Skočiť na obsah

Obsedantno-kompulzívna porucha


tiborco

Odporúčané príspevky

D'Ady: kedysi dávno som absolvoval biorezonančné vyšetrenie, kde bola vyšetrená aj (in)tolerancia na potraviny. niektoré veci sedeli, ale aj tak dávam k tejto metóde veľký otáznik.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

uz som sa tu na to pytal (asi)  v inej teme - kde robia test na intoleranciu potravin ? u bezneho alergologa som na to nenatrafil, tu podla mna nejde o konkretne jednotlive potraviny, ale skor o nejake skupiny... ci ?

 Jednorázová súprava FOOD DETECTIVE stojí asi 70 Euro a dá sa ňou otestovať 46 potravín a ja som si to urobil sám. Človek si do malej trubičky nechá natiecť trochu krvi z prsta, to dá do fľaštičky s chemickým roztokom. Roztok sa vyleje do malej plastovej vaničky, kde je 46 krúžkov, každý pre konkrétnu potravinu. 

 

Napríklad: ovos, pšenica, raž, ryža, kukurica, raž, glutén(lepok), mandle, para orechy, kešu orechy, čaj, vlašské orechy, kravské mlieko, vajcia, sladkovodné ryby, mix rýb, kuracina, hovädzie mäso, bravčové mäso . . . . rôzne druhy ovocia a zeleniny . . .

 

Ak je človek intolerantný na niektorú z nich, krúžok vo vaničke viac alebo menej zmodrie. Test je za hodinu hotový.

 

Ja môžem ľuďom trpiacim psychickými problémami test takéhoto druhu (je ich veľa druhov dostupných) len odporučiť. Hlavne lepok v pšenici a kazeín v mliečnych výrobkoch vedia byť ukrutné "potvory" a treba prípadný pozitívny výsledok testu na tieto zložky brať veľmi vážne. Ja som lepok (pšenicu, raž, jačmeň, ovos) úplne vylúčil zo stravy, kazeín silne obmedzil (Jedine 400 g kyslej smotany 1 krát za dva týždne, a priaznivý výsledok sa dostavil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov