Skočiť na obsah

Kam kráča slovenský hokej


Sniper

Odporúčané príspevky

Ako je známe zo včerajších a nočných výsledkov MS 2008, Slovensko prehralo s Fínskom 2:3 a čo je horšie Nemecko prehralo s Nórskom taktiež 2:3. Národný šport je na kolenách.

Priebeh C skupiny MS 2008

Začiatok bojov v skupine C začínal naopak podľa predpokladov. Slovensko a Fínsko porazilo Nórov resp. Nemcov zhodne 5:1. Na druhý deň víťazstvo Fínov 3:2 nad Nórmi až v predĺžení ako keby niečo veštilo a veštba sa skutočne naplnila keď Slovensko prehralo s Nemeckom 2:4. Taktika pred zápasom s Fínskom velila vyhrať, iba tak sme mohli postúpiť. Nestalo sa tak, prehrali sme tesne 2:3 a verili sme, že Nemci potvrdia výsledok s nami a Nórov porazia. Nestalo sa ani tak, Nóri vyhrali 3:2 a poslali nás do bojov o záchranu.
Je to paradox. Nórsko, ktorému nikto nedával šance a po prvom kole malo prehru 1:5 odprevadilo do skupiny o záchranu mužstvo, ktoré na začiatku desaťročia získalo 3 medaile (z toho jednu majstrovskú) a 2x obsadilo štvrté miesto. Treba aj spomenúť že Nórsko nepatrí medzi tímy, ktoré by pravidelne hrávalo nadstavbu, teraz si tam vezie celkom slušné 4 body.

Kde hľadať chyby?

V prvom rade treba spomenúť, že Slovensko nemalo najsilnejší výber, tradičné opory z NHL, ktoré mali leví podiel na získaní medajlí výrazne chýbali.
Mnoho z nich odrieklo účasť kvôli vyčerpanosti a zraneniam. Budiž, hokej je tvrdý šport a hokejisti nie sú stroje. Ale neodrieklo svoju účasť akosi podozrivo veľa hokejistov?
Človek čo len trochu sleduje hokej, vie o kauze medzi Petrom Šťastným a Jurajom Širokým (prezident SZĽH). Šťastný, jeden z najlepších slovenských hokejistov všetkých čias, vyzval Širokého aby odstúpil zo svojej funkcie, pretože má dojem, že Široký nie je ten správny človek na tomto poste a okrem toho so Širokého aktivitami na pozadí mimo hokeja nie je vraj všetko s kostolným poriadkom.
Verejnosť môže len hádať kde je skutočný problém. Nič to nemení na fakte, že je veľmi pravdepodobné, že táto kauza spôsobila, že veľa hokejistov odmietlo účasť na MS 2008. Ja byť hokejistom, tiež stojím za Šťastným.

Aká je budúcnosť slovenského hokeja?

Po zisku majstrovskej trofeje v r. 2002 vtedajší prezident SR Rudolf Šuster sľúbil postaviť okolo 40 menších zimných štadiónov, ktoré by mali podporiť rozvoj slovenského hokeja. Z projektu nezostalo nič, aj keď zopár menších štadiónov sa postavilo, ale z iných zdrojov.
Zatiaľ to vyzerá tak, že Slovensko sa na MS bez viacerých hráčov nezaobíde. Ale čo v budúcnosti? Hokejisti nehrajú večne a za pár rokov mnohí skončia s aktívnou činnosťou. Už teraz je zrejmé že za také opory ako napr. Gáborík, Demitra, Pálffy (ten v NHL už nehrá ale stále má na viac ako len za Skalicu hrať), Šatan, Chára, Bondra, Marián Hossa a pod. nebudeme mať v budúcnosti adekvátnu náhradu.
Budúcnosť slovenského hokeja momentálne visí na rozvíjaní mladých taletov, ktorých potrebujeme ako soľ. Treba mať na pamäti, že na NHL hráčov sa nemôžeme večne spoliehať. Musíme na Slovensku vybudovať silný tím, ktorý budú reprezentovať skutoční hráči. To už je však záležitosť slovenských tímov a zodpovednosť predstavenstva SZĽH.

Aktuálne: Čo po MS 2008?

O rok tu máme MS 2009, v ktorých dúfame, že budeme hrať. Bojovať o záchranu budeme s trpazlíkmi ako Slovinsko, Taliansko a Francúzsko. Dúfame, že sa zachránime aby sme si o rok zahrali s Maďarskom. V prípade vypadnutia do B kategórie by už išlo o národnú tragédiu.
 

Axel Wers

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie...na sk hokej nema dopad ziadna blba kauza Stastny vs. Siroky

v buducnosti bude patrit SVK medzi priemerne timy

treba viac investovat do hokeja..

aspon takto si to myslim

 

no ale vypadnutie by som nebral za narodnu tragediu :lol: to urcite nie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stojí sa neúspechom Slovenska na MS 2008 kauza Šťastný vs. Široký?

Nie. Tá kauza len prispela k tomu, že zrejme hráči z NHL aj vďaka nej sa rozhodli neísť. Síce sú to len dohady, ale všetcia sa zhodneme, zrejme, že na tom aspoň kúsok pravdy je. Niektorí boli navyše naozaj zranení... Ale ten neúspech (ako to nazývaš) "vybojovali" tí hráči, ktorí na MS sú... A tam bolo neodpustiteľnou chybou, že či nejako podcenili, alebo majú komplexy z nich, neviem, ale nepochopiteľne hrali zápas s Nemcami tak, ako sa na MS nemá hrať ani proti outsiderom, nie ešte proti Nemcom, ktorí už neraz ukázali svoju silu.

 

Aké sú prognózy slovenského hokeja na budúcich MS?

Výpadok na MS 2008 bol dočasný, ešte budeme hrávať o medajle. Ak si to myslel najbližšie MS, tak to závisí aj od skladby tímu, aký tam pôjde. Ale rozhodne nečakám (aj keď možno je to len zbožné prianie), že by sme už nemali čo povedať v medzinárodnom hokeji...

 

Čo by Slovensko pre hokej malo spraviť?

Oveľa viac investovať do hokeja a podporovať ho (výstavby štadiónov, peniaze pre mládež a pod.), Na významných pozíciách postupne nahradiť ľudí s politickým pozadím. Politika vo vedení škodí, hráčov znechucujú kauzy, ktoré sa premieľajú namiesto toho, aby sa riešila hokejová otázka. Komu sa chce makať, keď je vedenie rozhádané, a to ešte pre veci, ktoré vôbec nesúvisia s tým, prečo si tam... No a o investíciách je škoda hovoriť, do mládeže je potrebné investovať, ale aj pre ostatných je potrebné vytvoriť také podmienky, aby neodchádzali len čo niečo dosiahnu do zahraničia, hoc aj do horších líg, kde zahrabú svoj talent len preto, že tam viac dostanú.. Ako do všetkého, čo má šlapať naplno, hokej potrebuje investície.

 

Tom: tá posledná poznámka nám bola jasná a očakávaná, už sa tešíme na vyjadrenie Aljaka :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ale vypadnutie by som nebral za narodnu tragediu :lol: to urcite nie :)

Ano ty berieš za národnú tragédiu keď Izrael bombarduje Libanon, čo má 99,9% Slovákov ukradnuté.

 

Hokej je jedna z mála substancií, vďaka ktorej sa Slovensko stalo známe vo svete a zvyšuje mu kredit. A bola by škoda keby to tak ďalej nebolo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sice to bude strasny offtopic..ale musim napisat ze zabijanie ludi (Israel vs. Libanon) je nieco ine ako vypadnutie v hokeji z A kat do B kat...teda aspon ja to rozlisujem :lol:

 

ano viem ze hokej je jeden z mala sportov vdaka ktorym ludia o SK vedia..ale narodna tragedia je naozaj trochu nadnesne..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No to je fakt off-topic pretože ľudia sa zabíjajú všade na svete.

 

Neviem ako ty, ale ja som zažil atmosféru keď sme získali zlato, vtedy celé Slovensko žilo hokejom a bolo to pekné obdobie. Ulice boli vtedy plné slovenských vlajok a každý bol hrdý na to čo Slovensko dokázalo. Ale ty si vtedy zrejme v nejakej pro-libanonskej sekte pálil izraelskú vlajku a nevedel si čo sa deje vo svete :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hej vtedy som uz zil aj ja som zazil tu atmosferu a nic so mnou nespravila...par mesiacov dozadu (stale sme v roku 2002) som zazil aj atmosferu kedy im vsetci nadavali..potom sa zadarilo a zrazu sa vsetci zmenili a uz boli vsetci majstri..vsetci boli hokejisti..vsetci boli zlati..a podobne..obycajna pretvarka ludi..ktory jeden den hovoria ze im je hokej ukradnuti a ti kripli ho hrat nevedia a o par mesiacov by im ti isty ludia lizali nohy ak nie viac :)

 

jedno som vsak stale nepochopil...naco sa tu do mna navazas ze mam rad Libanon? a co? musi to byt v kazdom prispevku? lebo snazim sa pochopit ale nedari sa...a ten smajlik na zaver..dakujem pekne..to je prvy tohto druhu ktory som dostal..idem sa s nim odfotit :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stojí sa neúspechom Slovenska na MS 2008 kauza Šťastný vs. Široký? - NEVIEM!

 

Aké sú prognózy slovenského hokeja na budúcich MS?

V budúcnosti budete priemerným tímom hrávať maximálne v nadstavbe

 

Čo by Slovensko pre hokej malo spraviť?

Presádzať talentovaných hráčov do NHL

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ocami zeny :lol:

 

kauza siroky vs stastny...no to urcite nema s tym nic spolocne.. hokej je o vykonoch, a nie o tom kto kde co povedal

 

prognozy? ja si myslim ze dobre, len najdolezitejsie je, dostat tych spravnych ludi do teamu... a ako sme boli svedkami tohto roku, kazdemu sa zrazu stalo nejake zranenie...zaujimave ze uz na dalsi den hral zapas v nhl...

 

co treba robit? jasne, starat sa o to, aby aj nadalej rastli "legendy", zvucne mena...kedze tie "zlate" tu nebudu navzdy, a ako vidime, aj ked su, nie su schopne sa dostavit .... toto povazujem za ich osobnu prehru.. neslo o to povedat si "to nema vyznam", islo o to potesit fanusikov, a dopriat im trocha hokejoveho napatia, a spojit tych ludi, aj ked len na take kratke obdobie..

 

skoda, ja osobne som kazdy rok sledovala MS, ano, je to tak, ze vacsina ludi je ten najpysnejsi Slovak ked sa nieco zomelie...ale nie je to tak vsade? v kazdej krajine? .. slo len o to pokusit sa, ukazat ze na to mame.. tymto fiaskom sme iba potvrdili neschopnost tych, ktori sa mohli pricinit o opak.. HANBA IM

 

ludia nemozu byt nahnevani na sucasny slovensky tim... je to vina ludi, ktori mohli prist a neprisli...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ludia nemozu byt nahnevani na sucasny slovensky tim... je to vina ludi, ktori mohli prist a neprisli..

Tak, tak. Ale už vidím aké hlasy budú znieť na adresu Višňovského alebo Hossu.

 

k téme.

- nemá vplyv

- hranie v nadstavbe

- jasná prvá možnosť

 

ak "presádzať hráčov do nhl" znamená mladých hráčov čo ani nehrali extraligu posielať do ahl a podobných súťaží tak jasné NIE a nechápem ako môže s tým niekto súhlasiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcelo by to zbavit sa tej divnej slovenskej hrdosti a zohnat konecne trenera, ktory za nieco stoji. Este aj Lukasenko si zaplati Kanadana, ked mu doma treneri stoja zaprd. Keby tam bol niekto poriadny, kto dokaze s hromady hracov spravit motivovany team, a nie Supler, tak sme mohli skoncit uplne inak. Sami ste videli, ze Finsku sme celkom stacili, ked sme boli nabudeni a motivovani.

 

Jo, a este by to chcelo vyberat hracov, ktori budu ochotni zlamat si nohy a ruky (obrazne povedane), aby vedeli, ze kvoli vysledku spravili vsetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Kauze Siroky-Stastny nie je za neuspechm na MS.

2. Mame na to, aby sme pravidelnejsie hravali stvrtfinale a sem tam aj semifimale.

3. Potrebujeme zmenit system prace, no a viac penazi musi ist do hokeja. Najme na talentovanych chlapcov z nie prilis financne schopnych rodin.

 

Len este par poznamociek.

Ak sa da, opravte to "o medajle" na "o medaily" a zmente to "Presadzat mladych hracov... " na lepsiu formulaciu, povedzme "Lepsie pracovat s mladezou". Nezalezi celkom na nas ci budu nasi hraci draftovani...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už som zahlasoval aj ja, aj keď sa mji anketa moc nepozdáva

chýba jej väčšia škála možností, resp. preformulované otázky,

ale keďže už beží nechajme to tak

 

na 1. otázku som odpovedal ÁNO,

lebo si myslím, že za týmto neúspechom je aj táto kauza

sa mi nechce veriť, že by Palo demitra povedal, že nejde

a ako dôvod uviedol, že sa nechce zraniť (hovoríme o tom pánovi, čo má viac než štandatné vzťahy s Petrom Šťastným)

 

ako 2 by som dal, že máme na to hrávať pravidelne 4- finále a sem tam o medaily,

no na to nadväzuje ďalšia otázka

treba pchať peniaze do mládež, budovať klziská, a pod.

+ hrávať aj v zámorí

veď potrebujeme hráčov podobných tým, čo označujú ako zlatá generácia

 

inak neviete kde sa podeľ Marián Vávra?

jeden z naj kritikov Filca a spol., po ZOH2002

C L i C K

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak strucne - neskora nocna hodina a mne sa oci zatvaraju :lol:

 

ano, ma dosah

este budeme hravat o medaily..to je nad jasne :) casto az takyto sok pomoze k uvedomeniu sa ..

viac investovat, venovat sa mladezi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako som už napísal do vedľajšej témy, myslím si, že spor medzi Petrom Šťastným a Jurajom Širokým mal dopad aj na výsledok Slovákov na MS 2008.

 

team, ktorý sme mali na majstrovstvách by hral rovnako aj keby bol prezidentom SZĽH hocikto iný, no myslím si, že ak by Peter Šťastný neodstúpil od kandidatúry a stál by v čele SZĽH on, na majstrovstvách sveta by sme mali úplne inú zostavu hráčov, ako teraz a teda aj výsledok by vyzeral úplne inak.

 

nemám dosť veľký prehľad o situácii v našom ľadovom hokeji, no podľa mňa by mu pomohlo trocha iné vedenie, viac štadiónov, prípadne aj organizácie medzinárodných turnajov.

talentovaných hokejistov je v našej malej krajine dosť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Pondelok 26.5.2008

20:00

DVOJKA

Hokejová aréna

- diskutovať v relácií budú I. Nemeček, J. Filc, Ľ Višňovský

nerozumiem prečo tam nebude J. Šupler a pán Široký

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 mesiacmi...

Stojí sa neúspechom Slovenska na MS 2008 kauza Šťastný vs. Široký? - Nie

Aké sú prognózy slovenského hokeja na budúcich MS? - V budúcnosti budeme priemerným tímom hrávať maximálne v nadstavbe

Čo by Slovensko pre hokej malo spraviť? - Oveľa viac investovať do hokeja a podporovať ho (výstavby štadiónov, peniaze pre mládež a pod.)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Myslim, ze Hrib urobi zase nejaku relaciu a tym to skonci :dalbysomsi:

 

ak je pravda, ze Siroky chcel po tychto MS skoncit, dufam, ze to dodrzi, aj ked za upadok hokeja nenesie vinu jediny. Sefom zvazu by sa vsak mal stat konecne niekto, kto mu obetoval cely svoj zivot, a nie manazer a podnikatel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nadviažem na giggsa z témy o MS 2011

 

- Šťastný to trafil

http://hnonline.sk/c3-51804230-k00000_d-stastny-na-dobry-tim-postaci-dravy-kolektiv-okolo-hrstky-hviezd

 

dobrá partia (bez veľa hviezd) bola napr. v Petrohrade

o niečo podobné vravel Martin hanus minulý týždeň

http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/trikrat-nemci-v-bratislave-zataty-miklos-a-kmotrikov-cupanik.html

 

prečo hrajú nemeckí hráči posledné dva roky - napriek všeobecnému nezáujmu o hokej - zrazu tak dobre?

Na MS 2009 vo Švajčiarsku úplne pohoreli, keď prehrali aj s Dánmi, Rakúšanmi či Francúzmi. Ale odvtedy akoby sa v mužstve Uweho Kruppa stalo niečo zázračné. Frankfurter Allgemeine Zeitung to vysvetľuje nasledovne: dnešné úspechy sú vraj dôsledkom blamáže zo Švajčiarska, ktorá prinútila trénera Kruppeho celkom zmeniť stratégiu. Krupp si vraj vtedy povedal, že pri zostavovaní reprezentačnej súpisky nebude brať ohľad na vrcholiacu ligovú play off. Preto sa napríklad do kádra nedostalo viacero hokejistov, ktorí hrali za prvé dva najlepšie tímy tejto sezóny (Berlín, Wolfsburg). Na Slovensko prišli len hráči, ktorých mohol Krupp už dávnejšie napevno zaplánovať do prípravy a títo celkom akceptovali novú stratégiu. Napríklad taký Felix Schütz, ktorý proti nám zvyšoval na 4:0, rozhodne nepatrí vo svojom Ingolstadte medzi hviezdy klubu. Krupp si ho však vybral a Schütz podľa vlastných slov už od jesene nemyslel na nič iné než na reprezentáciu a MS. Tréner Krupp si takisto vyberá hráčov bez ohľadu na minulé zásluhy a cveng ich mena (hm, mal by v Kruppovom mužstve šancu Marcel Hossa?).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sam P. Demitra sa vyjadril k buducnosti slovenskeho hokeja dost realisticky:

 

Máte obavy o budúcnosť slovenského hokeja?

 

„Mám, možno títo chalani ešte spravia úspech, ale potom to bude ťažké. Ako som povedal, nemáme talenty, hokej vôbec nenapreduje. Všetci ľudia vidia, že Slováci hokej milujú, dali sa za pár týždňov dokopy a fandili nám, aj keď sme nehrali dobre. Treba však pomôcť športu. Mali by k tomu pomôcť ľudia, lebo zatiaľ to smeruje ku katastrofe. Hokej je veľmi drahý šport, preto by bolo potrebné, aby sa do toho obul niekto zvrchu, ktorý vie zmeniť pomery a pomôcť mu finančne.“

 

Čítajte viac: http://hokej.sme.sk/c/5885572/demitra-hanlon-je-skvely-chlap-kritiku-si-zasluzime-my-hraci.html#ixzz1Lt3tD7BT

 

zdroj: http://hokej.sme.sk/c/5885572/demitra-hanlon-je-skvely-chlap-kritiku-si-zasluzime-my-hraci.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov