Skočiť na obsah

Voľný pád zo 40 000 metrov...


chlapeczjuhu

Odporúčané príspevky

Balon sa zastavil lebo vztlakova sila sa vyrovnala tiazovej, inymi slovami priemerna hustota sustavy balon-kapsula bola rovnaka ako hustota okolitej atmosfery. Hustota sustavy je (odkedy dosiahne balon konecnu velkost, ako bolo vidiet bol omnoho vacsi ked skakal ako ked ho naplnili) rovnaka ale hustota vzduju klesa(lebo klesa aj tlak), ked sa vyrovnaju balon zastavi. Balon pokial viem nedostali dolu, mali ho proste odpojit od kapsule.

 

Vlastne zastavil sa asi kvoli odporu vzduchu lebo by inak asi mal kmitat.

 

edit: nie nemal

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Balon pokial viem nedostali dolu, mali ho proste odpojit od kapsule.

 

tom, mrkni na prispevok c 65 v tejto teme...

a ked uvazujem nahlas, tak ak klesa hustota, tlak a bez vztlaku balon vyssie nevyleti, ak by ho nedostali riadene dolu, tak by visel vo vyske 40 km ktovie dokedy.. kapsulu zrejme odpojili a na padaku dopadla na zem.. balon? neviem, ale vypustit he by asi bola najschodnejsia cesta, mozno mal balon tajny stupel, ktory sa na dialku dal otvorit :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ujo google pomoze :)

what happens to the balloon after Felix jumps?

 

After Felix has landed, Mission Control will trigger the separation of the capsule and balloon, so that the capsule can descend under its parachute. A nylon "destruct line" will release the helium so that the balloon returns to Earth. Then, the team will gather the envelope into a large truck, a process that can take several hours.

http://www.redbullstratos.com/technology/high-altitude-balloon/

Takze vypustia helium a balon klesne na zem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Baumgartner prekonany !

 

 

Na rozdiel od „marketingového“ mága Felixa Baumgartnera, ktorý ako druhý v histórii ľudstva skočil zo stratosféry, sa Alanov zoskok uskutočnil takmer v utajení. Na jeho realizácii sa podieľalo len niekoľko ľudí, aj keď bol súčasťou projektu na skúmanie stratosféry Paragon Space Development. Zoskok uskutočnil nad mestom Roswell v Novom Mexiku. Do výšky 41 419 metrov ho za dve a pol hodiny vyniesol špeciálny balón naplnený héliom. Na sebe mal len špeciálny skafander a bol jednoducho zavesený pod balónom a na rozdiel od Baumgartnera neskákal v kapsule, kde by bol chránený od vonkajších vplyvov.

vacsia vyska, vacsia rychlost, o 5 sekund dlhsi pad (avsak stale o 9 sekund kratsi, ako Kittinger) - dufam, ze su spravne cisla popisane v clankoch...

 

Alan Eustace http://zivot.azet.sk/clanok/18611/rekordny-zoskok-preco-eustace-tajil-ze-sa-chysta-prekonat-baumgartnera

Felix Baumgartner http://zivot.azet.sk/clanok/12314/skokan-felix-baumgartner-vsetky-rekordy-aj-tak-neprekonal

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čítala som o ňom, všetka česť ... :klobuk:

 

z nášho pohľadu, myslím toho bežného našincového tu dolu je jedno, či noviny nazvú Baumgartnera marketingovým mágom či akokoľvek ináč ... pritiahol neskutočné milióny ľudí  na celé hodiny k online sledovaniu jeho stúpania - o zoskoku takmer nehovorme, ten trval zlomok celého kina ... užívali sme si to, aj s pocitom, že v rovnakom momente padajú servery, lebo spolu s nami si to užívajú ďalšie milióny ľudí pri pc ... :)

 

ja by som si rada pozrela aj pána Eustace ... aj so stúpaním.

po zoskoku sa v novinách objavila správa, že bezmenný šéf google /vtedy ešte nezverejňovali jeho meno/ zoskočil a fotka, kde akási tvár kukučká z akéhosi skafandra ... dobre aj tak, ale bola by som si to pozrela, naživo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov