Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

No však začínam nad tým uvažovať či to má zmysel. Keď niečo len tak píšem, mám zhruba 260-270 úderov za minútu, ale keď opisujem niečo, tak to v priemere padá medzi 160-170.

Skôr by som to opisovanie mal zlepšiť.

Niečo som opisoval a v článku som zabudol kde som skončil keď som sa chvíľu pozeral na klávesnicu ako píšem :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naucenie sa pisat na klavesnici je axel hlavne o tom, nedivat sa na klavesnicu...

ja odkedy to viem, tak nemam potrebu sa pozriet na klavesnicu, kam kladiem prsty, dokonca ani v pripade ked sa pomylim, stale hladim iba na monitor, vsetko si pamatam, viem kde co lezi...

neviem si ani predstavit nevediet pisat desiatimi prstami...rukami takmer ani nepohnem, iba prstiky kmitaju...

takze ja iba odporucam....teda pokial tukas den co den napr v kancelarii

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Ja ťukám dvomi prstami, ako ďateľ. Sporadicky použijem pravý malíček (na pravý rohový Enter). Ale kupodivu píšem dosť rýchlo - myšlienky stíham ukladať bez oneskorenia, moje výstupy v práci sú prevažne písomného charakteru.

 

Poznám svoje mantinely a neschopnosť písať všetkými desiatim je jednym z nich. Čo už? Starého psa novým kúskom nenaučíš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

7-8 prstov... :lol:

Kedysi som vela pisal najskôr v AmiPro, neskor vo Worde, skusal som to trenovat...

A raz ma aj sekretarka skusala, ci vymenujem presne z lava do prava vsetky pismena na hornej rade... do ľ až po é... Na dve male zavahania sa to podarilo vymenovat... :) Ale to bolo par rokov dozadu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem cim to je ale ja na pisanie pouzivam len OSEM prstov :lol:

 

proste vsetky okrem tychto dvoch:

- malicek na lavej ruke

- palec na pravej ruke

 

hhe, sradnove zistenie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stabilne píšem siedmimi - ôsmimi, ale pravý palec len na medzerník, a pravý malíček len občasne

 

rozmýšľam, že si zaplatím nejaký kurz alebo podobne, hoci mi písanie nerobí problém, píšem pomerne rýchlo, si myslím, a nekukám na klávesnicu, ale strojopis v pravom slova zmysle to nie je a rada by som aj to kvôli práci...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Tak ja som býval z triedy najlepší v písaní teda v počte úderov za minútu, ale keď mi odrátali údery za gramatické chyby to už bol len slabý priemer, ............ :lol: :)

Ale vedel som písať len 8 prstami, palce neviem použiť, asi ich mám ľavé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

ja píšem tak 6-8 prstami a občas sa už nepozerám na klávesnicu, ide mi to dobre

raz som sa pokúšal naučiť všetkými desiatimi pomocou nejakého freeware programu, nespomeniem si na názov, ale bolo to nuda, čo už

 

PS: na stroji som nepísal (ak nerátam tie pár minútové pokusy na starom kráme v detstve), ale raz si to poriadne vyskúšam - tam poriadne počuť to klepanie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je práve ten prebytok prstov, dva sú akurát :)

 

 

kedysi na gympli som chodila dokonca povinne nejaké hodiny na strojopis, krásne desaťprstový prstoklad, dokonca aj známku som z neho dostala, ale nebola šanca ... nikdy z toho desať prstov nebolo, proste to nešlo :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) Strojopis je podla mna jeden z najuzitocnejsich praktickych predmetov. Mal by sa ucit vsade, pretoze dnes uz kazdy traktorista ma pocitac na stole.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja toho popíšem dosť, väčšinu opravím počas písania, áno, áno, na stroji by som týmto spôsobom nepopísal veľa

 

k tomu editu - snažím sa poslušne si opraviť gramatické chyby(na ktoré prídem) ale teraz bol na vine smajlík, lebo sa nezobrazil, čo sa mi stalo viackrát, takže musím toho smajlíka oddeliť medzerou aby sa tam nahodil, hej?:)

 

EDIT: a ešte som chcel napísať, že to editujem aj preto keď niesom spokojný s obsahom alebo som niečo zabudol napísať:D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ozivim temu, lebo som si na nieco spomenula; na SS sme mali v ramci vyucovania aj strojopis, v ktorom som hviezdila. Ani nie tak pochvala, ale proste mi to slo; ide o to mat uz v rukach priblizne celu klavesnicu, cize ked ide clovek nieco napisat, kona automaticky a prsty sa mu posuvaju spravnym smerom. Vtedy sa nemusi ani pozerat na to, co pise, a ani na obrazovku, a ide to od ruky. Na to, aby to takto dostal do ruk... Hmm... Tak ja som popravde roky-rokuce pisala a pisala, cize som mala k pisaniu vztah, a preto sa aj moje "strojopisne" schopnosti rozvijali tak povediac same od seba. No nemozem vychadzat len z vlastneho prikladu. Vacsina mojich spoluziakov s tym mala ake-take problemy; zvyk je zelezna kosela, a navliect si ju nie je med lizat. Inymi slovami, tiez im to trvalo chvilku... Cize - ak ma clovek k tomu vztah, da sa taky strojopis vybudovat za relativne kratsi cas v porovnani s pripadom, ked tuka len jednym jedinym prstekom, ale chce to vela trpezlivosti a vela praxe, cize pisania. A pisat a pisat a pisat a venovat sa tomu. Ale je to sranda. : )

 

A aby som sa zaroven aj pokarhala... Nepisem vsetkymi desiatimi, ako by som mala - malickami nepisem nikdy. Tie len tak vo vzduchu meravo stoja :lol: Neuzivila by som sa, ale aspon pisem vcelku rychlo, cize vyzijem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Lego, ty ako klavirista by si s tým nemal mať problém a mal by si všade dosiahnuť akýmkoľvek prstom, to je skoro ako hra na klavír. :)

 

I pridám príbeh zo záhrobia.

Flinstone bol veľký srandista. Podobne ako jeho brat a ich tatko. Po tom ako zmaturoval a vrátil sa z vojny, robil pár rokov úradníka na železnici, a pravdaže aj na písacom stroji sa ako tak musel naučiť. Naša mladá švagriná v tom čase bola na materskej. Bola to veľmi akčná osôbka hladná po každej novej zručnosti či vedomosti, a tak si povedala, že by sa mohla potrénovať v strojopise, keď bude drobec spať. Poprosila Flinstona, aby jej na nejaký papier nakreslil pôdorys klávesnice písaciehio stroja v životnej veľkosti, ale pravdaže nie týmito slovami. Tak to myslela, ale povedala mu to tak, že by jej vyrobil klávesnicu ako písmená idú za sebou či tak čosi...Flinstone dobre vedel, čo od neho chce, ale nedalo mu...a tak vyrobil, čo naozaj chcela, ale na druhý veľký papier len naklepal písmená za sebou a pod seba do tých 4 či koľkých radov, asi takto:

&yxcvbnm,.-

asdfghjkklô§ň

qwertzuiopúä

123456789

+ľščťžýáíé=

a keď tam svokor šiel nejaké veci odniesť, zobral aj tieto dva archy pre ňu...a ako prvý jej odovzdal ten druhý, s úsmevom, že "Ešte toto ti posiela Flinstione".

Najprv sa potešila, ale keď si to pozrela, vyskočila, počastovala Flinstona nelichotivými menami, z ktorých "blbec" bol asi najkrajší...a svokor si to pravdaže vychutnal, až potom jej dal aj ten druhý papier...Len sa plesla po čele a vzdychla si, že tiež to mohla vedieť, reagovala ako keby ich nepoznala!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 rokmi...

Tému o klávesniciach som tu nevidel tak sa spýtam tu (toto je k tomu najbližššie) aka vám pasujú rozloženia klávesnice qwertz a qwerty a či vám pasuje písanie ťahom (to je to swype že ťaháte prst po písmenách a skladá vám to slovo). Ja som si nainštaloval google klávesnicu ale zdá sa mi taká príliš citlivá oproti vstavanej od Applu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov