Skočiť na obsah

Antivírové programy


Sniper

Odporúčané príspevky

Používa niekto AVG 8.0?

 

Odinštaloval som dlho používaný AVG 7.5 Free, nahodil som AVG 8.0 Free a odvtedy po nabehnutí XP mi dlho nabiehajú programy po spustení, pokým sa všetko spustí tak to trvá aj minútu.

 

Má niekto podobné skúsenosti?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 121
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    26

  • alfi

    13

  • valcik

    11

  • Ryan Giggs

    11

ja mám doteraz AVG 7.5 free edition, no v minulosti som mal kúpený AVG 7.0 a zo skúsenosti viem, že Grisoft má dobrú technickú podporu. myslím, že by stálo za to poslať im mail, hlavne ak si ten program kupoval a nie je to len trialware, do 24 hodín by ti mala prísť odpoveď.

 

neviem, ako je to v novej verzii, no v minulosti bolo dosť komplikované urobiť všetky nastavenia, nevedel som sa vymotať z toho množstva možností, ktoré sú v AVG. pamätám si, že tam bola utilitka, cez ktorú sa dal nastaviť snáď každý parameter.

 

podľa mňa ti AVG robí pri každom spustení PC kompletný test súborov na pevnom disku, preto ti to spomaľuje celé PC. skús sa pozrieť do taskmanagera v AVG, či tam nie je nastavné testovanie po spustení, AVG to má ako default zapnuté. (v minulej verzii, 8.0 nepoznám.)

 

podľa mňa pri normálnom chode ti to nemôže spomaliť počítač tak, aby to bolo badateľné, musí tam bežať niečo na pozadí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme to používam a tie problémy nemám. A instaloval som to aj iným, a ide to dobre. Ale mám predsa len trocha silnejší stroj. A doba nábehu - može byť dlhšia, ide o výkon po nábehu a o bezpečnosť na nete. Daj si kafčo a je to.

 

P.S. Najlepším AW programom je aj tak Linux... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že by stálo za to poslať im mail, hlavne ak si ten program kupoval a nie je to len trialware

Písal som že mám Free verziu, pri nej technická podpora neexistuje.

 

neviem, ako je to v novej verzii, no v minulosti bolo dosť komplikované urobiť všetky nastavenia, nevedel som sa vymotať z toho množstva možností, ktoré sú v AVG.

S tým problém nemám, AVG používam roky a pri 8.0 som si len prezrel nastavenia a hneď aj vyladil.

 

podľa mňa ti AVG robí pri každom spustení PC kompletný test súborov na pevnom disku, preto ti to spomaľuje celé PC. skús sa pozrieť do taskmanagera v AVG, či tam nie je nastavné testovanie po spustení, AVG to má ako default zapnuté.

Nič nerobí, všetky tieto veci som vypol.

 

podľa mňa pri normálnom chode ti to nemôže spomaliť počítač tak, aby to bolo badateľné, musí tam bežať niečo na pozadí.

Jedine čo beží na pozadí a stojí za pozornosť je súbor avgrsx.exe ktorý sosá 46 MB z RAMky ale v tom by som problém nevidel.

Ja hovorím o tom, že po spustení PC mi pomaly nabiehajú aplikácie v Systray, trvá to vyše minúty pokým sa všetko kompletne načíta. Je možné že AVG 8.0 má inú architektúru a skutočne všetko kompletne skenuje, ale pochybujem, všetko som vypol.

 

P.S. Najlepším AW programom je aj tak Linux... :lol:

Ďakujem za cennú radu.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha, ešte asi spím. nevšimol som si, že to je free verzia. doteraz som ani nevedel, že vlastne existuje vyššia voľná verzia ako 7.5, idem ju pohľadať a odskúšať, potom sem napíšem, ako sa mi to chová. tiež AVG používam dlhší čas, ale počítač mi to doteraz nespomalilo, potom neviem čo to má za rapel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ja používam ostrú verziu, takže neviem, či tá free nemá nejaké vedlajšie účinky. A niektoré AW programy ozaj spomalujú a to nielen štart PC. AVG užívam roky a v pohode. Ale aj tak sa mi niekto dostal do PC aj pod Vistou a urobil si u mňa svoj prístup a od tej doby idam na Linuxe a mám kľud. Preto som aj dal do toho P.S. tú noticku. Nechodím na net pod žiadnym Win, lebo nemám osobne dobré skúsenosti. Iba ak pod virtuálnym stojom, tam mi neva nič. Vir zmizne po reštarte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nokia, nod ale nie je zadarmo. či vydali nejakú free edíciu? mne sa kvôli tomu, na čo svoje PC využívam vôbec nechce platiť skoro dve tisícky Esetu za ročnú licenciu. a kradnúť ten program nemienim.

 

---

 

axel, už testujem AVG 8.0 free, je to ako hovoríš. spustí sa Windows, nahrá sa a spustí rezident shield AVG a potom mi ešte približne desať sekúnd pracuje pevný disk, než sa počítač prihlási do siete, predtým to nerobilo. neviem, či tam beží nejaký test alebo či si AVG ešte niečo nahráva do RAM.

 

nechám si ho však v PC, k staršej verzii sa nevrátim. pribudlo tam pár nových funkcií a to spomalenie pri štarte nestojí za reč, počas práce už sa to chová normálne a nevidím nijaký rozdiel v rýchlosti. dokonca mi to hneď našlo nejakého trojana, ktorý bol v cracknutom *.exe súbore k total commanderu, ani neviem kde sa mi nabral na disku. :lol:

stará verzia (pravidelne updatovaná) to predtým nenašla.

 

v RAM mám toho ale od AVG viac, je tam

avgrsx.exe (18 MB), ktorý si spomenul, asi resident shield

avgwdsvc.exe (6,5 MB) toto neviem, čo je

avgtray.exe (5,5 MB), system tray manager s ikonami, dá sa vypnúť v setupe

 

nechal som zapnuté všetky kontroly, ktoré program ponúka, teda link scanner, mail scanner, anti spyware a antivirus. asi ich budem vždy po jednom vypínať a skúsim zistiť, či to spomalenie nerobí len niektorá z nich.

 

mimochodom, zistil som, že už neexistuje grisoft, premenovali sa na AVG technologies. : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

valcik pokial viem nod ma aj 30dnovu free verziu, ktoru by ti malo stacit po tych 30 dnoch odinstalovat a znova nainstalovat a mas dalsich 30 dni

a aspon z mojich skusenosti je nod najlepsi antivir

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, aj ja považujem Nod 32 za jeden z najlepších antivírov, ak nie za najlepší. niekoľkokrát (49 krát : ) po sebe získal ocenenie od magazínu Virus Bulletin v rôznych kategóriách. Nod 32 v3.0 získal cenu za najrýchlejší a najspoľahlivejší antivírový program zo všetkých, ktoré boli testované pre Windows Vista. ak by som antivír kupoval, určite si kúpim Nod32.

 

navyše je Eset slovenská firma, ak by mali nejaké free riešenie, vyberiem si ho radšej ako AVG, ale nemajú.

 

ako si písal, dá sa nainštalovať trial verzia a vždy po mesiaci ju nanovo preinštalovať, ale to sa mi robiť nechce. navyše to v novej verzii nefunguje, tá si necháva zápis niekde na disku alebo v registroch a keď neviem presne kde, musel by som formátovať každý mesiac disk. : )

 

AVG nie je na zahodenie, napredujú a tiež získavajú ocenenia, mne to na domáce použitie úplne stačí. aktualizuje sa denne a má všetky funkcie, ktoré potrebujem. mám dojem, že Grisoft začal fungovať oveľa skôr ako Eset, nejaké skúsenosti určite majú.

 

..ešte niečo pre zaujímavosť: slovenská firma ESET sa pred týždňom stala 100% vlastníkom dcérskej spoločnosti ESET LLC v USA.

 

ESET LLC., sídlící v kalifornském San Diegu, se stala stoprocentní dceřinou společností ESET spol. s r.o.

 

Majitelé společnosti ESET spol. s r.o., výrobce produktů pro ochranu domácích i firemních počítačů před všemi druhy počítačových hrozeb, podepsali tento týden sadu strategických dokumentů, čímž se slovenská firma stala stoprocentním vlastníkem americké distribuční a obchodní společnosti ESET, LLC.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ja momentalne testujem NODa 3.0. Som hlavne zvedavy ako vplyv bude mat na hry ktore maju streamovaci engine (natahovanie veci priamo za behu hry). Ak to nebude nejaka markatne tak si ho asik objednam :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No nič, stratil som už trpezlivosť. Vyhodil som AVG 8 Free, nahodil AVG 7.5 Free naspäť a hneď sa to všetko svižnejšie spúšťa.

 

axel, už testujem AVG 8.0 free, je to ako hovoríš.

No vidíš.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

No nič, stratil som už trpezlivosť. Vyhodil som AVG 8 Free, nahodil AVG 7.5 Free naspäť a hneď sa to všetko svižnejšie spúšťa.

ja tiež. pred chvíľou som to vyšmaril z PC.

 

mám pocit, že ak sa bude plná verzia správať rovnako ako táto free, ubudne im zopár zákazníkov. AVG 8 free zaberá veľa miesta v RAM, pracuje pomaly a dosť zaťažuje hardware, aj keď som povypínal polovicu funkcií a všetky testy.

 

ak skončia s podporou a aktualizáciami verzie 7.5, asi začnem hľadať iné riešenie.

 

pouzivam nod

dolphinka, môžem sa opýtať, koľko si zaň zaplatila a na akú dobu ti poskytli licenciu?

a ktorú verziu máš, Nod32 v3.0 alebo Eset Smart Security?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

AVG je jeden z najlepších antivirových programov celosvetovo. Pokiaľ má niekto iný dojem - može si antivir urobi osve. Treba mať aj trocha reflexie. Ja antivir neurobím. A ten namyslený, ktorý iba kritizuje - tuplom. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No AVG 7.5 už končí myslím, že od júna už nebudú vychádzať updaty. Tak či chcem alebo nie budem musieť prejsť na AVG 8.0. Budem to musieť nastaviť aby to čo najmenej zaťažovalo PC.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alfi, skús si rozbehať najnovšiu verziu AVG na priemernom alebo podpriemernom stroji, potom možno pochopíš, o čom sme tu doteraz diskutovali. ak si dáš tú námahu a prečítaš si celú (krátku) tému, zistíš že sme nekritizovali schopnosti AVG, debatovali sme o zaťažení hardware, pretože free verzia znateľne spomalí PC pri štarte, ako som sa presvedčil. sám som pár príspevkov dozadu funkčnosť AVG obhajoval, pretože predošlé verzie sa tak nechovali.

 

ak ti používanie niektorého programu pôsobí problémy, budeš ho aj naďalej tvrdohlavo používať len preto, že si nevieš vytvoriť vlastný, alebo skúsiš nájsť inú alternatívu?

 

Pokiaľ má niekto iný dojem - može si antivir urobi osve. Treba mať aj trocha reflexie. Ja antivir neurobím. A ten namyslený, ktorý iba kritizuje - tuplom.

od teba to sedí. podľa tohto by som mohol povedať, že ak sa niekomu nepáči kvalita istého internetového diskusného fóra a stále ho kritizuje, môže si urobiť vlastné. :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Poprosil by som o oprostenie sa od osobných výpadov, *** AVG je jedným z najlepších antivirových programov celosvetovo. Pokiaĺ niekomu nevyhovuje, može si vybrať iný. Alebo si urobiť iný, keď na to má, o čom sa dá ale s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou pochybovať. Namyslenosť neprospieva nikomu a ničomu.

 

P.S. Ja mám samozrejme platenú ostrú verziu roky.

 

http://www.grisoft.cz/cz.8901

http://www.slunecnice.cz/sw/avg80/

http://www.grisoft.com/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alfi skús si túto tému prečítať a porozmýšľať nad jej obsahom a snáď budeš väčším prínosom v tejto téme ako doteraz.

 

Ja osobne AVG používam dlhé roky a nikdy som s ním nemal väčšie problémy a všeobecne som bol s ním spokojný. Posledná (ešte stále aktuálna) verzia 7.5 Free je dobre vyladená a okrem toho že sa raz za čas aktualizuje (že mi zobrazí okno o aktualizácii) tak ani neviem že ju mám.

 

To sa nedá povedať o AVG 8.0 Free, po naštartovaní Windows sa mi veľmi dlho spúšťajú programy zo skupiny "Po spustení", trvá to možno aj 2 minúty pokým všetko nabehne. Potvrdilo mi to viacero ľudí, nielen z tohto Fóra, tak sa zamysli nad tým prv než budeš písať niečo nekalé na nespokojných užívtateľov AVG.

 

Pokiaĺ niekomu nevyhovuje, može si vybrať iný.

Človek by očakával že navrhneš nejakú hodnotnú alternatívu, ináč je toto len žvást. AVG považujem za najlepšiu FREE alternatívu takže je veľmi málo pravdepodobné, že by mi nemal vyhovovať. A v čom by akože antivír mal resp. nemal vyhovovať? Antivír má v podstate jedinú úlohu, takže všetok tento software je defacto na jedno kopyto.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre. Antivir je ochrana proti virom. Antvirov je veĺa. AVG nieje zlý program. Kvalita PC je každého súkromý problém.

 

Hodnotnou alternatívou je OS, na ktorý niesú ataky a ktorý je postavený ináč, ako Win.

 

Alternatívou je Linux. Gratis. Bez nárokov na HW.

 

Viac sa k tomuto problému nedá dodať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Panebože. Načo sem stále miešaš ten Linux? Čítaš ty vôbec o čom je táto téma??

 

Téma je o tom, že AVG 8.0 spôsobuje citeľné spomalenie PC. Niekto to vníma, niekto nie, záleží na konfigurácii. A už ti to nebudem vysvetlovať ako v osobitnej škole, spamy budem rovno mazať (a zrejme túto tému aj prečistím).

 

AVG nieje zlý program. Kvalita PC je každého súkromý problém.

Napíš to ešte aspoň 5-6x, zdá sa mi, že nejako málo si o tom doteraz napísal.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viry sú problémom Winu. Spam aj osobitná škola je o inom. Kto nechce mať problémy, ide inam. Ja som inde. Na nete. Čistiť sa dá hocičo. Ja čistím problémy. Takže Win iba tam, kde musím. Problémom sú ataky hackerov na Win. Mne je to šuvix, aj keď Win užívam a to legálne, od verzie 3.0

 

Nebudem sa opakovať, vetšinou stačí povedať iba raz. Viry sú o Win. Kto nechce ísť ďalej, má aj virové problémy. The end.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov