JohnnyXPN Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Kúpil som tento extérny HDDWestern Digital: WD ext. G1T7500E 750GB 7,200,16MB,USB20, Fire W,Book Premi,T, Takže kúpil som tento disk, zapojil ho...Myslel, som, že je naformátovaný na NTFS, tak somtam okopíroval asi 20GB dát... a zrazu disk sa odpojil,tak som reštartoval ale odrazu píše WD, že disk nieje naformátovaný... A nedá sa na hdd dostať... Ale čo teraz ak nechcem prísť o tie dáta...čo som tamuž okopíroval? Dá sa nejako tie dáta okopírovať z HDD? Keby aj dáta obetujem, prídem o WD utility, ktoré tiežboli na disku. Keby disk teraz naformátujem, prídemaj o 20GB dát aj o WD utility? Vie mi niekto poradiť,ako odtiaľ dostanem všetky dáta? Alebo nedá sa HDDnaformátovať na NTFS bez straty týchto dát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Anna007 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Prosim, vedel by mi niekto poradit s mojim externym diskom? Je to 500GB. Asi pred 2 tyzdnami mi zamrzol pri ukladani dokumentov. Odvtedy sa po pripojeni chce naformatovat, co zas nechcem ja. Cez spravu pocitacov mi ho najde aj s tym, ze stav ma "v poriadku" a volneho miesta je tam 465,5GB, co moze byt....Ako s nim pohnut, aby som tie data dostala von? Skusala som getdataback, ale asi v 27% (co mu trva 17 hodin) zastane a dovtedy vypisuje same error. Prosim, da sa s tym este nieco spravit? Disk je v zaruke, ale obavam sa, ze ked ho tam zanesiem, data stratim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Sniper Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Nikdy som nemal podobný problém (a dúfam, že ani nebudem mať), ale skromne si myslím, že pokým je to v záruke tak by si sa mala poradiť s predajcom. A samozrejme spomenúť, že nechceš stratiť dáta, aby ti to jednoducho nenaformátovali s tým, že už je to opravené. vypisuje same errorČo za error vypisuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Filip2503 Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Ahoj, poprosím Vás, mám problém s ext. HDD značky WD veľkosti 1,5 TB. Asi pol roka mi normálne fungoval a keď som si ho chcel pripojiť na PC ako zvyčajne, tak akokeby som nič nezapojil do PC. Nevyskočí ani okno, ani nič a nefungujú ani programy GetDataBack, PC Inspector File Recorvery a ani Partition Recorvary. Proste, ako keby som ani nič nepripojil k PC, nenájdu ho. Je na ňom jedno svetielko a to bliká, keď sa načítava, kopíruje alebo niečo HDD robí. To bliká dookola, inak by sa mal načítať a malo by to prestať blikať, dokedy nezačnem s ním pracovať. Je to dôležité, pretože sú na ňom rodinné fotky, ktoré by som rád zachránil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Sniper Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Najlepšia možnosť je vyskúšať disk na inom PC alebo notebooku (najlepšie niekoľko PC alebo notebookov). Ak harddisk zoberú, tak si za vodou, chyba bude zrejme len v tvojom PC. V tom prípade skús disk zapojiť do všetkých možných USB portov čo máš, možno to pomôže, mne niektoré kusy hardvéru fungujú len v určitých portoch, iné zase v iných a pod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Filip2503 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Bol skúšaný na rôznych PC a nefunguje, a keď tak ešte som si všimol, že nejako, ja neviem, mam 2 také HDD presne rovnakého typu a proste ten funkčný keď sa načítava/štartuje, tak celý stôl sa chveje (aj pokazený takisto silno vibroval) a ten nefunkčný len keď sa ho dotknem, tak akokeby sa trochu chveje, ale nepatrne narozdiel od druhého... ale hovorím, zapojil som ho do viacerých PC a nepomohlo. Ešte by som mohol dodať, že mi ho nechtiac raz mama zvalila a spadol, ale fungoval ďalej ešte, bol v poriadku. Je možné že je to nejaká opozdená reakcia na ten pád? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Sniper Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Teoreticky hej. Ak je v záruke, nerieš a utekaj za predajcom. Ak nie, tak skús si ho dať preklepnúť u nejakého odborníka, zadarmo to zrejme nebude, ale aspoň budeš vedieť na čom si. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tom Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Ked je v zaruke tak urcite nic neskusaj lebo mozes stratit zaruku. Keby nebol v zaruke mohlo by pomoct otvorit ich a zapojit disk z nefungcneho do fungcneho, ak je chyba v elektronike tak by mal ist ale ked je v zaruke tak to urcite neskusaj lebo urcite by si o nu prisiel. Ten rozdiel vo vibraciach moze byt sposobeny tym ze sa samotny disk ani nerozbehne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 D'Ady Posted July 12, 2012 Share Posted July 12, 2012 s najvacsou pravdepodobnostou je s nim amen...mne takto odisiel disk - mechanicky problem; chalani v servise vraveli, ze elektronika by sa dala vymenit, ale ak je to mechanicka chyba HW, tak sa to da riesit len uplne identickym diskom, do ktoreho by sa preniesli "platne"so zachranou dat by to vyslo na cca 500 EUR a museli by to posielat do nejakej speci firmy v Nemecku, lebo vraj na SK to nikto nerobi...mozno dnes to uz nie je pravda, su to asi 2-3 roky, co som mal ten pripad, ale v tom case ani ujo Googel neporadil nic ine... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lucy777 Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Prosim pomozte mi niekto :please: , z mne neznamych pricin doslo k zmazaniu dat na ext. HD (HDD SAMSUNG 320 G2 GB2) na rady z webu som si stiahla PC inspector file recovery.Po jeho spusteni mi stratene subory vyhladalo v priecinku ,,LOST". hladane data boli, ale porozhadzovane do viacerych suborov s nazvami ,,cluster". natesene som si ich zacala presuvat do PC a ako som si ich tak ukladala ,,PC inspector file recovery" zamrzol a nedalo sa s nim pohnut, az som bola nutena ho vypnut. co teraz??? mam obnovu zapnut nanovo? nenarusia sa tym tie clusterovske subory? a ak to mam zapnut nanovo, podla instrukcii uzivatela scythemana som ostala zaseknuta uz pri 3 kroku.. ktore z ponuky zvolit? (prikladam print screen) de Mám zvoliť fixed disk No.2, No. 1 alebo externy HDD? A co potom zvolit v 5 kroku? dakujem za akukolvek radu. l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ryan Giggs Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Stiahni si najprv nejaky program na kontrolu disku napr. Crystaldiskinfo a otestuj nim disk, ci vobec nejaka obnova dat bude mat vobec zmysel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
JohnnyXPN
Kúpil som tento extérny HDD
Western Digital: WD ext. G1T7500E 750GB 7,200,16MB,
USB20, Fire W,Book Premi,T,
Takže kúpil som tento disk, zapojil ho...
Myslel, som, že je naformátovaný na NTFS, tak som
tam okopíroval asi 20GB dát... a zrazu disk sa odpojil,
tak som reštartoval ale odrazu píše WD, že disk nie
je naformátovaný... A nedá sa na hdd dostať...
Ale čo teraz ak nechcem prísť o tie dáta...čo som tam
už okopíroval? Dá sa nejako tie dáta okopírovať z HDD?
Keby aj dáta obetujem, prídem o WD utility, ktoré tiež
boli na disku. Keby disk teraz naformátujem, prídem
aj o 20GB dát aj o WD utility? Vie mi niekto poradiť,
ako odtiaľ dostanem všetky dáta? Alebo nedá sa HDD
naformátovať na NTFS bez straty týchto dát?
Top Posters For This Question
10
7
6
4
Popular Days
Dec 22
7
Jan 25
4
Jan 27
4