoš, Jenčík), 23. Sojčík (Štrbák, Bondra), 30. Bondra (Pavúk), 44. Spilar (Černák, Bartoš), 58. Pavúk

Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/7645870/spilar-v-piatok-trinasteho-styrmi-golmi-poslal-nitru-do-kolien.html#ixzz3Rh4ZVCSb

 

Tak vcera hrali a bodovali - toto je cesta - ale robili to Kosicania aj v minulosti? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov