Skočiť na obsah

Obsedantno-kompulzívna porucha


tiborco

Odporúčané príspevky

Ok. Len je také blbé, mám niekedy pocit, že to ľudia a rodina nechápu....ako viem, že sú aj horšie veci na svete a isté čas sa mi aj darilo, no teraz je to späť a ešte aj žalúdok mám nejak pokazený. ale zajtra pôjdem za všeobecnou lekárkou a uvidíme ako ďalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiborco, je tazke vysvetlovat ludom, ktori to nezazili, o co ide...nepochopia ta celkom, hoci by chceli...ten, kto to zazil, alebo proste pozna co je depresia ci ine taketo poruchy, vie o com vravis....a to zo zaludkom je sprievodny dej....stava sa, ze clovek aj rapidne schudne, ci pribera....urcite by si mal brat k tym liekom helicid, obali steny zaludka, aby sa nenicili od davok liekov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tak, dnes som bol na psychiatrii, z liekov budem brať seroxat, xanax, coaxil a mirzaten...dávky sú skôr nižšie, akurát mi hovorila, že som mal prísť dávnejšie, keď som sa tak trápil. Tak uvidím ako ďalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej, mal som. Ani lekárka nechcela experimentovať s úplne novými liekmi, ale dala mi tie ktoré mi v minulosti zabrali, len to dávkovanie je trochu iné. seroxat mám ráno jeden a večer polku, coaxil 3 x denne, xanax na večer.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiborco, ja tiež užívam Mirzaten a dobre znášam malú dávku 15 mg pred spaním. Spánok mám dobrý.

Keď som užíval dávku 30 mg Mirzaten, tak som bol v hroznom stave, hrozné sny a pocit nevyspatia.

(Písal som to už podrobne v inom príspevku v téme "Veľmi vážne zdravotné problémy".)

Nemusí ale mať každý takéto problémy s vyššou dávkou Mirzatenu.

 

Littlewitch,desiatky rokov som mal veľmi nízku váhu, minulý rok len 52 kg.

Až keď som si urobil test FOOD DETECTIVE na intoleranciu potravín a úplne vylúčil podozrivé potraviny,

tak sa mi trávenie veľmi zlepšilo a váha je teraz 61 kg. Na moju výšku by som mal mať aspoň 75 kg, ale aj toto je už dobre.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mirzaten nepoznam, ale isto je to nieco na baze diazepanovej, takze kazde zmenenie davkovania meni aj jeho toleranciu a reakcie nan. Vzdy je lepsie mat co najdlhsie nizke davky. Mam kamaratku a tej napriklad lepsie sedi lexaurin 15mg ako 30. Ten akoby jej to vsetko zhorsoval.

Xanax na vecer som mala aj ja, ale uz som zacala s odvykanim. Ten je dost zakernak.

Ten test na potraviny som presla kedysi davnejsie este pri inych zdravotnych tazkostiach, takze v podstate viem, co mozem a co nie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mirzaten je antidepresívum obsahujúci liečivo mirtazapín a môže sa užívať dlhodobo, nemala by vzniknúť závislosť na toto liečivo.

Párkrát som skúsil prestať ho užívať, ale trvalo dlhšiu dobu, kým sa mi upravil spánok, nemohol som spočiatku bez neho dobre zaspať.

Teraz ho užívam znovu, lebo mi to psychiatrička odporúča.

 

Lexaurin som aj ja užíval, ten obsahuje bromazepam a potom Rivotril, ktorý obsahuje klonazepam. Obidva lieky vytvárajú závislosť, a majú sa užívať len prechodnú dobu na potlačenie úzkosti, kým nezačnú pôsobiť nenávykové antidepresíva.

Podarilo sa mi po čase prestať užívať tieto návykové lieky, čo lekárka považuje za správne a užívam už nenávykový Escitil, ktorý myslím si, že úzkosť dobre potláča a užívam aj spomínaný nenávykový Mirzaten 15 mg,ktorého účinok na spanie je zatiaľ dobrý.

Depresiu ani úzkosť už nepociťujem, len nepríjemný pocit horúceho čela a akúsi psychickú únavu vzdorujúcu všetkým liečebným metódam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s tým lexaurinom to bude zaujímavé. pod kontrolou lekárov, rôznych, ktorí mi kombinujú lieky kvôli iným problémom, ale vedia o tom, že beriem lexaurin, lebo kombináciu liekov vždy nanovo kontrolujú a odobrujú ...

a s ich vedomím beriem lexaurin denne už niekoľko rokov ... nikto zatiaľ nezaprotestoval, či sa nepozastavil, ako dlho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

gejm, uvedomila som si, ze kedysi lexaurin predpisovavali aj bezni lekari starsim ludom na upokojenie a ti si ani neuvedomili, ze su na nom zavisli. Casto to bolo v situaciach, ked v rodine nastala smrt jedneho z partnerov a zrazu si starcek ci starenka uvedomili, ze je im po nom lepsie a brali ho uz takpovediac do smrti. U ludi mladsich mozu dlhodobejsie davky vyvolavat aj uzkosti, teda to, proti comu sa uziva sa otoci....

U tiborca a tejto diagnoze je lexaurin , dufam, ze len prechodna vec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak, zatiaľ cítim skôr tie nežiadúce účinky liekov - som nejak spomalený, cítim sa tak čudne, ale aspoň v noci spím. A zvýšala sa mi chuť do jedla, až mám pocit, že sa prejedávam. Ono aj tak posledné mesiace som si neustále kontroloval akú mám váhu. Ťažko sa mi robia aj ľahšie veci, niekedy sa ani nesprchujem (najdlhšie asi 4 dni), minule som sotva z postele vstal a pod. Aspoň, že niesom sám doma, to by som sa zbláznil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Telo si potrebuje utvorit stabilny navyk, potom uz to bude lepsie, tiborco. Trosku sa zapri a rob veci nasilu, ked nejdu, ja som tiez nasilu sa prinutila vyjst do obchodu, co bola pre mna strasna vec, ked som bola chora...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len teraz zas mám aj také výčitky svedomia, že viac do seba tlačím a zaisto budem priberať...ale vidím v tom jdno pozitívum - necítim aspoň tú prázdnotu v žaládku a hlad. Trochu viac kofeínu aj pijem (káva, energ. nápoje)...niekedy to pomáha, inokedy to zhoršuje moje stavy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

Bol som u psychiatričky, liečba ako tak zaberá (depresie trochu ustúpili, úzkosti sú stále časté), až na ten vyššie už spománaný Mirzaten - akosi om od toho mal čudné sny a točila sa mi hlava, tak som ho proste nebral, oznámil som to lekárke, takže zostávajú mi tie zvyšné tri lieky (trochu mi upravila ešte dennú dávku Seroxatu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je dobre, ze si vysadil nieco, co ti nerobilo dobre , ani lekar nemusi vediet, co je pre teba najlepsie, to musis vediet ty. Tak ta uzkost je potvora, lekarka neskusala nejak zmenit davkovanie, ci nieco s tym urobit?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, spočiatku to bolo tak, že z toho Seroxatu som bral 1 ráno a polku večer a teraz beriem ráno 1 a pol a večer mi ostala tá polka. Coaxil 3x denne a Xanax SR(0,5)ráno a večer, ale ten si dávam väčšinou len večer a našťastie nemám ani výraznejšie problémyso spánkom, väčšinou ako si lahnem, hneď aj zaspím, aj spánok je v pohode. Okrem toho som teraz bol aj psychologičky, ten rozhovor s ňou ma trochu aj tak aspoň dočasne ešte viac upokojil. Najväčším problémom je u mňa tá porucha osobnosti, to sa liekmi až tak tlmiť nedá...ale aj tie obsesie ešte pretrvávajú, aj keď nie je to zas tak hrozné. Tie úzkosti sú fakt blbé, obzvlášť, keď som na ulici a potom sa začnem vyhýbať miestam, kde by som mohol stretnúť známeho, spolužiaka a pod....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiborco, uz si presiel s touto chorobou kus cesty, takze musis sam seba pochvalit, ze celkom to zvladas...psycholigicka je super, ked ti sadla a citis sa lepsie, hovor je o vsetkom, aj o tych uzkostiach, uplne detaily, vyrozpravas to zo seba a polavi to, akoby si to preniesol na nu..a nemysli na svoju puruchu, ani ked si sam...vlastne hlavne nie vtedy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ono áno, tie problémy trvajú dosť dlho, v podstate od detstva v puberte sa to zhoršilo, lenže vtedy som o tom bál hovoriť a pod. Teraz keď som bol u psychologičky, tak som povedal v podstate všetko, čo ma napadlo, predtým sa stávalo, že niektoré veci som nehovoril. Takisto aj psychiatričke som toho rozprával o s vojich problémoch viac ako doteraz. Trochu ľutujem, že pred dvoma rokmi hore-dole bral tie lieky, chodil som s kamošmi piť, nehovoril som o tom psychiatričke, ani o problémoch som moc toho nehovoril, potom som si náhle vysadil lieky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Budem si dávať pozor, po tých skúsenostiach...po vysadzovaní liekov a požívaní alkoholu popri tom som nakoniec mával silnejšie úzkosti a depresie. Toho alkoholu sa bojím, ale minule som bol na diskotéke - plno alkoholu samozrejme, energaťáky, dievčatá čakajúce na pozvannie a aj keď ma prepadli úzkosti, mal som nutkanie si dať nejaký alkohol a pod., nakoniec som tomu všetkému odolal. Celý večer len voda, minerálky a pod. Pred dvoma rokmi by som neodolal. Len sám si stále opakujem - musíš vydržať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Asi to nie je veľmi normálne, no teraz som nejak v eufórii, zrazu mám plno sebavedomia. Proste už doslova sprostosti robím....na to mi lieky asi nepomôžu, každopádne je dobré, že zajtra idem k psychologičke

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov